Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΝΥΑ: Ένα παιδί νεκρό από επίθεση με χειρομβοβίδα σε εκκλησία. Ύποπτη ισλαμική οργάνωση



 
Ένα παιδί σκοτώθηκε και ακόμη τρία τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε εκκλησία στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Τα παιδιά παρακολουθούσαν το μάθημα του κατηχητικού που γίνεται την Κυριακή στην εκκλησία, "όταν μια χειροβομβίδα ερρίφθη στο εσωτερικό του ναού του Αγίου Πολυκάρπου στην οδό Τζούτζα. Κάποιοι πέταξαν χειροβομβίδα μέσα στην εκκλησία", ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Ένα παιδί σκοτώθηκε και τρία τραυματίστηκαν σοβαρά", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στο Ναϊρόμπι Μοσές Νιακουάμα. "Εκτιμάμε ότι ήταν επίθεση με χειροβομβίδα".

Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αλλά αρκετές επιθέσεις είχαν στόχο τις τελευταίες εβδομάδες εκκλησίες στην Κένυα.

Οι επιθέσεις αυτές για τις οποίες δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης δείχνουν να πραγματοποιούνται σε αντίποινα για την στρατιωτική επέμβαση των κενυατικών δυνάμεων στη γειτονική Σομαλία η οποία έχει στόχο την καταπολέμηση των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ.
 
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας κατηγόρησε τους υποστηρικτές της ισλαμικής παραστρατιωτικής ομάδας αλ-Σεμπάμπ της Σομαλίας, που αντιδρά στο ρόλο της Κένυας στη δύναμης επέμβασης του ΟΗΕ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

1 σχόλιο:

Φιλήμων Καβάκας είπε...

Δεν είναι μάλλον σωστή η μετάφραση για το σχολικά μαθήματα στην εκκλησία. Είναι το ίδιο με το κατηχητικό, λέγεται στα αγγλικά Sunday's school και είναι μαθήματα από τη Βίβλο που πραγματοποιούνται την Κυριακή. Προφανώς πρόκειται για Ευαγγελική Εκκλησία του Σουδάν.