Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ραβίνος : “Ανεγκέφαλοι και κλέφτες οι μη Εβραίοι”

Από την ισραηλινή Ynet / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Ραβίνος Shteinman, ηγέτης του Λιθουανικού κλάδου των υπερ-ορθόδοξων Ιουδαίων ισχυρίζεται ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε για τους δίκαιους, ενώ τα “έθνη” δεν έχουν αρχές.

Μιλώντας στο Beit Shemesh εν όψει της εορτής Σσαβουότ (Shavuot), ο ραβίνος Aharon Yehuda Leib Shteinman, ένας από τους θρησκευτικούς ηγέτες του Λιθουανικού κλάδου του Haredi Ιουδαϊσμού συζήτησε τη σημασία της Τορά και είπε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε για τους δίκαιους που μαθαίνουν και ακολουθούν τις διδασκαλίες του.

Ωστόσο, στη συνέχεια έκανε κάποιες πιο αμφιλεγόμενες δηλώσεις. Η ομιλία του  ραβίνου, η οποία δημοσιεύθηκε στο σύνολό του στην haredi εφημερίδα Yated Ne'eman, περιλαμβάνει δηλώσεις σχετικά με τους μη-Ιουδαίους:

«Υπάρχουν οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Και τι είναι αυτοί; Δολοφόνοι, κλέφτες, ανεγκέφαλοι άνθρωποι ... Αλλά ποια είναι η ουσία αυτού του κόσμου; Έχει δημιουργήσει ο Θεός τον κόσμο, για αυτούς τους δολοφόνους; Για αυτούς τους κακούς;"

Ο ραβίνος, ο οποίος αντικατέστησε τον ραβίνο Yosef Shalom Elyashiv στην θέση του πνευματικού ηγέτη στον Λιθουανικό κλάδο του Ιουδαϊσμού, επανέλαβε τις δηλώσεις του και συνέχισε λέγοντας:. "Οι μη-Εβραίοι δεν έχουν καμία σχέση με την Τορά. Τα “έθνη” (τα γνωστά “goyim”) δεν έχουν τίποτα, καμία πίστη και καθόλου καλές αρχές".

Το μεγαλύτερο των δηλώσεων του ραβίνου Shteinman επικεντρώθηκε στη σημασία της Τορά και την επιρροή της στην καθημερινή ζωή και την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς. Ο ραβίνος τόνισε ότι "αυτοί που δεν μελετούν Τορά, δεν εκπληρώνουν την mitzvoth (εκπλήρωση ιουδαϊκού νόμου). Αν δεν μελετήσει κάποιος την Τορά αυτό οδηγεί στην καταστροφή, την δική του καταστροφή και την καταστροφή του κόσμου ...

"Αυτό είναι στο οποίο πρέπει να προσβλέπουμε, για να δούμε όλα τα παιδιά, όλες μας τις γενιές, να βεβαιωθούμε ότι οι γιοί μας μελετούν τη Τορά ... ο καθένας και ο όποιος θέλει να δει "nachas" (χαρά) από τα παιδιά του πρέπει να βεβαιωθεί ότι μελετούν την Τορά .

"Αν δεν διαβάζουν την Τορά θα είναι αναλφάβητοι και καμία χαρά δεν θα έρθει από αυτούς. Ακόμα κι αν έχει χρήματα, αυτός είναι ο στόχος (της ζωής); Μπορείτε να πάρετε τα χρήματα μαζί σας στον τάφο; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Τι θα έχετε στον τάφο (μετά τον θάνατο); Την Τορά ».

Ο πρόεδρος της Hiddush (οργάνωση για τη Θρησκευτική Ελευθερία και Ισότητα), ραβίνος Ούρι Ρεγκέβ δήλωσε σε απάντηση προς τις δηλώσεις του ραβίνου Shteinman: "Είναι απίστευτο και εξωφρενικό να ακούμε αυτές τις γεμάτες μίσος δηλώσεις κατά σχεδόν ολόκληρου του ανθρωπίνου γένους.

«Ο ραββίνος Shteinman αποκαλύπτει για άλλη μια φορά το γεγονός ότι ο μύθος του περί μοντερνισμού ήταν στην καλύτερη περίπτωση αβάσιμος και στη χειρότερη πράξη εξαπάτησης».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

konion είπε...

Τέτοια νὰ λένε, γιὰ νὰ γίνονται ἀνεπιθύμητοι.

olmpic station park είπε...

Excellent Articles writing Dear Friend Nice Information Share all over the world. am really impress your work Stay Blessings On your Work...God Bless You.
trendy cycle shops london
cheap bicycle shops london

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...

Αθήνα, 25 μαίου 2012
Κύριοι,
Οι"ιερωμένοι" των διαφόρων θρησκειών, συνήθως, λέγουν και γράφουν κατά το δοκούν ατιμώρητα.
Μήπως θα πρέπει να διώκονται σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο ως προτρέποντες σε φυλλετικό μίσος.
Γιατί ο οποιοσδήποτε άλλος να διώκεται σε ανάλογη περίπτωση ως καλλιεργών, μέσω μισαλλόδοξων κηρυγμάτων, φυλλετικό μίσος και απαξίωση των διαφορετικού θρησκεύματος ή ιδεολογίας συνανθρώπων του.
Το γεγονός ότι δηλώνει ιουδαϊκό θρήσκευμα και το ανάλογο ιερατικό σχήμα δεν νομίζω ότι τον εξαιρεί από το Νόμο.
Εκτός αυτού συνάδελφός του απορρίπτει τα λεγόμενά του. Στην πρωτότυπη καταχώρηση, επίσης του γίνεται δριμεία κριτική από τους ναγνώστες του οικείου άρθρου, ανεξάρτητα θρησκεύματος.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Στασινός