Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Το Λονδίνο απαγορεύει την πορεία της EDL



Οι ίδιοι που πριν λίγες ημέρες, διέταξαν τους Βρετανούς αστυνομικούς να μην επέμβουν και ας καίνε οι ταραξίες την πόλη, ζήτησαν από την αγγλική κυβέρνηση να απαγορεύσει την πορεία της EDL στο Λονδίνο, στην πόλη που ήδη κάποιοι έχουν επιβάλει «Ζώνες της Σαρία».


Η βρετανική κυβέρνηση έχει λάβει προειδοποίηση να αντιμετωπίσει δικαστική αγωγή εάν αρνηθεί να απαγορεύσει μια πορεία από την ακροδεξιά ομάδα της Aγγλικής Αμυντικής Λίγκας - English Defense League (EDL).
Το Συμβούλιο του Tower Hamlet απείλησε να ζητήσει δικαστική επανεξέταση, αν η Υπουργός Εσωτερικών Theresa May δεν κινηθεί για να απαγορεύσει την πορεία της EDL, με τις δημοτικές αρχές της να προειδοποιούν για βία, εάν η εκδήλωση πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.
"Κάτι πρέπει να γίνει για να αποτραπεί αυτή τη διαδήλωση. Εάν ένας δικαστικός έλεγχος είναι ο μόνος τρόπος τότε αυτό είναι που θα κάνουμε», δήλωσε μια πηγή του Συμβουλίου.
Η EDL δήλωσε στα μέλη της σε ένα online μήνυμα να φέρουμε "το μήνυμά μας στην καρδιά του μαχητικού Ισλάμ στο εσωτερικό της χώρας μας".
«Θα πάμε όπου θέλουμε, όταν θέλουμε", το μήνυμα πρόσθεσε.
Μια παρόμοια συγκέντρωση της EDL στο Telford του Shropshire ακυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αφού η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «έγινε για να προστατευτούν τόσο οι κοινότητες όσο και οι περιουσίες».
"Το Υπουργεί Εσωτερικών μπορεί να απαγορεύσει μια πορεία στο Λονδίνο, μόνο μετά από επίσημη αίτηση από τον Επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Καμία τέτοια αίτηση δεν έχει παραληφθεί. Η Υπουργός Εσωτερικών θα εξετάσει προσεκτικά κάθε επίσημη αίτηση, με την επιφύλαξη των σχετικών νομικών διατάξεων", είπε εκπρόσωπος του Υπουργείου.
Όμως, το Συμβούλιο του Tower Hamlets επανέλαβε την έκκλησή του για την απαγόρευση της πορείας της EDL.
"Η πορεία της EDL θα πρέπει να απαγορευτεί. Η αστυνομία είναι περισσότερο από ικανή να διατηρήσει τον έλεγχό τους, αλλά αυτό δεν θα σταματήσει την ένταση και το θυμό που θα μπορούσαν να υπάρχουν πολύ καιρό μετά την αναχώρησή τους», δήλωσε ο ηγέτης της ομάδας των Εργατικών του Tower Hamlets, Josh Peck.
Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια αίτηση ζητώντας από την Υπουργό Εσωτερικών να απαγορεύσει την πορεία της 3ης Σεπτεμβρίου.
Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Ελευθερια υπαρχει μονο για διαλυτικες μειονοτητες,η δημοκρατια δε εχει καταλυθει διεθνως και ολο λιγοτεροι αποφασιζουν για ολο και περισσοτερους απαγορευοντας τον αντιλογο.
Το EDL ειναι δεξιο Χριστιανικο κινημα μη ρατσιστικο,αφου εχει και νεγρους Χριστιανους στις γραμμες του.Η προσωπικη μου συμπαθεια ειναι περισσοτερο προς το UKIP.