Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΒΕΤΙΑ: Η νέα διαφήμιση της Swiss Air προσβάλλει τους μουσουλμάνους
Η διαφήμιση της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ελβετίας. προσβάλλει τους μουσουλμάνους, οι οποίοι θεωρούν το νέο της σλόγκαν «Ο σταυρός είναι ένα κεφάλαιο», προκλητικό.

Η τελευταία διαφημιστική εκστρατεία της ελβετικής εταιρίας δεν πέρασε απαρατήρητη. Στις μεγάλες αφίσες που υπάρχουν σε όλη την περιφέρεια Sarine, δείχνουν την ελβετική σημαία, που συνοδεύεται από το σύνθημα "Kreuz ist Trumpf", που σημαίνει κυριολεκτικά «ο σταυρός είναι ένα κεφάλαιο ή ένα ατού», ή το «τυχερό τριφύλλι/σπαθί» για τους οπαδούς του Jass, ενός παραδοσιακού παιχνιδιού με τραπουλόχαρτα. Αυτή η διπλή έννοια δεν είναι όμως κατανοητή από όλους.

Οι μουσουλμάνοι στην Ελβετία αντιδρούν έντονα σε αυτή την διαφήμιση. Σε μερικά φόρουμ, οι χρήστες επαναστάτησαν εναντίον της ελβετικής εταιρίας που κάνει αναφορά στο "σταυρό" και όχι στον "ελβετικό σταυρό", όπως λέει η "Der Sonntag". Μερικοί είναι τόσο καχύποπτοι, όπως ο Τούρκος δημοσιογράφος Cemil Baysal, που ούτε λίγο ούτε πολύ συνδέουν το γεγονός αυτό με την βλάσφημη για τους μουσουλμάνους ταινία «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων», καθώς όπως λέει ο Baysal, "οι μουσουλμάνοι αισθάνονται ότι το σύνθημα αυτό είναι χριστιανικό και προκλητικό, καθώς μοιάζει με μια επίθεση εναντίον του Ισλάμ."

Η εταιρία Swiss, από την πλευρά της, αναφέρει ότι η εκστρατεία της δεν έχει κανένα θρησκευτικό ή πολιτικό μήνυμα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μυγιάγγιχτοι αυτοί οι μουσουλμάνοι.Και το γνωστό μουσουλμανικό κόμμα του Σύριζα,ακόμα καμία διαμαρτυρία να κάνει υπέρ του Ισλάμ;

Ανώνυμος είπε...

Άμα δεν τους αρέσει να μην ταξιδεύουν με Swiss Air κι άν τους ενοχλεί η διαφήμιση μέσα στην ίδια κρατική οντότητα που εδρεύει η εταιρία τότε τα μπογαλάκια τους και δρόμο. Άϊ σιχτίρ πια.