Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σκότωσαν οι Beatles την χριστιανική μουσική;


Από το Charisma / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Είναι γνωστή η φήμη ότι το βίντεο σκότωσε το ‘αστέρι του ραδιοφώνου(σχ. ΚΟ: ‘video killed the radio star’, ήταν και τραγούδι του βρετανικού synthpop/New Wave συγκροτήματος The Buggles, το 1979). Τώρα, μερικοί ισχυρίζονται ότι οι κιθάρες έχουν σκοτώσει την χριστιανική μουσική - και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ανάσταση σε αυτό.

Λίγες μόλις εβδομάδες αφότου η υποψήφια για βραβείο Grammy, μαύρη Αμερικάνα τραγουδίστρια του gospel, Shei Atkins, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη gospel μουσική, για το R&B, επειδή «η εκκλησία είναι πάρα πολύ επικριτική», ο Will Edwards, ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, έχει ταράξει τα νερά της gospel μουσικής, με τον ισχυρισμό ότι η χριστιανική μουσική είναι «χωρίς δικό της είδος και μη αυθεντική» (‘genreless and unoriginal). Και κατηγορεί την στάση της Εκκλησίας απέναντι στους Beatles, εν μέρει, για τη διάλυσή της.

"Η αυγή του rock 'n' roll άνοιξε πραγματικά το δρόμο για μια δραστική αλλαγή στο ύφος της χριστιανικής μουσικής. Οι απλές χορδές και οι εύκολοι στίχοι έκαναν πολύ δελεαστικό το να γράψεις συνηθισμένα τραγούδια ροκ και απλά να βάλεις χριστιανικούς στίχους", γράφει ο Edwards σε ένα άρθρο στο The Crimson White.

Με τον τρόπο αυτό, υποστηρίζει, η χριστιανική μουσική ενέκρινε ένα είδος που ήδη υπήρχε. Το Ροκ είχε ένα συγκεκριμένο ήχο, και με την αντιγραφή, λέει, η χριστιανική μουσική βιομηχανία δημιούργησε ένα δεύτερο επίπεδο που ήταν αμέσως διαθέσιμο. Μιλώντας ακόμη πιο τολμηρά, λέει ότι η χριστιανική μουσική έχει γίνει μιμητής σε οτιδήποτε είναι δημοφιλές στο κοσμικό ραδιόφωνο.

"Κοιτάξτε μέσα από ένα υμνολόγιο, και θα διαπιστώσετε ότι υπήρξε ένα είδος στη χριστιανική μουσική. Είχε ένα συγκεκριμένο ήχο", λέει ο Edward. "Προσωπικά πιστεύω ότι ο ήχος του ταιριάζει στο μήνυμά της, και πολλά από τα (τότε) χριστιανικά τραγούδια, συγκινούν ακόμη και σήμερα, με τη μουσική και τους στίχους. Εκεί θα έπρεπε να παραμείνει η χριστιανική μουσική: στους Ύμνους".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: