Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί οι Εβραίοι δεν πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι ο Μεσσίας


Ο Μεσσίας και η επικείμενη εμφάνισή του έχουν κεντρική θέση στην Ιουδαϊκή θρησκεία. Μεσσίας (Mašíah ή Moshiah, מָשִׁיחַ, στα εβραϊκά), σημαίνει ο «χρισμένος από τον Θεό». Στα ελληνικά μεταφράζεται «ο Χριστός».

Ο Μεσσίας, για τους Ιουδαίους θα είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες, που θα οδηγήσει τον εβραϊκό λαό, αλλά και όλη την ανθρωπότητα στην «μεσσιανική περίοδο», μια εποχή ευημερίας, «παγκόσμιας ειρήνης», αλλά και «θαυμάτων».

Το Ταλμούδ αναφέρει ότι ο Μεσσίας θα εμφανιστεί σε μία περίοδο που η γενιά που θα ζει θα αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα, «σαν ένα ποτάμι από προβλήματα».

Στις «13 Αρχές της Πίστης» του Ορθόδοξου Ιουδαϊσμού, αναφέρεται (12η Αρχή): «Πιστεύω με πλήρη πίστη στον ερχομό του Μεσσία. Και αν ακόμα καθυστερήσει, θα περιμένω την άφιξή του με κάθε μέρα».

Στο σύνολό του ο Ιουδαϊκός λαός, ως γνωστόν, απέρριψε τον Ιησού Χριστό, ως Μεσσία. (Το Ταλμούδ, περιέχει πλήθος απαξιωτικών και δυσφημιστικών αναφορών για τον Χριστό, τον οποίον ονομάζει μάγο, αμαρτωλό, ότι εξαπάτησε τον λαό κλπ). Μετά τον Χριστό εμφανίστηκαν, κατά καιρούς, διάφορα πρόσωπα που ισχυρίστηκαν ότι είναι «ο Μεσσίας». Η λίστα είναι αρκετά μεγάλη.

Το Ταλμούδ, αναφέρει επίσης, ότι η εμφάνιση του Μεσσία θα γίνει πριν το εβραϊκό έτος 6000. Το έτος που διανύουμε αντιστοιχεί στο ιουδαϊκό έτος 5772. Σύνδεσμος

Οι Εβραίοι δεν πιστεύουν ότι ο Ιησούς ήταν θεάνθρωπος, ο Υιός του Θεού, ή ο Μεσσίας που ήταν προφητευμένος στις εβραϊκές γραφές. Τον θεωρούν ως ένα "ψεύτικο Μεσσία", που σημαίνει κάποιον που ισχυρίστηκε (ή που οι οπαδοί του υποστήριξαν γι’ αυτόν), ότι είναι ο Μεσσίας, αλλά που τελικά δεν πληρούσε τις απαιτήσεις που απαιτούν οι εβραϊκές πεποιθήσεις. Σύμφωνα με τις εβραϊκές γραφές και το ιουδαϊκό πιστεύω, ο αληθινός Μεσσίας, πρέπει να πληρεί τις ακόλουθες απαιτήσεις. Πρέπει να:

  • Να ένας οξυδερκής Εβραίος με καταγωγή από τον οίκο του βασιλιά Δαβίδ
  • Να είναι ένα συνηθισμένο ανθρώπινο ον (και όχι «Υιός του Θεού»)
  • Να φέρει την ειρήνη στον κόσμο
  • Να συγκεντρώσει όλους τους Εβραίους πίσω στο Ισραήλ
  • Να ξανακτίσει τον αρχαίο Ναό στην Ιερουσαλήμ
  • Να ενώσει την ανθρωπότητα στη λατρεία του εβραϊκού Θεού και τη τήρηση της Τορά

Επειδή ο Ιησούς δεν πληρούσε αυτές τις απαιτήσεις, σύμφωνα με τους Εβραίους, δεν ήταν ο Μεσσίας.

Ένα από τα πιο γνωστά βιβλία που επιχειρεί να αναιρέσει την χριστιανική αντίληψη και πίστη περί Μεσσία, καθώς και να «προστατέψει» τους Εβραίους από τους «μισσιονάριους» (ιεραποστόλους), τους Εβραίους δηλαδή, που πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι ο Μεσσίας, αλλά θέλουν να συνεχίσουν να είναι Ιουδαίοι, χωρίς να δηλώνουν χριστιανοί (πρόκειται για τους λεγόμενους ‘Μεσσιανικούς’, που έχουν αρκετή αύξηση σε ΗΠΑ και εσχάτως στο Ισραήλ, με πιο δραστήρια την κίνηση “Jews for Jesus”), είναι το βιβλίο του Αμερικανο-Εβραίου ορθόδοξου ραβίνου και καμπαλιστή Aryeh Kaplan (1934 - 1983) “THE REAL MESSIAH? - A Jewish Response to Missionaries” (1976). Μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

Στην ερώτηση «Γιατί δεν είμαστε Χριστιανοί» γράφει:

«Αν και όλοι οι μαθητές του Ιησού ήταν Εβραίοι, δεν μπορούσαν να πείσουν τους συμπατριώτες τους Εβραίους με τις διδασκαλίες τους. Τα πρώτα δόγματα του χριστιανισμού φαινόταν πιο κοντά σε εκείνα των παγανιστών πολυθεϊστών παρά σε εκείνα των Εβραίων. Όσο περνούσε ο καιρός, όλο και περισσότερο, ο Χριστιανισμός απορρίπτονταν από τους Εβραίους και γινόταν αποδεκτός από τους πολυθεϊστές. Έτσι, σταδιακά εξελίχθηκε σε μια «εθνική εκκλησία», και η στάση του προς τους Εβραίους γινόταν όλο και πιο εχθρική. Μπορεί να έκαναν συνεχώς εκκλήσεις προς τους Εβραίους να αλλάξουν πίστη, μερικές φορές ακόμη και με σκληρότητα και δύναμη, αλλά οιΕβραίοι έμειναν σταθεροί. Ο Χριστιανισμός μπορεί να άλλαξε την ανθρώπινη ιστορία, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να κερδίσει τους Εβραίους. Ο Εβραίος έμεινε πιστός στην Τορά του και περπάτησε τον δικό του δρόμο».

Και παρακάτω: «Στην ουσία, υπήρχαν δύο χριστιανικές διδασκαλίες που ο Εβραίος δεν μπορούσε να δεχθεί. Ο Χριστιανισμός διδάσκει ότι ο Θεός είχε πάρει ανθρώπινη μορφή μέσω του Ιησού, και ότι η Τορά δεν ίσχυε πλέον. Ο Εβραίος απέρριψε αυτά τα δύο δόγματα, ακόμα και υπό την απειλή του θανάτου».

Από το βιβλίο αυτό είναι και το παρακάτω κείμενο:

Από το κεφάλαιο «Ήταν ο Ιησούς ο Μεσσίας;» (του Pinchas Stolper) :

Αν οι Χριστιανοί απλώς πίστευαν ότι ο Ιησούς ήταν ο δικός τους Μεσσίας, αυτή η πεποίθηση λίγο θα μας απασχολούσε, ως Εβραίους. Ο ισχυρισμός τους, ωστόσο, δεν είναι ότι είναι ο χριστιανικός Μεσσίας, αλλά ο δικός μας Μεσσίας, ο Μεσσίας των Εβραίων, ο Μεσσίας που προφητεύτηκε από τους Εβραίους Προφήτες. Οι χριστιανοί επιχειρούν να αποδείξει αυτήν την πεποίθηση, παραθέτοντας την δική μας Αγία Γραφή.

Εκείνοι που έχουν φτιάξει την κίνηση "Εβραίοι για τον Ιησού," προσπαθούν να δελεάσουν τους αφελείς Εβραίους και να τους προσηλυτίσουν στον Χριστιανισμό με ένα παλιό επιχείρημα που λέει "Μην γίνει Χριστιανός, παρέμεινε Ιουδαίος, ωστόσο-, ενώ θα παραμείνεις πιστός Ιουδαίος, να δεχτείς τον Ιησού ως " Μεσσία "».

Παρακάτω θα επισημάνω μερικές από τις κραυγαλέες αντιφάσεις και ανακολουθίες στην επιχειρηματολογία των μισσιονάριων:

1. Ο εβραϊκός Μεσσίας πρέπει να είναι ένας άνθρωπος γεννημένος φυσιολογικά από έναν άντρα και μια γυναίκα. Δεν θα είναι ένας θεός, ούτε ένας άνθρωπος που γεννήθηκε υπερφυσικά ή από παρθενογένεση, όπως αξιώνουν οι χριστιανοί.

Πουθενά στην Αγία Γραφή δεν μας λέει ότι ο Μεσσίας θα είναι ένας θεός ή σαν τον Θεό. Η ιδέα ότι ο Θεός θα πάρει ανθρώπινη μορφή είναι αποκρουστική για τους Εβραίους, διότι έρχεται σε αντίθεση με την δική μας αντίληψη περί Θεού ως κάτι που είναι πάνω και πέρα ​​από τα όρια του ανθρώπινου σώματος. Οι Εβραίοι πιστεύουν ότι ο Θεός είναι ο μόνος που πρέπει να λατρεύεται, και όχι κάποιο άλλο ον που είναι δημιούργημά Του, είτε άγγελος, είτε άγιος, είτε ακόμα και ο ίδιος ο Μεσσίας.

Πουθενά η Αγία Γραφή δεν προβλέπει ότι ο Μεσσίας θα γεννηθεί από μια παρθένα. Αυτή η ιδέα βρίσκεται μόνο στην ειδωλολατρική μυθολογία. Για τους Εβραίους η ιδέα ότι ο Θεός θα φυτεύσει ένα σπόρο σε μια γυναίκα είναι περιττή και αφύσικη. Άλλωστε τι θετικό σκοπό υπηρετεί; Η όλη ιδέα της παρθενογένεσης δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό, παρά μόνο για να προσελκύσει ειδωλολάτρες στον χριστιανισμό.

2. Ο εβραϊκός Μεσσίας αναμένεται να επιστρέψει τους Εβραίους στη γη τους. Ο Ιησούς γεννήθηκε, ενώ οι Εβραίοι ζούσαν ακόμη στη χώρα τους, πριν φύγουν στην εξορία. Δεν μπορούσε να τους επαναφέρει στη γη τους, επειδή εξακολουθούσαν να ζουν σε αυτή!

3. Ο αληθινός Μεσσίας θα ανοικοδομήσει το Ναό στην Ιερουσαλήμ, αλλά ο Ιησούς έζησε, ενώ ο ναός ήταν ακόμα όρθιος.

4. Η εβραϊκή Βίβλος λέει ότι ο Μεσσίας θα λυτρώσει τον Ισραήλ. Στην περίπτωση του Ιησού, ακριβώς το αντίθετο συνέβη. Όχι πολύ καιρό μετά το θάνατό του, ο Ιερός Ναός στην Ιερουσαλήμ καταστράφηκε, η Ιερουσαλήμ έγινε συντρίμμια, οι Εβραίοι πήραν τον δρόμο της εξορίας μια μακρά πορεία 1900 χρόνων μέσα στη νύχτα των διωγμών, σε μεγάλο βαθμό από τα χέρια των οπαδών του αυτοαποκαλούμενου "Μεσσία"!

