Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Russia Today: Διακρίσεις κατά των λευκών στη Νότια Αφρική


«Όλες οι πόρτες είναι κλειστές για εμάς», λένε οι φτωχοί λευκοί της Νότιας Αφρικής. «Δεν ελπίζουμε να αλλάξει τίποτα».

Λέει το Russia Today : Οι διακρίσεις του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική έχουν από καιρό τελειώσει. Αλλά τώρα, δύο δεκαετίες αφότου ο αγώνας της χώρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει τελειώσει, είναι οι λευκοί που σήμερα αισθάνονται ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Σημείωση: Οι λευκοί άνθρωποι σήμερα αποκλείονται από το να προσληφθούν για να εργαστούν σε κυβερνητικές θέσεις. Οι υφιστάμενοι λευκοί κυβερνητικοί υπάλληλοι εμποδίζονται από το να προωθηθούν. Ένα σημείωμα που διέρρευσε από το κυβερνών κόμμα ANC (Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο) δείχνει επίσης ότι το ANC έχει αρχίσει να εμποδίζει τους φυλετικά μικτούς "έγχρωμους" από το να προσλαμβάνονται ή να προωθούνται σε κυβερνητικές θέσεις.

Σχ. ΚΟ: Προσοχή μην ακουστεί η λέξη «ρατσισμός». Το έχουν πει άπειρες φορές. Πότε θα το εμπεδώσουμε; «Ρατσισμός», (κατά το νέο ενημερωμένο λεξικό της νέας τάξης), είναι αυτό που έχουν οι (κακοί) λευκοί. Εάν το έχουν οι μαύροι, λέγεται «καταπίεση», «απωθημένο», «αδιέξοδο», «μεμονωμένο περιστατικό» ή το πολύ-πολύ «καταδικάζουμε τη βία από όπου  και αν προέρχεται».


Δείτε και τα παρακάτω βίντεο: Δώδεκα χρόνια πριν, η Betsie Dreyer όπως και άλλοι λευκοί, ζούσαν μια προνομιούχα ζωή. Τώρα, εξαρτώνται από τις ελεημοσύνες και την φιλανθρωπία. «Αγωνιζόμαστε όλο το χρόνο για να επιβιώσουμε».  Η κυβέρνηση δίνει στους μαύρους προτεραιότητα στην απασχόληση, βάζει «ποσοστώσεις για μαύρους» στις επιχειρήσεις και ευνοεί τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους.

Η Kallie Kriel αναφέρει: «Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι μια κυβέρνηση που πολέμησε τους φυλετικούς νόμους κάνει τώρα ακριβώς το ίδιο πράγμα."



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Εύρυτος είπε...

Για άλλη μια φορά τα συγχαρητήρια μου για το θέμα. Δες εδώ την κόντρα μου με τον αυγερόπουλο του "εξάντα" σχετικά με την γενοκτονία των λευκών της Αφρικής:
http://ethel-sinadelfos.blogspot.com/2012/07/blog-post_4725.html

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΕΛ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΙ ΟΛΑ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ, Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 2024.