Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: απομάκρυναν από την οικογένειά τους παιδιά με ναζιστικά ονόματα. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: θέλουν να πάρουν τα παιδιά που ζουν σε νεοναζιστικό περιβάλλον


Από NY Post / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ανώτερο Δικαστήριο στο New Jersey εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία, ένα ζευγάρι από το New Jersey που έδωσε στα παιδιά του ονόματα εμπνευσμένα από τους Ναζί, δεν θα πρέπει να ανακτήσουν την επιμέλεια τους, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό «ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού στα παιδιά τους είναι μεγαλύτερος από ειδικές ανάγκες των γονέων».

Η πολιτεία είχε αφαιρέσει τα τρία μικρά παιδιά από τους γονείς Heath και η Deborah Campbell από το σπίτι τους τον Ιανουάριο του 2009.

Η οικογένεια έγινε γνωστή, ένα μήνα νωρίτερα, όταν ένα σούπερ μάρκετ αρνήθηκε να διακοσμήσει ένα κέικ γενεθλίων για το γιο τους, ο Αδόλφος Χίτλερ Κάμπελ. Ο ίδιος και τα αδέλφια JoyceLynn Aryan Nation (Άρειο Έθνος) Campbell και Honszlynn Hinler Jeannie Campbell έχουν δοθεί σε ανάδοχες οικογένειες.

Το δικαστήριο οικογενειακού δικαίου είχε προηγουμένως διαπιστώσει ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις ότι οι γονείς είχαν κακοποιήσει ή παραμελήσει τα παιδιά. Η απόφαση αυτή έμεινε μέχρι το εφετείο για να επανεξεταστεί. Την Πέμπτη, το Εφετείο αποφάσισε ότι υπήρξαν αρκετά στοιχεία και ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να επιστραφούν στους γονείς.

Ο Χιθ Κάμπελ δήλωσε στο Associated Press το περασμένο έτος ότι πίστευε ότι τους πήραν τα παιδιά επειδή οι υπάλληλοι έκριναν ότι θα ήταν σε "άμεσο κίνδυνο". Κατηγόρησε την απόφαση απομάκρυνσης των παιδιών, λόγω των ονομάτων τους και είπε ότι οι υπάλληλοι της κυβέρνησης είχαν στηριχθεί σε αναπόδεικτες κατηγορίες που διατυπώθηκαν από έναν γείτονα και από την πρώην γυναίκα που τον κατηγορεί ότι την κακοποιούσε πριν χρόνια.

Τα ονόματα των παιδιών και η τούρτα γενεθλίων δεν αναφέρθηκαν στην απόφαση του δικαστηρίου. Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι υπήρχαν μυριάδες άλλοι λόγοι που αποδείχθηκε η ανάγκη για συνέχιση των υπηρεσιών προστασίας για τα παιδιά.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, και οι δύο γονείς είναι άνεργοι και οι δύο υποφέρουν από αδιευκρίνιστες φυσικές και ψυχολογικές αναπηρίες.

Το δικαστήριο έκρινε ότι και οι δύο γονείς ήταν οι ίδιοι θύματα κακοποίησης στην παιδική τους ηλικία και ότι ούτε εκείνοι "έλαβαν την κατάλληλη θεραπεία για σοβαρές ψυχολογικές καταστάσεις".

Ο Χιθ Κάμπελ, 37 ετών, δεν μπορεί να διαβάσει και η Deborah Campbell παράτησε το λύκειο πριν τελειώσει την 10η τάξη, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Στην απόφασή του, οι δικαστές εκτίμησαν ότι οι γονείς "δημιούργησαν από αμέλεια κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού για τα παιδιά τους, παραλείποντας να τα προστατεύσουν από τη ζημιά και δεν κατόρθωσαν να αναγνωρίσουν και να θεραπεύσουν τις αναπηρίες τους."

Οι δικαστές στάθηκαν σε ένα γεμάτο ορθογραφικά λάθη σημείωμα που το υπέγραφε η Deborah Campbell και που δόθηκε σε έναν γείτονα. Σε αυτό, η Campbell λέει ότι αν βρεθεί νεκρή, θα ευθύνεται ο σύζυγός της.