5. Οι προφήτες της Βίβλου προφήτευσαν (Ησαΐας 45 και Σοφονίας 3) ότι, όταν θα έλθει ο Μεσσίας, όλα τα έθνη του κόσμου θα ενωθούν για να αναγνωρίσουν και να λατρεύσουν τον ένα αληθινό Θεό. «Η γνώση του Θεού θα γεμίσει τη γη. Ο κόσμος θα γεμίσει με τη γνώση του Θεού, όπως τα νερά σκεπάζουν τη θάλασσα »(Ησαΐας 11,9). Κανένα τέτοιο γεγονός δεν έλαβε χώρα μετά το θάνατο του Ιησού. Αντίθετα, το Ισλάμ αναπτύχθηκε και έγινε η θρησκεία των Αράβων και πολλών άλλων εθνών, ο Χριστιανισμός χωρίστηκε σε πολλές αντικρουόμενες αιρέσεις που ήταν συνεχώς σε πόλεμο μεταξύ τους, και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου συνέχισε να λατρεύει τα είδωλα. Ακόμα και σήμερα ο κόσμος είναι μακριά από τη λατρεία του ενός Θεού.

6. Όταν ο αληθινός Μεσσίας έρθει, η επιρροή του θα επεκταθεί σε όλους τους λαούς που θα λατρέψουν τον Θεό στο Ναό της Ιερουσαλήμ. Ο Προφήτης λέει, «ο οίκος μου θα γίνει οίκος προσευχής για όλους τους λαούς." Αυτό προφανώς δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, και, ως εκ τούτου, ο Μεσσίας δεν έχει έρθει ακόμα.

7. Κατά τη διάρκεια του Μεσσία ένα νέο πνεύμα θα κυβερνήσει τον κόσμο, και θα πάψει ο άνθρωπος να διαπράττει αμαρτίες και εγκλήματα. Αυτό θα ισχύει ιδιαίτερα για τους Εβραίους. Η Τορά (στο Δευτερονόμιο 30,6) αναφέρει ότι "Θεός θα κάνει περιτομή στη καρδιά σας και στην καρδιά των παιδιών σας για να αγαπήσουν τον Θεό». Οι προφήτες δίδαξαν: "Και ο λαός σας είναι όλοι δίκαιοι, αυτοί θα κληρονομήσουν τη γη για πάντα." (Ησαΐας 60, 21). "Κατά την ημέρα εκείνη θα ζητήσω τις αμαρτίες του Ισραήλ και δεν θα υπάρχει τίποτα." (Ιερεμίας 50,20). Αμέσως μετά την εποχή του Ιησού, η άγνοια του Θεού, ακόμη και η άγνοια της επιστήμης και της φιλοσοφίας γέμισε τη γη, καθώς οι «Σκοτεινοί Αιώνες» (Μεσαίωνας) κάλυψαν τον κόσμο.

8. Ο αληθινός Μεσσίας θα βασιλεύει ως βασιλιάς των Ιουδαίων. Η σταδιοδρομία του Ιησού, όπως περιγράφεται στην Καινή Διαθήκη κράτησε όλα κι όλα τρία έτη, στο τέλος των οποίων σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους ως κοινός εγκληματίας. Ποτέ δεν λειτούργησε ως τίποτα περισσότερο από ένας περιπλανώμενος ιεροκήρυκας και «θεραπευτής». Βεβαίως, δεν κατείχε καμία επίσημη θέση ούτε είχε κάποιους είδους (ανθρώπινης) εξουσίας.

9. Κατά τη διάρκεια του Μεσσία, η προφητεία θα επιστρέψει στον εβραϊκό λαό και η παρουσία του Θεού θα κατοικήσει ανάμεσά μας. (Ιεζεκιήλ 37,27)". Και μετά από αυτό θα εκχύσω το πνεύμα μου σε όλη την ανθρωπότητα και οι γιοι σας και οι κόρες σας θα προφητεύουν" αυτές οι προβλέψεις, δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί.

10. Ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντα του Μεσσία είναι να φέρει την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην εποχή του Μεσσία, δεν θα υπάρχουν άλλοι πόλεμοι, και η κατασκευή των όπλων θα σταματήσει. Ο Προφήτης Ησαΐας (2,4) λέει, "Και θα σφυρηλατήσουν τα ξίφη τους σε άροτρα και τα δόρατά τους σε δρεπάνια. Έθνος δεν θα σηκώσει σπαθί εναντίον έθνους, ούτε θα μάθουν πια τον πόλεμο. "Ωστόσο, χριστιανικά έθνη συνεχώς διεξάγουν πολέμους, και οι πόλεμοι δεν έχουν σταματήσει από την εποχή του Ιησού μέχρι και σήμερα.

11. Πουθενά στην εβραϊκή Αγία Γραφή δεν λέει ότι ο Μεσσίας θα έρθει κάποτε, θα σκοτωθεί και θα επιστρέψει και πάλι σε μία «δεύτερη έλευση». Η ιδέα του δεύτερου ερχομού είναι ένας καθαρός εξορθολογισμός της αποτυχίας του Ιησού να λειτουργήσει καθ 'οιονδήποτε τρόπο ως Μεσσίας ή να εκπληρώσει οποιαδήποτε από τις προφητείες της Τορά και των Προφητών. Η ιδέα είναι μια καθαρά χριστιανική εφεύρεση, χωρίς θεμέλια στην Αγία Γραφή.

12. Πουθενά δεν λέει η Τορά ότι ο θάνατος κάποιου άλλου μπορεί να φέρει τη συγχώρεση των αμαρτιών ενός ατόμου. Αντίθετα, κάθε άνθρωπος θα πρέπει να τιμωρηθεί για τις αμαρτίες του, και κάθε άνθρωπος πρέπει να μετανοήσει για τις αμαρτίες του και μόνο. «Η ψυχή που αμαρτάνει πρέπει να πεθάνει». "Οι γιοί δεν θα τιμωρηθούν για τις αμαρτίες των πατέρων τους." Η ιδέα ότι ο θάνατος κάποιου άλλου πριν από 1.900 χρόνια μπορεί να φέρει με κάποιο τρόπο την συγχώρεση από τον Θεό για τις αμαρτίες μου, είναι παράλογη και αβάσιμη. Κάθε άτομο πρέπει να επιστρέψει στο Θεό, κάθε αμαρτωλός πρέπει να αλλάξει τους τρόπους του και να ζητήσει συγχώρεση από τον Θεό.

13. Αν ο Ιησούς ήταν πραγματικά ο Μεσσίας, γιατί η Καινή Διαθήκη παραδέχεται ότι όλοι οι ραβίνοι της εποχής του, χωρίς καμία εξαίρεση, απέρριψαν τους ισχυρισμούς του; Γιατί δεν υπήρχε ούτε ένας εξέχων ηγέτης ο οποίος τον δέχθηκε;

14. Αν ο Ιησούς ήταν ο Μεσσίας, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού του, οι Εβραίοι που ζούσαν σε εκείνη την εποχή, τον απέρριψαν; Γιατί οι οπαδοί του ήταν μια χούφτα άνθρωποι, και σχεδόν όλοι τους είχαν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο; Γιατί η δική του οικογένεια στράφηκε εναντίον του;

15. Αν ο Θεός έχει "απορρίψει" τους Εβραίους επειδή «δεν δέχτηκαν τον Ιησού» όπως οι χριστιανοί ισχυρίζονται, γιατί έχουμε καταφέρει να επιβιώσουμε 2.000 χρόνια χριστιανικών διωγμών; Πώς εξηγούν οι Χριστιανοί το θαύμα της εβραϊκής επιβίωσης; Γιατί ο Θεός έχει αποκαταστήσει την πόλη της Ιερουσαλήμ και το ομόσπονδο κράτος του Ισραήλ στον λαό Του που έχει «απορρίψει»;

Πώς εξηγούν το γεγονός ότι ο εβραϊκός λαός έχει αποκαταστήσει την εθνική ζωή του στην αρχαία πατρίδα του, και έχει στην κατοχή του την πόλη της Ιερουσαλήμ; Δεν πρέπει οι χριστιανοί να αναγνωρίζουν σήμερα ότι η επανεμφάνιση ενός εβραϊκού κράτους είναι πράγματι μια εξέλιξη και μια υλοποίηση των προφητειών της Βίβλου στις μέρες μας; Μήπως αυτό δεν αποδεικνύει ότι οι πολλές βιβλικές προφητείες που μιλούν για την επιστροφή των Εβραίων στη γη τους, αναφέρονται στους Εβραίους και όχι σε κάποιον άλλον; (Οι Χριστιανοί συχνά αναφέρονται στους εαυτούς τους ως οι "πραγματικοί Εβραίοι", ή το «Νέο Ισραήλ», δηλαδή ότι ο Θεός τους επέλεξε επειδή οι Εβραίοι απέρριψαν τον Ιησού).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

68 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε ευλογημένε, γιατί παρουσιάζεις τα επιχειρήματα των Εβραίων; Sorry αλλά είναι σα να τους διαφημίζεις. Τώρα, πρέπει να κάνεις και μια ανάρτηση με τις Χριστιανικές απαντήσεις. Καλό, βέβαια, θα βγει αλλά θα σου πάρει χρόνο.

π. Γ. Θ. είπε...

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ. Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ. ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ.

SkyWatcher είπε...

Πρώτον: Κάποιος που γνωρίζει λίγα πράγματα από χριστιανική εσχατολογία καταλαβαίνει ποιος "Μεσσίας" προορίζεται να γίνει δεκτός από τους Ιουδαίους. Ποιος θα φέρει την "παγκόσμια ειρήνη" και θα κτίσει τον Ναό του Σολομώντα.

Δεύτερον: Όποιος έχει διαβάσει τις αφηγήσεις των Ευαγγελίων (ή έστω έχει δει το "Ιησούς από τη Ναζαρέτ" !) και κάνει μία ανάγνωση του άρθρου δεν νομίζω να βλέπει καμία διαφορά με τους τωρινούς ραβινικούς ισχυρισμούς. Είναι ενδιαφέρον..

και τρίτον: Τι; Λέτε ότι μπορεί να "κλονισθεί η πίστη" κάποιου χριστιανού από τα "επιχειρήματα" των ραβίνων; Ελάτε, τώρα..

ΥΓ: Λίγη γνώση φίλοι μου, δεν βλάπτει.

konion είπε...

Συμφωνῶ καὶ ἐγώ.
Ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Αν ρωτήσετε 10 εκατομύρια Ελληνες ποιός είναι ο Ιησούς Χριστός θα απογοητευτείτε
απο τις απαντησεις.

Ανώνυμος είπε...

Κόκκινε ουρανέ, πίστεψέ με, οι περισσότεροι αναγνώστες σου δεν γνωρίζουν όσα γνωρίζεις εσύ. Γι' αυτό σου έκανα το σχόλιο. Άλλη μια φορά συγχαρητήρια για τη δουλειά σου.
Ο πρώτος σχολιαστής

Τάσος είπε...

Βάλε μια σήμανση όπως στην τηλεόραση "κατάλληλο άνω των 18" ή ακατάλληλο για ακατάρτιστους Χριστιανούς :)))

"Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ"
Σε λίγο θα γράφουμε κι εξετάσεις .
Δύο λέξεις εκ των οποίων η μια δυσανάγνωστη . Το παρατραβάει η Google .

Ανώνυμος είπε...

