Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Έκανε ρατσιστικά σχόλια στο twitter και θα πάει φυλακή


Ο Λίαμ Στέισι, (Liam Stacey) ένας Ουαλός φοιτητής βιολογίας, που κορόιδευε τον Φράνσις Μουάμπα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, μετά την ανακοπή που υπέστη ο τελευταίος κατά την διάρκεια του αγώνα Τότεναμ-Μπόλτον, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 56 ημερών για ρατσιστική συμπεριφορά.

Ο Στέισι, όσο ο Μουάμπα ήταν αναίσθητος στο έδαφος, άρχισε να γράφει ρατσιστικά και περιπαικτικά σχόλια για τον ποδοσφαιριστή της Μπόλτον. Τα σχόλια του εκνεύρισαν πάρα πολλούς πολίτες που τηλεφώνησαν στην αστυνομία για να διαμαρτυρηθούν, με τις αρχές να προβαίνουν στην σύλληψή του.

Κατά την διάρκεια της δίκης του ο φοιτητής εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και υποστήριξε πως ήταν μεθυσμένος.

"Δεν είμαι ρατσιστής και κάποιοι από τους φίλους μου προέρχονται από διαφορετικά πολιτιστικά παρελθόντα", λέει ο Stacey,

Ο Jim Brisbane, επικεφαλής εισαγγελέας του Cymru-Wales, δήλωσε: «η ρατσιστική γλώσσα είναι ακατάλληλη σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με κάθε μέσο.

"Ελπίζουμε ότι αυτή η υπόθεση θα λειτουργήσει ως προειδοποίηση προς όσους νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν παρατηρήσεις online και να είναι κατά κάποιο τρόπο πάνω από το νόμο."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: