Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Gloria Steinem: Πώς η CIA χρησιμοποίησε τον Φεμινισμό για την αποσταθεροποίηση της κοινωνίας


Του Henry Makow Ph.D. / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

«Στη δεκαετία του 1960, η ελίτ των media εφηύρε το δεύτερο κύμα φεμινισμού ως μέρος της ατζέντας της ελίτ για τη διάλυση του πολιτισμού και την δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης».

Από την στιγμή που έγραψα αυτές τις λέξεις την περασμένη εβδομάδα, έχω ανακαλύψει ότι πριν γίνει μια φεμινίστρια ηγέτης, η Gloria Steinem εργάστηκε για τη CIA, κατασκοπεύοντας μαρξιστές φοιτητές στην Ευρώπη και διαταράσσοντας τις συνεδριάσεις τους. Έγινε το αγαπημένο παιδί των μέσων ενημέρωσης λόγω των συνδέσεών της με τη CIA. Το MS Magazine, το οποίο επιμελήθηκε για πολλά χρόνια ήταν έμμεσα χρηματοδοτούμενο από τη CIA.

Η Steinem προσπάθησε να καταστείλει αυτές τις πληροφορίες, που ήρθαν στο φως τη δεκαετία του 1970 από μια ριζοσπαστική φεμινιστική ομάδα με το όνομα "Red Stockings" ("Κόκκινες Κάλτσες"). Το 1979, η Steinem και οι πανίσχυροι φίλοι της που ήταν συνδεδεμένοι με την CIA, Katharine Graham της Washington Post και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ford, Franklin Thomas, εμπόδισαν τον εκδοτικό οίκο Random House από το να δημοσιεύσει αυτήν την πληροφορία στο "Feminist Revolution" (‘Φεμινιστική Επανάσταση’). Παρ 'όλα αυτά η ιστορία εμφανίστηκε στο "Village Voice" στις 21 Μαΐου 1979.

Η Steinem πάντα προσποιούταν ότι ήταν μία ριζοσπαστική φοιτήτρια. «Όταν ήμουν στο κολέγιο, ήταν η εποχή του McCarthy," είπε στην Susan Mitchell το 1997, "και αυτό με έκανε μαρξίστρια». (Icons, Saints and Divas: Intimate Conversations with Women who Changed the World 1997. σελ 130) Τον Ιούνιο του 1973 το περιοδικό της MS. Magazine έγραφε: " Η Gloria Steinem υπήρξε ανεξάρτητη συγγραφέας σε όλη της την επαγγελματική ζωής. Το περιοδικό Ms magazine είναι η πρώτη πλήρη αμειβόμενη δουλειά της."

Δεν είναι αλήθεια. Μεγαλωμένη σε μια φτωχή, δυσλειτουργική οικογένεια στο Τολέδο του Οχάιο, η Steinem με κάποιο τρόπο κατάφερε να παρευρεθεί στο ελίτ κολλέγιο Smith College, με ‘πνευματική μητέρα’ (‘alma mater’) την Betty Friedan. Μετά την αποφοίτησή της το 1955, η Steinem έλαβε υποτροφία "Chester Fellowship Student Bowles" για τη μελέτη στην Ινδία. Κατά περίεργο τρόπο, μια αναζήτηση στο Internet αποκαλύπτει ότι αυτή η υποτροφία δεν έχει καμία ύπαρξη εκτός από την Gloria Steinem. Κανένας άλλος δεν την έχει λάβει.

Το 1958, η Steinem προσλήφθηκε από τον Cord Meyers της CIA για να κατευθύνει μια «άτυπη ομάδα ακτιβιστών" με το όνομα "Ανεξάρτητη Υπηρεσία Έρευνας." Αυτό ήταν μέρος του «Συνεδρίου για την Πολιτιστική Ελευθερία» της Meyer, που δημιούργησε περιοδικά όπως το like "Encounter" και το "Partisan Review" για την προώθηση μιας αριστερο-φιλελεύθερης chic ιδεολογίας για να αντιταχθεί στον μαρξισμό. Η Steinem, παρακολούθησε κομμουνιστικά φεστιβάλ νεολαίας στην Ευρώπη, δημοσίευσε μια εφημερίδα, έκανε αναφορές για άλλους συμμετέχοντες, και βοήθησε να προκληθούν ταραχές.

Ένας από τους συναδέλφους Steinem στην CIA ήταν ο Clay Felker. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, έγινε συντάκτης στο ‘Esquire’ και δημοσίευσε άρθρα με τα οποία η Steinem στα οποία την καθιέρωνε ως ηγετική φωνή για την απελευθέρωση των γυναικών. Το 1968, ως εκδότης του περιοδικού ‘New York Magazine’, την προσέλαβε ως βοηθό συντάκτη και στη συνέχεια εκδότη του περιοδικού Ms. Magazine το 1971.

Η Warner Communications έβαλε σχεδόν όλα τα χρήματα, αν και πήρε μόνο το 25% του αποθέματος. Η πρώτη εκδότρια του περιοδικού ‘Ms. Magazine’, ήταν η Forsling Harris, με διασυνδέσεις με την CIA, που σχεδίασε την διαδρομή της αυτοκινητοπομπής του Τζον Κένεντι στο Ντάλας. Παρά την ‘αντικαθεστωτική’ εικόνα που έδειχνε το περιοδικό, προσέλκυσε διαφημίσεις από την αφρόκρεμα των εμπορικών εταιριών της Αμερικής. Δημοσίευε αγγελίες για την ITT την ίδια στιγμή που οι γυναίκες πολιτικοί κρατούμενοι στη Χιλή βασανίζονταν από τον Πινοσέτ, μετά από ένα πραξικόπημα που ήταν εμπνευσμένο από τα αμερικάνικα συγκροτήματα επιχειρήσεων και τη CIA.

Οι προσωπικές σχέσεις της Steinem, επίσης διέψευδαν τις ‘αντικαθεστωτικές’ αξιώσεις της. Είχε μια εννιάχρονη σχέση με τον Stanley Pottinger, που ήταν ένα Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας επί Νίξον - Ford, στον οποίον πιστώνεται η στασιμότητα ερευνών του FBI για τις δολοφονίες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Χιλής Orlando Letelier (φώτο). Στη δεκαετία του 1980, έβγαινε με τον Χένρι Κίσινγκερ. Για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ. τον ερευνητή από το San Francisco, Dave Emory.

Η κύρια παρανόησή μας για τη CIA είναι ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, υπήρξε πάντα το εργαλείο της δυναστικής διεθνής τραπεζικής πετρελαϊκής ελίτ (Rothschild, Rockefeller, Morgan) συντονισμένη από το Βασιλικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λονδίνο και τον αμερικάνικο κλάδο του, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων. (CFR). Ιδρύθηκε και αποτελείται από γαλαζοαίματους από τραπεζικό κατεστημένο της Νέα Υόρκης και απόφοιτους της μυστικής παγανιστικής εταιρίας "Skull και Bones" του Πανεπιστημίου του Yale.

Η ατζέντα αυτής της διεθνούς κλίκας είναι να υποβαθμίσει τα θεσμικά όργανα και τις αξίες των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να ενταχθούν σε μια παγκόσμια κυβέρνηση κατευθυνόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη. Στο Καταστατικό Χάρτη της του 1947, η CIA απαγορεύεται να συμμετέχει σε εγχώριες δραστηριότητες. Ωστόσο, αυτό ποτέ δεν την εμπόδισε να διεξάγει έναν ψυχολογικό πόλεμο κατά του αμερικανικού λαού. Ο εγχώριος ομόλογός του, το "Συνέδριο για την Πολιτιστική Ελευθερία» ήταν η “Αμερικάνικη Επιτροπή για την Πολιτιστική Ελευθερία”. Χρησιμοποιώντας θεμέλια της κοινωνίας ως αγωγούς, η CIA ήλεγχε τον πνευματικό λόγο τη δεκαετία του 1950 και του 1960, και πιστεύω ότι εξακολουθεί να το πράττει σήμερα. Στο βιβλίο “Ο Πολιτιστικός Ψυχρός Πόλεμος”, ("The Cultural Cold War"), ο Francis Stonor Saunders εκτιμά ότι χιλιάδες βιβλία έχουν παραχθεί σύμφωνα με το αποτύπωμα μιας ποικιλίας εμπορικών και πανεπιστημιακών πιέσεων, με συγκεκαλυμμένες επιδοτήσεις.

