Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Ο ‘Αριθμός του Θηρίου’ στις οθόνες



Από: PR web και Charisma magazine:

Η αμερικάνικη χριστιανική κινηματογραφική εταιρία παραγωγής Pure Flix Entertainmentκυκλοφόρησε πρόσφατα σε DVD/BluRay, ένα εσχατολογικό θρίλερ δράσης του James Chankin με τίτλο The Mark,” (‘Το σημάδι’, που εννοείται ως Το Χάραγμα’), με πρωταγωνιστή τον Craig Sheffer (A River Runs Through It) και τους Eric Roberts (The Dark Knight), Gary Daniels, Sonia Couling, Sarah Deakins και Carey Scott.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η διεθνής οικονομία είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Για να αποφευχθεί αυτό, μια μυστική, νέα τεχνολογία πρόκειται να ανακοινωθεί στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Βερολίνο.

Σε μια πτήση από την Μπανγκόκ για το Βερολίνο είναι ο Τσαντ Τέρνερ (Craig Sheffer), πρώην στρατιώτης που έχει χάσει την πίστη του στον Θεό, είναι τώρα ο πρώτος παγκοσμίως σε θέματα δοκιμής μιας μυστικής τεχνολογίας — ενός βιομετρικού μικροτσίπ που έχει εμφυτευτεί στο χέρι του και είναι ικανό να παρακολουθεί όλες τις προσωπικές πληροφορίες. Εκείνος που τον έχει υπό την επίβλεψή του είναι ο Dan Cooper (Eric Roberts), αρχηγός της Avanti Corporation, που εφεύρε το μικροτσίπ. Επίσης στο αεροπλάνο είναι η όμορφη αεροσυνοδός Dao (Sonia Couling) που ο Τσαντ γνωρίζει από τα ταξίδια του. Η Dao δίνει μία φωτεινή νότα στον σκοτεινό κόσμο του Τσαντ.
Χωρίς να το αντιληφθεί κανείς, μια ομάδα μισθοφόρων, υπό την ηγεσία του Joseph Pike (Gary Daniels), βρίσκεται επίσης στο αεροπλάνο έχοντας σχέδιο να κάνει αεροπειρατεία και να κλέψει το μικροτσίπ και να το παραδώσει στο μυστηριώδη ηγέτη της, Philyp Turk (Ivan Kamaras). Αλλά υπάρχουν και πιο ισχυρές δυνάμεις στο παιχνίδι. Η αεροπειρατεία λαμβάνει χώρα την ώρα που οι αληθινοί πιστοί μεταφέρονται στον Ουρανό και ξεκινάει η περίοδος της ‘Μεγάλης Θλίψης’. Το σημάδι στον βραχίονα του Τσαντ από το chip είναι στην πραγματικότητα το ‘Χάραγμα του Αντιχρίστου’.
Ο Τσαντ συνειδητοποιεί ότι διεξάγεται η μάχη καλού και κακού και ότι πρέπει να σώσει τον εαυτό του και όλους όσους βρίσκονται στο σκάφος — και να βεβαιωθεί ότι το μικροτσίπ δεν θα πέσει σε λάθος χέρια.

Αφενός, η ταινία “The Mark” θυμίζει η χριστιανική ταινία του 2001Left Behind, με πρωταγωνιστή τον Kirk Cameron. Ειδικά η σκηνή που εξαφανίζονται θαυματουργικά («αρπάζονται») κάποιοι επιβάτες και οι υπόλοιποι προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη.
(ΚΟ: ‘Left Behind’ σημαίνει «Αυτοί που έμειναν πίσω», δηλαδή μετά την ‘αρπαγή’ των πιστών στον Ουρανό, τον καιρό κυριαρχίας του Αντιχρίστου. Με τον ομώνυμο τίτλο κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ16 best-selling βιβλία, των Tim LaHaye και Jerry B. Jenkins. Στην Αμερική που τέτοια θέματα είναι αρκετά δημοφιλή, ειδικά μεταξύ των ευαγγελικών / πεντηκοστιανών χριστιανών, τα βιβλία γνώρισαν επιτυχία με πάνω από 64 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τώρα. Εκτός από την πρώτη ταινία, η οποία έχει προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση, ακολούθησαν και άλλες δύο συνέχειες που κυκλοφόρησαν σε DVD στα ελληνικά, ενώ έχει κυκλοφορήσει και PC game).

Εδώ ο πρωταγωνιστής έχει ένα chip στο σώμα του, που θεωρείται ο ‘Αριθμός του Θηρίου’, που αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

Ο Craig Sheffer, ένας βετεράνος ηθοποιός που πρωταγωνίστησε μαζί με τον Brad Pitt στην ταινία του Robert Redford “A River Runs Through It”, σκιαγραφεί το πορτρέτο του Τσαντ, πρώην στρατιώτη και αντιπροσώπου της κυβέρνησης, ο οποίος σε όλη του τη ζωή βασανίζεται με ερωτηματικά σχετικά με την πίστη στον Θεό και την Αγία Γραφή. Όταν ένα βιομετρικό μικροτσίπ δέχεται ακούσια στο χέρι του, γίνεται το επίκεντρο της Avanti Corporation, της εταιρείας που εφηύρε το chip.

