Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΡΩΣΙΑ: Μετά από χρόνια δημογραφικής ύφεσης το κοινοβούλιο ψηφίζει για τον περιορισμό των εκτρώσεων


Το εθνικό κοινοβούλιο της Ρωσίας, η Ομοσπονδιακή Συνέλευση, ψήφισε για να περιορίσει τις αμβλώσεις για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δημογραφική παρακμή της χώρας που έχει μειώσει τον πληθυσμό κατά 2,9% από το 1992.

Ο νέος νόμος, που αναμένεται να υπογραφεί από τον Ρώσο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απαγορεύει τις αμβλώσεις πέρα ​​από την 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, και επιβάλλει ως υποχρεωτική περίοδο αναμονής μεταξύ δύο και επτά ημερών. Εξαιρέσεις επιτρέπονται όταν υπάρχει οικονομική δυσπραγία, η οποία επιτρέπει τις αμβλώσεις μέχρι το σημείο των 22 εβδομάδων της κύησης.

Οι νομοθέτες απέρριψαν τις προτάσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας που ζητούσε να απαιτείται η συγκατάθεση του συζύγου ή των γονέων του ανήλικου τέκνου, και επίσης να προβλέπεται η αντίρρηση συνείδησης για τους γιατρούς που δεν επιθυμούν να εκτελέσουν τη θανατηφόρα διαδικασία.

Οι περιορισμοί που αντιπροσωπεύουν την πρώτη προσπάθεια για τον περιορισμό της δημογραφικής παρακμής της Ρωσίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τότε που απελευθερώθηκαν οι αμβλώσεις στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Η μείωση του πληθυσμού της χώρας οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Από την κομμουνιστική εποχή, η άμβλωση είναι ο πρωταρχικός τρόπος για την αποφυγή γεννήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έξι εκατομμύρια αμβλώσεις κάθε χρόνο, σε μια χώρα με πληθυσμό μόλις 143 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το τρέχον ποσοστό γεννήσεων είναι περίπου 12,5 ανά 1.000 άτομα, έναντι 26,9 που ήταν το 1950. Ο μέσος αριθμός παιδιών ανά οικογένεια είναι 1,4, αρκετά κάτω από το ποσοστό αντικατάστασης, καθώς και το ποσοστό των θανάτων έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 1960, σε 14,2 ανά 1.000.

Η χώρα έχει επίσης αποδεκατιστεί από την θανάσιμη μάστιγα του αλκοολισμού αλλά και του ανθυγιεινού τρόπου ζωής που ζουν οι άνδρες, παράγοντες που μείωσαν το προσδόκιμο ζωής του μέσου άνδρα στα 58 χρόνια το 1999. Παρά το γεγονός ότι το προσδόκιμο ζωής των ανδρών έχει έκτοτε ανακάμψει φτάνοντας στα 62 χρόνια, παραμένει πολύ χαμηλό σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, και περίπου οκτώ χρόνια λιγότερα από τις γυναίκες. Το ποσοστό θανάτων για τους Ρώσους άνδρες μεταξύ 22 και 45 ετών είναι πέντε φορές υψηλότερο από το μέσο όρο για τη Δυτική Ευρώπη.

Εκτός από τον περιορισμό των εκτρώσεων, η Ρωσία έχει δημιουργήσει, επίσης, την πολιτική της «πρωτεύουσας μητέρας», η οποία πληρώνει τις μητέρες περίπου 10.000 δολάρια για την απόκτηση περισσότερων παιδιών. Ωστόσο, ο πληθυσμός μειώθηκε με σταθερό ρυθμό από την εφαρμογή της πολιτικής.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: