Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Αποκλειστικό: Aπόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει τα πρώτα στάδια δημιουργίας της "Τραπεζικής Ένωσης" της ΕΕ!Του Bruno Waterfield (Τhe Daily Telegraph)
20 Ιουνίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Ένα έγγραφο, που φέρει την ένδειξη
"LIMITE" - στο αρχείο αυτό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα έγγραφα "LIMITE" - δημοσιεύθηκε αποκλειστικά από τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph. Το έγγραφο είναι απόρρητο και προορίζεται αποκλειστικά για τους διπλωμάτες και αξιωματούχους που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου υπάγεται στο παράρτημα με τον τίτλο
"Συμφωνία για την ανάπτυξη και την απασχόληση", και αφορά συμφωνίες για τη θέσπιση του ευρωομολόγου και άλλες μικρής κλίμακας πρωτοβουλίες της ΕΕ, στις οποίες έχει ήδη αναφερθεί ο François Hollande ως "σύμφωνο ανάπτυξης 120 δισεκατομμυρίων ευρώ".

Το πρώτο αυτό σχεδίασμα δεν περιέχει πολλά αποκαλυπτικά σημεία, αφού το ευρωομόλογο και η "Tραπεζική Ένωση" είναι ζητήματα πολύ ευαίσθητα για να αποκαλυφθούν σε οποιαδήποτε γραπτή μορφή για την ενημέρωση των αξιωματούχων.


Άλλα λεγόμενα "non-papers" κυκλοφορούν μυστικά ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη της ηγεσίας της ΕΕ και κατευθύνονται από τις Βρυξέλλες προς τις πρωτεύουσες των χωρών-μελών της ΕΕ.


Τα ακανθώδη ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στο σχεδίασμα αυτό είναι τα θέματα εκείνα τα οποία ακολουθεί η ένδειξη
"p.m": δηλαδή, "τα άλλα μέτρα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας" και "η έκθεση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ΟΝΕ". Στα θέματα αυτά, π.χ. συμπεριλαμβάνονται η ενεργειακή πολιτική και η εξωτερική πολιτική, καθώς και το θέμα της συνθήκης Σένγκεν και της χορήγησης ασύλου.

Αν κρίνουμε από τους όρους που συνήθως χρησιμποιούνται σε έγγραφα των Βρυξελλών, η έκθεση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι το πρωτόλειο κείμενο του
Herman Van Rompuy αναφορικά με το μέλλον της "Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης" της ΕΕ. Το κείμενο αυτό θα διανεμηθεί σε σφραγισμένους φακέλους την επόμενη εβδομάδα.

Το ανεξάρτητο αυτό κείμενο θα καθορίσει έναν "χάρτη πορείας" προς την κατεύθυνση :
1) μιας "Ένωσης Τραπεζών", που θα διαχειρίζεται το χρέος των χωρών μέσω ενός είδους ευρωομολόγων, και 2) μιας "πολιτικής ένωσης", μέσω της αλλαγής της Συνθήκης της Λισσαβώνας (Ευρωσυντάγματος) μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Επίσης, σημαντικό και αμφιλεγόμενο είναι παραμένει το εάν το κείμενο που αναφέρεται στα "
άλλα μέτρα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας", συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για δημοσιονομική ένωση που θα αποσκοπεί στην ίδρυση μιας "Ένωσης Τραπεζών", θα τεθεί υπό συζήτηση πριν από το τέλος του έτους.

Η Βρετανία αντιμετωπίζει μια μάχη γύρω από την επιβολή ενός ειδικού φόρου τραπεζών, ή κάποιας άλλης εισφοράς τραπεζών, σε μια συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών αυτή την Παρασκευή, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα.


Η Βρετανία - η οποία στερείται του δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο) σύμφωνα με τις τρέχουσες προτάσεις για την ενίσχυση της εποπτείας και του ελέγχου του τραπεζικού συστήματος από την ΕΕ - αντιμετωπίζει και την προοπτική της αναγωγής της ΕΚΤ στον κύριο ρυθμιστή του τραπεζικού συστήματος της Ευρώπης και της δημιουργίας εθνικών ταμείων εξυγίανσης των τραπεζών που ίσως κληθούν να συμβάλουν στη "διάσωση" των τραπεζών των χωρών-μελών υποχρεωτικά.Το απόρρητο αρχείο εδώ, από αυτή τη σελίδα:Eusummitdraft Doc

Σχόλιο ιστολογίου  Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
: Το παραπάνω άρθρο επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες γύρω από την ίδρυση της "Τραπεζικής Ένωσης" της ΕΕ, όπως αυτή συζητήθηκε στην φετινή σύνοδο της Λέσχης Bilderberg, στην οποία πήρε μέρος και ο Herman Van Rompuy. Περισσότερα στο άρθρο "D. Estulin: H ατζέντα της Βilderberg για το 2012" που δημοσιεύσαμε στις 4 Ιουνίου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εις το εγγυς μέλλον η Ελλάς:

http://www.iefimerida.gr/news/39516/%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%AD%CE%BB-%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%81-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1

konion είπε...

Λογικὸ ἀκούγεται. Ἐὰν κάποιος δέχθηκε νὰ μπῆ στὸ εὐρώ, γιατὶ νὰ μὴν συνεναίση καὶ σ'αὐτό;

Ὅλοι θέλουν τὸ εὐρὼ χωρὶς συνέπειες, γίνεται αὐτό;

Ανώνυμος είπε...

Οχι στις αυταπάτες της δημοκρατίας ...Οταν η καπιταλιστική σκλαβιά
φοράει τη μάσκα της δημοκρατίας
... τότε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
την ονομάζουν ...ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ (MADE IN USA)


ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Όσο άδικη και ανελεύθερη είναι η δημοκρατία των καπιταλιστών, είναι και η δημοκρατία που ονειρεύονται οι αναρχικοί...
Μόνη δικαιοσύνη ο εθνικοσοσιαλισμός!!!