Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

«Έγκλημα γνώμης»: Κυρώσεις σε Γάλλο βουλευτή που αρνείται ότι διώχτηκαν ομοφυλόφιλοι από τους ναζί


Από το in.gr

Αυστηρές κυρώσεις αναμένεται να επιβληθούν σε Γάλλο βουλευτή ο οποίος αρνήθηκε ότι οι Γάλλοι ομοφυλόφιλοι διώχθηκαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Κριστιάν Βανέστ, (Christian Vanneste), που ανήκει στο κυβερνών κόμμα UMP του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμά του να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και να διαγραφεί από το κόμμα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.

«Η πολιτική ομάδα στο σύνολό της καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις απαράδεκτες, βαθιά σοκαριστικές και ρατσιστικές δηλώσεις», επισήμανε ο ίδιος.

Οι κυρώσεις σε βάρος του Βανέστ αναμένεται να επικυρωθούν στη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης της πολιτικής ομάδας του UMP.

Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο libertepolitique με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου, ο Βανέστ φαίνεται να δηλώνει ότι «υπάρχει ένας διάσημος μύθος για την μεταφορά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των ομοφυλοφίλων».

«Προφανώς ο Χίμλερ είχε προσωπικά προβλήματα με τους ομοφυλόφιλους. Στη Γερμανία διώχθηκαν και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης περίπου 30.000 άνθρωποι, όμως αυτό δεν συνέβη αλλού», σημείωσε ο Βανέστ.

Πρόσθεσε ότι «δεν διώχθηκαν οι ομοφυλόφιλοι στη Γαλλία».Σύνδεσμος

Ο Βανέστ έχει προκαλέσει και παλιότερα με τις δηλώσεις του: το 2010 είχε ισχυριστεί ότι η ομοφυλοφιλία συνδέεται με την παιδεραστία.

Το 2006 ένα δικαστήριο στη Lille, στην γαλλική βόρεια επαρχία της Φλάνδρας, έκρινε ότι ο κ. Vanneste πρέπει να πληρώσει ένα πρόστιμο 3.000 ευρώ συν 3.000 € ως αποζημίωση σε κάθε μια από τις τρεις οργανώσεις ομοφυλοφίλων, που τον οδήγησαν στο δικαστήριο επειδή είπε ότι "η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της ανθρωπότητας" και ότι "η ετεροφυλοφιλία είναι ηθικά ανώτερη από την ομοφυλοφιλία". Ο Γάλλος πολιτικός καταδικάστηκε επίσης να πληρώσει για την δημοσίευση της απόφασης στην αριστερή παρισινή εφημερίδα Le Monde, την ημερήσια La Voix du Nord και το εβδομαδιαίο περιοδικό L'Express.

‘Οι Ροζ Φλαμανδοί’ (Les Flamands Roses), μια ομοφυλοφιλική ακτιβιστική ομάδα της Βόρειας Γαλλίας, χαιρέτισαν την απόφαση, λέγοντας ότι η ελευθερία του λόγου δεν επιτρέπει την "προτροπή σε ομοφοβικό μίσος." Ο κ. Vanneste οδηγήθηκε στο δικαστήριο εξ αιτίας των όσων είχε είπε σε μια μαγνητοσκοπημένη συζήτηση με τους ακτιβιστές των «Ροζ Φλαμανδών».

Η ‘Act Up-Paris’, μία από τις τρεις οργανώσεις ομοφυλοφίλων που πρέπει να πληρώσει ο Vanneste, απαίτησε από τον Νικολά Σαρκοζί να διώξει τον Vanneste από το κόμμα του.

Η Act Up-Paris είπε, επίσης ότι δεν θα ανέχονται πλέον τους πολιτικούς που μιλούν εναντίον του «γάμου» των ομοφυλοφίλων και της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους.

Η απόφαση ήταν η πρώτη καταδικαστική απόφαση με βάση το γαλλικό νομοσχέδιο περί «αντι-ομοφοβίας», της 30ής Δεκεμβρίου 2004, ενός από τους αντιδημοκρατικούς νόμους της Γαλλίας που απαγορεύει τα λεγόμενα "εγκλήματα μίσους".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι ομοφυλοφιλοι μονο διωχτηκαν στην Γερμνανια!Ειναι αληθεια!Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν διωχτηκαν καθολου!

SkyWatcher είπε...

Αν κατάλαβα καλά, λες ότι διώχθηκαν ΜΟΝΟ στην Γερμανία.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αυτο λεω.Υπαρχει καποιος που αν ισχυριστηκε το αντιθετο?Μονο οι Εβραιοι διωχθηκαν σε διωχθηκαν πανευρωπαϊκος. Ο τιτλος που εχεις βαλει ειναι αστοχος,δεν λεει οτι δεν διωχθηκαν καθολου απλα λεει οτι δεν διωχθηκαν στην Γαλλια.Κατι που ισχυει...

Ανώνυμος είπε...

Η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία περιόρισε σε στρατόπεδα εργασίας μόνο αριστερούς-αναρχικούς-διαφωνούντες, δεν κυνήγησε τους ομοφυλόφυλους, εκτός αν ανήκαν στους αντιφρονούντες. Ο Ρόμ (δεύτερος μετα τον Χίτλερ στην εξουσία μέχρι το 1934) καθώς και πολλά μέλη των SA ήταν δηλωμένοι και φανατικοί ομοφυλόφυλοι.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη και στο Παρισι , οχι βεβαιως στο μεγεθος του Βερολινου,την εποχη του Μεσοπολεμου υπηρχε εντονη κινηση ομοφυλοφιλων ,ιδιως στο χωρο της Τεχνης, των Γραμματων και του θεατρου αλλα και της ψυχαγωγιας , το βρισκω λογικο να εγιναν διωξεις απο τους Ναζι.Οι γαλλικες γκει οργανωσεις δεν ειναι επιθετικες και μισαλλοδοξες , εξ αλλου αυτο φαινεται και απο το γεγονος οτι ειναι η πρωτη δικαστικη καταδικη αντιομοφυλοφιλης ρητοριας στα αρκετα χρονια που υπαρχει σχετικος νομος.
Αχιλλεας Πατροκλος.