Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΗΠΑ: Οι Ισλαμιστές Πρόσκοποι της Φιλαδέλφειας


Από: FrontPage Magazine / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές πρώτα ριζοσπαστικοποιούν τις νέες ηλικίες, μέσω του κηρύγματος και της πλύσης εγκεφάλου. Μια ομάδα, ωστόσο, παρακάμπτει αυτά τα βήματα και παίρνει τα μικρότερα παιδιά και τα βάζει σε ένα παραστρατιωτικό δρόμο. Μόνο που αυτή η ομάδα δεν είναι στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ. Όχι, είναι στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, τη λεγόμενη «Πόλη της Αδελφικής Αγάπης» (‘City of Brotherly Love’).

Το Ηνωμένο Μουσουλμανικό Κίνημα (United Muslim Movement ή UMM) συστάθηκε στην Philadelphia της Pennsylvania, τον Ιούνιο του 1994, με στόχο τη δημιουργία ενός κεντρικού τζαμιού στην πόλη, μαζί με μια οργάνωση που θα είναι σε θέση να "ανταποκριθεί στις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές, εκπαιδευτικές, και θρησκευτικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι [UMM] κοινότητές μας. "Λιγότερο από τέσσερις μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 1994, πρώτο τζαμί της ομάδας, το Ηνωμένο Μουσουλμανικό Masjid, άνοιξε.

Ο ιδιοκτήτης του τζαμιού και το πρόσωπο πίσω από το UMM είναι ο μεγιστάνας στις επιχειρήσεις μουσικής και στις πωλήσεις ακινήτων, Kenneth Gamble, γνωστός και ως Luqman Abdul Haqq.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, μετά από μια νευρική κατάρρευση εξαιτίας κάποιων προσωπικών και επαγγελματικών προβλημάτων, ο Gamble άρχισε να στρέφεται προς την Ισλαμική θρησκεία, να συμμετάσχει σε τέτοιες ομάδες, όπως το Έθνος του Ισλάμ (NOI). Εκείνη την εποχή, το NOI βρισκόταν υπό την ηγεσία του Louis Farrakhan, μιας μαχητικής προσωπικότητας, που ήταν πιο γνωστός για την και αντι-εβραϊκές και κατά των λευκών δηλώσεις του.

Σήμερα, ο Gamble είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Majlis ash-Shura) της Μουσουλμανικής Συμμαχίας στη Βόρεια Αμερική (ΜΑΝΑ), μια ομάδα που σχετίζεται με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, με επικεφαλής τον Siraj Wahhaj, έναν "unindicted συνωμότη" (που δεν παραπέμφθηκε δηλ. στην δικαιοσύνη) για την τρομοκρατική επίθεση στο World Trade Center (Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου) το 1993. Ο Gamble έχει ασχοληθεί με την ηγεσία της ΜΑΝΑ από τότε που η ομάδα δημιουργήθηκε αρχικά ως εθνικός οργανισμός τον Απρίλιο του 2001, στο UMM τζαμί.

Το UMM έχει συμφέροντα πέρα ​​από την ανέγερση τζαμιών. Ένα από αυτά ασχολείται με τις δραστηριότητες των παιδιών - δραστηριότητες παιδιών που βασίζονται στη βία.

Οι Πρόσκοποι Jawala ή το Πρόγραμμα Ηγεσίας της Προσκοπικής Jawala Νεολαίας, μια ισλαμική παραστρατιωτική ομάδα αγοριών, σχηματίσθηκε ως σώμα στη Φιλαδέλφεια τον Αύγουστο του 2005. Είχε ιδρυθεί λίγο πιο πριν.

Τα παιδιά μπορούν να που συμμετέχουν στους Προσκόπους Jawala από την ηλικία των επτά ετών. Αυτό είναι ανησυχητικό, όταν εξετάζονται ορισμένες από τις δραστηριότητες του ομίλου, οι οποίες περιλαμβάνουν μάχη με τα χέρια, κατάρτιση στα πυροβόλα όπλα και τακτικές επιβίωσης. Φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας δείχνουν τα παιδιά ντυμένα με στρατιωτική στολή, να κάνουν πεζοπορία μέσα στο δάσος, και να ασχολούνται με την πάλη.

Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι το είδος των ατόμων που συνδέονται με τους Προσκόπους Jawala. Ο ένας είναι ο Carlin Saafir, Νομικός Σύμβουλος και 1ος Υπολοχαγός των προσκόπων. Ο Saafir είναι επίσης ο Πρόεδρος της UMM, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου (Γενικού Συμβουλίου) της UMM Masjid, και πρόεδρος της Joint Community Outreach Chair της Φιλαδέλφειας του Συμβουλίου για τις Αμερικανικο Ισλαμικές Σχέσεων (CAIR), μια οργάνωση που συνδέεται με την Χαμάς.

Ο Καταχωρούμενος, Διαχειριστής και Τεχνικός του site της Jawala είναι ο Curtis De Veaux. Το Φεβρουάριο του 2005, ο De Veaux απομακρύνθηκε χωρίς αμοιβή από την εργασία του ως πυροσβέστης στην Φιλαδέλφεια, επειδή αρνήθηκε να ξυρίσει τα γένια του - θεωρείται ότι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια - υποστηρίζοντας ότι αυτό είχε σχέση με το ότι είναι αφοσιωμένος Μουσουλμάνος.

Μια άλλη οργάνωση που συνδέεται με τους Προσκόπους Jawala είναι το Διεθνές Ινστιτούτο Ισλαμικο -Αφρικανικών Σπουδών του Sankore (SIIASI), μία αντι-δυτική εταιρία για τη διατήρηση σπάνιων αφρικανικών μουσουλμανικών χειρόγραφων. Σύμφωνα με το έγγραφο της πόλης του Πίτσμπουργκ, η SIIASI "ξεκίνησε" το πρόγραμμα των Προσκόπων.

Η SIIASI έχει αποτελέσει το αντικείμενο των ερευνών από το FBI, και τον Ιούνιο του 2006 έγινε επιδρομή στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για αυτήν την ομάδα.

Το ένα είναι το γεγονός ότι τα μέλη της SIIASI αποτελούνται κυρίως από πρώην-εγκληματίες. Εικόνες στην επίσημη ιστοσελίδα της SIIASI δείχνει συνεργάτες της να κραδαίνουν όπλα και ξίφη. Σε μια φωτογραφία, η οποία φαίνεται να έχει ληφθεί στις ΗΠΑ, φαίνεται ένα άτομο να κρατάει όπλο στην αγκαλιά του, ενώ ένα νεαρό αγόρι γονατίζει κοντά του.

Ένας άλλος λόγος για την ανησυχία του FBI για την SIIASI είναι η ακραία ρητορική που έχει εξαπλωθεί από τον επικεφαλής του οργανισμού.

Ο Μοχάμεντ Σαρίφ είναι ο Διευθυντής της SIIASI. Ίδρυσε την ομάδα στη Δημοκρατία του Σουδάν το Δεκέμβριο του 1985, μαζί με μια μικρή ομάδα από άλλα άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Σουλτάνος της Maiurno του Σουδάν al-Hajj Abu Bakr ibn Muhammad.

Ο Σαρίφ, συν-ιδρυτής και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΑΝΑ, άφησε το σπίτι του στην Pennsylvania για να ζήσει στην Κίνα, όπου και διαμένει σήμερα. Διακατέχεται από μίσος για τις Ηνωμένες Πολιτείες, και συχνά αναφέρεται στις ΗΠΑ ως "Amerikkka."

Μόνο τον περασμένο μήνα, τον Ιούνιο, ο Σαρίφ καταφέρθηκε εναντίον εκείνων τους οποίους θεωρεί μετριοπαθείς μουσουλμάνοι, όταν δήλωσε τα εξής στην επίσημη ιστοσελίδα της SIIASI: «Αυτή η ακτιβιστική μέθοδος [τήρηση της Sunna του Ισλάμ] είναι διαμετρικά αντίθετη με την ψευδο- θρησκεία που έχει επαναπροσδιοριστεί από τους ειρηνιστές ‘ιμάμηδες’ που αρνούνται την υποχρέωση της τζιχάντ [ιερός πόλεμος] και οι οποίοι έχουν εξαπατήσει τους οπαδούς τους στις άκαρπες δραστηριότητες της υποστήριξης της δημοκρατικής συνταγματικής κυβέρνησης".

Η επιθετική γλώσσα του Σαρίφ εναντίον των ΗΠΑ και υπέρ της βίας είναι, τουλάχιστον, ενοχλητική. Αλλά αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι ότι ο ίδιος και άλλοι από άλλα παρόμοια περιβάλλοντα έχουν αλληλεπίδραση με ή / και συνδέσεις με τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μόλις τώρα αρχίζουν να αναπτύσσουν τον δικό τους τρόπο σκέψης.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: