Ένα ρομπότ διάσωσης πρέπει να έχει την κινητικότητα και την ισορροπία για να πάει εκεί όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν, όπως κάτω από τα ερείπια μίας σεισμόπληκτης πόλης ή στον εσωτερικό χώρο ενός κατεστραμμένου πυρηνικού αντιδραστήρα. Ένας από τους καλύτερους υποψηφίους έχει αναδειχθεί το ρομπότ που έχει το σχήμα αυτής της αράχνης που πηδάει.
Το ρομπότ κινείται γύρω γύρω σαν πραγματική αράχνη έχοντας τα τέσσερα πόδια στο έδαφος ανά πάσα στιγμή, ενώ τα άλλα τέσσερα στην προετοιμασία για το επόμενο βήμα. Η κινητικότητα αυτή προέρχεται από το συνδυασμό άκαμπτων τμημάτων με έναν ελαστικό σώμα - ένα σχέδιο που, επίσης, επέτρεψε στους Γερμανούς ερευνητές να δημιουργήσουν τις αράχνες ρομπότ ανέξοδα με τη χρήση 3-D εκτύπωσης.
"Το Ρομπότ μας είναι τόσο φθηνό για την παραγωγή που μπορεί να απορριφθεί αφού χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά - όπως ένα γάντι μιας χρήσης από καουτσούκ», δήλωσε ο Ralf Becker, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Μηχανικών Παραγωγής και Αυτοματισμού Fraunhofer, στη Στουτγάρδη.
Τα σημερινά μοντέλα έχουν μια μονάδα ελέγχου, βαλβίδες και της αντλία συμπιεστή στο σώμα τους. Σε ένα καταστροφικό σενάριο θα μπορούσαν να φέρουν, επίσης, βιντεοκάμερες, συσκευές μέτρησης και αισθητήρες για τη μετάδοση πληροφοριών πίσω στους ανθρώπινους επιστάτες τους.
Τι μου θυμίζει. Τι μου θυμίζει….
‘Minority Report’ - Spider Robots (2002)
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
1 σχόλιο:
Φαινομενικά καλή και χρήσιμη η εφεύρεση αλλά κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις... το μέλλον θα δείξει αν η κατασκευή είναι μόνο για το καλό του ανθρώπου.
Δημοσίευση σχολίου