Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πως τα ΜΜΕ οδηγούν την ανθρωπότητα σε πολέμους


Του James Corbett (http://www.corbettreport.com/) / Υποτιτλισμός βίντεο: http://www.youtube.com/user/ellinesfoitites

Καθώς τα τύμπανα του πολέμου αρχίζουν να χτυπούν για άλλη μια φορά στο Ιράν, τη Συρία, τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, καθώς και σε άλλες πιθανές εστίες ανάφλεξης σε όλο τον κόσμο, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ρωτούν πώς ένας κόσμος που τόσο έχει σιχαθεί τις αιματοχυσίες και ένας πληθυσμός που τόσο έχει κουραστεί από τις συγκρούσεις θα μπορούσαν να φτάσουν σε αυτό το σημείο για μια ακόμη φορά.

Για να κατανοήσουμε αυτό το παράδοξο φαινόμενο, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τη μακραίωνη ιστορία του πώς τα μέσα ενημέρωσης έχουν χρησιμοποιηθεί για να οδηγήσουν σαν κοπάδι το έθνος σε ένα πολεμικό παροξυσμό, παρουσιάζοντας ως κτήνη τους δήθεν εχθρούς, ακόμα και να χειραγωγήσουν το κοινό να πιστέψει στις αιτίες για τις οποίες γίνεται ο πόλεμος, αιτίες οι οποίες, δεκαετίες αργότερα , αποδείχθηκαν να είναι εντελώς πλασματικές.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

konion είπε...

Πόλεμοι γίνονταν ἀνέκαθεν.

Ανώνυμος είπε...

Β. ΝΤΡΙΣΤΑΣ / 5.1.2012
Τελικά, με τους πολέμους, ο άνθρωπος δείχνει το πιο κτηνώδες και βάρβαρο πρόσωπό του. Εν έτι 2012, και μετά από τόσες αιματοχυσίες ανά τον κόσμο και αφού τα κράτη καταστάλαξαν όπως είναι μετά από τόσες ανακατατάξεις, οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ υποτίθεται επεμβαίνουν για να τους αποτρέψουν. Παρ΄όλα αυτά συνεχίζουν να γίνονται. Θα σταματήσουν μόνο, αν : α)σταματήσουν τα οικονομικά συμφέροντα, β) οι εδαφικές διεκδικήσεις, γ) η ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών (συμβατικών, χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων)
και δ) αν πιέσουν τα φιλειρηνικά κινήματα ανά τον κόσμο.