Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε το σταυρό από το σήμα της για τα δισεκατομμύρια των Αράβων!


Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Florentino Perez τοποθέτησε την Πέμπτη τον θεμέλιο λίθο του “Real Madrid Resort Island”, ένα αθλητικό-τουριστικό κέντρο που θα εγκαινιαστεί το 2015 στο νησί Ras Al Khaimah, ένα από τα επτά νησιά που σχηματίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η συνεργασία με τους Άραβες - οι οποίοι θα επενδύσουν πάνω από 1 δισ.ευρώ - θα φέρει τους διάσημους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ πιο κοντά στους σχεδόν 150 εκατομμύρια φάν της ομάδας στην ασιατική ήπειρο.

Ως δείγμα ευγνωμοσύνης και για να μην δημιουργήσει εντάσεις στον αραβικό κόσμο ο Florentino Perez προχώρησε σε μία ανευ προηγουμένου κίνηση. Έβγαλε από το σήμα της Ρεάλ τον σταυρό που βρισκόνταν πάνω στο στέμμα!

Όπως αναφέρει η ισπανική Marca, ο σύλλογος αφαίρεσε το μικρό σταυρό από το στέμμα στην κορυφή του λογότυπού τους στο υλικό που προωθεί το project (μπορείτε να δείτε το τροποποιημένο έμβλημα στην αρχή του βίντεο που βρίσκεται στο τέλος). Η Marca περιγράφει την αλλαγή ως ένα μέσο «για να αποφευχθεί τυχόν σύγχυση ή παρερμηνεία» σε σχέση με ένα έργο που κατασκευάζεται σε ένα μεγάλο βαθμό σε μουσουλμανική περιοχή.

Η «θυσία» δεν είναι ασήμαντη για τον μαδριλένικο σύλλογο, αφού ο σταυρός πάνω στο στέμμα υπάρχει από το 1920 όταν το επέτρεψε ο βασιλιάς Αλφόνσος ο ΧΙΙΙ.

Τα αστρονομικά ποσά όμως ''έπεισαν'' τον πρόεδρο να απαρνηθεί τα σύμβολά του.

Το αθλητικό-εμπορικό κέντρο θα αποτελείται εκτός από πολυτελή ξενοδοχεία και από εμπορικά κέντρα όπου θα πωλούνται διάσημες μάρκες και ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

6 σχόλια:

panos είπε...

Καλό είναι πάντως να απομακρυνθούν ΟΛΑ τα θρησκευτικά σύμβολα από κάθε σημαία αθλητική, πολεμική ή εθνική. Αλλο το θρησκεύεσθαι, άλλο το το οπαδικό αίσθημα, άλλο η συγκρότημένη κοινωνία (με παραδόσεις και έθιμα εφόσον έχει βαθύ παρελθόν) και ο στρατός της.
Σε ποια γενιά θα πάψει να ηχεί το γηπεδικό : Παο, Θρησκεία, θύρα 13..

Τάσος είπε...

Η Ρεαλ δεν είναι η ομάδα των οπαδών του δικτάτορα Φράνκο που είναι υπαίτιος για ομαδικούς τάφους αντιφρονούντων ; Τζάμπα έχουν το Σταυρό ως έμβλημά τους έτσι κι αλλιώς . Εκτός αν οι ομαδικοί τάφοι ήταν Χριστιανική πράξη αγάπης .

SkyWatcher είπε...

Τι μας ψεκάζουν βρε παιδιά και κάνουμε τέτοια σχόλια;

Τάσος είπε...

Ψεκασμένος ;!

toaftonoito team είπε...

Από σήμερα μόνο Μπάρτσα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ἐκεῖ πἀει τὸ πρᾶγμα, ξεπουλᾶμε τὰ πάντα στὸ ὄνομα τοῦ χρήματος. Τί νὰ κάνουμε, αὐτὸ ποὺ λέμε Δυτικὸ Πολιτισμό, ἔχει τὰ ὅριά του.
Ἡ διαστροφὴ ἔχει διεισδύσει παντού. Ρὲ παιδιά, τὶ μπορεῖ νὰ ὑπάρξη χωρὶς τὴν ἱστορία του;

konion