Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί ένας άθεος μπορεί να μηνύσει τον Διάβολο;


Φαίνεται ότι η ιδέα να οδηγείται κατηγορούμενος ο Σατανάς στο δικαστήριο βρίσκει απήχηση όχι μόνο στους Χριστιανούς στην Αμερική, αλλά ακόμη και σε άθεους και σε μέλη συμμοριών που στρέφονται στον Χριστό. Η ταινία Suing the Devil (‘Μηνύοντας τον διάβολο’), που έκανε πρώτη προβολή σε επιλεγμένες αίθουσες στις 26 Αυγούστου, είχε το δεύτερο υψηλότερο μέσο όρο συνολικής είσπραξης από οποιαδήποτε άλλη ανεξάρτητη ταινία στις ΗΠΑ.

Στο ‘Suing the Devil’ παίζουν οι: Malcolm McDowell (στο ρόλο του διαβόλου), Corbin Bernsen, Shannen Fields (από το ‘Facing the Giants’), Rebecca St. James (χριστιανή τραγουδίστρια), Tom Sizemore, Ros Gentle και Bart Bronson. Μικρή εμφάνιση έχει το χριστιανικό συγκρότημα Hillsong σε μία σκηνή στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

Η υπόθεση της ταινίας: ο Luke O'Brien (Bronsen), ένας ξοφλημένος καθαριστής που έγινε φοιτητής της Νομικής, σπουδάζοντας τη νύχτα, αποφασίζει να μηνύσει τον Σατανά (McDowell) για $ 8 τρισεκατομμύρια δολάρια. Την τελευταία ημέρα πριν ο Luke καταφέρει την έκδοση ερήμην αποφάσεως, ο Σατανάς παρουσιάζεται στην αίθουσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Στο νομικό επιτελείο του Σατανά βρίσκονται 10 από τους καλύτερους δικηγόρους της χώρας (Dennis Cole, Jeff Gannon, Annie Lee). Όλος ο κόσμος παρακολουθεί το κανάλι Legal TV (Bernsen, Sizemore, St. James), για να δει ποιος θα κερδίσει τη "δίκη του αιώνα"

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον απόφοιτο του Χάρβαρντ, χριστιανό Tim Chey, η ταινία είχε ένα συναισθηματικό αντίκτυπο σε πολλούς θεατές. Μερικοί συγκρίνανε τον αντίκτυπο ακόμα και με εκείνο της ταινίας ‘Τα Πάθη του Χριστού’ (The Passion of the Christ).

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι μας λένε πως η ταινία τους άνοιξε τα μάτια στο να καταλάβουν την τακτική του διαβόλου», λέει ο Chey. «Είχαμε ένα περιστατικό όπου ένα ζευγάρι είχε ένα προβληματικό γάμο εδώ και 17 χρόνια. Το επόμενο πρωί αφότου είδαν την ταινία, απεκατέστησαν τον γάμο τους και άνοιξαν το σπίτι τους για να γίνεται προσευχή. Ένας άλλος ήταν άθεος, ο οποίος ήρθε στο μπροστινό μέρος της αίθουσας και γονάτισε μετά από μία σκηνή. Και ένας ήταν μέλος συμμορίας που πίστεψε με την καρδιά του στον Χριστό, λόγω της ταινίας. Απίστευτο».

Δείτε το trailer:

Στο βίντεο ο Βρετανός ηθοποιός Malcolm McDowell (‘Κουρδιστό Πορτοκάλι’, ‘If....’, ‘Καλιγούλας’), αφού λέει πως του άρεσε το σενάριο και για αυτό δέχτηκε να πάρει τον ρόλο, εξηγεί πως η ταινία είναι για έναν τύπο που κατηγορεί για όλα τα στραβά στη ζωή του κάποιον άλλο, και στην συγκεκριμένη περίπτωση τον διάβολο. Ο ηθοποιός επίσης, αναφέρει ότι για αυτόν, ο διάβολος δεν είναι ‘κακός’, αλλά ‘γοητευτικός’, ‘χαρισματικός’ και για αυτό καταφέρνει να βάζει σε πειρασμό τον κόσμο. Ο ηθοποιός στο επόμενο βίντεο (στα πλαίσια της προβολής της ταινίας ‘The Book of Eli’) ισχυρίζεται ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ‘θρησκευόμενο’ άτομο, (δεν υιοθετεί κάποιο συγκεκριμένο δόγμα) αλλά ‘πνευματικό’.

Σύνδεσμος

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: