Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας από το Star Trek


Πολλοί «προοδευτικοί» φαν της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Star Trekδιαμαρτύρονταν που η σειρά δεν είχε προβάλει ποτέ το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Φαινόταν ότι στον (φανταστικό) μελλοντικό κόσμο του Star Trek, όλες οι σχέσεις ήταν ετεροφυλόφιλες. (Έστω και μεταξύ γήινων και εξωγήινων). Και αυτό δεν μπορούσε να μείνει έτσι. Ειδικά για μια σειρά που θεωρήθηκε «προχωρημένη» για την εποχή της και «ανοιχτόμυαλη», καθώς ήταν η πρώτη που παρουσίασε διαφυλετικό φιλί επί της οθόνης (μεταξύ του λευκού “James T. Kirk”/ William Shatner και της μαύρης “Uhura”/ Nichelle Nichols).

Ήρθε λοιπόν το επεισόδιο 117 της σειράς ‘Star Trek: The Next Generation’ (1987-1994) με τον τίτλο "The Outcast" (‘Ο Εξόριστος’) και όλοι οι «προοδευτικοί» ηρέμησαν καθώς το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και σαφές.

Στο επεισόδιο αυτό, (που προβλήθηκε στις 16 Μαρτίου 1992), ο διοικητής William Riker ερωτεύεται ένα εξωγήινο πλάσμα με το όνομα ‘Soren’, μέλος των ερμαφρόδιτων J'naii, μιας εξωγήινης φυλής που απορρίπτει τις διακρίσεις μεταξύ των φύλων και στιγματίζει κάθε άτομο που εμφανίζει προτιμήσεις προς το αρσενικό ή το θηλυκό. "Η ιδέα του φύλου", εξηγεί η/ο Soren στον Riker, «είναι προσβλητική για το λαό μου. Βλέπεις, παλαιότερα είχαμε δύο φύλα, όπως εσείς. Αλλά εξελιχθήκαμε σε μία ανώτερη μορφή ... Δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά στον πλανήτη μου έχουμε διδαχθεί ότι το φύλο είναι ... κάτι πρωτόγονο".

Αργότερα, όταν η/ο Soren ανακαλύπτει να νιώθει έλξη για τον Riker και προσπαθεί να συμβιβαστεί με την ταυτότητα του φύλου της ως γυναίκα, εξομολογείται, "θα ήθελα ... να σου πω κάτι. Κάτι που δεν είναι εύκολο να πω. Σε βρίσκω ελκυστικό". Ο Riker φαίνεται να ανταποκρίνεται  καθώς την κοιτάζει, αφήνοντας ένα ενδεχόμενο να είναι μαζί ως ζευγάρι στο μέλλον. Ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Soren: «Ρισκάρω τρομερά να στο πω αυτό. Αυτό σημαίνει ότι σου αποκαλύπτω κάτι... Κάτι που, αν γίνει γνωστό στον πλανήτη μου, θα ήταν πολύ επικίνδυνο για μένα. Περιστασιακά, ανάμεσα στους ανθρώπους μου, λίγοι γεννιούνται οι οποίοι είναι ‘διαφορετικοί’, απομεινάρια από την εποχή που είχαμε όλοι φύλο Μερικοί γεννιούνται με ισχυρές κλίσεις προς το αρσενικό ... και μερικοί νιώθουν ότι είναι γυναίκες. Εγώ είμαι μία από αυτές. (Δηλαδή: Δεν είμαι straight, όπως όλοι οι άλλοι)".

Riker: "Οφείλω να ομολογήσω ... αισθάνθηκα ότι ήσουν διαφορετική."

Soren: «Ήλπιζα ότι θα το νιώσεις, όμως, μπροστά στον Krite και τους άλλους, πρέπει να είμαι προσεκτική να μην αποκαλύψω τον εαυτό μου ... Στον δικό μας κόσμο, απαγορεύονται αυτά τα συναισθήματα. Όσοι ανακαλύφθηκαν ντροπιάστηκαν και γελοιοποιήθηκαν. Μόνο ένα υποβληθούν σε ψυχοθεραπεία και αφού όλα τα στοιχεία των δύο φύλων εξαλειφθούν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από την κοινωνία και πάλι ... Όσοι από εμάς έχουμε αυτές τις επιθυμίες πρέπει να ζούμε με ένα μυστικό, φυλαγμένο για όλη μας τη ζωή. Αναζητάμε ο ένας τον άλλον ... πάντα στα κρυφά, πάντα τρομοκρατημένοι μη μας ανακαλύψουν... Ξέρω ότι ήμουν διαφορετική όλη μου τη ζωή. Αλλά δεν καταλάβαινα πώς ή γιατί μέχρι που μεγάλωσα.

«Θυμάμαι όταν ήμουν πολύ νέα ... πριν καταλάβω τι ήμουν ... υπήρχε μια φήμη στο σχολείο μου, ότι ένας από τους συμμαθητές προτιμάει ένα φύλο ... στην περίπτωση αυτή, αρσενικό. Τα παιδιά άρχισαν τους εμπαιγμούς. Κάθε μέρα γίνονταν πιο σκληροί ... Φαινόταν ότι (το παιδί) φοβόταν ... και αυτό τους ενθάρρυνε.

