Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΗΠΑ: Τα γνωστά στερεότυπα πίσω από τον θάνατο του Trayvon Martin


ΣΧ. ΚΟ: Όπως και στην περίπτωση του ισλαμιστή μακελάρη της Τουλούζης, που τα media βιάστηκαν και ανακάλυψαν «ακροδεξιούς, νεοναζί» πίσω από τις δολοφονίες, τα στερεότυπα πάλι δεν τους βγήκαν. Ο Trayvon Martin δεν πυροβολήθηκε από έναν «λευκό ρατσιστή», αλλά από έναν Ισπανόφωνο, με μητέρα Περουβιανή, ενώ ο πατέρας του που τον υιοθέτησε είναι Εβραίος από την Φλόριντα (εξ ου και το επώνυμο Zimmerman).

Ο Trayvon Martin (Τρέβορ Μάρτιν) πυροβολήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου από τον 28χρονο ισπανόφωνο George Zimmerman (Τζορτζ Ζίμερμαν), ο οποίος ήταν εθελοντής φύλακας της γειτονιάς του και θεώρησε ύποπτο τον Martin. Ο Ζίμερμαν δεν συνελήφθη, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα όταν ο νεαρός Μάρτιν του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο με πέτρες.

Ο Μάρτιν επέστρεφε στο σπίτι του από ένα μπακάλικο. Κρατούσε στα χέρια του ένα αναψυκτικό και ένα πακέτο με καραμέλες Skittles και φορούσε φούτερ με κουκούλα.

Στις ΗΠΑ με αφορμή το συμβάν έχουν γίνει περισσότερες από 20 διαδηλώσεις στη Νότια Καρολίνα, την Ουάσινγκτον το Σικάγο και το Λός Άντζελες. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ήταν ντυμένοι με φούτερ και κουκούλες, όπως αυτή που φορούσε ο 17χρονος Τρέιβον Μάρτιν όταν δολοφονήθηκε.

Στο Σικάγο συγκεντρώθηκαν 300 άτομα στην Ντέιλι Πλάζα του Σικάγο και μία πινακίδα που κρατούσε κάποιος έγραφε «Δεν είναι έγκλημα να είσαι μαύρος».

Μια διαδηλώτρια, η 31χρονη μαύρη Τρέισι Ρόμπερσον, πιστεύει ότι ο Μάρτιν μπήκε στο στόχαστρο μόνο και μόνο επειδή ήταν μαύρος. «Νομίζω ότι είναι μεγάλη αδικία για εμάς», είπε η Ρόμπερσον. Στις ΗΠΑ επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις των αφροαμερικανών γιατί θεωρούν ότι ο ισπανόφωνος επειδή ήταν «ρατσιστής» σκότωσε άδικα ένα έγχρωμο παιδί επειδή φορούσε κουκούλα.

Στην φωτογραφία μπλουζάκι με υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον Ζίμμερμαν, που χαρακτηρίζεται "cracker" (έτσι αποκαλούν οι μαύροι υβριστικά τους λευκούς).

Στη Φλόριντα η νομοθεσία επιτρέπει στους πολίτες να χρησιμοποιούν όπλα για αυτοάμυνα. Παρόμοιοι νόμοι ισχύουν για άλλες 23 Πολιτείες, σύμφωνα με την Εκστρατεία για την Πρόληψη της Ένοπλης Βίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε «τραγωδία» το θάνατο του ανήλικου αφροαμερικανού. Όπως είπε το γεγονός αυτό θα έπρεπε να σταθεί αφορμή για όλους τους αμερικανούς να σκεφτούν σοβαρά τις επιπτώσεις μίας τέτοιας πράξης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα, δήλωσε σε μία στιγμή συναισθηματικού φόρτου πως εάν είχε έναν γιο, «θα έμοιαζε σίγουρα του Trayvon».

Είπαν μεταξύ άλλων μαύροι ηγέτες:

Trayvon είναι μάρτυρας, δεν θα έρθει πίσω, είναι ένας μάρτυρας, δολοφονήθηκε και μαρτύρησε." – Αιδ. Jesse Jackson

"Οι μαύροι βρίσκονται υπό επίθεση, στοχοποιούν, συλλαμβάνουν, καταδικάζουν μαύρους και τελικά μας σκοτώνουν σε μεγάλη επιχείρηση." – Αιδ. Jesse Jackson

"Σύντομα και πολύ σύντομα, ο νόμος των αντιποίνων μπορεί κάλλιστα να εφαρμοστεί." – Ο ηγέτης του «Έθνους του Ισλάμ» Louis Farrakhan.

"Σαφώς ξέρω ότι ο Ομπάμα και ο Eric Holder θα είναι στο πλευρό μας." - Hashim Nzinga Εκπρόσωπος των Νέων Μαύρων Πανθήρων.

Στο παρακάτω βίντεο κάποιοι Νέοι Μαύροι Πάνθηρες λένε ότι «δεν χρειαζόμαστε την αστυνομία. Ο Ζίμμερμαν πρέπει να φοβάται για τη ζωή του».

Ο γνωστός μαύρος σκηνοθέτης Σπάικ Λι τουίταρε σε περισσότερους από 250.000 ανθρώπους που τον ακολουθούν, λάθος διεύθυνση ως «διεύθυνση του δολοφόνου Ζίμμερμαν». Έδωσε την διεύθυνση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού της Ελέιν και του Ντέιβιντ Μακλέιν. Ο γιος των Μακλέιν σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έχει το ίδιο όνομα με τον Ζίμερμαν.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Smoking Gun, η Ελέιν Μακλέιν δήλωσε ότι φοβάται πως η οικογένεια της θα στοχοποιηθεί, ενώ έχουν ήδη λάβει ένα ανησυχητικό γράμμα.

Αργότερα ο Σπάικ Λι απολογήθηκε για την πράξη του γράφοντας στο Twitter: «Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια Μακλέιν που τουίταρα τη διεύθυνση τους. Ήταν λάθος. Σας παρακαλώ αφήστε ήσυχους τους Μακλέιν».

Η ανηψιά του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, Alveda King επέκρινε τους μαύρους πάστορες Al Sharpton (φωτο) και Jesse Jackson για πολιτικοποίηση της υπόθεσης του Trayvon και αναμόχλευση των φυλετικών εντάσεων.

Η συντηρητική ακτιβίστρια και πάστορας, Δρ Alveda King, ελπίζει ο Sharpton και ο Τζάκσον να σταματήσουν να "ανακατεύουν τους ανθρώπους χωρίς να δίνουν θετικές λύσεις και να πάψουν να παίζουν το χαρτί των φυλετικών διαφορών".

"Θα ήθελα να τους ενθαρρύνω να θυμηθούν τον άνθρωπο που λένε ότι ακολουθούν, να θυμηθούν ότι το μήνυμά του ήταν μη βία και πολύ αγάπη," είπε η King στη Daily Caller, αναφερόμενη στον θείο της.

Τα media προβάλλουν συνεχώς ένα όσο γίνεται πιο ‘αθώο’ προφίλ του Μάρτιν. Έτσι παρουσιάζουν φωτογραφίες που είναι σε μικρότερη ηλικία, ενώ… «φωτίζουν» το πρόσωπό του στην φωτογραφία του για να φαίνεται πιο ‘μάρτυρας’ (;), ενώ ασπρίζουν και το πρόσωπο του Ζίμμερμαν που είναι Λατίνος, για να μοιάζει περισσότερο με λευκό..

Ο Trayvon είχε αποβληθεί από το σχολείο του και η μητέρα του τον μετέφερε πρόσφατα σε ένα σχολείο πιο μακριά.

Μετά τη δολοφονία του Trayvon, οι φίλοι του έστειλαν πολλά tweets ότι κάπνιζαν μαριχουάνα «προς τιμήν του». Μία σημαντική θεωρία σχετικά με την αποβολή του είναι ότι πιάστηκε να πουλάει στο προαύλιο του σχολείου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες θεωρίες.

Για το θέμα γράφει μεταξύ άλλων, ο Pat Buchanan:

Αλλά τι είδε ο Zimmerman, εκείνο το βράδυ από το τιμόνι του SUV του;

Είδε έναν άνδρα. Είδε έναν ξένο πάνω από 6 πόδια ψηλό. Και είδε έναν μαύρο άνδρα ή νεαρό με μια κουκούλα πάνω από το κεφάλι του.

Γιατί τράβηξε την προσοχή του Zimmerman;

Ίσως επειδή οι μαύροι άνδρες μεταξύ 16 και 36 ετών, αν και αποτελούν μόνο το 2 έως 3 τοις εκατό του πληθυσμού, ευθύνονται για το ένα τρίτο όλων των εγκλημάτων στην χώρα μας.

Σε μερικές πόλεις, το 40 τοις εκατό του συνόλου των μαύρων ανδρών είναι στη φυλακή ή εκτός φυλακής, με περιοριστικούς όρους βρίσκονται έξω με υφ’ όρον απόλυση, ή έχουν βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο. Αυτό δεν είναι ένα προϊόν κάποιου «λευκού ρατσισμού», αλλά διώξεων και καταδικών για εγκληματικές πράξεις.

Αν έβλεπε ο Ζίμερμαν μια μαύρη γυναίκα ή έναν άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας στη γειτονιά του, πιθανόν ποτέ δεν θα πήγαινε προς το μέρος του.

Γράφει ο Dan Poole στο Examiner:

Ο Trayvon Martin δεν πυροβολήθηκε από έναν «κακό λευκό ρατσιστή» που θέλει την επανασύσταση του θεσμού της δουλείας. Πυροβολήθηκε από ένα σκουρόχρωμο Ισπανόφωνο που απλώς προσπαθούσε να προστατέψει την κοινότητά του.

Σε μια γειτονιά με έντονη την παρουσία διαφορετικών κοινοτήτων, όπου ο ένας δεν εμπιστεύεται τον άλλον, ο Zimmerman, έχει γίνει στόχος ενός όχλου μισαλλόδοξων. Οι Μαύροι Πάνθηρες, για παράδειγμα, έχουν επικηρύξει το κεφάλι του για 10.000 δολάρια.

Καμία σημασία δεν έχει σε αυτούς μισαλλόδοξους ότι ο Trayvon μπορεί να είχε επιτεθεί στον Zimmerman και ότι ο Zimmerman μπορεί να είναι αθώος. Υπάρχει μία αντι-λευκή προπαγάνδα που πρέπει να εξαπλωθεί και δεν δίνουμε δεκάρα για τα γεγονότα!

Εν τω μεταξύ, όλοι οι λευκοί φιλελεύθεροι / «προοδευτικοί» και αριστεροί συνεχίζουν να χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο και το ρίχνουν σε ουτοπιστικές φαντασιώσεις για το πώς «θα έπρεπε να είναι ο κόσμος μας»..

Ο Ουτοπισμός είναι μια φαντασίωση από την οποία οι «προοδευτικοί» δεν θα παραιτηθούν ποτέ, και όσο επιμένουν τόσο αθώοι άνθρωποι θα σκοτώνονται και περισσότερες κοινότητες, πόλεις, κράτη, έθνη θα καταστρέφονται.

Αυτό που οι προοδευτικοί απορρίπτουν είναι η ωμή πραγματικότητα ότι πάντα θα υπάρχουν συγκρούσεις και βία, και δεν θα υπάρξει ποτέ παγκόσμια ειρήνη ή ισότητα και ότι ο φυλετισμός είναι στην φύση των ανθρώπινων όντων.

Προτιμούν να κλείνουν τα μάτια τους στην πραγματικότητα και να επιμένουν ότι όλες οι φυλές της γης μπορούν να συνυπάρχουν όμορφα και ωραία σε έναν αγγελικό κόσμο όπου θα βασιλεύει η ειρήνη, η πρόοδος και η ευημερία.

Θέλουν να υποστηρίζουν ότι οι διαφυλετικές συγκρούσεις που βλέπουμε σήμερα στις ΗΠΑ - όπως η βία μεταξύ Μαύρων και Μεξικάνων που μαστίζει το Λος Άντζελες - δεν διαφέρει από τη σύγκρουση, που συνέβη κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού μεταναστευτικού κύματος του 1890-1920.

Ως εκ τούτου, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ευημερήσουν μέσα από το τσουνάμι των τριτοκοσμικών μεταναστών όπως ακριβώς άκμασαν μέσα από τους λευκούς Ευρωπαίους μετανάστες.

Παρά τις ορισμένες εθνικές διαφορές τους στις συνήθειες και πρακτικές, οι Ευρωπαίοι μετανάστες (Άγγλοι, Σκωτσέζοι, Ιρλανδοί, Γερμανοί, Σουηδοί, Ιταλοί, Πολωνοί κλπ) ήταν σε θέση να αφομοιωθούν με επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως εξηγεί ο Mark Levin στο βιβλίο του «Ελευθερία και Τυραννία, οι Μετανάστες από την Ευρώπη 1890-1920» (‘Liberty and Tyranny, the European immigrants of 1890-1920’) οι Ευρωπαίοι μετανάστες έφεραν μαζί τους σημαντικές δεξιότητες που ταίριαξαν εύκολα στην αμερικανική οικονομία. Τα κύματα αυτών των μεταναστών ... βοήθησαν στην επιβάρυνση του εργατικού δυναμικού σε μια εποχή που η χώρα διερχόταν μια μετασχηματιστική οικονομική επέκταση που λαχταρούσε νέους εργαζόμενους, ιδίως στις πόλεις. "(Σελίδα 151).

Συγκρίνετε αυτό με τους αγράμματους, χαμηλής ειδίκευσης, μετανάστες από χώρες του τρίτου κόσμου, που λαμβάνουν 30.160 δολάρια σε παροχές, εκπαίδευση και υπηρεσίες, σε σύγκριση με τα 10.573 δολάρια που συμβάλλουν στην οικονομία. Με άλλα λόγια, οι οικονομικές και δημοσιονομικές δαπάνες για τη μετανάστευση είναι τρεις φορές μεγαλύτερες από τα οφέλη. (Levin, Liberty and Tyranny, Pages 166-167).

Στη σύγχρονη Αμερική, η αναγκαστική ‘ενσωμάτωση’ γίνεται όλο και πιο ισχυρή μαζί με την εξύψωση και εμπέδωση της πολυπολιτισμικότητας και αυτής της δηλητηριώδους νοοτροπίας του λεγόμενου «αντι-ρατσισμού».

Blacks Vs Latinos in USA




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Αμερικη ειναι θα παραμινει πολυπολιτισμικο κρατος...Αμα το παμε ετσι τοτε θα πρεπει και οι αμερικανοι ευρωπαικης καταγωγης να παρουν ποδι γιατι δεν ειναι αυτοχθονες ουτε αυτοι...Οποτε το να εισαι ρατσιστης και αμερικανος ειναι γελοιο...δεν γινετε να σφαζεις εκατομμυρια ιθαγενεις και να φερνεις τους μαυρους δουλους απο την Αφρικη και μετα να παραπονιεσε...

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα έγινε μακελειό στις ΗΠΑ, στο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ κολέγιο Οίκος, με πάνω από έξι νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Ο δράστης φέρεται να είναι ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ καταγωγής...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ομπάμα και το αμερικάνικο φιλελεύθερο σύστημα, στιρήζει τους μαύρους πάνθηρες που είναι πιο ακραίοι απο την Κ.Κ.Κ., απαιτούν να αφανιστεί η λευκή φυλή, δολοφονούν όποιον δεν γουστάρουν, βιοπραγούν χωρίς λόγο εναντίον των λευκών, κ.α. Οι ψευτοκουλτουριάρηδες στηρίζουν τον αντιλευκό ρατσισμό που θα οδηγήσει σε φυλετικό πόλεμο προφανώς παγκόσμιο λευκού-εγχρώμου, αλλά και άλλων φυλετικών ομάδων μεταξύ τους.

Ανώνυμος είπε...

Με αυτό το σκεπτικό κι ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου θα ήταν ελεύθερος κι ωραίος και χωρίς δίκη.Οπότε και στην Ελλάδα πρέπει να πυροβολούμε προληπτικά τους Αλβανούς αφού αυτοί είναι οι βασιλιάδες του εγκλήματος."Με κοίταξε περίεργα,τον έκοψα για Αλβανό,είχε ερημιά κι όταν κινήθηκε προς εμένα ερχόταν προφανώς για να με ληστέψει,οπότε του την άναψα".Όλα ΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΟΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΟΠΩΣ Η ΛΕΥΚΗ,ΔΕΝ ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΩΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΚΟΤΖΑΜ ΘΕΟΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΖΩΑ.ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΝΑΠΟΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: ΠΟΙΟΣ- ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΦΕΡΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ;;;
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.