Πολυ κατατοπιστικο για τις εβραικες αποψεις το αρθρο.
Εννοειται βεβαιως οτι δεν προκειται να γινει καποιος ...εβραιος διαβαζοντας το , οσο ασχετος κι αν ειναι.
Ο Χριστος πραγματι ιδρυσε μια νεα θρησκεια , ετσι εξηγειται και το εναντιον του μισος απο το μεγαλυτερο τμημα των συγχρονων του Εβραιων.
Καιρος να απαγκιστρωθουν και οι χριστιανοι θεολογοι απο την Παλαια Διαθηκη , η οποια απεχει ετη φωτος απο το Ευαγγελιο του Χριστου.
Μπραβο Κ.Ο.
Αχιλλεας Πατροκλος

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣ. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 17.2.2012
Δυστυχώς, ο αρθρογράφος παραλείπει κάτι σημαντικό : Δεν αναφέρει πουθενά ότι ο Μεσσίας που περιμένουν οι Εβραίοι, για μας δυστυχώς είναι ο Αντίχριστος, ο οποίος θα πλανήσει την ανθρωπότητα τα πρώτα 3,5 χρόνια, ενώ τα δεύτερα 3,5 χρόνια θα επιβάλλει την παγκόσμια δικτατορία του και το χάραγμά του. Απορώ. Είτε δεν το γνωρίζει είτε φοβάται να ομολογήσει. Πάντως είναι σοβαρή παράλειψη. Από σας διάφοροι που κάνετε σχόλια δεν το γνωρίζει κανένας ή φοβάστε κι εσείς ; Περιμένω πάνω σ΄αυτό να πει κάποιος τη γνώμη του.

Ανώνυμος είπε...

πιστευε και μη ερευνα....ολα θα γινουν οπως τα θελει ο κυριος..τα δυσκολα δεν εχουν ερθει ακομη...αυτα που γινονται τωρα ειναι μια γευση της πικρας που θα γευτουμε...πιστη και κουραγιο...

Ανώνυμος είπε...

αυτό πάλι που θέλω να πω, είναι το εξής..
πόσο ολιγόπιστοι μπορεί να είμαστε, όταν έχεις νιώσει ότι ο λόγος που διδάσκει η ορθοδοξία είναι μια φλόγα αλήθειας και μια συννέσθηση του ότι δεν είμαστε για αυτόν τον κόσμο και την ανησυχία μας στο να έχουμε μια ήρεμη ζωή χωρίς δυσκολίες με υλικά αγαθά άφθονα, αλλά στο να συννεσθανθούμε την καθαρότητα της φύσης του θεού, είναι λοιπόν, πολύ φθηνές όλες αυτές οι προσδοκίες των εβραίων και τα επιχειρήματά τους. Όποιος πάλι δεν πιστεύει είμαι σίγουρη ότι ο Κύριος θα του δώσει την ευκαιρία να τον ψάξει και να δει την αλήθεια.. δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, η πίστη έρχεται με τη βοήθεια του Θεού και την προαίρεση του καθενα μας!
καλή ανάσταση!

maria l είπε...

Κανονικά θα έπρεπε να δωθούν απαντήσεις για αυτά τα φθηνά επιχειρήματα των εβραίων θα παρεκαλέσω λοιπον κάποιον αξιο εκπρόσωπο του θεου να το κάνει.Δεν έιναι δυνατόν κάποιοι να αισχρολογουν
για τον έναν αληθινο υιο του θεού και να μην αντικρουει κάποιος αυτά τα
συκοφαντικά ψευδη χρησιμοποιουν μαλιστα και τον προφήτη Ησαία.Πόση λάσπη εναντιον της ορθοδοξιας και στο πρόσωπο του Χριστού μας οι εβραίοι θα ρίξουν?Πόση πλάνη προσπαθούν να σπείρουν?Αλλα ότι και
να κάνουν τίποτα δεν θα καταφέρουν.
Ας περιμενουν τον ψευμαμεσσια τους
τον αντιχριστο τους και ας πορευτούμε εμεις οι χριστιανοι στην αγκαλιά του πραγματικου θεου
του αληθινου μεσσια που δεν είναι αλλος απο τον κύριο μας τον Ιησου χριστό.

Andrew είπε...

-Στον Ησαΐα 45 γραφεί επίσης ότι οι Ισραηλίτες δε πρόκειται να ντροπιαστούν η να ταπεινωθούν ποτέ μες τους αιώνες, αυτό δε τους προβλημάτισε?
-Στον Ησαΐα 11 αναφέρει «ένα κλωνάρι θα φυτρώσει από τον κορμό του Ιεσαί κι ένα κλαδί θα ξεπροβάλλει από τις ρίζες του» Μπήκαν στον κόπο να ψάξουν το γενεαλογικό δέντρο του Ιησού του Ναζωραίου?
-Το Σοφονίας 3 έχει υλοποιηθεί ήδη με την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, και την μεταστροφή των εθνών προς τον Θεό.
Τέλος πάντων οι ερμηνείες των Ιουδαίων είναι για λύπηση επειδή απουσιάζει (πλέον) η χάρις του Αγίου Πνεύματος στην θρησκεία τους. Αλλά ακόμα και με την κοινή λογική να το πάρουμε η γενεαλογία του Χριστού παραπέμπει απευθείας στον Ιωσήφ τον (κατά νόμο) πατέρα του. Μετά την καταστροφή των αρχείων από τους Ρωμαίους το 70μ.χ. έχουν χάσει την δυνατότητα να ξέρουν την γενεαλογία του (ψευδό)μεσσία. Ούτε φυσικά μπορούν να επανδρώσουν τον ναό με Ιερείς από την φυλή του Λευί γιατί δεν υπάρχουν πλέον γενεαλογικά αρχεία, που και αυτό βέβαια δε θα αρκούσε γιατί θα έπρεπε οι αρχιερείς να είναι της φυλής Λευί μεν αλλά απόγονοι του Ελεαζάρ και του Ιθάμαρ…

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑΡΘΕΙ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΑΝΑΠΟΔΟΣ ΘΕΟΣ ΜΕΤΑΛΑΚΤΙΚΟΣ ΚΛΩΝΟΣ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ
GOD<>DOG
GODMAN<>WOLFMAN
Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΘΑ ΥΔΡΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΟΜΑ ΘΑΧΕΙ ΑΝΑΙΜΙΑ--ΑΚΡΑΤΟ ΛΥΚΙΣΜΟ
ΘΑ ΠΙΝΕΙ ΑΙΜΑ ΘΑΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ
ΚΑΙ ΘΑΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΡΕΣΤΑ
ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΜΑΝΕΙΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ...........
ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΘΕΟΥ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΝΗΠΙΩΝ
ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΩΣ
ΣΩΣΙΑ ΜΕΣΣΙΑ ΣΩΤΗΡΑ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ
ΘΑ ΠΛΑΝΗΣΕΙ ΑΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΘΑΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Andrew είπε...

Πιστεύω ότι ο αντίχριστος θα είναι κλώνος που θα γεννηθεί από την κοιλία Ιουδαίας κατ’ επίφαση παρθένας. Επειδή οι κλώνοι δεν έχουν αθάνατη ψυχή , θα αποτελεί ιδανικό ρυπαρό σκεύος για να μπορέσει να σαρκωθεί ο ακατανόμαστος. Δε νομίζω ότι θα αρνηθούν να τον προσκυνήσουν μόνο οι Ρώσοι, αυτό μάλλον το διάβασες από τον Σεραφείμ του Σαρωφ. Μάλλον σποραδικά σε όλο τον κόσμο θα αρνηθούν το χάραγμα κάποιοι λιγοστοί Χριστιανοί (κυρίως Ορθόδοξοι). Πάντως η πολλή αντιχριστολογία βλάπτει, τον νικητή τον γνωρίζουμε εκ των προτέρων και θα είναι ο Χριστός.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΕΝΑΣ ΑΘΡΗΣΚΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά δημοκρατία; Πιστεύεις αλήθεια πως υπάρχει πραγματική δημοκρατία; όταν οι εκλεγμένοι υπόσχονται άλλα, και κάνουνε διαφορετικά πράγματα για μια τετραετία (κάθε φορά) και έχουνε και ασυλία για την απάτη είναι δημοκρατία; μήπως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ψευδαίσθηση, ενώ κάποιοι ...ολίγοι στο παρασκήνιο "κινούν τα νήματα";

Ανώνυμος είπε...

ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΙΣΛΑΜ, ΜΑΣΟΝΙΑΣ-ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ, ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ. ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ:

http://www.tsantiri.gr/politiki/pos-litourgi-i-amesi-dimokratia-stin-elvetia.html

Hellas-Orthodoxy είπε...

Μόνο που οι αρχαίοοι Έλληνες, που έχεις το θράσος να επικαλείσαι, ΔΕΝ ΗΤΑΝ άθρησκοι!

Περαστικά σου.

Ανώνυμος είπε...

"Μόνο που οι αρχαίοοι Έλληνες, που έχεις το θράσος να επικαλείσαι, ΔΕΝ ΗΤΑΝ άθρησκοι!"

Ναι, ήταν φουλ θρήσκοι... στα είδωλα.

konion είπε...

Ἀνώνυμε 16 Απριλίου 2013 - 10:42 π.μ.,

Μὴν εἶσαι τόσο σίγουρος ὅτι οἱ ἀρχαῖοι ἡμῶν πρόγονοι ἦταν εἰδωλολάτρες, ψάξ'το λῖγο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑΝΙΣΜΟ.

http://3lyk-n-smyrn.att.sch.gr/site/ekpai_yliko_files/MESSIANISMOS.pdf

Ανώνυμος είπε...

Πες μου λοιπόν, Ιουδαίε, γέννησε ή Παρθένος ή όχι;

Κι αν μεν γέννησε, γιατί δεν ομολογείς την υπερφυσική γέννηση;

Αν πάλι δεν γέννησε, γιατί εξαπάτησες τον Ηρώδη; Όταν εκείνος ζητούσε να μάθει πού θα γεννηθεί ό Χριστός,

εσύ δεν είπες «στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας» (Ματθ. 2:4);

Μήπως εγώ γνώριζα την πόλη ή τον τόπο;

Μήπως εγώ γνώριζα την αξία του Βρέφους πού ήρθε στον κόσμο; Ό Ησαΐας και οι προφήτες σας δεν μίλησαν γι' Αυτό;

Κι εσείς, οι αγνώμονες εχθροί, δεν εξηγήσατε την αλήθεια; Εσείς, οι γραμματείς κι οι Φαρισαίοι, οι ακριβείς φύλακες του νόμου, δεν

μας διδάξατε για το Χριστό; Εσείς δεν ερμηνεύσατε τις Γραφές; Μήπως εμείς γνωρίζαμε τη γλώσσα σας; Και όταν γέννησε , ή Παρθένος, εσείς

δεν παρουσιάσατε στον Ηρώδη τη μαρτυρία του προφήτη Μιχαία, «Άλλ' από σένα, Βηθλεέμ, πόλη της περιοχής του Εφραθά, αν και είσαι μια

από τις μικρότερες πόλεις του Ιούδα, θα αναδειχθεί αρχηγός του Ισραήλ» (Μιχ. 5:1);

Πολύ καλά είπε ό προφήτης «από σένα». Από σας προήλθε και παρουσιάστηκε σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Παρουσιάστηκε ως άνθρωπος, για να καθοδηγήσει τους ανθρώπους. Παρουσιάστηκε ως Θεός, για να σώσει την οικουμένη.


Μα Τι ωφέλιμοι εχθροί πού είστ' εσείς! Τι φιλάνθρωποι κατήγοροι!

Εσείς κατά λάθος δείξατε πώς το νεογέννητο της Βηθλεέμ είναι Θεός. Εσείς Τον κηρύξατε χωρίς να το θέλετε.

Εσείς Τον φανερώσατε, πασχίζοντας να Τον κρύψετε. Εσείς Τον ευεργετήσατε, επιθυμώντας να Τον βλάψετε.

Τι αστοιχείωτοι δάσκαλοι είστε, αλήθεια; Εσείς πεινάτε, και τρέφετε άλλους. Εσείς διψάτε, και ποτίζετε άλλους.

Πάμφτωχοι είστε, και πλουτίζετε άλλους.

ΑΓ ΙΩ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ,ΑΝ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΨΑΛΜΟ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΚΥΡΙΟ. ΨΑΛΜ.110 Ψαλμός του Δαβίδ.» Είπεν ο Κύριος προς τον Κύριόν μου, Κάθου εκ δεξιών μου, εωσού θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου.
ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

1 Κύριε, τις επίστευσε τη ακοή ημών; και ο βραχίων Κυρίου τίνι απεκαλύφθη; 
 
2 ανηγγείλαμεν ως παιδίον εναντίον αυτού, ως ρίζα εν γη διψώση. ουκ έστιν είδος αυτώ ουδέ δόξα· και είδομεν αυτόν, και ουκ είχεν είδος ουδέ κάλλος·
 
 
 
3 αλλά το είδος αυτού άτιμον και εκλείπον παρά πάντας τους υιούς των ανθρώπων· άνθρωπος εν πληγή ων και ειδώς φέρειν μαλακίαν, ότι απέστραπται το πρόσωπον αυτού, ητιμάσθη και ουκ ελογίσθη.
 
4 ούτος τας αμαρτίας ημών φέρει και περί ημών οδυνάται, και ημείς ελογισάμεθα αυτόν είναι εν πόνω και εν πληγή υπό Θεού και εν κακώσει.
 
 
5 αυτός δε ετραυματίσθη δια τας αμαρτίας ημών και μεμαλάκισται δια τας ανομίας ημών· παιδεία ειρήνης ημών επ‘ αυτόν. Τω μώλωπι αυτού ημείς ιάθημεν.
 
6 πάντες ως πρόβατα επλανήθημεν, άνθρωπος τη οδω αυτού επλανήθη· και Κύριος παρέδωκεν αυτόν ταις αμαρτίαις ημών.
 
7 και αυτός δια το κεκακώσθαι ουκ ανοίγει το στόμα αυτού· ως πρόβατον επί σφαγήν ήχθη και ως αμνός εναντίον του κείροντος αυτόν άφωνος, ούτως ουκ ανοίγει το στόμα.
 
 
8 εν τη ταπεινώσει η κρίσις αυτού ήρθη· την δε γενεάν αυτού τις διηγήσεται; ότι αίρεται από της γης η ζωή αυτού, από των ανομιών του λαού μου ήχθη εις θάνατον.
 
 
9 και δώσω τους πονηρούς αντί της ταφής αυτού και τους πλουσίους αντί του θανάτου αυτού· ότι ανομίαν ουκ εποίησεν, ουδέ ευρέθη δόλος εν τω στόματι αυτού.
10 και Κύριος βούλεται καθαρίσαι αυτόν από της πληγής. Εάν δώτε περί αμαρτίας(+), η ψυχή υμών όψεται σπέρμα μακρόβιον· και βούλεται Κύριος αφελείν
 
 
 
11 από του πόνου της ψυχής αυτού, δείξαι αυτώ φως και πλάσαι τη συνέσει, δικαιώσαι δίκαιον εύ δουλεύοντα πολλοίς, και τας αμαρτίας αυτών αυτός ανοίσει.
12 δια τούτο αυτός κληρονομήσει πολλούς και των ισχυρών μεριεί σκύλα, ανθ‘ ων παρεδόθη εις θάνατον η ψυχή αυτού, και εν τοις ανόμοις ελογίσθη· και αυτός αμαρτίας πολλών ανήνεγκε και δια τας αμαρτίας αυτών παρεδόθη.




ΗΣΑΐΑΣ Ζ’, 14: "δια τούτο δώσει Κύριος αυτός υμίν σημείον· ιδού η παρθένος εν γαστρί έξει, και τέξεται υιόν, και καλέσεις το όνομα αυτού Εμμανουήλ"

Ανώνυμος είπε...

1.Οι ίδιοι οι Εβραίοι πρόβαλλαν τον Ιησού ως Μεσσία και δια μέσου των Βυζαντινών αυτοκρατόρων επέβαλλαν στον ελληνικό κόσμο την νέα θρησκεία που οι ίδιοι δημιούργησαν. Πίστεψαν ότι ο Ιησούς θα τους βοηθούσε σε μια επανάσταση εναντίον των Ρωμαίων και φυσικά αυτό δεν ήταν δυνατόν να συμβεί.
2.Πιθανόν ο Ιησούς να μην ήταν Εβραίος, αλλά απόγονος Ελλήνων αποίκων στην περιοχή της Ναζαρέτ και αφού τον εξόντωσαν και τον χρησιμοποίσαν μετά τον απέριψαν, εφ' όσον δεν ήταν δικό τους παιδί.
3.Τώρα βρίσκονται στην τελική φάση του σχεδίου τους και η δημιουργημένη από αυτούς χριστιανική θρησκεία δεν τους χρειάζεται γιατί δεν τους εξυπηρετεί πλέον γι' αυτό το τελευταίο διάστημα παρατηρείται η αποδόμηση του Χριστιανισμού.
Νομίζουν ότι πάντοτε θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια με την θρησκεία εις βάρος του ελληνικού λαού.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 7/12/2013 ολοι εσεις που την λετε στο Χριστιανισμο ότι μας επιβληθηκε,οτι αλλοι τον εφηυραν και μας τον κατσανε στο σβερκο, ότι επικρατησε γιατι καταδιωξε τους ειδωλολατρες ξεχνατε το εξης βασικο:Ο Χριστιανισμος πριν φτασει να επιτραπει στα πλαισια της ανεξιθρησκιας το 313μΧ και μερικες δεκαετιες αργοτερα να γινει επισημη θρησκεια ενώ η ειδωλολατρια (κακως) να κηρυχθεί παρανομη ειχε περασει όπως μπορεις να υπολογισεις 3 ολοκληρους αιωνες διωγμων από τους ειδωλολατρες.Ενα διολου ευκαταφρονητο διαστημα δεν νομιζεις;Αν ηταν μια απατη γιατι δεν κατερρευσε;Προφανως για να φτασει ο Μ.Κωνσταντινος να κηρυξει ανεξιθρησκια σημαινει ότι ο αριθμος των χριστιανων ηταν ολοένα αυξανόμενος και θεωρησαι ματαιο και καθολου σοφο να εξακολουθει να τους κυνηγα. Θεωρησαι πως ειχαν ριζωσει..Όταν καποιος ριζωνει χωρις τα οπλα (όπως το Ισλαμ) αλλα αντιθέτως ενώ διώκεται για τοσο μεγαλο διαστημα, αυτό θα πρεπει να σε προβληματισει.

Ανώνυμος είπε...

Απ όσα διάβασα στο άρθρο συμπεραίνω ότι οι εβραίοι έχουν δίκιο για τον μεσσία τους.
Καμμία από τις προσδοκίες τους δεν εκπληρώθηκε από τον Ιησού.
Γιατί θάπρεπε να προσχωρήσουν στνη παυλιανικλη ερμηνία των γραφών και να αποστατήσουν από την πατρώα θρησκεία;
Το ίδιο δε συνιστά και η ορθόδοξη εκδοχή του χριστιανισμού στα μέλη της;
Να παραμείνουν δηλαδή πιστοί στη θρησκεία τους;;;
Antonios

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμ
28 Δεκεμβρίου 2013 - 2:07 π.μ.
¨οταν ο μ κων/ος έκανε το χριστιανισμό ευνοούμενη θρησκεία του *για λόγους μάλλον καθόλου θρησκευτιξούς) οι χριστιανού αποτελούσαν το 7-10% του πληθυσμού της ρωμ αυτ/ρίας δλδ 4-6 εκατμ σε σύνολο περ 60 εκατριων.
όταν έγινε η ευνοούμενη θρησκεία πλήθος αξιωματούχων και υπαλληλων του κράτους βαπτίστηκαν μαζικά με αποτέλεσμα την αλλοιωση του χριστιανικού ήθους σε τέτοιο βαθμό που προκάλασε τη μαζική έξοδο πολλών χριστιανών στην έρημο και την αύξηση του μοναχισμού.
Και πάλι όμως όταν ο μ θεοδόσιος απαγόρευσε επί ποινή θανάτου την τέλεση της εθνικής λατρείας και πλήθος ναών καταστράφηκαν από φανατικούς της καθεστωτικλης πλέον θρησκείας, στο τέλος του 4ου αι (400μχ) μόνο το 50% του πληθυσμύ ήταν χριστιανοί. χρειάστηκαν σκληρές διώξεις επί σχεδόν 2 αι ακόμα για να "χριστιανοποιηθεί" η αυτοκρατορία,
και ιδιαίτερα στο ελληνικό χώρο υπήρχαν πιστοί της πατρώας εθνικής θρησκείας μέχρι και τον 9ο αι.
Όσον αφορά τους "διωγμούς" ακόμα και οι εκκλησιαστικές ιστορίες των ελληνικών θεολογικών σχολών έστω και με μασημένα λόγια ΑΠΟΔΈΧΟΝΤΑΙ τον παραμυθώδη χαρακτήρα των σχετικών συναξαριών και πως οι λεγόμενοι μάρτυρες δεν υπερβαίνουν τις μερικές εκατοντάδες.
Antonios

Ανώνυμος είπε...

Έχουν δωθεί άπειρες απαντήσεις στους Εβραίους αλλά η κορυφαία όλων βρίσκεται στο βιβλίο "Διάλογος τοῦ ἐν Ἁγίοις πατρὸς ἠμῶν Γρηγεντίου Ἀρχιεπισκόπου Αἰθιοπίας μετὰ τοῦ Ἑβραίου νομοδιδασκάλου Ἐρβᾶν περὶ τῆς ἀληθοῦς πίστεως τοῦ Χριστοῦ, ἔκδοσις Βάσ. Στυλ. Ρηγοπούλου Θεσσαλονίκη".Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο Άγιος Γρηγέντιος αναλύει όλες τις προφητείες περί Χριστού και ο Εβραίος νομοδιδάσκαλος Ερβάν ενώ στην αρχή λέει πάνω-κάτω αυτά που λένε και οι Εβραίοι στο άρθρο,στο τέλος παραδέχεται την αλήθεια και γίνεται Χριστιανός,αυτός και όλοι οι Εβραίοι που ήταν μαζί του και παρακολουθούσαν τον διάλογο.
Ένα βιβλίο καταπέλτης που συνθλίβει όλα τα επιχειρήματα των Εβραίων.Καλό είναι να το διαβάσουν όλοι οι Χριστιανοί,καθότι έχει τρομερή ανάλυση και ερμηνεία στην Παλαιά Διαθήκη,ειδικά στα σημεία που αναφέρονται στον Μεσσία (που δεν είναι άλλος από τον Ιησού Χριστό) και σε εκείνα που ο Θεός μέσω των προφητών ελέγχει τους Εβραίους με πολύ σκληρά λόγια.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι προπάτορες των σημερινών Εβραίων είδαν θαύματα από το Χριστό και όμως τον σταύρωσαν.
Υ.Γ.Λένε οι Εβραίοι ότι ο Χριστός δεν ήταν ο Μεσσίας και ούτε Θεός και ότι ο Θεός αποκλείεται να ενσαρκωθεί.Ας μας εξηγήσουν τότε τι σημαίνει η προφητεία του Βαρούχ
"36 οὗτος ὁ Θεὸς ἡμῶν, οὐ λογισθήσεται ἕτερος πρὸς αὐτόν. 37 ἐξεῦρε πᾶσαν ὁδὸν ἐπιστήμης..38 μετὰ τοῦτο ἐπὶ γῆς ὤφθη καὶ ἐν τοῖς ἀνθρώποις συνανεστράφη."
Ποιος Θεός και πότε λοιπόν φάνηκε στη γη? Μήπως ήταν 2000 χρόνια πριν?...
Πάροικος

Ανώνυμος είπε...

Προς "Πάροικον"
Όπως γνωρίζεις (ή μήπως όχι;) ο Βαρούχ δεν περιλαμβάνεταιστη εβραική βίβλο και θεωρείτε ακόμα και απ τους ορθόδοξους θεολόγους ως "δευτεροκανονικό" γραμμένο τον 1ο μχ αιώνα, και όπως πολλά άλλα βιβλία των χριστιανικών γραφών, είναι ψευδεπίγραφο προς δόξαν βεβαίως-βεβαίως της αλήθειας.
Οπότε για ποιά προφητεία μιλάς;;;
Antonios

ΒΕ.Λ. είπε...

Antonios

Ο Χριστός δεν είναι θρησκεία.
Είναι εμπειρία, αποκάλυψη, ταπείνωση, μετάνοια, αγάπη, ελπίδα.
Είναι ζωντανός και κρούει την θύρα της καρδιάς σου.

http://www.youtube.com/watch?v=p-rDzr57DUI

Οριζόντιος Κατακόρυφος είπε...

Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον άρθρο. Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σου.
Οι περισσότεροι Έλληνες χριστιανοί δεν γνωρίζουν τα της πίστεώς τους και γίνονται εύκολα θύματα κάποιων πιο ψαγμένων αλλόδοξων. Νομίζω τέτοια άρθρα προβληματίζουν και ενεργοποιούν την αναζήτηση. Δεν πρέπει να βλέπουμε την πίστη μας ως "δεδομένη κληρονομιά των πατέρων μας", αλλά πρέπει να στεκόμαστε στο ύψος της και να την ερευνούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΒΕ.Λ. είπε...
Αγαπητέ ΒΕ.Λ.
έξυπνα ρίχνεις τη μπάλα σε άλλο γήπεδο ;-) επιχειρώντας να μεταφέρεις τη "συζήτηση" στο υποκειμενικό και συναισθηματικό επίπεδο και μάλιστα στον προσωπικό μου ψυχισμό, ώστε να βρεθώ "απολογούμενος", μπράβο σου αλλά δε θα πάρω.
Το θέμα του άρθρου και τα σχόλιά μου ΔΕΝ είναι τι σημαίνει υποκειμενικά ο χριστος για κάποιον πιστό, αν τον αισθάνεται "ζωντανό" ή ως αγάπη, ταπείνωση κλπ,
ΑΛΛΑ οι αντικειμενικές διακηρύξεις περί του χριστού από την εκκλησία.
Διακηρύξεις που για να γίνουν πιστευτές η εκκλησία επικαλείται όχι συναισθήματα των πιστών άλλά ΓΕΓΟΝΟΤΑ και γραπτά που μπορούν να ελεγχούν για την ακρίβειά τους και να αποδειχθούν σωστά ή να αποριφθούν ως λανθασμένα.
Σ αυτό το αντικειμενικό επίπεδο η έρευνα των ιστορικων πηγών έχει αποδείξει εξόχως προβληματικές τις περί του, εβραίου για να μην ξεχνιώμαστε το γένος,ιησού διακηρύξεις της (ποιά απ όλες;;;)χριστιανικής εκκλησίας.
ιδιαίτερα η προσπάθεια του άρθρου αυτού να αποδείξει ότι η εβραική ερμηνεία της εβραικής ιερής βίβλου είναι λανθασμένη έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. δείχνει μάλλον την ανεπάρκεια των χριστιανικών επιχειρημάτων και όχι την κακή πρόθεση των εβραίων να πιστούν.
Ανεπάρκεια που είναι η ρίζα του χριστιανικού αντισημιτισμού υπεύθυνου για εκατομμύρια αθώα θύματα. Αντισημιτισμού που προωθείται υπογείως κι απ τη δική μας ορθόδοξη εκκλησία και αποτυπώνεται σε όλα τα λειτουργικά της κείμενα.
Ανεπάρκεια επιχειρημάτων που οδήγησε τους χριστιανούς πατέρες και κληρικούς να μεταχειριστούν την παραχάραξη και την πλαστογράφηση κειμένων, την πλαστοπροσωπία, το κάψιμο βιβλίων, την δημιουργία ιερών τόπων, τα μυθεύματα για τους μάρτυρες και τόσα άλλα που τελικά ένας απροκατάλυπτος ερευνητής βλέπει πως η "εκκλησία της αλήθειας" είναι θεμελιωμένη σε χιλιάδες μικρά και μεγάλα ψέμματα.
όσο για το αίσθημά σου ότι ο χριστός είναι ζωντανός και τον νιώθεις ως ταπείνωση αγάπη κλπ μπράβο σου.
αν αυτό σε εμπνέει, σου δίνει νόημα στη ζωή και τελικά σε κάνει ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ οκ αυτό δείχνει το φωτεινό πρόσωπο της θρησκείας, τη χρήσιμη κοινωνικά λειτουργεία της.
όμως γνώριζε ότι για άλλους ανθρώπους άλλα είναιτα σύμβολα, οι ιδέες ή τα προσωπα που τους εμπνέουν παρόμοια με σένα.
αν απολυτοποιήσεις το δικό σου αίσθημα, αν το θεωρήσεις το ¨μόνο αληθινό" τότε μπαίνεις στον σκοτεινό τόπο της θρησκείας όπο κυριαρχεί ο αποκλεισμός του άλλου ως άπιστου ως αιρετικού ως έχοντος τελικά κακή πρόθεση και δεν πιστεύει αυτά που εσύ πιστεύεις, οπότε του αξίζει η αιώνια καταδίκη αλλά και η επί γης δίωξή του.
Antonios

ΒΕ.Λ. είπε...

Antonios

Επειδή αναζητάς κλινικά ιστορικά ντοκουμέντα:
Υποθέτω οτι έχεις μελετήσει τους 4 ευαγγελιστές, τις 7 καθολικές + 14 επιστολές του Αποστόλου Παύλου και δεν πείστηκες.
Επίσης, μελέτησες τις αναφορές στον Ιησού των εθνικών ιστορικών Τάκιτου, Σουετώνιου, Πλίνιου του νεότερου. Των επίσης εθνικών Θαλλού, Κέλσου και Λουκιανού. Του Ιουδαίου Ιώσηπου και του εβραϊκού Ταλμούδ. Και δεν πείστηκες.
Διάβασες ή άκουσες οτι η Παλαιά Διαθήκη αποτελεί την διαθήκη των υποσχέσεων και προφητειών Του Θεού στον ιστορικό Ισραήλ που εκπληρώθηκαν μια προς μια στην Καινή Διαθήκη και έτι μέλλουν να εκπληρωθούν στο μέλλον(Πρ.Δανιήλ: «η γνώση θα πληθυνθεί, οι άνθρωποι θα περιτρέχουν τη γη»).
Πάλι δεν πείθεσαι.
Μελέτησες κάποιους απο τους Άγιους Πατέρες της Εκκλησίας μας και πάλι δεν πείθεσαι.
Και επειδή μάλλον κουράστηκες με την αρχαιολογία, σου έχω μπόνους απο την εποχή μας. Ο καθηγητής Richard Swinburne δίνει ποσοστό 97% στην ύπαρξη ιστορικά Του Θεανθρώπου(Γέννηση και Ανάσταση).
http://ndpr.nd.edu/news/23553-the-resurrection-of-god-incarnate/
Σούπερ μπόνους: ο καθηγητής έχει μεταστραφεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ειλικρινά, δεν μπορώ να προσφέρω κάποιο υπέρτερο επιχείρημα απο όλα τα παραπάνω.
Θα θέσω, όμως, ερωτήματα δια προβληματισμόν.

Σε τί κοινωνία θα ήθελες να ζείς Αντώνιε; Εκεί που ο ένας αγαπάει τον άλλον σαν τον εαυτό του; Ή εκεί που ο καθένας προσπαθεί να γίνει με κάθε μέσο ο υπεράνθρωπος του Νίτσε και του Καζαντζάκη και να υποδουλώνει ή να εξουθενώνει τον άλλον;
Γιατί, στον Δυτικό τουλάχιστον κόσμο, οι «άθεοι», οι σκεπτικιστές, αγνωστικιστές έχουν μονομανία με τον Χριστό και Την Εκκλησία Του; Σαν να μην υπάρχουν γι' αυτούς οι νεοπαγανιστές, οι Βουδιστές, οι Ινδουιστές, οι αποκρυφιστές και πάει λέγοντας. Εντάξει, όσον αφορά το Ισλάμ, τους καταλαβαίνω...Είναι ανθρώπινο να είσαι θρασύδειλος. Να είσαι λιοντάρι στους παπάδες και γατάκι στους μουλάδες.
Επίσης, την ίδια μονομανία επιδεικνύουν και οι «υπερήφανοι» σοδομιστές του αιώνα μας. Εναντίον του Χριστού και Της Εκκλησίας. Κι ας είναι η μόνη Εκκλησία που τους αναγγέλει μετάνοια, συγχώρεση, αγάπη, λύτρωση.
Κι επειδή πρέπει να μιλάμε συγκεκριμένα και να έχωμε διάκριση, καθώς ακόμα και ανώμαλοι και ανθρωποκτόνοι λαοπρόβλητοι της σήμερον ομιλούν περί «αγάπης», να τι σημαίνει αγάπη Χριστού:

Κατα Ιωαννην
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 3

16 οὕτω γὰρ ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ' ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον. 17 οὐ γὰρ ἀπέστειλεν ὁ Θεὸς τὸν υἱὸν αὐτοῦ εἰς τὸν κόσμον ἵνα κρίνῃ τὸν κόσμον, ἀλλ' ἵνα σωθῇ ὁ κόσμος δι' αὐτοῦ.


Προς Κορινθιους Α'
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 13

4 ῾Η ἀγάπη μακροθυμεῖ, χρηστεύεται, ἡ ἀγάπη οὐ ζηλοῖ, ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται, οὐ φυσιοῦται, 5 οὐκ ἀσχημονεῖ, οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς, οὐ παροξύνεται, οὐ λογίζεται τὸ κακόν, 6 οὐ χαίρει ἐπὶ τῇ ἀδικίᾳ, συγχαίρει δὲ τῇ ἀληθείᾳ· 7 πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ἐλπίζει, πάντα ὑπομένει. 8 ἡ ἀγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει.


Πότε η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού(όχι η Παπική) ήταν υπεύθυνη για εκατομμύρια θύματα;

Αντισημιτισμός στα λειτουργικά κείμενα της Εκκλησίας;;;
Η Υπεραγία Θεοτόκος ήταν η κατα σαρκα εβραιοπούλα Μαριαμ. Όλοι οι ιδρυτές της Εκκλησίας, οι Απόστολοι του Χριστού, πλην ενός ήσαν Ιουδαίοι.Οι ψαλμοί του Εβραίου βασιλιά Δαβιδ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της υμνολογίας μας.

Ποιά είναι η μόνη Πίστη που διώκεται παγκοσμίως εμμέσως με νομολογίες ή άμεσα με σπαθί εν ετει 2014;

Και τέλος, ένα χρήσιμο site για εσενα, να δεις τα πράγματα απο την πλευρά αυτών που χλευάζεις.

http://www.intoleranceagainstchristians.eu/


tutagamon είπε...

πηγαίνετε άν υπάρχει ακόμη στο 3w dot interpretation-of-revelation dot blogspot dot gr και διαβάστε το άρθρο το όνομα του αντιχρίστου θα είναι ΜΕΣΣΙΙΑΣ

Unknown είπε...

Οι εβραίοι δεν δέχθηκαν τον Ιησού ως μεσσία διότι δεν ήρθε όπως τον περίμεναν. Διότι δεν ήταν όπως τον φαντάζονταν ότι θα έπρεπε ήταν. Γ' αυτό από το "ευλογημένος ο ερχόμενος" έφθασαν στο " άρον άρον σταύρωσον αυτόν". Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει εμάς τους Χριστιανούς μήπως και εμείς πιστεύουμε σε έναν Χριστό της φαντασίας μας και μήπως τα γεγονότα που περιμένουμε να έρθουν, έρθουν με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που φανταζόμαστε. Το λάθος τους θα πρέπει να μας παραδειγματίσει να ερμηνεύουμε τα γεγονότα βάσει των Γραφών και όχι της εν πολλοίς αυθαίρετης φαντασίας μας.

aprogrammatista είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμη...
Εγώ δεν έχω διαβάσει πολλά περί θρησκείας,είμαι χριστιανή ορθόδοξη και αυτό με καλύπτει ως άνθρωπο, μητέρα, αδελφή, σύζυγο και κόρη...τι είναι όλα αυτά που λέτε? προσπαθείτε να αποδείξετε το αυτονόητο? έχουμε ελεύθερη βούληση από τον Θεό να τον ακολουθήσουμε ή όχι ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ δίδαξε αγάπη, αυτό είναι το όπλο για να πορεύσουμε εν ειρήνη τι άλλο θέλουμε από το υπέρτατο αγαθό? αυτό πρέπει να ψάξουμε να βρούμε επειδή από αυτό υστερεί η ανθρωπότητα και η έλλειψη αυτή είναι η αιτία όλων των κακών. Τι άλλο δηλαδή θα μας φέρει ο μεσσίας των Εβραίων? πάντως όντος να προβληματιστούμε επειδή εκείνοι περιμένουν τον μεσσία εμείς τον αντιχ... και μάλιστα σε ίσους χρόνους, ας προσευχόμαστε και να κρατάμε την πίστη μας δυνατή, τα σημεία των καιρών έπονται...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι μας διαφεύγει η ουσία, που είναι η αγάπη.
Αγαπάτε τον συνάνθρωπο όπως και τον εαυτό σας. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Όλα τα άλλα είναι ματαιότητες και μπορεί να κρύβουν σκοπιμότητες γενικές ή ειδικές, προσαρμοσμένες στο ψυχισμό των λαών ή σε συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες προκειμένου να οδηγηθούν όλοι τελικά στον δρόμο της αγάπης - μετά την ωρίμανση που απαιτείται για αυτούς -.
Όλα αυτά πράττονται υπό το βλέμμα του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Και αφού ακούσατε τη συναγωγή του σατανά, ακούστε και πόσο μεγάλη πλάνη σπέρνει στον κόσμο:
http://arnion.gr
Παραπάνω είναι όλο το ξεμπρόστιασμά των σατανιστών ραβίνων. (το μόνο που ξέχασαν να μας πούνε είναι πως γίνεται να αυτοαποκαλούνται ισραηλίτες όταν δεν τηρούν ούτε μια από τις 10 εντολές... Ας πάρουμε το "ου φονεύσεις" σαν αρχή...)

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι ομιλίες είναι για να δείτε πως οι ραβίνοι δεν είναι τίποτε άλλο από συναγωγή του σατανά και ότι δεν έχουν καμία σχέση με το Ισραήλ ή την Παλιαά Διαθήκη:
http://arnion.gr/index.php/omilies/p-auanasioy-mytilhnaioy/palaia-diauhkh/genesis
Απλά ξεκινήστε από τη Γένεση και συνεχίστε...
Να μάθουμε επιτέλους και τι θα πει ορθόδοξος χριστιανός.

Ανώνυμος είπε...

Οι Χριστιανοί είναι απίστευτοι! Αυτό έχω να πω μόνο. Ό,τι δεν τους συμφέρει το βαφτίζουν σατανισμό. Είστε μία αίρεση που βασίζεται στην άγνοια, γι αυτό και πιστεύετε ό,τι σας πλασάρουν οι "έξυπνοι" ιερείς σας. Είστε ανιστόρητοι, γι αυτό τα βάζετε με τον Ιουδαϊσμό και οποιαδήποτε θρησκεία είναι πιο σταθερή από τη δική σας. Και τέλος πάντων, για να μη νομίζετε ότι όλο αυτό είναι ένας πόλεμος θρησκειών, αυτά τα γράφω εγώ, που είμαι άθρησκη (και όχι άθεη), αλλά έχω μελετήσει τόσο πολύ τις θρησκείες που το μόνο που μπορώ να δηλώσω είναι ότι η θρησκεία σας, αυτή της αγάπης, είναι η πιο ματωμένη σελίδα της ιστορίας των εθνών.
Χριστίνα.

Ανώνυμος είπε...

Ένα πολύ ωραίο και καυτό άρθρο που επέσυρε δεκάδες σχολιασμώς και συζητήσεων.
Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι η ύπαρξη στους περισσότερους σχολιασμούς σχεδόν ομόφωνης άποψης (αν δεν κάνω λάθος αποτελεί άποψη και του αρθρογράφου) ότι ο Μεσσίας που περιμένουν οι Εβραίοι δεν είναι άλλος από τον Αντίχριστο των Χριστιανικών Εσχατολογικών χρόνων.

Δεν μπορώ να πω πως ΔΕΝ υπάρχει αυτή η πιθανότητα αλλά εισάγω προς συζήτηση και επαναδιαπραγμάτευση τη ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ότι ΑΥΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

Κύριοι,δεν ξέρω αν προσέξατε αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο "πόλεμος" απέναντί τους θα είναι πολύ σκληρός γιατί όντως έχουν ΔΥΝΑΤΑ επιχειρήματα.

Συνεχίζοντας την πιο πάνω παρατήρηση ρωτώ. Δηλαδή τι;Επειδή τυχαίνει να συνάδουν δυο τρεις παρατηρήσεις (λχ ότι ο Μεσσιας τους αν και Άνθρωπος θα κάνει πράγματα θαυμαστά και θα φανεί ως ειρηνοποιός κλπ και με δεδομένο ότι όλα αυτά ομοιάζουν με την έλευση του Αντίχριστου όπως την παρουσιάζει ο Ιωάννης) τεκμαίρεται ότι μιλούν για το ίδιο πρόσωπο;
Χωρίς άλλο επιχείρημα;

Γιατί να μη το θέσουμε διαφορετικά;Πώς δηλαδή;
Έτσι...
α)Ο Ιωάννης γνωρίζει απέξω και ανακατωτά την Παλαιά Διαθήκη και φυσικά τα περί ελεύσεως Μεσσία.
β)Πείθεται,αν και δεν δένουν τα πάντα, ότι τελικά αυτός (ο Ιησούς) είναι ο Μεσσίας.
γ)Μετά το θάνατο και την Ανάσταση του Ιησού,χωρίς να δει ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ, με δεδομένο ότι γνωρίζει τον πόλεμο που θα δεχθεί η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ από τους Εβραίους προσδιορίζει-προφητευει- τάχα ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ την έλευση του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ο οποίος δεν θα είναι άλλος από τον Μεσσία που οι Εβραίοι περιμένουν.

Ουσιαστικά τους κηρύσσει τον ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ στους αιώνες των αιώνων!
Όμως το γεγονός συγκαλήφθηκε.
Έτη ολόκληρα αναζητούμε τον Αντίχριστο όχι σε μια άλλη Μονοθεϊστική Θρησκεία (ΤΗ ΠΡΩΤΗ) η οποία απλά δεν πιστεύει ότι ακόμη έχει έλθει αλλά ΚΥΡΙΩΣ ανάμεσα σε Χριστιανούς ή σε Ισλαμιστές όπου η Έλευση ενός Μεσσία είναι αν δεν κάνω λάθος ισοδύναμη με τα δικά μας Εσχατολογικά χρόνια και δεν ισοδυναμεί με Δεύτερη Ευκαιρία ή Αναγέννηση...

Προσοχή λοιπόν...Θα έλεγα μπορούμε να είμαστε Χριστιανοί αλλά λιγότερο φανατικοί...

ΘΠ

Ανώνυμος είπε...

Ο Μεγαλυτερος Νομοδιδασκαλος ραβινος επι εποχης χριστου ονοματι γαμαλιηλ ειχε πει τοτε στους εβραιους που ειχαν λυσαξη με τον χριστο. (( εαν η διδασκαλια του χριστου προερχετε απο αυτον και δεν ειναι απο το θεο θα εξαφανιστη συντομα .εαν ομως ειναι απο τον θεο τοτε δεν πρεπει να θεομαχουμε)) Λοιπον κυριοι εβραιοι και αθεοι τους Μεγαλους σας νομοδιδασκαλους τους ξεχασατε?Τον Νικοδημο τον ραβινο?ο χριστιανισμος οχι μονο δεν χαθηκε αλλα ειναι απο της μεγαλυτερες θρησκειες αυτην την στιγμη.ο ιουδαισμος ειναι πλεον αιρεση.ωραιο το παραμυθι οτι οι στρατιωτες κοιμηθηκαν και εκλεψαν οι μαθητες του χριστου το σωμα του ,αλλα εχει χορηγο τους εβραιους.

Ανώνυμος είπε...

Ή λέξεις Μεσσίας καί Χριστός δέν έχουν καμία απολύτως σχέση (γραμματικώς) μεταξύ τους . Ό Μεσσίας (καί πάλι φυσικά Ελληνική λέξη) τών Εβραίων είναι φυσικά Χριστός , Κύριος καί Θεός μου , αλλά ή δεύτερη λέξη (καί πάλι καί βέβαια Ελληνική κι όποιος κατάλαβε , κατάλαβε) , Χριστός , σημαίνει αυτόν πού πήρε τό χρίσμα - γιατί βαπτίστηκε απ' τόν Άγ. Ιωάννη . Σέ περίπτωση πού κάποιος δέν καταλάβει τί λέω , εννοώ ότι είναι καί ό Μεσσίας καί ό Χριστός - γιά μάς τούς Χριστιανούς φυσικά - αλλά οί δύο λέξεις είναι άσχετες μεταξύ τους καί , φαντάζομαι , υπάρχει αυτή ή διαφορά γιά νά υποδηλώνει τό πρίν καί τό μετα . Πρίν δηλαδη , υπήρχε ό λόγος τού Θεού αλλά διά μέσου τών Προφητών αλλά μετά , κατά τά λεγόμενα τού ίδιου τού Χριστού , ήρθε ό ίδιος ό Θεός , οπότε πλέον έπρεπε νά πιστέψουμε Αυτόν καί σ' Αυτόν . Μέ συγχωρείτε άν δέν μπορώ ν' αποδώσω πολύ καλα τήν σκέψη μου , αλλά στό κάτω-κάτω δέν είμαι καί κανένας διανοούμενος ;-)
Εγώ βέβαια , βαπτίστηκα ώς δούλος τού Θεού Παναγιώτης καί δέν καταλάβαινα φυσικά τί μού γινότανε , αλλά τώρα πού είμαι ενήλικας καί πάλι δηλώνω δούλος τού Θεού , γνωρίζωτας πλέον τί λέω καί κάνω . Κι έχω μιά απορία : ποιός φυσιολογικός άνθρωπος θά διαβάσει γιά τόν Χριστό (Καινή Διαθήκη) καί θά βρεί κάτι κακό σ' αυτά πού είπε καί πού έκανε ό Χριστός ???
Εγώ τήν διάβασα καί σκίρτησε ή καρδιά μου , ζεστάθηκε ή ψυχή μου...Ακούς εκεί πράγματα , νά θεραπεύσει ό Χριστός τόν εκ ΓΕΝΕΤΗΣ τυφλο (τρομακτικά δύσκολο νά φανταστούμε τί βιώνει αυτός πού γεννιέται καί ζεί στό σκοτάδι "μιά ζωή") καί οί Εβραίοι (αρχιερείς) νά τόν κατηγορούν ότι δούλευε τό...Σαββάτο!!! Μιλάμε γιά πολύ δούλεμα...Ποιό χοντρό κι απ' αυτό πού βιώνουμε σήμερα εμείς οί Έλληνες δηλαδή...

Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Οι Εβραιοι καταφεραν και κρατηθηκαν καταφεραν και επιβιωσαν ολα αυτα τα χρονοα, για εναν αλο λογο.Γιατι ειχαν ΧΡΗΜΑ.ΧΡΥΣΟ.

γιαννης ι είπε...

Ολα γινονται συμφωνα με την προγνωση του Θεου. Ακριβως για τους λογους για τους οποιους οι εβραιοι απορριπτουν τον Χριστο, για τους ιδιους λογους που απετυχαν να καταλαβουν, ο Χριστος ειναι ο Μεσσιας τους. Ο Θεος θα επληρωσει ολο το σχεδιό του και το θέλημά του. Υπομονη. Μονο ας φροντισουν ολοι οι αναγνωστες να λαβουν τη δωρεαν σωτηρια που τωρα κηρυτεται γιατι θα βρεθουν προ εκπληξεως

Ανώνυμος είπε...

Για τον Χριστιανισμο ο Τσακαλιας γραφει στο βιβλιο του:

“Η λεγομενη λοιπον χριστιανικη θρησκεια δεν ειναι παρα ενα καμουφλαρισμενο παρακλαδι του Εβραισμου. Πιθανον κατασκευαστηκε με σκοπο να διεισδυσει στον περιμεσογειακο χωρο οπου επικρατουσε τοτε παρα την στυγνη ρωμαιοκρατια το ελληνικο πνευμα και να το καταστρεψει. Οι κατασκευαστες αυτων των σχεδιων διαθεταν αρκετη οργανωση αλλα τους διεφυγε το γεγονος οτι οι ιδεες δεν καιγονται αλλα καινε”

Ανώνυμος είπε...

Καί ή Δημοκρατία επινοήθηκε απ' τούς Έλληνες κι εφαρμόσθηκε γιά τό καλό τών ανθρώπων , πόσες όμως φορές μάς έκανε - κάνει - καλό ;;; ( συγκριτικά μιλώντας , εκτός απ' αυτήν τού Περικλή , θυμάται κανείς άλλα δοξασμένα χρόνια Δημοκρατίας ;;; )
Ό Χριστός ενανθρωπίστηκε εκεί , στήν Ναζαρέτ ( Βηθλεέμ , αλλά εκεί μεγάλωσε ) κι όπως ακριβώς αναρωτήθηκε ό άνθρωπος : "μά τί τό καλό μπορεί νά προκύψει απ' τήν Ναζαρέτ ;;; Βέβαια , φαντάζομαι , ό Χριστός διάλεξε αυτήν ακριβώς τήν πόλη/χώρα γιατί δέν ήταν καί ή ιδανικότερη από πλευράς ηθών...Ξεκίνησε ακριβώς μέσα απ' τό στόμα τού λύκου δηλαδή... Καί ό Χριστιανισμός φυσικά συνδέεται μέ τόν Εβραϊσμό , όπως καί ή Ρωμιοσύνη ( Χριστιανική Ορθοδοξία ) μέ τόν μουσουλμανισμό ( βλ. Τούρκοι ) . Οί Τούρκοι δηλαδή ήταν οί καλοί ; Όχι βέβαια , αλλά χωρίς τούς Τούρκους πώς θά είχαν μαρτυρύσει εκκατομύρια Έλληνες , άνθρωποι καί ήρωες ;;; Αυτή - περίπου - είναι καί ή σχέση Χριστιανισμού - Ιουδαϊσμού , όχι ακριβώς βέβαια αλλά περίπου ( δέν μπορούμε νά τούς βάλουμε όλους τούς Εβραίους στό ίδιο σακί , όπως ακριβώς καί σ' όλες τίς άλλες περιπτώσεις . Βέβαια τά φωτεινά παραδείγματα είναι πάρα πολύ λίγα , υπάρχουν όμως... ) . Καί στό κάτω-κάτω τής γραφής , οί σημερινοί Εβραίοι πολύ λίγο έχουν νά κάνουν μέ τούς Σημίτες , όπως ακριβώς αναφέρεται σέ άλλο σημείο αυτού τού ιστότοπου .
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

ΑντιΝεοΤαξιτης για παντα

Θεόδωρος Ρηγινιώτης είπε...

Αγαπητοί Φίλοι,
Εδώ γίνεται μια προσπάθεια χριστιανικού σχολιασμού των ιουδαϊκών επιχειρημάτων που παρατίθενται στο παρόν άρθρο:
http://www.oodegr.co/oode/israil/thriskeia/giati_apistoun_1.htm
Ελπίζω να σας φανεί ενδιαφέρον και ωφέλιμο.
Σας ευχαριστώ θερμά.

Ανώνυμος είπε...

ο καθενας ας πιστευει οτι θελει και οπου , το θεμα ειναι ποτε θα γινει η δευτερα παρουσια, διοτι ακουγεται οτι μεσα στα 1-5 χρονια θα εχουμε μπει στην 1η 3,5ετια

Ανώνυμος είπε...

Αγαπαμε τον Χριστο για αυτα που διδαξε δεν ειμαστε κολλημενοι με προφητειες που ο καθενας μπορει να της εξηγησει οπως θελει.Εξαλλου στη δικη μας τη θρησκεια κανεις ανθρωπος (προφητης,αγιος)δεν εχει το αλαθητο.

love my Jesus είπε...

Σε τι άλλες βλακειες πιστεύουν οι Εβραίοι;
Δεν είναι αυτοί που τους τιμωρισε ο θεός γι'ανηπακοη; για μένα αυτά που έχουν θέσει ως προϋπόθεση για το πως πρέπει να είναι ο Μεσσίας είναι η χειρότερη βλακεια που άκουσα ποτε.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι θα 'ρθει Μεσσίας σε 200 περίπου έτη.
Και θα γεννηθεί από πράξη ανίερη αρσενοκοίτη, όπως ανίερη θα 'ναι κι η μορφή του.
Σαν πόρνη με τέχνη θα κατακτήσει τον κόσμο και όντως θα χτίσει ναό στην
Ιερουσαλήμ, ο οποίος θυσιαστήριο θα γίνει αυτών που τον απαρνηθούν και στις
εμμονικές λατρείες τους εμμένουν.
Και ο όποιος είναι έστω και λίγο σοφός, ξέρει από τώρα σε ποιου μεριά να πάει.

Ανώνυμος είπε...


Ειπέ μοι διατί οι Εβραίοι εσταύρωσαν τον Χριστόν και εάν έχουν από τον Θεόν κατάραν.

Επίστευον οι Εβραίοι, ότι ο Μεσσίας, ήτοι ελληνιστί ο Χριστός, θα κατέβαλεν όλα τα Κράτη και θα ίδρυε μίαν βασιλείαν με πρωτεύουσαν την Ιερουσαλήμ, και θα ανίσταντο όλοι οι δίκαιοι Εβραίοι και η βασιλεία θα διήρκει χίλια έτη.
Επειδή λοιπόν, ο Χριστός τας προσδοκίας αυτάς εκαθάρισε και δεν παρεδέχθη να συστήση βασιλείαν κοσμικήν, Τον εσταύρωσαν και ως Σταυρωταί του Χριστού και κατά την προφητικήν μαρτυρίαν έχουν την κατάραν από Θεού. Ούτω εις το ψαλτήριον του προφήτου Μωϋσέως γράφει: «Πατάξαι Κύριος έλκει Αιγύπτω εις την έδραν και ψώρα αγρία και κνήφη, ώστε μη δύνασθαί σε ιαθήναι». Όθεν όλοι οι Εβραίοι της Ευρώπης έχουν ψώραν εις την έδραν.

Και πάλιν γράφει: «Πατάξαι σε Κύριος εν έλκει πονηρώ επί τα γόνατα και επί τας κνήμας, ώστε μη δύνασθαι ιαθήναι». Δια τούτο όλοι οι Εβραίοι οι από την Ασίαν έχουν εις την κεφαλήν κασίδαν και οι από την Αφρικήν έχουν εις τα πόδια έλκη, και οι από την Αμερικήν έχουν αδυναμίαν εις τους οφθαλμούς και τρέχουν οι οφθαλμοί των. Οι δε Ραββίνοι ως ιατρικόν εύρον να αλείφωνται με αίμα χριστιανικόν, δια τούτο κλέπτουν τα χριστιανικά παιδία δια να λαμβάνωσι το αίμα των, και διατρυπώσιν όλον το σώμα δι’ αιχμηρών εργαλείων εν σχήματι μικράς λόγχης. Πάντως δια τους αμφιβάλλοντας λέγω, ότι η ομόφωνος αύτη κραυγή τόσων χριστιανικών λαών, επικυρουμένη υπό των γεγονότων και τόσων χιλιάδων ετών της Ιστορίας, και εκ των δικαστικών αποφάσεων και εκ του περιωνύμου εκ δέκα τόμων θρησκευτικού εβραϊκού βιβλίου του Ταλμούδ, όπου γράφει «Τωβ σχεμπαγγοϊμ χερώγ», ήτοι «άγιος ο Χριστιανόν σφαγιάζων», δεν δύναται ν’ αφίση αμφιβολίαν δια τας μυστηριώδεις εξαφανίσεις των Χριστιανοπαίδων, προς συλλογήν αίματος.


Επίσης, κατάραν έχουν από τον Θεόν οι Εβραίοι διότι μόνοι των είπαν εις τον Πιλάτον «το αίμα αυτού εφ’ ημάς και επί τα τέκνα ημών»¹. Όθεν προϊδών ο Προφητάναξ Δαυίδ, εν τω 68 ψαλμώ δεόμενος λέγει: «Και έδωκαν εις το βρώμα μου χολήν, και εις την δίψαν μου επότισάν με όξος. Γεννηθήτω η τράπεζα αυτών ενώπιον αυτών εις παγίδα, και εις ανταπόδοσιν και εις σκάνδαλον. Σκοτισθήτωσαν οι οφθαλμοί των του μη βλέπειν, και τον νώτον αυτών δια παντός σύγκαψον. Έκχεον επ’ αυτούς την οργήν σου, και ο θυμός της οργής σου καταλάβοι αυτούς. Γενηθήτω η έπαυλις αυτών ηρημωμένη, και εν τοις σκηνώμασιν αυτών μη έστω ο κατοικών».

Όθεν θαύμα μέγιστον κατ’ έτος συμβαίνει, εις τους τέσσαρας καιρούς του χρόνου, δηλαδή το Έαρ, το Θέρος, το Φθινόπωρον και τον Χειμώνα, που η απόστασις από τον ένα καιρόν έως τον άλλον είναι 91 ημέραι και ώραι 6, λοιπόν ακριβώς μόνον εις την αρχήν εκείνων των τεσσάρων καιρών ευρίσκεται επάνω εις τα φαγητά που δεν είναι δια πυρός καμωμένα, τουτέστι γάλα, βούτυρον, χορταρικά, αγγούρια, λάχανο και άλλα άβραστα, κάποιον αίμα από τον αέρα, το οποίον αίμα από αυτούς ονομάζεται Τέκηφα, και εάν ίσως φάγη κανείς Εβραίος από αυτά τα φαγητά αμέσως αποθνήσκει, και το θαυμαστόν είναι ότι τα δίδωσιν εις τους Χριστιανούς δια να τα φάγωσι, και αυτοί δεν αποθνήσκουν. Και ιδού διατί ο προφήτης ανωτέρω λέγει, ότι είναι εις παγίδα, διότι ενώ τα φαγητά είναι τράπεζα, οι Εβραίοι τρώγοντες ως εις παγίδα πεσούνται και αποθνήσκουσι.

Ανώνυμος είπε...

Και ως ανταπόδοσιν μεν, διότι μόνοι τους το εζήτησαν, ειπόντες το αίμα του Χριστού εφ’ ημάς και επί τα τέκνα ημών. Και ως σκάνδαλον δε, διότι οι Εβραίοι τρώγοντες εκ του αίματος αποθνήσκουν και οι Χριστιανοί δεν αποθνήσκουν. Όμως οι Φαρισαίοι, ήτοι οι νυν Ραββίνοι, εφεύρον έναν τρόπον δια να αποφύγουν τούτο. Αλείφοντες ένα πηρούνιον σιδερένιον με αίμα μαρτυρύσαντος Χριστιανού, το βάζουν επάνω εις τα φαγητά και δεν πίπτει το ειρημένον αίμα, επειδή εις το ημερολόγιόν τους γράφει και την στιγμήν που πίπτει το αίμα. Δι’ αυτό ο Χαχάμης, δύο ώρας ενωρίτερον, πηγαίνει εις τας οικίας και τους ειδοποιεί.

Σημ.
¹Το ποσόν του χυθέντος εν Ιερουσαλήμ αίματος ανέρχεται εις 9- 10 εκατομμύρια οκάδας. Κατά τους μετριώτερους υπολογισμούς εσφάγησαν, κατά διαφόρους περιόδους, περί τα δύο εκατομμύρια άνθρωποι· επειδή δε έκαστον άτομον έχει 4,5 οκάδας αίματος, άρα το ποσόν εστί ολόκληρος λίμνη ή ποταμός.


ΠΗΓΗ: ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΔΟΓΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 1960, ΑΝΑΤΥΠΩΣΙΣ 1981, ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΣ ΕΡΩΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ, σ. 186- 188.

Unknown είπε...

Μία επισήμανση σε ένα παλαιότερο σχόλιο. Ο Ιησούς δεν ίδρυσε μια νέα θρησκεία. Κατήργησε την θρησκεία (ιουδαϊκή) και ίδρυσε την Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ Π ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΟΠΡΟΣΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ!
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ!!!
ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΣΤΗΝ Π ΔΙΑΘΗΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.,
....ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

κοκκινε ουρανε συγχαρητηρια

Unknown είπε...

Αντίθετα με το άρθρο, υπάρχουν πάρα πολλές προφητείες στην Παλαιά Διαθήκη με απόλυτη επαλήθευση στην Καινή Διαθήκη,http://agiameteora.net/index.php/gerontes-tis-epoxis-mas/3370-oles-oi-profiteies-gia-tin-elefsi-kai-tin-zoi-tou-xristou-sti-gi-apo-tous-arxaious-filosofous-os-tin-palaia-diathiki.html

Ανώνυμος είπε...

Ενας ειναι ο θεος ολων Ο Ιησους Χριστος ειτε σας αρεσει ειτε οχι

Yannis είπε...

«Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε μας τους αμαρτωλούς»

Όλοι είναι καλεσμένοι στην Βασιλεία του Θεού Πατέρα μας. Όλοι μας όσο αμαρτωλοί και να είμαστε ο Θεός μας αγαπάει και θα μας δεχτεί στο σπίτι του. Ένα μονάχα ζητάει από εμάς, μετάνοια. Και σαν τον άσωτο υιό θα μας δεχτεί όλους μας.

Κοντά στην ορθοδοξία μας και στα μυστήρια της. Πίστη στον Χριστό μας, μελέτη της Γραφής, εκκλησιασμό, εξομολόγηση στον πνευματικό μας και Θεία Κοινωνία. Και όλα αυτά να τα κάνουμε με ταπείνωση και αγάπη.

«Σ’ εσάς όμως, φίλοι μου, λέω: Μη φοβηθείτε αυτούς που σκοτώνουν το σώμα και ύστερα δεν μπορούν τίποτα περισσότερο να κάνουν. Να σας πω ποιον να φοβηθείτε: το Θεό, που έχει την εξουσία να σας ρίξει στην κόλαση μετά το φυσικό θάνατο. Σας βεβαιώνω πως αυτόν πρέπει να φοβάστε.»

Ο Χριστός μας ξεκάθαρα μας λέει ότι το σώμα μας είναι κάτι το προσωρινό, η ψυχή μας που κατοικεί μέσα σε αυτό είναι αιώνια και σε αυτήν πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία.

Το σώμα μας κάποια στιγμή θα το αποχωριστούμε, την ψυχή μας ποτέ.

Ομολογείτε χωρίς φόβο
(Κατά Λούκα 12, 4-12)

«Σ’ εσάς όμως, φίλοι μου, λέω: Μη φοβηθείτε αυτούς που σκοτώνουν το σώμα και ύστερα δεν μπορούν τίποτα περισσότερο να κάνουν. Να σας πω ποιον να φοβηθείτε: το Θεό, που έχει την εξουσία να σας ρίξει στην κόλαση μετά το φυσικό θάνατο. Σας βεβαιώνω πως αυτόν πρέπει να φοβάστε. Τα πέντε σπουργίτια δεν πουλιούνται για δύο μόνο ασσάρια; Κι όμως ο Θεός ούτε ένα απ’ αυτά δεν ξεχνάει. Ο Θεός έχει μετρημένες ακόμα και τις τρίχες της κεφαλής σας. Μη φοβάστε, λοιπόν, γιατί αξίζετε περισσότερο από πολλά σπουργίτια.»
«Σας βεβαιώνω πως όποιος ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους ότι ανήκει σ’ εμένα, το ίδιο θα κάνει γι’ αυτόν και ο Υιός του Ανθρώπου κατά την τελική κρίση, μπροστά στους αγγέλους του Θεού. Όποιος όμως με απαρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τον απαρνηθεί και ο Υιός του Ανθρώπου μπροστά στους αγγέλους του Θεού, κατά την τελική κρίση. Όποιος μιλήσει προσβλητικά κατά του Υιού του Ανθρώπου, ο Θεός θα τον συγχωρήσει· όποιος όμως προσβάλει το Άγιο Πνεύμα, ο Θεός δε θα τον συγχωρήσει. Όταν σας οδηγήσουν μπροστά στις συναγωγές ή στις πολιτικές αρχές, μην αγωνιάτε για το πώς θα απολογηθείτε ή τι θα πείτε, γιατί το Άγιο Πνεύμα θα σας φωτίσει εκείνη τη στιγμή τι θα πρέπει να πείτε».

Unknown είπε...

1 - Εφόσον ο Θεός θέλει να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας, απλώς μας συγχωρεί και δεν χριάζεται να θυσιάσει τον Γιο Του για αυτό.

(η μετανοήσει στον Λουκά, κεφαλέο 15
Ο Γιος γυρνάει στον πατέρα του και εκείνος τον περιμένει με ανοιχτή αγάλια, και για αυτό έχει γιορτή)

2 - Κανένας δεν χριαζετε να πεθάνει για να σωθεί κάποιος άλλος,
εάν παιθάνει κάποιος δεν έχει συγχώρεση.

3 - Εάν εγώ είμαι ένας δικαστείς, τιμωρό εκινών που κάνει την αμαρτία,
εάν όμως καποιος παιθάνει για την αμαρτία που έκανε ο τιμωρημένος,
εγώ θα είμαι χαρούμενος; (αυτό δεν έχει λογική)

4 - Εάν ο Θεός όμως είναι τόσο αγαπητός και καλώς,
τότε εκείνος πρέπει να είναι το ιδώ καλώς και με τον γείο του,
πρέπει να υπήρξε άλλος τρόπος για τον γιο του
και άλλος τρόπος για να είχε σώσει τον γιο του.

5 - Στόν Ματθέο, Μάρκος και Λούκας
δείχνουν ο γιος ήταν ετυμος αλλά δεν προσφέρθηκε για να τον σταβρώσουν,
ενοω στο ευαγγέλιο του Ιωάννη επαναδιατυπώθηκε για να φενετε καλύτερα όπου προσφέρετε για την σταβρωση.
Ακόμα και εάν ο Ιησούς θα πρόσφερε τον εαυτότου από την αγάπη του για τους ανθρώπους τότε ο Θεός δεν αγαπούσε περισοτερο από τον γιο του ανθρώπους;
Υποτιθετε ότι είναι ίση.
Γιατί δεν ήρθε από μόνος του ο Πετέρας;

Καταλαβενετε; Εγώ δεν θα έστελνα τον γιο μου προκημένου να σωθεί κάποιος άλλος,
Εγώ θα πειγενά μόνος μου και θα έσωσα τον γιο μου.
Για αυτό όλο αυτό δεν έχει κανένα νόμιμα.

Filippos είπε...

Μάθε γραφή και ανάγνωση. Μελέτησε ξανά τα ιερά κείμενα και έλα πάλι με τον κηδεμόνα σου. ΙΧΘΥΣ

Νίκος είπε...

Τα "ιερά και θεόπνευστα" κείμενα κι οτιδήποτε αφορά εβραϊκή γενεαλογία και βιογραφία τα έχουμε βάλει στο πετσί μας από πολύ μικρή ηλικία.
Για να μάθουμε όμως την αλήθεια για τον Ελληνισμό και τη γενοκτονία που υπέστη για σχεδόν 2.000+ χρόνια και γενεαλογίες, βίους κλπ Ελλήνων προγόνων, αυτά δεν μας τα μαθαίνουν.
Πρέπει να τα μάθουμε μόνοι μας.

Unknown είπε...

Τον αντίχριστος περιμένουν εννοειται