Στο Πρόγραμμα "Mockingbird Project" της CIA εμπλέκεται η άμεση διείσδυση των μίντια, μια διαδικασία που περιλαμβάνει συχνά την άμεση εξαγορά των μεγάλων πρακτορείων ειδήσεων. "Στις αρχές της δεκαετίας του 1950", γράφει η Deborah Davis, στο βιβλίο της "Katherine the Great," (“Αικατερίνη η Μεγάλη”), στη CIA ανήκαν σεβαστά μέλη της New York Times, του Newsweek, του CBS και άλλων μέσων επικοινωνίας, περίπου 400 με 600 άτομα. " Το 1982 η CIA παραδέχθηκε ότι δημοσιογράφοι στο μισθολόγιο της CIA είχαν ενεργήσει ως υπάλληλοί της και πράκτορες στον τομέα. Ο Philip Graham, εκδότης της Washington Post, ο οποίος ήταν επικεφαλής της επιχείρησης μέχρι την "αυτοκτονία" του το 1963, καυχιόταν ότι «μπορείς να πάρεις ένα δημοσιογράφο πιο φθηνά από ένα καλό call girl, για ένα 200 δολάρια το μήνα. "

Γεννήθηκα το 1949. Οι ιδεαλιστές της γενιάς των γονιών μου ήταν απογοητευμένοι όταν το κομμουνιστικό όνειρο της οικουμενικής αδελφότητας αποδείχθηκε να είναι ο κράχτης για βάναυσο δεσποτισμό. Η δική μου γενιά μπορεί να ανακαλύψει ότι τα καλύτερα ένστικτά μας έχουν επίσης παραποιηθεί και ‘αξιοποιηθεί’. Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ναρκωτικά σε αντίθεση κουλτούρα του '60, το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων, και το αντιπολεμικό κίνημα, όπως και ο φεμινισμός, ήταν καθοδηγούμενα από τη CIA. Για παράδειγμα, η CIA έχει παραδεχτεί τη σύσταση της (National Student Association as a front in 1947 http://www.cia-on-campus.org/nsa/nsa2.html). Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 η NSA ήταν αντίθετη στις προσπάθειες της Επιτροπής της Βουλής για να ξεριζώσουν τους Κομμουνιστές κατασκόπους. Σύμφωνα με τον Phil Agee, αξιωματικοί της NSA συμμετείχαν στις δραστηριότητες της SNCC, της μαχόμενης πολιτικής ομάδας δικαιωμάτων, καθώς και στους Φοιτητές για μια Δημοκρατική Κοινωνία, (Students for a Democratic Society), μιας ριζοσπαστική ομάδα ειρήνης.

Σύμφωνα με τον Mark Riebling, η CIA, επίσης, μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει τον Timothy Leary (Αμερικανός ψυχολόγος και συγγραφέας, γνωστός ως υπέρμαχος της έρευνας και της χρήσης του LSD - φωτο). Σίγουρα η οργάνωση διένειμε LSD στον Leary και άλλους διαμορφωτές της κοινής γνώμης τη δεκαετία του 1960. Ο Leary έκανε μια γενιά Αμερικανών να στραφούν μακριά από την ενεργό συμμετοχή στην κοινωνία και να επιδιώξει την εκπλήρωση «μέσα». Σε ένα άλλο παράδειγμα για το πώς η CIA χρησιμοποίησε τα ναρκωτικά για να παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική, ο Gary Webb περιγράφει τον τρόπο που στη δεκαετία του 1980, η CIA πλημμύρισε τα γκέτο των μαύρων με κοκαΐνη.

Δεν θα επιχειρήσω να αναλύσω τα κίνητρα της CIA εκτός από το να προτείνω αυτά που έχουν κοινά σημεία: την αποηθικοποίηση, την αποξένωση και την διαίρεση των Αμερικάνων. Η ελίτ λειτουργεί με το να ενισχύει τη διαίρεση και τις συγκρούσεις στον κόσμο. Έτσι, δεν συνειδητοποιούμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Για τον ίδιο λόγο, η CIA επίσης χρηματοδοτεί την ποικιλομορφία και τις πολυπολιτισμικές κινήσεις.

Ο φεμινισμός έχει κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά. Δεν υπάρχει πιο θεμελιώδης αλλά και πιο λεπτή σχέση στην κοινωνία από ό, τι η σχέση ανδρών και γυναικών. Από αυτό εξαρτάται η οικογένεια, τα ερυθρά αιμοσφαίρια της κοινωνίας. Κανείς που τον ενδιαφέρει το καλό της κοινωνίας θα προσπαθήσει να διαιρέσει τους άνδρες και τις γυναίκες. Ωστόσο, το ψέμα ότι οι άνδρες έχουν εκμεταλλευτεί τις γυναίκες έχει γίνει η επίσημη ορθοδοξία.

Ο άνδρας αγαπά την γυναίκα. Το πρώτο ένστικτό του είναι να την εκτρέφει και να την βλέπει να ευδοκιμεί. Όταν μια γυναίκα είναι ευτυχισμένη, είναι όμορφη. Σίγουρα, ορισμένοι άνδρες φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους. Όμως, στην συντριπτική τους πλειοψηφία στηρίζουν και κατευθύνουν τις οικογένειές τους.

Οι φεμινίστριες πολεμάνε αδυσώπητα την ιδέα ότι τα εγγενή αρσενικά και θηλυκά χαρακτηριστικά μας, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μας ως ανθρώπινα όντα, είναι απλώς «στερεότυπα». Πρόκειται για μία φαύλη συκοφαντία για όλους τους ετεροφυλόφιλους, το 95% του πληθυσμού. Μιλάμε για μίσος! Ωστόσο, διδάσκεται στα παιδιά στα δημοτικά σχολεία! Απηχεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Λεσβίες όπως η Rosie O'Donnell (φωτο) προβάλλονται ως πρότυπα.

Όλα αυτά γίνονται υπολογισμένα για να δημιουργήσουν προσωπική σύγχυση και χάος στους ετεροφυλόφιλους. Ως αποτέλεσμα, εκατομμύρια Αμερικανών είναι αποδυναμωμένοι και να χωρισμένοι από την σχέση τους στην οικογένεια (τον κόσμο και το μέλλον.) Η Αμερικάνα έχει ξεγελαστεί στο να επενδύει για την καριέρα της αντί για τη διαχρονική αγάπη προς τον άντρα και τα παιδιά της. Πολλές γυναίκες έχουν αποκτήσει ιδιοσυγκρασιακά ακατάλληλη για να είναι σύζυγοι και μητέρες. Οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι απομονωμένοι και μόνοι, στερημένοι από αγάπη, είναι εύκολο να τους ξεγελάσουν και να τους καθοδηγήσουν. Χωρίς την υγιή επιρροή των δύο αγαπημένων γονιών, το ίδιο γίνεται και στα παιδιά τους.

Ο φεμινισμός είναι μία τραγελαφική απάτη που διαπράττεται στην κοινωνία από την κυβερνώσα ελίτ. Έχει σχεδιαστεί για να αποδυναμώσει τον αμερικανικό κοινωνικό και πολιτιστικό ιστό, προκειμένου να εισαγάγει μία φασιστικού τύπου Νέα Παγκόσμια Τάξη. Οι υποστηρικτές του είναι ηθικοπλαστικοί τσαρλατάνοι που έχουν γίνει πλούσιοι και ισχυροί από αυτόν. Περιλαμβάνουν μία ολόκληρη κατηγορία από ψεύτες και ηθικά παράλυτους που εργάζονται για την ελίτ σε διάφορα πόστα: στην κυβέρνηση, την εκπαίδευση και τα μέσα ενημέρωσης. Οι απατεώνες πρέπει να εκτεθούν και να γελοιοποιηθούν.

Η καταπίεση των γυναικών είναι ένα ψέμα. Οι ρόλοι των φύλλων δεν ήταν ποτέ τόσο άκαμπτοι όπως οι φεμινίστριες θα μας κάνουν να πιστέψουμε. Η μητέρα μου είχε μια επιτυχημένη επιχείρηση στην εισαγωγή watchstraps του 1950 από την Ελβετία. Όταν το εισόδημα του πατέρα μου αυξήθηκε, σταμάτησε και επικεντρώθηκε στα παιδιά. Οι γυναίκες ήταν ελεύθερες να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους, εάν το επιθυμούσαν. Η διαφορά ήταν ότι ο ρόλος τους ως σύζυγοι και μητέρες ήταν κατανοητός, και κοινωνικά επικυρωμένος, όπως θα έπρεπε.

Μέχρι που η Gloria Steinem και η CIA εμφανίστηκαν.

Δείτε το βίντεο:Σύνδεσμος

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

ΤΕΛΕΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

Παντως οι ανδρες ειναι πιο εγωιστες απο τις γυναικες και για αυτο ισως οι γυναικες πεφτουν στον φεμινισμο οχι απο μισος αλλα για να δειξουν οτι και αυτες εχουν δυναμη,επισης ποσοι βιασμοι γινονται καθε μερα σε γυναικες απο ανδρες,εχει ακουστει ποτε γυναικα να βιαζει ανδρα;λοιπον να μην μας τσουζει η αληθεια η γυναικα ειναι το αδυνατο φυλλο ο ανδρας το εκμεταλλευεται αυτο,για αυτο λοιπον και οι φεμινιστριες σε πολλα εχουν δικιο ειναι η αληθεια και δεν ειναι απο την ελιτ πιστευω

SkyWatcher είπε...

Το συγκεκριμένο άρθρο μην το βλέπεις σαν ανάλυση των σχέσεων άνδρα - γυναίκας, και μάλιστα από τα βάθη της ιστορίας. Θα το αδικήσεις. Δες το στο τι κρύβεται πολλές φορές, πίσω από το παρασκήνιο και πίσω από παχιά λόγια και "ανθρώπους κλειδιά" σε κινήματα και ιδεολογίες με παγκόσμια απήχηση.Δες πως η άρχουσα ελίτ και πανίσχυροι οργανισμοί, εκμεταλλεύονται υπαρκτά προβλήματα (ή ανισότητες) και πως τα διογκώνουν και πως τα μανιπουλάρουν προς όφελος των δικών τους σχεδίων (π.χ. από το πρόβλημα "οικολογία" κάποιες εταιρίες κάνουν τρελά λεφτά και προσπαθούν να μας δουλέψουν κανονικά. Άλλες ποντάρουν στο πρόβλημα "ιοί" και σπέρνουν τρόμο και... εμβόλια, και ούτω καθεξής.)

Ανώνυμος είπε...

...έτσι νόμιζα κι εγώ και δεν κάναμε εμβόλιο για H1N1 ούτε εγώ,ούτε η σύζυγός μου.
Και ναι μεν εγώ δεν έπαθα απολύτως τίποτα αλλά η σύζυγός μου επέζησε καθαρά από τύχη.
Σήμερα 4.5 μήνες αφότου βγήκε από την εντατική (όπου έχασε ένα μήνα ζωής μιας και ήταν σε βαθειά καταστολή κι αναπνευστήρα για 30 ολόκληρες μέρες) βρίσκεται σε μακροχρόνια,τυρρανική,επικίνδυνη για τη ζωή της κι αβέβαιης κατάληξης θεραπεία από τις παρενέργειες της εντατικής χάρη στην οποία βρίσκεται ακόμη εν ζωή.
Αν είχε κάνει το "συνομωτικό" εμβόλιο θα το είχε περάσει πολύ πιο ελαφρά.
Συγγενής της,παρόλο που έκανε το τριπλό εμβόλιο,έγκαιρα αρρώστησε από Η1Ν1,αλλά "καθάρισε" με απλή θεραπεία με tamiflu στο σπίτι.
Εγώ έφτασα τρεις φορές στο "παρά πέντε" να βάλω τα μαύρα.
Κάποια άτομα είναι γονιδιακά επιρρεπή σε πολύ ταχεία εξέλιξη της ίωσης και με θανατηφόρα κατάληξη.
Για αυτά τα άτομα το "φτιαγμένο στο πόδι" και με έντονα κερδοσκοπική διάθεση εμβόλιο είναι ισοδύναμο με την επιβίωση.
Αυτά που πέρασα και περνάω...ούτε στον εχθρό μου δεν τα εύχομαι.

SkyWatcher είπε...

..........