Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΓΑΛΛΙΑ: Αστυνομική βία κατά νεαρών καθολικών που διαμαρτύρονται για εξαιρετικά βλάσφημο θεατρικό «έργο»


ΠΑΡΙΣΙ, (LifeSiteNews.com) - Μια ομάδα Παριζιάνων καθολικών μαθητών ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας μπροστά από το θέατρο που ελάμβανε χώρα η πρεμιέρα του προκλητικά βλάσφημου "έργου" του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα Romeo Castellicci, το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης.

Το «έργο» με την ονομασία ‘On the Concept of the Face of the Son of God’ (‘Σχετικά με την έννοια του προσώπου του Υιού του Θεού’) είναι μία κοπρολογική αναπαράσταση ενός γέρου που ταλαιπωρείται από διάρροια, τον οποίο ο γιος σκουπίζει και καθαρίζει επανειλημμένα στη σκηνή κάτω από ένα μεγάλο πίνακα ενός προσώπου του Χριστού του Antonello da Messina. Περιττώματα γεμίζουν τη σκηνή - συνθετικές οσμές περιλαμβάνονται -, οι δύο ηθοποιοί αφήνουν τη σκηνή και τότε μια ντουζίνα παιδιών που κουβαλάνε σχολικές τσάντες κάνουν την εμφάνισή τους και ρίχνουν πλαστικές χειροβομβίδες κατά της εικόνας του Χριστού. Η εικόνα φαίνεται εκ των υστέρων σπασμένη και ένα σκούρο υγρό που μοιάζει με περιττώματα είναι απλωμένο στο πρόσωπο του Χριστού, το οποίο στη συνέχεια καλύπτεται με τις λέξεις, «Δεν είσαι ο ποιμένας μου» (“You are not my shepherd”).


Την πρώτη νύχτα στο επιδοτούμενο με δημόσιους πόρους θέατρο "Théâtre de la Ville» στο Παρίσι την Πέμπτη, αρκετές άσχετες μεταξύ τους ομάδες οργάνωσαν δημόσιες διαμαρτυρίες. Μια ομάδα είχε αγοράσει εισιτήρια και διέκοψε το «σόου» με αμπούλες και στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή με πανό που έγραφε "Καθοφοβία: έχουμε χορτάσει". Τα ΜΑΤ μπήκαν στο θέατρο για διώξουν τους διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων συνελήφθησαν.

Μια άλλη ομάδα νεαρών ακτιβιστών του ιστορικού γαλλικού κινήματος βασιλοφρόνων, ‘lAction française’, επέλεξε να οργανώσει μια ειρηνική διαδήλωση μπροστά από το θέατρο. Λίγες δεκάδες νεαροί Καθολικοί που είχαν αλυσοδεθεί στα κιγκλιδώματα του θεάτρου κάτω από τη μύτη τριών διμοιριών ΜΑΤ ((“CRS”), οι οποίοι γρήγορα τους απέκλεισαν. Με βαρύ οπλισμό χρησιμοποιώντας ρόπαλα και δακρυγόνα, οι θωρακισμένες αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν τους νέους, τους πέρασαν χειροπέδες και ανάγκασε πολλούς να πέσουν μπρούμυτα στο έδαφος.

Ένας νεαρός άνδρας που ήταν ξαπλωμένος με χειροπέδες, τραυματίστηκε όταν ένα βαν της αστυνομίας πέρασε πάνω από το πόδι του και γρήγορα μεταφέρθηκε στο κοντινό «Hôtel-Dieu», το ιστορικό παρισινό νοσοκομείο κοντά στη Notre-Dame.

Δεκαεπτά άλλοι νεαροί διαδηλωτές συνελήφθησαν και παραμένουν υπό αστυνομική επιτήρηση για 24 ώρες, εις βάρος τριών από αυτούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «εξέγερση». Ένας από τους νεαρούς άνδρες κατηγορήθηκε για "κλοπή" καθώς έλειπε ένα αστυνομικό καπέλο...

Στην αρχή της εβδομάδας η ομάδα AGRIF (Συμμαχία ενάντια στο ρατσισμό και υπέρ του σεβασμού της Γαλλικής και της Χριστιανικής ταυτότητας), προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να εμποδιστεί η προβολή του «σόου». Η αίτηση απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι κάποιες σκηνές ήταν αναμφισβήτητα προσβλητικές και βίαιες, αλλά ήταν εκτεθειμένες σε πολλές αντιφατικές ερμηνείες.

Δείτε το βίντεο:


Ο δικαστής, Emmanuel Binoche, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει κάποιος νόμος κατά της βλασφημίας στη Γαλλία. Παρά το γεγονός ότι ο δικαστής έλεγε αλήθεια, υπάρχουν νόμοι κατά των «εγκλημάτων μίσους», που χαρακτηρίζουν αδίκημα την ατίμωση και την γελοιοποίηση των πιστών μέσα από τις πιο ιερές πτυχές της πίστης τους. Ακόμα ο Binoch αποφάνθηκε ότι η AGRIF πρέπει να καταβάλει στο «Théâtre de la Ville» 1.200 ευρώ ως έξοδα.

Την στάση του δικαστή βοήθησε το γεγονός ότι λίγοι ιερείς υποστήριξαν το έργο του Castellucci για το «συλλογισμό» του και τη «διορατικότητα» του.

Από την άλλη πλευρά, ένας αυξανόμενος αριθμός Γάλλων επισκόπων έχουν εκφράσει δημοσίως τη δυσαρέσκειά τους στην αύξηση του αριθμού των αντι-Καθολικών «σόου» και «έργων»: ο καρδινάλιος André Vingt-Trois του Παρισιού και ο εκπρόσωπος του συνεδρίου των Γάλλων επισκόπων, Bernard Podvin, κάλεσαν τους Γάλλους Καθολικούς να εκφράσουν δημόσια την αγανάκτησή τους και να διαμαρτυρηθούν για τη δημόσια χρηματοδότηση για αυτές τις επιδείξεις.

Τον Δεκέμβριο, το Παρίσι θα φιλοξενήσει ένα Ισπανο-Αργεντίνικο βλάσφημο «έργο» που ονομάζεται ‘Golgota Picnic’, που έκανε έξαλλους τους Ισπανούς Καθολικούς, όταν έκανε πρεμιέρα φέτος τον Ιανουάριο στη Μαδρίτη. Και αυτό το «έργο» είναι μία εμμονή με την εικόνα του Χριστού και σωρείες χυδαίων αντιχριστιανικών και αντιεκκλησιαστικών προσβολών και κατηγοριών.

Ο δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ δήλωσε την Παρασκευή ότι το Παρίσι δεν μπορεί να ανεχθεί «εκφράσεις φονταμενταλισμού και της μισαλλοδοξίας».

Σχ. ΚΟ 1: Σκεφτείτε μόνο στην θέση του προσώπου του Χριστού να ήταν ο Μωάμεθ... Ο δήμαρχος θα είχε διατάξει τον στρατό να σώσει το Παρίσι από το ολοκαύτωμα , σύσσωμοι οι πολιτικοί θα κατήγγειλαν την «ισλαμοφοβία» των Ευρωπαίων και οι επαγγελματίες «ευαίσθητοι» σε τηλεπαράθυρα και αλλού θα έκαναν λόγο για «σεβασμό στην θρησκεία». Εάν από την άλλη στην θέση του Χριστού ήταν κάποια γνωστή μορφή της "gay κοινότητας", θα είχαμε τις γνωστές διαμαρτυρίες για «ομοφοβία», «ρατσισμό» κλπ.

2: Το «έργο» ήρθε το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Προφανώς πέρασε αθόρυβα…

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Γιὰ τὸ τελευταῖο: Ὅποια ξενόφερτη βλακεία προβάλλεται ὡς σπουδαῖο ἔργο.
Στεῖρος μιμητισμός.