Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ρομπότ αράχνη ψάχνει…



Ένα ρομπότ διάσωσης πρέπει να έχει την κινητικότητα και την ισορροπία για να πάει εκεί όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν, όπως κάτω από τα ερείπια μίας σεισμόπληκτης πόλης ή στον εσωτερικό χώρο ενός κατεστραμμένου πυρηνικού αντιδραστήρα. Ένας από τους καλύτερους υποψηφίους έχει αναδειχθεί το ρομπότ που έχει το σχήμα αυτής της αράχνης που πηδάει.

Το ρομπότ κινείται γύρω γύρω σαν πραγματική αράχνη έχοντας τα τέσσερα πόδια στο έδαφος ανά πάσα στιγμή, ενώ τα άλλα τέσσερα στην προετοιμασία για το επόμενο βήμα. Η κινητικότητα αυτή προέρχεται από το συνδυασμό άκαμπτων τμημάτων με έναν ελαστικό σώμα - ένα σχέδιο που, επίσης, επέτρεψε στους Γερμανούς ερευνητές να δημιουργήσουν τις αράχνες ρομπότ ανέξοδα με τη χρήση 3-D εκτύπωσης.
"Το Ρομπότ μας είναι τόσο φθηνό για την παραγωγή που μπορεί να απορριφθεί αφού χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά - όπως ένα γάντι μιας χρήσης από καουτσούκ», δήλωσε ο Ralf Becker, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Μηχανικών Παραγωγής και Αυτοματισμού Fraunhofer, στη Στουτγάρδη.
Τα σημερινά μοντέλα έχουν μια μονάδα ελέγχου, βαλβίδες και της αντλία συμπιεστή στο σώμα τους. Σε ένα καταστροφικό σενάριο θα μπορούσαν να φέρουν, επίσης, βιντεοκάμερες, συσκευές μέτρησης και αισθητήρες για τη μετάδοση πληροφοριών πίσω στους ανθρώπινους επιστάτες τους.
Τι μου θυμίζει. Τι μου θυμίζει….
Minority Report - Spider Robots (2002)
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Φαινομενικά καλή και χρήσιμη η εφεύρεση αλλά κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις... το μέλλον θα δείξει αν η κατασκευή είναι μόνο για το καλό του ανθρώπου.