Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η αστυνομία συνέλαβε γυναίκα γιατί έκανε ρατσιστικά σχόλια μέσα σε τραμ! (βίντεο)


Από BBC / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μια Βρετανίδα έχει συλληφθεί, αφότου ένα βίντεο στο YouTube την δείχνει μέσα σε ένα κατάμεστο τραμ στο νότιο Λονδίνο, έχοντας αγκαλιά το παιδάκι της, να εκφράζεται προσβλητικά για τους επιβάτες που ανήκουν σε ‘εθνοτικές μειονότητες’.

Το κλιπ, που έχει μέχρι στιγμής ξεπεράσει τις δύο εκατομμύρια προβολές από τότε που φορτώθηκε στο YouTube την Κυριακή, δείχνει μια γυναίκα να κάθεται με ένα παιδί, και να φωνάζει στους συνεπιβάτες της.

Σύμφωνα με την Αστυνομίας Μεταφορών, μια γυναίκα, 34 ετών, είχε συλληφθεί ως ύποπτη για "επιδεινωθείσα φυλετική προσβολή" (racially-aggravated offence).

Το περιστατικό συνέβη στη διαδρομή από Croydon προς Wimbledon Tramlink.

Η αστυνομία ακόμη δεν έχει διευκρινίσει με ακρίβεια πού και πότε συνέβη το περιστατικό.

Στο βίντεο, η γυναίκα λέει στους επιβάτες : «Δεν είστε Βρετανοί» ενώ μετά αρχίζει να βρίζει λέγοντας «Πως κατάντησε έτσι αυτή η χώρα; ... γεμάτη με μαύρους και γ….ς Πολωνούς… Κανένας από σας δεν είναι Άγγλος… Πηγαίνετε πίσω από εκεί που ήρθατε… Μην έρχεστε στην χώρα μου...". ("What has this country come to? … with loads of black people and a load of f….ng Polish. You ain't English either. None of you are f….ng English. Get back to your own f….ng, d'you know what? "Sort out your own countries. Don't come and do mine. Britain is nothing now. Britain is f…k all")

Όταν κάποιος επιβάτης της, της λέει να προσέχει τη γλώσσα της, λέγοντας ότι «υπάρχουν μικρά παιδιά στο τραμ», η γυναίκα δείχνει το παιδί της στην αγκαλιά της και λέει: "Έχω ένα μικρό παιδί εδώ".

Μετά όπως δείχνει το βίντεο, αρχίζει να φωνάζει στη γυναίκα που της ζήτησε να μην βρίζει, (είναι μαύρη), όταν μία άλλη νεαρή επιβάτης παρεμβαίνει λέγοντας στην αρχή «Είμαι Αγγλίδα, τι έχεις να πεις σε εμένα;» και μετά την βρίζει.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας μεταφορών, δήλωσε: «Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube και το Twitter υπέπεσε στην αντίληψή μας και οι αξιωματικοί μας ξεκίνησαν έρευνα. Δεν θα ανεχτούμε τον ρατσισμό σε οποιαδήποτε μορφή στο σιδηροδρομικό δίκτυο".

Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του Guardian, ο ινδικής καταγωγής δημοσιογράφος Sunny Hundal, πολλοί στην πολιτικά ορθή Βρετανία έχουν εξαγριωθεί με το περιστατικό και ζητάνε την παραδειγματική τιμωρία της γυναίκας, ( ο ίδιος δεν συμφωνεί), ενώ κάποιοι φτάνουν στο σημείο να ζητούν να της αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού! Ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής (America's Got Talent) Piers Morgan, ζήτησε μάλιστα, η γυναίκα να απελαθεί!

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις ο λευκός πληθυσμός στο Λονδίνο είναι πλέον λιγότερος από 30%.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / ΠηγήΣύνδεσμος

8 σχόλια:

konion είπε...

