Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΙΣΡΑΗΛ: Το Ινστιτούτο του Ναού διοργανώνει στις 25 Μαρτίου, την «3η Ετήσια Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Όρος του Ναού»


Το Ινστιτούτο του Ναού (Temple Institute), γνωστό στα Εβραϊκά ως Machon HaMikdash, είναι μια οργάνωση στο Ισραήλ που έχει ως επίκεντρο την προσπάθεια για το κτίσιμο του τρίτου Ιουδαϊκού Ναού στην Ιερουσαλήμ (σχετικά άρθρα ΕΔΩ). Το Ινστιτούτο έχει καταφέρει να κατασκευάσει με γνήσια υλικά, όπως αναφέρονται στην Π. Διαθήκη, αυθεντικά αντικείμενα που θα χρησιμεύσουν όταν θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει ο τρίτος ναός. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του Ινστιτούτου είναι να οικοδομήσει το τρίτο εβραϊκό ναό στο Όρος του Ναού, στην περιοχή που βρίσκεται ο Θόλος του Βράχου, και να επαναφέρει τις ιουδαϊκές τελετουργικές θυσίες. Φιλοδοξεί ο στόχος αυτός να επιτευχθεί μέσα από τη μελέτη της κατασκευής του Ναού και των τελετουργικών και μέσω της δημιουργίας αυθεντικών τελετουργικών αντικειμένων, ενδυμάτων και σχεδίων του κτιρίου που προορίζονται για άμεση χρήση σε περίπτωση που οι συνθήκες επιτρέψουν την ανοικοδόμηση του ναού.

Ιδρύθηκε και διευθύνεται από το ραβίνο Yisrael Ariel, (πρώτη και δεύτερη φωτογραφία πάνω), πρώην αλεξιπτωτιστή του πολέμου των 6 ημερών. Ο τωρινός Γενικός Διευθυντής του είναι ο Dovid Shvartz, και επικεφαλής του Διεθνούς Τμήματος είναι ο ραβίνος Chaim Richman (δεύτερη φωτογραφία). Ο ραββίνος Ariel Yisrael, ιδρυτής του Ινστιτούτου δεν είναι κάποιος ασήμαντος, γραφικός ή απλά «αντιδραστικός» ραβίνος. Στον Yisrael απονεμήθηκε το 20008, από το Ισραηλινό Υπουργείο Παιδείας το "Βραβείο του Ιουδαϊκού Πολιτισμού".

Σχ. ΚΟ: To Όρος του ναού (The Temple Mount και στα εβραϊκά Har haBáyith), στα αραβικά λέγεται Χαράμ αλ-Σαρίφ (Haram Ash-Sharif). Βρίσκεται στην καρδιά του αραβικού τομέα της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και είναι ο ιερότερος τόπος του Ισλάμ, μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση, ο «Θόλος του Βράχου», κτίστηκε το 691 μ.Χ., και αποτελεί το σημείο από το οποίο ο Μωάμεθ ανέβηκε στον Παράδεισο, με την συνοδεία του Άγγελου Γαβριήλ. Στο νότιο τμήμα του βρίσκεται το Τέμενος Αλ-Ακσά και στο κέντρο του τοποθετείται ο Θόλος του Βράχου. Ολόκληρη η περιοχή του Χαράμ αλ-Σαρίφ είναι ιερή και η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε μουσουλμάνους. Για τους Εβραίους στο σημείο αυτό βρισκόταν ο περικαλλής Ναός του Σολομώντα, που καταστράφηκε από τον Ναβουχοδονόσορα το 586 π.Χ. Στον ίδιο χώρο στη συνέχεια χτίστηκε ο Δεύτερος Ναός, ο οποίος καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ. Για τους Ορθόδοξους Εβραίους αυτός είναι ο τόπος όπου θα φτάσει ο ‘Μεσσίας’ και ως εκ τούτου η παράδοσή του στους μουσουλμάνους είναι ανήκουστο ενδεχόμενο. Το «Όρος του Ναού» ή Χαράμ αλ-Σαρίφ έχει και τεράστια εθνική σημασία. Η κατάκτηση του Δυτικού Τείχους ή Τείχους των Δακρύων («κοτέλ» στα εβραϊκά) το 1967 θεωρήθηκε τεράστιο εθνικό κατόρθωμα. (δες άρθρο Μπορεί να κτιστεί ο Τρίτος Ναός στην Ιερουσαλήμ χωρίς να γκρεμισθεί ο "Θόλος του Βράχου"; )

Από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου:

Στις 25 Μαρτίου, τη δεύτερη ημέρα του μήνα Νισάν, του πρώτου των μηνών μας, από 17:00-23:00, ώρα Ισραήλ, το Διεθνές Τμήμα του Ινστιτούτου του Ναού θα φιλοξενήσει την τρίτη ετήσια Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Όρος του Ναό και θα καλύψει σε απευθείας σύνδεση μέσω Streaming Video το εξάωρο Happening!