Μια ομάδα μισθοφόρων ακολουθάει τον Τσαντ, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν το μικροτσίπ για το αφεντικό τους, που υποτίθεται ότι είναι ο Αντίχριστος.

Στην ταινία παίζει ένας άλλος βετεράνος ηθοποιός του Χόλιγουντ, ο Eric Roberts, αδελφός της Julia Roberts, αστέρια ως Cooper, ο προϊστάμενος του Avanti Corporation.

Εδώ το trailer:


Η σειρά χριστιανικών βιβλίων Left Behind στη μεγάλη οθόνη


 Η σειρά χριστιανικών βιβλίων Left Behind, για την οποία το 2001 έγινε η πρώτη απόπειρα να υπάρξει ταινία με πρωταγωνιστή τον Kirk Cameron αλλά τελικά ήταν αποτυχία, (ΚΟ: στις ΗΠΑ δεν τα πήγε άσχημα) ετοιμάζεται να μεταφερθεί ξανά στην μεγάλη οθόνη αυτή τη φορά όμως με τον βραβευμένο με Οscar, Nicolas Cage ως πρωταγωνιστή.

Η σειρά βιβλίων εξετάζει το τι γίνεται όταν όλοι οι άνθρωποι που αξίζουν το Παράδεισο θα μετακομίσουν εκεί ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα μείνουν στη γη. Από αυτούς που θα επιβιώσουν πολλοί θα γίνουν χριστιανοί και θα ξεκινήσουν ένα πόλεμο με τον βασικό ανταγωνιστή των βιβλίων Nicolae Jetty Carpathia, που είναι ο Αντίχριστος. Η ταινία θα έχει προϋπολογισμό 15 εκατομμύρια σε αντίθεση με την άλλη ταινία που είχε 4 εκατομμύρια και θα έχει για εταιρία παραγωγής την Stoney Lake Entertainment την οποία ίδρυσε Paul Lalonde, με σκοπό να φτιάχνει ταινίες για το χριστιανικό κοινό. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι το ποιο ρόλο θα πάρει ο Nicolas Cage και για αυτό θα αναμένονται πληροφορίες.

Η δεύτερη προσπάθεια μεταφοράς του ‘Left Behind’ στην οθόνη έρχεται μετά από μία μακροχρόνια δικαστική μάχη μεταξύ της ανεξάρτητης χριστιανικής εταιρίας ‘Cloud Ten’ που γύρισε την πρώτη και του LaHaye, ο οποίος ήταν δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα των παραγωγών (εδώ μπορείτε να την δείτε χωρίς ελληνικούς υπότιτλους). Τα δικαιώματα κινηματογραφικής ήρθαν πάλι στον LaHaye και τον Jenkins το 2008 ως μέρος ενός διακανονισμού, αλλά επιστράφηκαν στην Cloud Ten στις 10 Οκτωβρίου 2010, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Το remake θα είναι «ένα αληθινό 'blockbuster' επιπέδου Χόλιγουντ άξιο του μηνύματος που έχει», είπε ο Paul Lalonde γενικός διευθυντής της Cloud Ten. Ο πρόεδρος της εταιρείας André van Heerden είπε ότι ενώ οι προηγούμενες ταινίες είχαν αγγίξει εκατομμύρια ανθρώπους, «γνωρίζουμε ότι η ιστορία μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο ως ένα εσχατολογικό θρίλερ μεγαλύτερου budget, στη μεγάλη οθόνη».

Εδώ το trailer :


2 σχόλια:

Andrew είπε...

Αυτες οι ταινιες περιεχουν την πλάνη της αρπαγής. Φανταζομαι την απογοητευση των νεο-προτεσταντικων ομαδων οταν θα καταλαβουν οτι δε θα γινει καμμια αρπαγη και θα πρεπει να δωσουν ομολογια πιστεως εναντια στον αντιχριστο και τα οργανα του.

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο για την "Αρπαγή" εδώ:
http://www.oodegr.com/oode/esxata/and3.htm
Όπως φαίνεται η αρπαγή είναι η μετατροπή των ζώντων αγίων σε αθανάτους μετόχους της θείας χάριτος, συγχρόνως με την ανάσταση των νεκρών στη Δευτέρα Παρουσία. Όχι κάτι που σχετίζεται με τον Αντίχριστο, στα χρόνια του οποίου οι άγιοι και όλοι οι άνθρωποι θα είναι στη γη και θα τον αντιμετωπίσουν.
Ευχαριστώ.