"Με απειλεί ότι θα με σκοτώσει ή θα αυτοκτονήσει. Το έχει δοκιμάσει μερικές φορές. Φοβάμαι ότι θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά μου και αν μείνουν στην φροντίδα του. Διδάσκει το γιο μου πώς να σκοτώσει κάποιον στην ηλικία των 3", γράφει η επιστολή που αναγνώστηκε.

Η Deborah Campbell αργότερα αναγνώρισε την επιστολή, αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν όλα ένα ψέμα και περιέγραψε τον σύζυγό της ως ‘ένα τέλειο άντρα’.

Η οικογένεια έγινε γνωστή όταν ένα σουπερμάρκετ στο Greenwich, κοντά στο σπίτι της οικογένειας στο Holland Township στον δυτικό-κεντρικό New Jersey, αρνήθηκε να διακοσμήσει μια τούρτα γενεθλίων με το όνομα του γιου τους.

Ένα Wal-Mart στην Πενσυλβάνια ανέλαβε την διακόσμηση της τούρταΣύνδεσμοςς, αλλά το περιστατικό έλαβε δημοσιότητα και η οικογένεια έγινε στόχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ο Χιθ Κάμπελ είπε ότι κάποιο γείτονες και οι άλλοι τους παρενοχλούσαν, και η τοπική αστυνομία ανέφερε για ένα mail που περιείχε απειλή θανάτου.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, που αναφέρεται σε άρθρο του γερμανικού Spiegel, οι Αρχές στην Γερμανία σκέφτονται να αφαιρέσουν τα παιδιά των Γερμανών νεοναζί από τις οικογένειές τους και να τα δώσουν για επιμέλεια - σε μια προσπάθεια να νικήσουν, όπως γράφει η ιστοσελίδα, την ανερχόμενη αποθέωση του Χίτλερ και του Τρίτου Ράιχ στην Γερμανία.

Οι γερμανικές αρχές ανησυχούν όλο και περισσότερο με τον αριθμό των κατασκηνώσεων και των ειδικών σχολείων που κάνουν πλύση εγκεφάλου στους νέους για την λατρεία της ναζιστικής ιδεολογίας.

Σε μια πρόσφατη επιδρομή σε μια τέτοια κατασκήνωση υπήρχε ένα παζλ που έδειχνε τα σύνορα της Γερμανίας πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και βιβλία ζωγραφικής όπου τα παιδιά ενθαρρύνονται να ζωγραφίσουν το μουστάκι του Χίτλερ.

Ο εμπειρογνώμον για τα παιδιά Günther Hoffmann, δήλωσε: «Αν η ιδεολογική επιρροή φτάσει σε τέτοιες διαστάσεις ώστε να μπορεί να απειλείται η ευημερία του παιδιού, το κράτος ή οι οργανώσεις πολιτών έχουν υποχρέωση να εξετάσουν την κατάσταση.

«Αν δεν το κάνουμε, πρόκειται να υποστούμε τεράστια προβλήματα στο μέλλον."

Οι «Volk und Vaterland» - ‘λαός και πατρίδα’ – κατασκηνώσεις έχουν ξεφυτρώσει σε όλη τη Γερμανία τα τελευταία χρόνια για να «εκπαιδεύουν» τα παιδιά των νεοναζί.

Η άνοδος του νεοναζισμού είναι μια ανησυχητική τάση στη Γερμανία, ενώ οι υποστηρικτές του μετακινούνται με τις συγγένειές τους σε περιοχές όπου ζουν μαζί και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο.

Το πιο γνωστό παράδειγμα είναι το Jamal στο Mecklenburg, 100 μίλια από το Βερολίνο, όπου το 99 τοις εκατό των κατοίκων είναι Ναζί και υπερήφανοι γι 'αυτό.

Δείτε βίντεο για το Jamal:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι το νεαρό να βγαίνει ως κληρωτός στον τάκο και να αναφέρεται ως..."Αδόλφος Χίτλερ" εκ Νέας Υερσέης.