Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Best Seller η Βίβλος στη ΝορβηγίαΟι Νορβηγοί αγοράζουν μανιωδώς τη μετάφραση της Βίβλου στη γλώσσα τους, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των εκδοτών της.

Λες να ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;

Περισσότερα από 80.000 αντίτυπα έχει πουλήσει μέχρι τώρα η νορβηγική μετάφραση της Βίβλου, κατατάσσοντας το "ιερό βιβλίο" στη λίστα των best seller τους τρεις τελευταίους μήνες.

Η ζήτηση της μεταφρασμένης Βίβλου ξεπέρασε κάθε προσδοκία Αρχικά είχαν τυπωθεί μόλις 25.000 αντίτυπα, καθώς κανείς δεν περίμενε μεγάλη ζήτηση, τα περισσότερα βιβλιοπωλεία όμως "ξεπούλησαν" ήδη από την πρώτη μέρα.

Πολλοί λένε ότι το φαινόμενο οφείλεται στο μακελειό που έγινε στο νησί Ουτόγια, το οποίο πιθανόν να επηρέασε τους Νορβηγούς και να τους ώθησε προς τη θρησκεία. Οι υπεύθυνοι έκδοσης της νορβηγικής Βίβλου όμως έχουν άλλη άποψη.

Υποστηρίζουν ότι η επιτυχία της Βίβλου οφείλεται στο ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, αφού για τη μετάφρασή της εργάστηκαν πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες και θεολόγοι, αλλά και γιατί είναι η πρώτη φορά που η Βίβλος εκδίδεται σε γλώσσα απλή και κατανοητή από όλους.

Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόδα είναι θα περάσει .

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Κάθε άνθρωπος στον πλανήτη Γή πρέπει να έχει μία Βίβλο, να τη διαβάζει και να την ακολουθεί.
Είναι το μοναδικό εισητήριο από τις ανθρώπινες δημοκρατίες στην Ουράνια Βασιλεία.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Κηροποιέ,κι ο George Bush jr διάβαζε τη Βίβλο και μετά πήγαινε για πόλεμο.Παίζει ρόλο και το τι καταλαβαίνεις.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Αγνωστε φίλε, έχεις δίκιο, αν ρωτήσεις τους ανθρώπους για το τι πιστεύουν οτι είναι η Βίβλος θα σου πούν, παραμύθια, μυθιστόρημα, φαντασίες, εβραική μυθολογία κλπ.
Κάποιοι όμως θα σου πούν Λόγος Θεού.
Σ΄αυτούς αποκαλύφθηκε ο Θεός γιατί οι ίδιοι το ήθελαν.
..δικαιοσυνη γαρ θεου εν αυτω αποκαλυπτεται εκ πιστεως εις πιστιν καθως γεγραπται ο δε δικαιος εκ πιστεως ζησεται... Ρωμ. α΄ 17
Αν κάποιος θέλει να μάθει ποιός είναι ο Θεός, ο Θεός θα του δώσει φώτιση.
Αν δεν θέλει θα μείνει στο σκοτάδι των ΜΜΕ.