Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

«Ενσωμάτωση» στην Δανία: Μουσουλμάνοι φρουροί εμποδίζουν μουσουλμάνους να ψηφίσουν στις εκλογές


Από Ekstrabladet / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΔΑΝΙΑ: Πολλές γειτονιές που συγκεντρώνουν μεγάλο πληθυσμό μουσουλμάνων έχουν μουσουλμάνους φρουρούς έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Καθήκον τους είναι να αποτρέπουν και να εμποδίζουν τους μουσουλμάνους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δημοκρατία μέσω ψηφοφορίας.

"Βλέπουμε φύλακες, οι οποίοι στις γειτονιές χαρακτηρίζονται ως φονταμενταλιστές, να παρακολουθούν τα εκλογικά τμήματα στην περιοχή τους και να βεβαιωθούν ότι οι άνθρωποι δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Υπάρχουν έμμεσες απειλές. Αν υπάρχει κάποιος που θέλει να ψηφίσει, και γίνει αντιληπτός στο σχολείο, όπου θα πρέπει να ψηφίσει, η οικογένεια κινδυνεύει να εξοστρακιστεί», λέει ο Μοχάμαντ Ραφίκ, (Mohammad Refiq), σύμβουλος ολοκλήρωσης (ή ενσωμάτωσης) και συγγραφέας.

Ο Mohammad Refiq λέει ότι οι φρουροί προέρχονται από ομάδα νέων της ομάδας Hitzb ut-Tahrir, αλλά εσωτερικές θρησκευτικές ομάδες στις περιοχές Blågårds Plads, Mjølnerparken, Frederiksberg, Ishøj και Brøndby έχουν επίσης φρουρούς.

Το τίμημα για μια δημοκρατική ψήφο μπορεί να είναι υψηλό για έναν μουσουλμάνο.

"Μπορεί να υπάρχουν συνέπειες στην οικογένειά και κάποιο μέλος της οικογένειας να μην του επιτραπεί να θαφτεί σε μουσουλμανικά τεμένη. Ένας άλλος μπορεί να συναντήσει δυσκολίες να παντρέψει τις κόρες του. Οι περιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ περίπλοκες», λέει ο εμπειρογνώμονας της ολοκλήρωσης.

Οι μουσουλμάνοι συχνά μένουν μακριά από τα εκλογικά τμήματα, όπως φαίνεται στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

"Μπορούμε να δούμε πόσο εκτεταμένο είναι το πρόβλημα εξετάζοντας τον αριθμό των μουσουλμάνων που δεν ψηφίζουν σε σύγκριση με το ποσοστό εκείνων που μπορούν να ψηφίσουν. Θα εκτιμούσα ότι μιλάμε από περίπου 30.000 οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για την ψηφοφορία. Οι οποίοι δεν θέλουν να είναι μέρος των εκλογών», λέει ο Μοχάμαντ Ραφίκ.

Οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι θεωρούν ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να συνάδει με το θρησκευτικό τους δίκαιο. Και αυτή τη στιγμή εργάζονται σκληρά για να κρατήσουν τους ανθρώπους μακριά από τα εκλογικά κέντρα.

Η Ekstra Bladet μίλησε με δύο Σαλαφιστές που έδιναν έξω φυλλάδια στο Nørrebro με ένα σαφές μήνυμα.

«Αυτό που λέμε είναι ότι δεν πρέπει να ψηφίσουν. Ότι η δημοκρατία είναι μία ανθρώπινη τεχνητή θρησκεία», εξηγεί ο Adnan Avdic. Αυτοί οι δύο δεν αποτελούν μέρος της φρουράς, αλλά έχουν τις ίδιες αντιδημοκρατικές απόψεις.

Ο Μοχάμαντ Ραφίκ λέει ότι ανάμεσα στους χιλιάδες των μουσουλμάνων που δεν ψηφίζουν είναι κυρίως γυναίκες που δεν οι σύζυγοί τους δεν τους επιτρέπουν να ψηφίζουν.

"Δεν θέλουν οι γυναίκες να ασχοληθούν με τη δημοκρατία και να αποκτήσουν γνώσεις για τα δικαιώματά τους, και τη διαφορά που μπορούν να κάνουν στη δανέζικη κοινωνία."

Επίσης διάβασε και:

Κοπεγχάγη: Θρησκευτικά κίνητρα πίσω από τους βανδαλισμούς σε αφίσες μουσουλμάνων υποψηφίων βουλευτών

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / ΠηγήΣύνδεσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: