Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Το Αμβούργο, η πρώτη πόλη που αναγνωρίζει τις μουσουλμανικές γιορτέςΤο Αμβούργο έχει υπογράψει μια συμφωνία με μουσουλμανικές οργανώσεις σύμφωνα την οποία θα αναγνωρίζονται οι μουσουλμανικές γιορτές και θα «βελτιωθούν» τα μαθήματα θρησκευτικών στα σχολεία.

Η συμφωνία είναι η πρώτη αυτού του είδους στη Γερμανία, όπως αναφέρει το Der Spiegel.

Οι εκπρόσωποι των μουσουλμανικών κοινοτήτων και των κοινοτήτων των Αλεβιτών συμμετείχαν στη συμφωνία, η οποία θα δώσει στις μουσουλμανικές γιορτές το ίδιο καθεστώς με τις μη υποχρεωτικές χριστιανικές γιορτές. Οι μουσουλμάνοι που επιθυμούν να τηρούν τις θρησκευτικές τους γιορτές μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν μια μέρα διακοπών.

Η συμφωνία θα πρέπει ακόμη να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της πόλης-κράτους. Εγγυάται, επίσης, τη διδασκαλία των ισλαμικών μαθημάτων στα σχολεία και τα δικαιώματα ταφής.

Αν και σε μεγάλο βαθμό έχει χαρακτήρα συμβολικό, η συμφωνία έχει επαινεθεί από άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Ο Richard Meng, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Βερολίνου, δήλωσε ότι η συμφωνία "άνοιξε το δρόμο για μεγαλύτερη διαφάνεια και ανοχή." Ο Berg σημείωσε ότι το Βερολίνο είχε ήδη εγκρίνει παρόμοια μέτρα.

Τα μη-δογματικά θρησκευτικά μαθήματα, που συνήθως διδάσκονται από τους Προτεστάντες, θα έχουν την μεγαλύτερη αλλαγή. Το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί τώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια για να συμπεριλάβει και τους μουσουλμάνους Αλεβίτες, ένα πιο φιλελεύθερο κλάδο του Ισλάμ.

Όμως, οι ισλαμικές ομάδες δεν θα έχουν την ίδια νομική υπόσταση όπως οι χριστιανικές εκκλησίες, οι οποίες λαμβάνουν εκκλησιαστικό φόρο που επιβάλλεται στα μέλη τους από τη γερμανική κυβέρνηση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ...

ΟΙ ΝΕΓΡΟΛΑΓΝΟΙ - ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΝΕΓΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!

ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...
Η ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! Η ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΕΓΡΟΕΙΔΕΙΣ ΜΙΓΑΔΕΣ!!!

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΛΟΓΩ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΧΩΡΟΥ (τα συνορα δεν θα υπαρχουν...ουτε τα ΕΘΝΗ - ΚΡΑΤΗ γιατι αυτο επιτασσει ο πανανθρωπισμος) ΧΡΟΝΟΥ (ο περιορισμος των γεννησεων μιας φυλης...της ΛΕΥΚΗΣ!!! ενος ΕΘΝΟΥΣ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!!! ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ...
π.χ. οταν η υπογεννητικοτητα στην ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ενω οι γεννησεις των μεταναστων ειναι οκτω στις δεκα!!! πως το ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΛΕΥΚΟ ΕΘΝΟΣ META ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ;;;;;

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ - ΚΡΑΤΟΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΛΕΥΚΟ) ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ!!!
ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΚΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ!!!

ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ!!!

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!
ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΛΕΥΚΟΣ!!!