Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΗΠΑ: 71χρονος ανοίγει πυρ κατά ένοπλων κουκουλοφόρων κακοποιών και γίνεται ‘ήρωας’. Καμία κατηγορία δεν θα του αποδοθεί



Ο 71χρονος Samuel Williams έχει ανακηρυχθεί σε ήρωα αυτή την εβδομάδα μετά την θαρραλέα του επέμβαση την Παρασκευή που ματαίωσε μια ένοπλη ληστεία σε ένα internet cafe στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο Ουίλιαμς ήταν παρών όταν δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι κακοποιοί μπήκαν στο Palms Internet Cafe στην επαρχία Marion της Florida. Ένας από τους άνδρες μπαίνει κραδαίνοντας ένα όπλο, ενώ ο άλλος είχε ένα ρόπαλο. Άρχισαν να φωνάζουν και ο ένας έσπασε μια οθόνη υπολογιστή. Τότε ανέλαβε δράση ο Ουίλιαμς.

Το Ocala.com γράφει τι συνέβη:

Ο Ουίλιαμς καθόταν στο πίσω μέρος του καφέ ντυμένος με ένα λευκό πουκάμισο, σορτς και καπέλο του μπέιζμπολ.

Ένας από τους κουκουλοφόρους, ο 19χρονος Duwayne Henderson, μπαίνει κραδαίνοντας το όπλο προς τους πελάτες. Ο δεύτερος, 19χρονος Davis Dawkins,  στριφογυρίζει ένα ρόπαλο και το ρίχνει σε κάτι που δεν φαίνεται, το οποίο αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν μια οθόνη υπολογιστή αξίας 1.200 δολαρίων.

Καθώς ο Χέντερσον γυρίζει την πλάτη του, ο 71χρονος Ουίλιαμς βγάζει το 0.380 ημι-αυτόματο όπλο του, στέκεται από την καρέκλα του, κάνει δύο βήματα, σχεδόν πέφτει στο ένα γόνατο, και πυροβολεί δύο φορές τον Χέντερσον, ο οποίος πανικόβλητος τρέχει προς την μπροστινή πόρτα.

Ο Ουίλιαμς τρέχει προς την πόρτα και συνεχίζει να πυροβολεί ενώ ο Χέντερσον και ο Dawkins πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο προσπαθώντας να βγουν από το κτίριο. Μετά δεν φαίνονται.

Δείτε το βίντεο όπως το κατέγραψαν οι κάμερες του καταστήματος:


Και οι δύο κακοποιοί τραυματίστηκαν, αλλά όχι σοβαρά και συνελλήφθηκαν αργότερα (φωτο κάτω). Και σύμφωνα με την αστυνομία, ο Williams – ο οποίος έχει άδεια να οπλοφορεί - δεν θα αντιμετωπίσει καμία κατηγορία.

"Με βάση όσα έχω δει και ξέρω αυτή τη στιγμή, δεν προβλέπεται να απαγγελθεί καμία κατηγορία," είπε ο Bill Gladson του Γραφείου της Γενικής Εισαγγελίας, στο Ocala.com.

Όσο για τους πελάτες, δηλώνουν ότι είναι ευγνώμονες για ό, τι έκανε ο Ουίλιαμς.

«Νομίζω ότι είναι υπέροχο. Αν αυτός δεν ήταν εκεί, θα μπορούσαν να χτυπηθούν κάποιοι αθώοι άνθρωποι», δήλωσε η Mary Beach.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη χώρα μας αν αυτό το έκανε μπάτσος πήγαινε με αυτόφωρο στη μπουζού.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιους πιθηκανθρώπους εισβολείς έχουμε πάμπολλους στην Ελλάδα. Θα έχουμε αρκετά από τέτοια μπουκαρίσματα. Το θέμα είναι ποιός από εμάς θα βρεθεί να τους αντιμετωπίσει με τον τρόπο που τους αντιμετώπισε ο παππούς...

Ανώνυμος είπε...

Θρασύδειλοι οι νεαροί και προφανώς πρωτάρηδες.Θα πάνε φυλακή και θα μάθουν την σωστή διαδικασία.Και κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη φορά θα ρίξουν πρώτοι στο ψαχνό και πιθανά χωρίς αιτία.Εκτός κι αν σωφρονισθούν :)))

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς πού μπορώ να αγοράσω καλάσνικοφ... με δόσεις;

SkyWatcher είπε...

Ή εκτός αν όλοι οι θαμώνες του καφέ τους "καλωσόριζαν" όπως ο παππούς.

Παιδί Βιολί Το Αληθινό είπε...

Στην ουσία έτσι το κράτος ενθαρρύνει τους πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και τα προβλήματά τους να τα λύνουν με τη βία, ακόμα και πυροβολώντας, πράγμα που μπορεί πολύ εύκολα να επιφέρει άμεσο θάνατο. Είναι σαν να καταργεί και ε π ί σ η μ α τη λειτουργία του το κράτος. Και σαν να ενθαρρύνει έναν εμφύλιο, ίσα ίσα για να κάνει η ελίτ ότι θέλει και να μη φτάνει κανείς ποτέ στη ρίζα του Προβλήματος. όπως γίνεται σήμερα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στις πορείες..