Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ron Paul: Η υπό πτώχευση Αμερική πρέπει να αποφύγει τους πολέμους


Press TV / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών,
Ron Paul, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας για την προεκλογική του εκστρατείας την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012, κατέκρινε τους πολέμους των ΗΠΑ στο εξωτερικό, οι οποίοι οδήγησαν το έθνος στην «πτώχευση».

«Τα τελευταία 10 χρόνια πολεμώντας αυτούς τους μη νικηφόρους, ακήρυχτους πολέμους έχουμε δαπανήσει περισσότερα από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Paul σε ομιλία του την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για την κούρσα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.
«Υπάρχει ένα κόστος ζωής και σωματικής ακεραιότητας, αλλά υπάρχει και ένα οικονομικό κόστος καθώς και ο αμερικανικός λαός είναι κουρασμένος από αυτό γιατί γνωρίζουν ότι αυτή τη χώρα έχει χρεοκοπήσει. Όλοι οι μεγάλοι λαοί χαμηλώνουν γιατί οι ίδιοι έχουν βάλει στον εαυτό τους υπερβολικό φορτίο στο εξωτερικό», δήλωσε ο γερουσιαστής του Τέξας.

"Θα έλεγα ότι είναι χρόνος για μας να ξυπνήσουμε, και όχι να περιμένουμε μια οικονομική κρίση να μας χτυπήσει ... Θα έπρεπε είμαστε σοφοί, να ξοδεύουμε τα χρήματά μας με σύνεση, να υπερασπιζόμαστε αυτή τη χώρα και να μην προσποιούμαστε ότι μπορούμε να πούμε στους άλλους πώς να ζήσουν", δήλωσε ο προεδρικός υποψήφιος σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε.

Επίσης, ο Paul δήλωσε ότι η Αμερική δεν μπορεί να είναι ο χωροφύλακας του κόσμου, προσθέτοντας ότι οι αμερικανικές κυβερνήσεις θα πρέπει να προστατεύουν τις ατομικές ελευθερίες των Αμερικάνων πολιτών.

Ο Αμερικανός πολιτικός ζήτησε την ανάκληση του ‘Patriot Act’, (‘Πατριωτικός Νόμος’), ο οποίος περιορίζει τις πολιτικές ελευθερίες των Αμερικανών πολιτών και υπογράφηκε στο νόμο από τον πρώην Πρόεδρο George W. Bush.

Ο Paul, ο οποίος ξόδεψε μεγάλο μέρος της ομιλίας τονίζοντας την μη παρεμβατική εξωτερική πολιτική, η οποία πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί με τον τερματισμό των πολέμων, έχει επικρίνει έντονα την πολιτική της χώρας του κατά την εκστρατεία του για την υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το τρέχον έτος.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BXI-LIRPFd4