Οι επισκέπτες θα είναι:

Moshe Feiglin, επικεφαλής της παράταξης Manhigut Yehudit, (Εβραϊκή Ηγεσία) του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ, και υποστηρικτής του Όρους του Ναού. Ο Moshe θα επικεντρωθεί στο θέμα του Ακτιβισμός του Όρους του Ναού και δυνατότητες για κοινοβουλευτική νομοθεσία για την διασφάλιση του δικαιώματος για εβραϊκή προσευχή στο Όρος του Ναού.

Ο kohen, λόγιος του Τορά και συγγραφέας, Ραβίνος Nachman Kahana, ο οποίος θα παραθέσει τις πνευματικές γνώσεις του για τον Ιερό Ναό και το Όρος του Ναού από την άποψη της Τορά και μιλώντας από την προσωπική του σχέση ως kohen (kohen είναι η εβραϊκή λέξη για τον ιερέα. Οι kohanim θεωρούνται σήμερα οι απόγονοι των ιερέων, που μόλις χτιστεί ο τρίτος ναός θα αναλάβουν και πάλι τα καθήκοντα του ιερέα που τώρα δεν εκτελούνται).

Ο Yisrael Medad, Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού και Πληροφοριών και του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μεναχέμ Μπεγκίν και βετεράνος ακτιβιστής του Όρους του Ναού. Ο Yisrael θα αναλύσει το ρόλο των μέσων ενημέρωσης στην παρουσίαση του ακτιβισμού του Όρους του Ναού και τον αγώνα για την επίτευξη της ελευθερίας των Εβραίων για λατρεία στο Όρος του Ναού, με την εγγύηση της ισραηλινής νομοθεσίας.

Θα υπάρχει ζωντανή μουσική από τον Yehudah Katz και την μπάντα του.

Ο Hillel Richman και ο Frankie Snyder, ανώτερα μέλη του έργου Temple Mount Sifting θα παρουσιάσουν μια αρχαιολογική εξερεύνηση για τις συναρπαστικές σχετικές ανακαλύψεις του περασμένου έτους για το Όρος του Ναού και τον Ιερό Ναό. Και οι δύο τους ασχολούνται για χρόνια με την ανακάλυψη των πιο σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων από το Ιερό Όρος μέχρι σήμερα.

Η Tziporra Felitz, πρωτοπόρος στην παρουσία των γυναικών στο Όρος του Ναού.

Ο Ραβίνος Mois Navon από την οργάνωση Ptil Tekhelet, που κατασκευάζει τα βιβλικά μπλε techelet dyet, που χρησιμοποιούνται στα tzitziyot, (τελετουργικά κρόσσια) και τα ιερατικά ενδύματα.

Γιατί 25η Μαρτίου;

Η Rosh Chodesh, η πρώτη ημέρα του εβραϊκού μήνα Νισάν, πέφτει Σάββατο αυτό το έτος, έτσι οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 25 Μαρτίου, την 2η του μήνα Νισάν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά, εύχομαι ΚΑΙ οι Εβραίοι να καταφέρουν να έχουν και αυτοί ΈΝΑΝ ναό στον κόσμο.
Μου φαίνεται ΤΡΕΛΟ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ να έχουν ΟΛΟΙ οι άλλοι λαοί και οι θρησκείες ναούς και θρησκείες και να μην έχουν οι Εβραίοι.

Αυτό μου φαίνεται πολύ σκληρός ρατσισμός εις βάρος τους, πράγματι.

Το βρίσκω ΑΔΙΚΟ, σκληρότατο και ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, να τους αρνείται η ανθρωπότητα, αυτό το δικαίωμα.

Κάτι που ΔΕΝ θα ήθελα να το κάνουν για τη δική μου θρησκεία τη χριστιανική, δεν θα ήθελα να το κάνουν εις βάρος ΚΑΝΕΝΟΣ άλλου λαού και θρησκείας, ας ήταν και εχθρός μου αυτός ο λαός και ας ΥΠΟΘΕΣΩ ότι με μισούσε και ότι ήθελε να με εξοντώσει.

Αν τώρα, οι ΕΒΡΑΙΟΙ, φτιάχνοντας τον ναό τους, φέρουν και το Μεσσία τους, αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο, και οι χριστιανοί οι Όρθόδοξοι ας προσέξουν καλά, να μην πλανηθούνε.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά ο τρίτος ναός δεν θεωρείται ο ναός που έχτισε ο Ηρώδης;

Αυτός δεν ανέλαβε την ανοικοδόμηση του ναού του Ζοροβάβελ 20-19 π.Χ.;

Ο Ναός δεν ολοκληρώθηκε το 65 μ.Χ. λίγο πριν την καταστροφή του;

Δεν υπήρξε και προφητεία του Ιησού για την καταστροφή του τρίτου ναού;

Δεν είπε εξελθὼν απὸ του ιερού στους μαθητές του:«Οὐ βλέπετε ταῦτα πάντα; ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ ἀφεθῇ ὧδε λίθος ἐπὶ λίθον ὃς οὐ καταλυθήσεται.»

Steve

Ανώνυμος είπε...

Οσο τώρα για τους εβραίους!

Υπάρχει κανείς που να τους έχει απαγορέψει να προσκυνούν το σατανά;

Μας το αποδεικνύουν με κάθε τρόπο!!
Μπουγάδα μας έκαναν τα μυαλά από την τηλεόρασή τους με το θεό τους!

Και ναό κατέχουν στην Αμερική,και στοές κατέχουν παγκοσμίως οπότε προς τί το μαύρο δάκρυ;

ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ είπε...

"ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ"

ΤΑ «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ» ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00001 ] - [ 2009.01.22 04:00 ]

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Ή ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ "666" ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ (Ε.Ε.) ΛΟΓΩ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (Η.Π.Α.)

ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ (ΕΒΡΑΙΟΙ) ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

http://megistias.pa-sy-a.gr/2009/01/22/04-00/pa-sy-a_megistias_2009-01-22_04-00.htm

SkyWatcher είπε...

-- Ο ναός του Ηρώδη αν και εντυπωσιακός, κατά περίεργο τρόπο, ΔΕΝ θεωρείται ότι είναι ο τρίτος ναός. Το πιθανότερο είναι γιατί στην ουσία, όπως ο ίδιος ο Ηρώδης έλεγε, ήταν μία επέκταση και καλλωπιμός του ναού του Ζοροβάβελ. Ή γιατί ο Ηρώδης ήταν Ιδουμαίος και όχι Ιουδαίος.

-- Το ότι οι Ιουδαίοι δεν έχουν ναό οφείλεται στο γεγονός ότι ΜΟΝΟ στο συγκεκριμένο σημείο, που τώρα είναι το τέμενος του Ομάρ (Αλ Ακτσα), επιτρέπεται από την θρησκεία του να το κτίσουν. Δεν έχει να κάνει με "ρατσισμό".

Ανώνυμος είπε...

Ναι. Ηταν λάθος έκφραση το περι ρατσισμού.
Ωστόσο το πρόβλημα των Εβραίων παραμένει.
Γιατί οι Μουσουλμάνοι που έχουν τόσα τεμένη, δεν παραχωρούν λίγα μέτρα γης ώστε να αποκτήσουν και οι Εβραίοι το ναό τους;Υπάρχει τεχνολογία που επιτρέπει τη μεταφορά όλου του τεμένους του Ομάρ, χωρίς να πάθει το παραμικρό. Απλά θα μεταφερθεί λίγο παραπέρα για να φτιάξουν και οι Εβραίοι το ναό τους. Γιατί δεν το επιτρέπουν οι Μουσουλμάνοι; Είναι μετά να μην οργίζονται οι Εβραίοι μαζί τους;
Προσωπικά, απολύτως, τους καταλαβαίνω.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχουν την κιβωτο της διαθηκης, οταν την αποκτησουν τοτε στο αψε-σβησε θα γινει ο ναος( λογια ραβινου 'χωρις κιβωτο ναος δεν... "