Νὰ πῶς γίνεται ἡ τρίχα τριχιά. Τὸ πῆρε κάποιος σὲ βίντεο τὸ ἔβαλε στὸ youtube καὶ μετὰ ἡ ὑπόθεσις πῆρε τὸν δρόμο της...
Ὅλα αὐτὰ τὰ μικρὰ περιστατικὰ εἶναι ἡ βαλβίδα ἀσαλείας γιὰ νὰ μὴν σκάση τὸ καζάνι.
Προσωπικὴ ἐκτίμησις: Μὲ τὸ πέρασμα τοῦ καιροῦ, τὰ πράγματα θὰ γίνουν χειρότερα.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Τα ίδια νομίζω οτι πιστεύουν και πολλοί Ελληνες για άλλες φυλετικές ομάδες στην Ελλάδα για δύο βασικούς λόγους:
α)Η πολιτεία δεν έκανε και δεν κάνει τίποτα για την μετανάστευση και την ομαλή διαβίωση των μεταναστών στη χώρα μας
β)Οι αλλοδαποί εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου παιδείας που μεταφέρουν από τις πατρίδες τους και είτε αναγκάζονται είτε εκμεταλευόμενοι την γενική ακαταστασία της χώρας, ζούν σε άσχημες συνθήκες ζωής, συμπεριφοράς και αξιοπρέπειας.
Στη προκειμένη περίπτωση η γυναίκα καλό θα ήταν να κρατούσε τη γνώμη της για τον εαυτό της και ο βιντεολήπτης να μην έριχνε λάδι στη φωτιά, εκτός και αν το βίντεο δημιουργήθηκε για να προκαλέσει.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Βέβαια αν ήμουν Βρεττανός θα ντρεπόμουν και για τη συμπεριφορά αυτής της Βρεττανής γυναίκας.
Δεν δείχνει πολιτισμό ανώτερο των αλλοδαπών

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι οι Αφρικανοί και οι Ασιάτες παρόλο την άθλια συμπεριφορά τους(βιασμοί, φόνοι, ληστείες) εναντίον των λευκών. Το πρόβλημα του λευκού είναι οι λευκοί αντιρατσιστές που φταίνε για ότι συμβαίνει. Οι άλλοι(έγχρωμοι) βρήκαν φως και μπήκαν. Η μόνη λύση όσο ακραία και να ακουστεί σε κάποιους αν θέλουμε να επιβιώσουμε εμείς οι λευκοί, είναι άμεση απέλαση όλων των αντιρατσιστών απο την Ευρώπη(πράκτορες του Σόρος). Ας μάς αποδείξουν πόσο αντιρατσιστές είναι και να πάνε να ζήσουν στην Αφρική, η στο Χάρλεμ.

SkyWatcher είπε...

Η ουσία είναι ότι αυτή η γυναίκα έχει συλληφθεί, θα οδηγθεί στο δικασήριο και κατά πάσα πιθανότητα θα τιμωρηθεί. Αν αυτό δεν μας λέει τίποτα, δεν υπάρχει νόημα να φιλοσοφούμε για όλα τα άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι ότι ο ρατσιμός σας δεν έχει τέλος. Μου κάνει αίσθηση που το μπλοκ "μαζεύει" δήθεν σημεία των καιρών, ενώ στην ουσία κάνει μια ύπουλη εθνικιστική προπαγάνδα γεμάτη από μισαλλόδοξα μηνύματα. Ο σκοταδισμός είναι στις καρδιές σας και στα κρανία σας...

SkyWatcher είπε...

Δεν μας διαφωτίζεις εμάς του σκοτιδασμένους εσύ ΑΝΩΝΥΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος που μιλάει για ρατσισμό ειναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα των αντιρατσιστών που αναφέρω πιο πάνω. Ο ίδιος η μένει σε καμιά περιοχή που βλέπει τους λαθραίους είτε απο την τηλεόραση(το 99% των αντιρατσιστών δεν μένει με τους παρίες ρατσιστές) είτε κάνει την γνωστή έμισθη προπαγάνδα που όλοι πλέον έχουμε βιώσει σε πανεπιστήμια, σε σχολές, στόν δρόμο, κ.α. Τον προκαλώ ανοιχτά και αυτόν και το συνάφι του να μας αποδείξουν έμπρακτα τον αντιρατσισμο τους και να μετακομίσουν στις αντιρατσιστικές Αφρικανικές και Ασιατικές χώρες για να βιώσουν πραγματικά το νόημα του ρατσισμού και να αφήσουν την κριτική απο την ασφάλεια των πολυτελών σπιτιών τους.