Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτό είναι το Δουβλίνο σήμερα!


Το πρόβλημα της μετανάστευσης στην Ιρλανδία

Στρατιές μεταναστών εγκαθίστανται στην Ιρλανδία, την ώρα που τουλάχιστον, 50.000 Ιρλανδοί αναμένεται ότι θα μεταναστεύσουν από την Ιρλανδία μέσα στο 2011, σε ποσοστά μεγαλύτερα από την περίοδο της οικονομικής ύφεσης στην δεκαετία του '80, όταν 44.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ιρλανδία το 1989, η δε ανεργία αναμένεται να φτάσει κατά μέσο όρο στο 13,5% φέτος.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την πρωτεύουσα το Δουβλίνο. Το βίντεο είχε ανέβει το 2009 αλλά κατέβηκε από το YouTube ως «ρατσιστικό», παρόλο που δεν έχει κανένα ρατσιστικό σχόλιο!

Για το πρόβλημα της μαζικής μετανάστευσης, γράφει ο Kevin Myers, στην Independent Ie., ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2007:

Η μαζική μετανάστευση δεν είναι πλέον το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της ιρλανδικής ζωής, αλλά είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ύπαρξη του ιρλανδικού έθνους ως ένα συνεκτικό και ομοιογενές σύνολο.

Καμία χώρα δεν έχει δέχτηκε ποτέ τέτοιον όγκο αλλοδαπών που βρίσκονται τώρα σε αυτή την χώρα (Σχ. Η Ελλάδα προφανώς, πέφτει… μακριά για τον ιρλανδό αρθρογράφο). Έχουμε περίπου 400.000 νόμιμους μετανάστες. Αλλά όλοι γνωρίζουν ότι ο στρατός των παρανόμων, κυρίως Αφρικανών και Κινέζων, είναι τεράστιος, και μάλλον φτάνει τους 200.000. Συνολικά, η Ιρλανδία δέχτηκε τουλάχιστον 600.000 μετανάστες, τους περισσότερους από αυτούς τα τελευταία πέντε χρόνια. (Σχ. ΚΟ: Ο πληθυσμός της Ιρλανδίας είναι 4.581.269 κάτοικοι). Θα μπορούσε να είναι πολλοί περισσότεροι. Κανείς δεν έχει την ελάχιστη ιδέα.

Στις ΗΠΑ, μία τέτοια μετανάστευση θα μεταφραζόταν σε μια εσωτερική μετακίνηση πληθυσμού 45 εκατομμυρίων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το αντίστοιχο ποσοστό θα ήταν εννέα εκατομμύρια. Περιττό να πούμε ότι κανένα κράτος δεν θα ήταν τόσο ηλίθιο ή άβουλο ώστε να επέτρεπε τόσο μεγάλους αριθμούς μεταναστών να εισέλθουν στο έδαφός της.

Μόνο η Ιρλανδία θα ήταν τόσο ηλίθια και βρισκόμενη σε κατάσταση ηθικού λήθαργου ώστε να επιτρέπει τέτοιες μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών προς τα μέσα.

Και φυσικά, δεν έχουμε τους πόρους για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μιας τέτοιας εισροής. Αλλά χειρότερα από ό, τι η δική μας έλλειψη πόρων, είναι η έλλειψη θάρρους για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Δεν έχουμε πολιτικές, αλλά ανάρμοστες υπεκφυγές: και ίσως το χειρότερο από όλα, έχουμε μια γκαλερί από εγχώριας παραγωγής εξυπνάκηδες έτοιμους να φωνάξουν με διαπεραστική κραυγή «ρατσισμός!», όπου και όποτε βλέπουν ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν έτσι ακριβώς όπως θέλουν οι μετανάστες.

Έτσι, σε οποιαδήποτε συζήτηση στην τηλεόραση, οι μετανάστες δεν είναι ποτέ υπεύθυνοι για την επιλογή τους να έρθουν εδώ. Αντ 'αυτού, ακούμε ατελείωτα παράπονα ότι τα ιρλανδικά ιδρύματα δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για την άφιξή τους.

