Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΗΠΑ: Αριστερή μαύρη εκκλησία επικρίνει όσους δείχνουν «ασέβεια» στον πρόεδρο Ομπάμα


Σχ. ΚΟ: Καιρός να λάμψει και η ‘Xριστιανική Αριστερά’, η οποία είναι “καλή” (και πολιτικά ορθή). Εξουσία και (‘προοδευτική’) εκκλησία, σε αγαστή συνεργασία, να επαναπροσδιορίσουν τα ‘σωστά’ κοινωνικά φρονήματα και να στιγματίσουν τους αντιφρονούντες.

Από: SNN / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

- Προτρέπει να υπάρχουν «σοβαρά αντίποινα» εναντίον εκείνων που προσβάλλουν τον πρώτο μαύρο πρόεδρο.

Οι ‘προοδευτικές’ εκκλησιαστικές ομάδες έχουν δουλέψει πολύ στη Νότια Αφρική, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική για να υπονομεύσουν τον Δυτικό Πολιτισμό, προσπαθώντας να μετατρέψουν το Ευαγγέλιο σε ένα αριστερό πολιτικό κίνημα που πολλοί αποκαλούν Κοινωνικό Ευαγγέλιο(“Social Gospel”). Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό πρόκειται ουσιαστικά για μια ένωση των χριστιανικών και σοσιαλιστικών ιδεών. Μια τέτοια εκκλησία είναι η Προοδευτική Εθνική Βαπτιστική Σύμβαση (Progressive National Baptist Convention ή PNBC). Οι προοδευτικοί είναι αριστεροί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να πέσει το βαρύ χέρι του κράτους για να "μεταρρυθμίσει" την κοινωνία των πολιτών κατά το δοκούν.

Στις ΗΠΑ, οι Προοδευτικοί ήταν ευνοϊκά διακείμενοι στους πολύ υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, στο πιο κεντρικό σχεδιασμό, στη περισσότερη συστηματοποίηση, στο φεμινισμό, στις φυλετικές ποσοστώσεις, στη διάλυση της ομοιογένειας στις γειτονιές και τις πόλεις, στην άμβλωση και σε πολλές άλλες αριστερές πολιτικές. Οι Προοδευτικοί Βαπτιστές αποτελούν μέρος αυτού του κινήματος που εστιάζουν ειδικά στην Μαύρη φυλετική πολιτική και συνηγορούν στην επιθετική παρέμβαση της κυβέρνησης στην κοινωνία για την προώθηση της ριζοσπαστικής φυλετικής τους ατζέντας. Τώρα όμως, έχουν μεγάλη ανησυχία που οι άνθρωποι προσβάλλουν τον αγαπημένο τους πρόεδρο (ο οποίος συμβαίνει ακριβώς να έχει τη ‘σωστή’ φυλή για αυτούς τους ανθρώπους). Διερωτάται λοιπόν κανείς αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν από κάποιο άλλο υπόβαθρο (ιδίως αν αυτό ήταν Λευκό Ευρωπαϊκό παραδοσιακό χριστιανικό) θα φρόντιζαν τόσο μήπως δεν τον σέβονταν;

Σύνδεσμος

Οι Προοδευτικοί Βαπτιστές, μια μαύρη χριστιανική ομολογία, ιδρύθηκαν πριν από 50 χρόνια για την υποστήριξη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ έχουν επέκρινε την "έλλειψη σεβασμού" που δείχνουν στον Πρόεδρο Ομπάμα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Επικαλούμενη δυσφημιστικά σχόλια και χαρακτηρισμούς όπως : “you lie, “boy” και tar baby,” (υποτιμητικά για τους μαύρους) οι Προοδευτικοί Βαπτιστές ζήτησαν την αποπομπή των εκλεγμένων αξιωματούχων οι οποίοι έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις για τον πρώτο μαύρο πρόεδρο της χώρας και την οικογένειά του.

Σε άλλες δηλώσεις τους, οι Προοδευτικοί Βαπτιστές, οι οποίοι ξεκίνησαν το 1961 για τη στήριξη της πολιτικής ατζέντας του Κίνγκ για τα δικαιώματα, επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για κοινωνική δικαιοσύνη και χαιρέτισαν την επερχόμενη αφιέρωση ενός μνημείου στο Κίνγκ στο National Mall.

Στην φωτογραφία: ο αιδ. Dr Tyrone Pitts των Προοδευτικών Βαπτιστών μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, σε εκδήλωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, τον Φεβρουάριο του 2011.

"Ο Θεός μας καλεί να ξεκινήσουμε επαναστάσεις αξιοπρέπειας, ευγένειας και κοινωνικής δικαιοσύνης στις περιοχές μας για να βελτιώσουμε την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και την ευημερία όλων των ανθρώπων», λέει ένα ψήφισμά τους.

Προσέξτε την κρατικιστική γλώσσα που χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα, μπορούν να ενθαρρύνουν "σοβαρά αντίποινα" εναντίον αυτών που λένε όχι και τόσο ωραία πράγματα για το πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ. Θεωρούν επίσης ότι ο Θεός κάνει έκκληση για σοσιαλιστική υγειονομική περίθαλψη και περισσότερες δημόσιες δαπάνες για την παιδεία.

Καθώς οι ηγέτες της PNBC γιόρτασαν την 50η επέτειο ίδρυσής τους, έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια να προσεγγίσουν άλλες Αφροαμερικάνικες χριστιανικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Πεντηκοστιανών, με τη νέα αδελφότητα που ονομάζεται Faith United Action Fellowship.

Προσέξτε επίσης τη φυλετική αλληλεγγύη τους. Όχι ότι υπάρχει κάτι λανθασμένο σε αυτό, αλλά αυτοί δεν είναι που πρώτοι το επικρίνουν αυτό στους λευκούς; Αυτό είναι μέρος της υποκρισίας των Προοδευτικών - ενθαρρύνουν τη φυλετική αλληλεγγύη για τους μη λευκούς, αλλά την επικρίνουν για τους λευκούς.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: