Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Εκκλησίες γίνονται στόχος βανδάλων, «εξεγερμένων», αναρχικών και σατανιστών


Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο όχλος των διαδηλωτών του ‘Οccupy London’ που είχαν κατασκηνώσει έξω από τον ιστορικό καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου (της Αγγλικανικής Εκκλησίας) άφησαν πίσω τους την βρωμιά, το χάος, γκράφιτι, αλκοόλ και ναρκωτικά, ενώ οι «διαμαρτυρόμενοι» αφόδευσαν μέσα στον Ναό...

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου, όπου ο Άγγλος ποιητής και ιερέας John Donne κήρυξε, όπου ο Lancelot Andrews, ένας από τους πατέρες της μετάφρασης της Βίβλου του Βασιλιά Ιακώβου, ήταν κοσμήτορας, ένας καθεδρικό ναός με ιστορία και σημασία τεράστια, χρησιμοποιήθηκε σαν τουαλέτα, από άτομα που είναι κατά «του καπιταλισμού» και ζητούνε «δικαιοσύνη»...

Μια έκθεση για τον καθεδρικό ναό αναφέρει: "Βεβήλωση: Graffiti έχουν ζωγραφιστεί πάνω στη μεγάλη δυτική πόρτα του καθεδρικού ναού και ιερόσυλα μηνύματα έχουν γραφτεί στους ανακαινισμένους πυλώνες της δυτικής στοάς (φαίνεται το "666"). Ανθρώπινα περιττώματα βρίσκονται στην είσοδο της δυτικής στοάς και στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού. "

Ένας ιστορικός ναός (ιδρύθηκε το 604 μ.Χ. και είναι έδρα του Επισκόπου του Λονδίνου) κατάντησε δημόσια τουαλέτα, αλλά δεν υπήρξε καμία κατακραυγή για αυτή τη φρικτή ασέβεια.


ΙΤΑΛΙΑ: Στην Ρώμη, τον Οκτώβριο, μια ομάδα νέων που βάδιζαν στο πλαίσιο του κινήματος "Occupy Rome", έκαναν παράκαμψη από το κύριο ρεύμα της πορείας και κατευθύνθηκαν προς το Ρωμαιοκαθολικό Ναό των Αγίων Marcellino και Pietro, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Labicana και Merulana. Με κουκούλες στα πρόσωπά τους και με ραβδιά, οι «εξεγερμένοι» νεαροί μπήκαν στο ναό και πήραν το άγαλμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ένα Σταυρό. Τα μετέφεραν στο δρόμο, όπου και τα κατέστρεψαν και τα άφησαν στο δρόμο.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εδώ και αρκετά χρόνια η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Μόναχο γίνεται στόχος νεαρών που επιδίδονται σε βανδαλισμούς. Αφαιρούν τα κεραμίδια από τη στέγη, γράφουν γκράφιτι στους εξωτερικούς τοίχους, ουρούν στα ιερά σκεύη με το νερό και έχουν βάλει φωτιά στο τοπικό νεκροταφείο. Μερικοί από τους νέους είναι γνωστοί στο ιερέα της ενορίας, ο οποίος δεν τους έχει καταγγέλλει στην αστυνομία. Ένας από τους νεαρούς δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη που τον έδειχνε σε θολή εικόνα, ότι ήταν μουσουλμάνος και αισθανόταν άβολα με την θρησκεία της πλειοψηφίας. Ο ιερέας λέει ότι πολλοί νέοι είναι επιθετικοί προς την Εκκλησία λόγω της συναισθηματικής παραμέλησης που υφίστανται στο σπίτι.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Στις 12 Οκτωβρίου άγνωστοι έκαναν βανδαλισμούς στο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Vohwinkel. Κατέστρεψαν πολύτιμα έργα τέχνης, πέταξαν μανουάλια και βιβλία κάτω και έβγαλαν ένα σπαθί από ένα άγαλμα και το έβαλαν στον Εσταυρωμένο.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τον Οκτώβριο στο Ostbevern, άγνωστοι κατέστρεψαν ένα άγαλμα του Χριστού που βρίσκεται στο νεκροταφείο. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το άγαλμα υπέστη από βανδαλισμό.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τη νύχτα της 30 Οκτωβρίου, βάνδαλοι όρμισαν στο νεκροταφείο του Niedereschach, καταστρέφοντας τάφους, κεριά μνημεία, αγάλματα της Παναγίας και Αγγέλων, λουλούδια, και ζαρντινιέρες. Επίσης έβγαλαν τους ξύλινους σταυρούς από τους φρέσκους τάφους και τους έβαλαν ανάποδα, πράξη που παραπέμπει σε σατανιστές.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Στο ελβετικό χωριό του Αγίου Πανταλέων-Nuglar, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν σε χριστιανικές εικόνες αρκετές φορές. Ξεκόλλησαν τους Εσταυρωμένους από τους σταυρούς, άλλους τους κατέστρεψαν και έναν τον κρέμασαν σε ένα δέντρο. Ζωγράφισαν μία γυμνή γυναίκα σε σταυρό που πριν τον είχαν καταστρέψει.


ΑΥΣΤΡΙΑ: Γκράφιτι στους δρόμους της Βιέννης που λέει: "Γουρούνια Χριστιανοί καταστρέψατε τον κόσμο", με το «Α» των αναρχικών για υπογραφή.


ΗΠΑ: Σε ένα περιστατικό που αρχές της Βόρειας Καρολίνας θεωρούν σοβαρό έγκλημα μίσους, μια σειρά από εκκλησίες σε τρεις τοπικές κομητείες υπέστησαν βανδαλισμούς, στις 16 Νοεμβρίου. Μόνο την Κυριακή το βράδυ, οκτώ εκκλησίες ήταν στοχευμένες. Μηνύματα μίσους με σπρέι ζωγραφισμένα στο εξωτερικό των εκκλησιών από τους βάνδαλους οι οποίοι παραβίασαν την πόρτα μίας από τις εκκλησίες στο Ansonville και μπήκαν μέσα μα συνεχίσουν τις καταστροφές.

Η Τράπεζα ανατράπηκε, με πυροσβεστήρα ψέκασαν το ιερό και καρέκλες ρίχτηκαν πάνω στα βιτρό. Όμως η φρίκη δεν τελειώνει εκεί. Ρίξανε κάτω ένα σταυρό και εν μέρει τον έκαψαν, ενώ κάποιος αφόδευσε στο βωμό του ναού.

Και δεν έφτανε μόνο αυτό, όταν την άλλη μέρα ήρθε το συνεργείο καθαρισμού συνειδητοποίησε ότι ταφόπλακα ενός παιδιού που ήταν στο νεκροταφείο των σκλάβων, είχε σκαφτεί και είχε πεταχτεί μέσα από ένα παράθυρο.

Στο εξωτερικό της εκκλησίας υπήρχαν συνθήματα όπως «Ο Θεός είναι ο διάβολος» και «Γύρνα πίσω στην Αφρική». Σε άλλα μέρη, υπήρχαν σβάστικες, ρατσιστικές βρισιές και γεννητικά όργανα.

Μια άλλη Λουθηρανική Εκκλησία γέμισε με γκράφιτι, που έλεγαν «666», «Σατανάς» και μία πεντάλφα.



Και για να μην ξεχνάμε και τα δικά μας...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

9 σχόλια:

konion είπε...

Φαντάσου σεβασμὸς πρὸς τὸν ἄλλον. Δηλαδὴ ἐὰν γίνουν ἐξουσία τὶ πρόκειται νὰ κάνουν;

Ανώνυμος είπε...

to Θεμα ειναι οτι μετα ψαχνουν Πατερ για εξορκισμο γιατι οι περισοτεροι ειταν σατανιστες η ασχοληθηκαν με μαγια και δαιμονιστηκαν το λενε αλλωστε και ιδιοι οτι ειταν και μετα δεν αντεξαν και γυρισαν στον Χριστο και μαλιστα γιναν και οι πιο πιστοι, εγω παντως ευχομαι να μετανοησουν και να μην ξανακανουν τετοια πραγματα δεν φταει ο Χριστος για την δικη μας καταντια και τις δικες μας αμαρτιες ο κοσμος ειναι ετσι γιατι εμεις δεν εχουμε αγαπη και ειρηνη αναμεταξυ μας.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι άθεος, αναρχικός και γνωρίζω κάποιους Σατανιστές και ένα Μουσουλμάνο. Τόσο εγώ όσο και εκείνοι νοιώθουμε αηδία με τέτοιες πράξεις και θα θέλαμε να πούμε πως δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν παρά μόνο τα μεμονωμένα άτομα που τις κάνουν.

SkyWatcher είπε...

Καλό σχόλιο. Να σαι καλά ανώνυμε.

konion είπε...

Ἀνώνυμε 7 Δεκεμβρίου 2011 8:32 μ.μ.,

Μπορεῖ στὴν ἰδιωτική σου σφαῖρα νὰ εἶναι ὅτι θές, θὰ προσγειωθῆς ἀπότομα ὅταν καταλάβης ὅτι η δημόσια σφαῖρα περιέχει ἀκριβῶς τὴν ἰδωτική σου σφαῖρα. Μία μεγάλη ἀπάτη εἶναι ἡ ἐπιτυχία κάποιων νὰ πείσουν τὴν πλειοψηφία τῶν ἀνθρώπων ὅτι κάποιος μπορεῖ νὰ εἶναι ἄλλο στὴν ἰδωτικὴ καὶ ἄλλο στὴν δημόσια σφαῖρα.
Δὲν θὰ μπορἐσης νὰ πλησιάσης τὸν ἄλλο οὐσιαστικά, λόγω σοβαρῶν διαφορῶν. Π.χ. πῶς ὁ μουσουλμᾶνος καὶ ὁ σατανιστὴς θὰ πετύχουν κάτι ὅταν ὁ ἕνας θὰ βρίζη τὴν πίστη τοῦ ἄλλου; Πῶς ἐσὺ θὰ εἶσαι μὲ κάποιον ὅταν τὴν μετὰ θάνατον ζωὴ τὴν χλευάζης;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κώνειον, αυτή είναι η βασική διαφορά όσων λένε πως αντιπροσωπεύουν οι βάνδαλοι με εμένα και τους φίλους μου που πραγματικά αντιπροσωπεύουμε όσα λέμε. Μπορεί να μην πιστεύουμε στους ίδιους θεούς, αλλά σεβόμαστε το δικαίωμα των άλλων να πιστεύουν ό,τι τους πείθει περισσότερο, και καταλαβαίνουμε πως δεν το κάνουν δίχως τους δικούς τους προσωπικούς λόγως. Μπορεί να μην πιστεύουμε τα ίδια πράγματα, αλλά δεν χλευάζουμε κανέναν για τα πιστεύω του. Τουλάχιστον ο Σατανισμός και η αναρχία στη ρίζα τους υποστηρίζουν το δικαίωμα του άλλου να πιστεύει ό,τι νομίζει, και δεν υπάρχει κανένας λόγος ένας Μουσουλμάνος και ένας Άθεος να μην συμφωνούν σε αυτή την ελευθερία του άλλου, επειδή απλώς πιστεύει κάτι διαφορετικό. Να είσαι καλά. :-)

konion είπε...

Ἀνώνυμε 9 Δεκεμβρίου 2011 1:54 μ.μ.

Στὴν Κἐα εἶχαν πάει 4 ἐργάτες (ἰδιωτικὸ συνεργεῖο) ἀπὸ Ἀθῆνα γιὰ δουλειὲς τοῦ ΟΤΕ καὶ ἔμεναν σὲ ἕνα σπίτι, 2 μουσουλμᾶνοι ἀλλοδαποὶ καὶ 2 χριστιανοί, 1 ἕλληνας καὶ 1 ἀλλοδαπὸς ποὺ πᾶνε 2 φορὲς τὸ ἔτος ἐκκλησία. Ὁ χριστιανὸς ἀλλοδαπὸς πῆρε χοιρινὸ ζαμπὸν καὶ τὸ ἔβαλε στὸ ψυγεῖο. Ὁ εἶς ἐκ τῶν δύο μουσουλμἀνων τὸ πέταξε διότι μόλυνε τὸ ψυγεῖο καὶ κοντέψανε νὰ ἔλθουν στὰ χἐρια μὲ τὸν κάτοχο τοῦ ζαμπόν. Τελικὰ δὲν ξανααγόρασαν ζαμπόν οἱ χριστιανοὶ γιὰ νὰ μὴν πέση ξύλο.

Συμέρασμα: Ὡραία ἡ θεωρία, ἀλλὰ στὴν πρᾶξι μηδέν. Γιὰ νὰ ἀντέξη μία θεωρία πρέπει νὰ ὑποστηρίζεται ἀπὸ τὴν πρᾶξι.

Ανώνυμος είπε...

Το πόσο σέβεστε το δικαίωμα του άλλου στην πίστη οι αναρχικοί το ξέρω καλά. Όχι μόνο δεν σέβεστε αλλά δεν δέχεστε και τίποτα άλλο εκτός από αυτό που εσείς νομίζετε ότι είναι σωστό. Και μεταξύ σας το ίδιο συμβαίνει. Μπορώ να πω πολλά αλλά δεν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ.

αυτός που κάποτε έκανε την 2η εικόνα από Ελλάδα στη θεολογική σχολή και έχει μετανοιώσει.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ, ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΥΤΥΧΩΣ

Ανώνυμος είπε...

και γω αθεη αναρχικη και εν μερη σατανιστρια ειμαι..αλλα δεν συμφωνω σε αυτα..ειναι γελοια! ναι μεν θεορω οτι οι εκκλησιες και οι παπαδες ειναι συχαμενοι..αλλα εχουν αποψη..και ειναι δικαιομα τους αυτο.