Στο News at One, τη Δευτέρα, ο ένας Αφρικανός μετά τον άλλον στο Balbriggan έκανε παράπονα ότι δεν υπήρχαν θέσεις για τα παιδιά τους στα υφιστάμενα τοπικά σχολεία.

Ούτε μία φορά δεν τους τέθηκε το ερώτημα: ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος για τους Αφρικανούς που δεν έχουν θέσεις στα σχολεία; Απάντηση: Μόλις είχαν έρθει εδώ.

Αντ 'αυτού, οι Αφρικανοί που μόλις πάτησαν το πόδι τους εδώ είχαν τη δυνατότητα να μας κατηγορούν για ρατσισμό επειδή τα σχολεία δεν έχουν έτοιμες θέσεις να περιμένουν τα παιδιά τους.

Αν κατηγορούμε τους εαυτούς μας για την αποτυχία μας να προγραμματίσουμε για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Αφρικής, κάποιος κακός εκπρόσωπος από την Καθολική Αρχιεπισκοπή του Δουβλίνου πήγε να υπερασπιστεί την καθολική εκκλησία στις κατηγορίες δημοσιογράφου από το κανάλι RTE περί «μισαλλοδοξίας».

Φυσικά, σε αυτή τη χωρίς αρχές φιλελεύθερη Ιρλανδία, το να επιμένει η Καθολική Εκκλησία ότι τα Καθολικά σχολεία έχουν ένα πρωταρχικό καθήκον να εκπαιδεύσουν τους Καθολικούς είναι σήμερα τόσο «ρατσιστικό» και «φανατικό».

Αλλά φυσικά, κανείς στο RTE θα μπορούσε ποτέ ούτε στο όνειρό του να προτείνει ότι τα ισλαμικά madrasahs θα πρέπει να δεχτούν Εβραίους, Καθολικούς ή Ινδουσιτές μαθητές: στη νέα Ιρλανδία, οι μόνοι άνθρωποι που πρέπει να σπάσουν τους δικούς τους κανόνες είναι η ιρλανδική καθολική πλειοψηφία.

Μετά έρχεται ο «ευσεβής πόθος» και το πολυ-διαδεδομένο δόγμα ότι οι μετανάστες κατά την άφιξή τους θα εγκαταλείψουν την αρχαία πίστη, και θα αποτελέσουν "το νέο Ιρλανδό".

Λυπάμαι. Αυτές είναι ματαιόδοξες ασυναρτησίες. Γιατί ένας Πολωνός να παραδώσει κάτι για το οποίο ο πολωνικός λαός αγωνίστηκε εδώ και χίλια χρόνια για να διατηρήσει;

Από πού προκύπτει το τεκμήριο ότι ένας Ασιάτης μουσουλμάνος που ζει στην Ιρλανδία είναι Ιρλανδός;

Η μητέρα μου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Αγγλία, αλλά ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό της ότι ήταν Αγγλίδα.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πρέπει να θέσουν το μεγάλο ερώτημα, «Γιατί δεχόμαστε ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών;

Αντ 'αυτού, έχουμε εμμονή με το σχετικά ασήμαντο θέμα: Είναι ο ιρλανδικός λαός, ο οποίος, άλλωστε έχει δεχθεί τεράστιες στρατιές ξένων στην πατρίδα του, «ρατσιστής»;

Αυτό το μίσος για τον ίδιο μας τον εαυτό είναι αξιολύπητο και αυτοκαταστροφικό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

GEORGE είπε...

Τίτλος ιστολογίου:
ΜΟΝΗ ΚΕΡΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ
Διεύθυνση ιστολογίου:
http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com/
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΥΠΕΡΟΧΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΧΕΤΕ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΣΑΣ.