Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΔΑΝΙΑ: Επίθεση μουσουλμάνων σε Ιρανό ιερέα επειδή φορούσε σταυρό


Δεν κινδυνεύουν από φανατικούς μουσουλμάνους μόνο οι χριστιανοί που βρίσκονται σε ισλαμικά κράτη, αλλά και εκείνοι που ζουν στις δυτικές «χριστιανικές» κοινωνίες.

Ο γεννημένος στο Ιράν επικεφαλής της ‘Εκκλησίας της Αγάπης’, Massoud Fouroozandeh, έφυγε με την οικογένειά του από τη περιοχή Vollsmose της πόλης Odense της Δανίας, σε κάποια μυστική τοποθεσία σε μια μικρή πόλη, αφού τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας βρέθηκαν σπασμένα, αφού είχαν ένα σταυρό να κρέμεται στο εσωτερικό τους.

"Μου είπαν κάποιοι νέοι στο Vollsmose ότι δεν πρέπει να οδηγώ γύρω από την περιοχή με το σταυρό να κρέμεται στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια βρήκα το αυτοκίνητό μας εντελώς κατεστραμμένο και καμένο ενώ και τα καθίσματα ήταν σκισμένα με μαχαίρι. Από τότε τα παράθυρα του νέου αυτοκινήτου μας τα ξανά έσπασαν τρεις φορές», λέει.

Μετά τους βανδαλισμούς, ο Massoud Fouroozandeh και η σύζυγός του δεν τόλμησαν να αφήσουν τα παιδιά τους να παίζουν στην παιδική χαρά στο Vollsmose.

«Δεν πηγαίνουν με μαντίλα, ενώ το 99% από τα άλλα παιδιά το κάνουν αυτό και έτσι προσελκύουν πολύ την προσοχή των άλλων, και δεν ήταν ασφαλές να τα στέλνουμε να παίζουν. Γιαυτό μετακομίσαμε μακριά από το Vollsmose», λέει.

Ο Massoud Fouroozandeh είναι ένας από τους πολλούς μη Δανούς χριστιανούς που έχουν υποστεί απειλές και επιθέσεις στη Δανία. Ένας Αλβανός μέλος της Εκκλησίας της Αγάπης πρόσφατα ξυλοκοπήθηκε από τους συμπατριώτες του, γιατί κυκλοφορούσε με ένα σταυρό στο λαιμό του, και σκεφτόταν να βαπτιστεί. Και όπως η Kristeligt Dagblad έγραψε και στο παρελθόν, μια οικογένεια Ιρανών χριστιανών δεχόταν τηλεφωνήματα για δύο εβδομάδες, στα οποία τους έλεγαν να ασπαστούν το Ισλάμ. Ο Massoud Fouroozandeh λέει ότι οι θρησκευτικές απειλές μέσω τηλεφώνου είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό για όσους αφήνουν το Ισλάμ.

«Δεν συνηθίζω να τα παρατάω εξ αιτίας κάποιου προβλήματος. Γι’ αυτό δεν μου είναι ευχάριστο που πρέπει να μετακομίσουμε. Αλλά τώρα δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά και τα παιδιά. Υπήρχε μεγάλη πίεση. Στριφογύριζα συνέχεια και σκεφτόμουν «ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα;», λέει ο Massoud Fouroozandeh.

Συνεχίζει να είναι πάστορας στην Εκκλησία της Αγάπης, όπου τα περισσότερα μέλη είναι Αφγανοί και Ιρανοί. Δεδομένου ότι η εκκλησία ιδρύθηκε το 1997 έχουν βαφτιστεί περίπου 500 άτομα. Οι περισσότεροι ήταν μουσουλμάνοι που ασπάσθηκαν τον χριστιανισμό.

«Το μήνυμά μας είναι η αγάπη και η συμφιλίωση. Δεν μπορούν όλοι να το καταλάβουν αυτό, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να αλλάξει τη αποστολή μας στο να μεταδώσουμε το χριστιανικό μήνυμα», λέει.

Βίντεο για την ισλαμική απειλή στη Δανία:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από Kristeligt Dagblad)

Δεν υπάρχουν σχόλια: