Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Νέα πράξη βανδαλισμού κατά ορθόδοξης εκκλησίας στην ΙερουσαλήμΆγνωστοι πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και ακαθαρσίες κατά της ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στην Ιερουσαλημ, σε μία νέα πράξη βανδαλισμού κατά χριστιανικών μνημείων στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του εβραϊκού κράτους.

Από την επίθεση κατά της ρουμανικής ορθόδοξης εκκλησίας, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το μεγάλο προάστιο των υπερορθόδοξων εβραίων Μέα Σαρίμ, δεν υπήρξαν θύματα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.

Ζημιές υπέστη η θύρα της εισόδου, τόνισε η ίδια, και πρόσθεσε πως η αστυνομία της Ιερουσαλήμ ξεκίνησε έρευνες.

Η επίθεση αυτή αποτελεί μία συνέχεια των βεβηλώσεων που υπέστησαν καθολικά μοναστήρια στο Όρος Σιών και στο Λατρούν, κοντά στην ιερή πόλη και οι οποίες ξεσήκωσαν την αγανάκτηση και τις διαμαρτυρίες των θρησκευτικών αντιπροσώπων στους Αγίους Τόπους εκ μέρους παλαιστίνιων και ισραηλινών πολιτικών.

Οι καθολικοί επίσκοποι εξέφρασαν τη «βαθιά θλίψη τους για τις πράξεις αυτές» και ζήτησαν «να υπάρξει μία αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα ορισμένων ισραηλινών σχολείων, όπου διδάσκονται η περιφρόνηση και η μισαλλοδοξία».

Η πλειονότητα των ραββίνων απαγορεύει τις επιθέσεις εναντίον χριστιανών και των θεσμών τους, όμως στερείται της δυνατότητας να εμποδίσει αυτές τις συνεχιζόμενες επιθέσεις και βανδαλισμούς, οι οποίες αποδίδονται σε νέους που ανήκουν στους υπερορθόδοξους κύκλους και στην ακροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: