Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Λονδίνο: Οι τουαλέτες του Ολυμπιακού χωριού φτιάχτηκαν έτσι ώστε να μην βλέπουν προς τη Μέκκα, από «σεβασμό προς τον ισλαμικό νόμο»


Οι τουαλέτες στο Ολυμπιακό Χωριό του Λονδίνου κατασκευάστηκαν έτσι, ώστε οι μουσουλμάνοι να μην πρέπει να βλέπουν προς τη Μέκκα, ενώ κάθονται στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, έπρεπε να φτιαχτεί ένας ιδανικός χώρος για τους ανθρώπους όλων των πολιτισμών, θρησκειών, ηλικιών και ικανοτήτων για τους Αγώνες του 2012.

Η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει από τους μουσουλμάνους να βλέπουν την Kiblah – την κατεύθυνση της προσευχής - όταν επισκέπτονται την τουαλέτα.

Επίσης, ως μέρος του σχεδιασμού, ειδικές εγκαταστάσεις πλυσίματος θα συνδέονται με τα δωμάτια για την ισλαμική προσευχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τουαλέτες αλλάζουν κατεύθυνση για να φιλοξενήσουν τους μουσουλμάνους.

Πριν τέσσερα χρόνια, χιλιάδες λίρες από τα χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων χρησιμοποιήθηκαν για να διασφαλιστεί ότι οι τουαλέτες στη φυλακή Brixton στο Λονδίνο, δεν προσβάλλουν τον ισλαμικό νόμο.

Οι μουσουλμάνοι κρατούμενοι κατήγγειλαν ότι αναγκάζονταν να κάθονται πλάι στις τουαλέτες, έτσι ώστε να μην παραβούν τον ισλαμικό νόμο.

Μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες πίεσαν τους υπεύθυνους να εγκρίνουν τη μετατροπή των τουαλετών κατά 90 μοίρες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι μουσουλμάνοι κρατούμενοι κάναν τα κακά τους πλάγια στη λεκάνη από ευσέβεια, πώς όμως βρέθηκαν κρατούμενοι οι ευσεβείς αυτοί άνθρωποι;

Ανώνυμος είπε...

Αν σκοτώσεις η κανείς κακό σε αλλόθρησκο εισαι καλός ισλαμιστής.

Πάνος.