"Εμφανίστηκε στην τάξη ένα πρωί, με αίματα και με σκισμένα ρούχα. Είπε ότι θα έπεφτε κάτω. Φυσικά, οι σχολικές αρχές το έμαθαν... Τον πήραν και του έδωσαν ψυχοφάρμακα. Όταν επέστρεψε, στάθηκε μπροστά σε όλο το σχολείο και μας είπε πόσο ευτυχισμένος ήταν τώρα που είχε θεραπευτεί ... Μετά από αυτό, ήξερα πόσο επικίνδυνο ήταν να είσαι διαφορετικός. Και καθώς μεγάλωσα και συνειδητοποίησα τι ήμουν, τρομοκρατήθηκα. Ζω με αυτό το φόβο από τότε. "

Riker: "Έχεις σχέσεις με άλλους;"

Soren: "Ναι - με αυτούς που έχουν ανακαλύψει ότι είναι άνδρες.. Έπρεπε να ζω μια ζωή γεμάτη προσποίηση και ψέματα... Με εσένα μπορώ να είμαι ειλικρινής."
Οι αρχές των J'naii ανακαλύπτουν την απαγορευμένη σχέση και για την "αποκλίνουσα σεξουαλικότητα" της/του Soren γίνεται δίκη. Εκεί λέει:
"Είμαι γυναίκα. Γεννήθηκα με αυτό τον τρόπο (χαρακτηριστική φράση /επιχείρημα των ομοφυλόφιλων) είχα αυτά τα συναισθήματα ... τις επιθυμίες ... όλη μου τη ζωή. Δεν είναι αφύσικο. Δεν είμαι άρρωστη γιατί αισθάνομαι κατά αυτόν τον τρόπο.... Δεν χρειάζεται να βοηθηθώ και να θεραπευτώ. Αυτό που έχω ανάγκη -. Και που όλοι σαν και μένα έχουν ανάγκη – είναι η κατανόησή σας και η συμπόνια σας.

«Εμείς δεν σας τραυματίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Κι όμως μας απαξιώνετε και μας επιτίθεστε. Και όλα αυτά επειδή είμαστε διαφορετικοί!

"Αυτό που κάνουμε δεν είναι διαφορετικό από αυτό που κάνετε. Και εμείς μιλάμε και γελάμε ... διαμαρτυρόμαστε για την εργασία και συνειδητοποιούμε με θαυμασμό πως μεγαλώνουμε ... μιλάμε για τις οικογένειές μας και ανησυχούμε για το μέλλον ... Κλαίμε όταν τα πράγματα φαίνονται απελπιστικά. Όλα τα αγαπημένα πράγματα που κάνετε ο ένας στον άλλο... αυτά κάνουμε κι εμείς.

"Και γι 'αυτό, μας λέτε απροσάρμοστους, και αποκλίνοντες ... και εγκληματίες. Τι δικαίωμα έχετε να μας τιμωρείτε; Τι δικαίωμα έχετε να μας αλλάξετε; Τι σας κάνει να νομίζετε ότι μπορεί να υπαγορεύσετε πώς οι άνθρωποι θα αγαπούν ο ένας τον άλλον;"
 
Αν και την/τον Soren υποδυόταν γυναίκα ηθοποιός, (και για αυτό το ‘ομοφυλοφιλικό’ φιλί με τον Riker δεν δημιούργησε θόρυβο) το επεισόδιο αυτό ήταν ξεκάθαρα προπαγανδιστικό: ο λαός των J'naii δεν πρέπει να υπαγορεύει τους «κανόνες της αγάπης». Το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς οι γήινοι (που είμαστε και κατώτερος πολιτισμός). Και όπως ο Riker εξέφρασε την αποστροφή του για την «μισαλλοδοξία» και τον «φανατισμό» ενός υποτίθεται ‘φωτισμένου’ λαού, έτσι θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς (οι υπανάπτυκτοι).

Δείτε το βίντεο:

 

Τρία χρόνια αργότερα, το 1995, η προσπάθεια θα ολοκληρωνόταν, χωρίς πλέον μπερδεμένα φύλλα και ανδρόγυνους χαρακτήρες, με ένα φιλί μεταξύ δύο (πραγματικών) γυναικών, στο επεισόδιο "Rejoined".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε το άρθρο και δείτε το video κόκκινε ουρανέ:
Singularity - Transhumanism VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=35cr-3UrmnY

Manifesto of the “Russia 2045” Strategic Social Movement ΑΡΘΡΟ:
http://www.2045.com/articles/28867.html

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΤΙ-ΑΜΑΖΟΝ είπε...

ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΑΝΤΙ ΑΜΑΖΟΝ" ΔΩΣΑΜΕ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ "ΘΕΩΡIAΣ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ" ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ LINK
ΕΔΩ:
http://anti-amazon.blogspot.gr/2014/12/ia-video-world-without-gender.html