Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Η Βραζιλία σκέφτεται να αφαιρέσει τη λέξη "Δόξα τω Θεώ" από όλα τα νέα τραπεζογραμμάτιαΗ είδηση από το blog Έλευσις Ελλήνων : 

Φαίνεται ότι η μεγαλύτερη χώρα στη Νότια Αμερική είναι πάντα το πεδίο δοκιμών για την παγκόσμια σατανική σκευωρία. Η Βραζιλία πέρασε πρόσφατα ένα νομοσχέδιο το οποίο ορίζει ότι όλα τα νέα οχήματα (χωρίς εξαιρέσεις) θα είναι εξοπλισμένα με ένα τσιπ RFID. Τα τσιπ RFID,  χρησιμοποιούνται επίσης σε μια σχολική περιοχή στην πολιτεία της Vitoria da Conquista, στη Bahia. Περίπου 20.000 φοιτητές έχουν τώρα τις ενσωματωμένες συσκευές εντοπισμού στη σχολική στολή τους. Αυτές οι νέες «έξυπνες στολές» λέγεται ότι βοηθούν ενάντια στο σκασιαρχείο και τη βελτίωση στις σχέσεις δασκάλων-γονέων.

Η τελευταία κίνηση σκευωρίας είναι να καταργήσουν τις λέξεις «Deus seja Louvado», σε πρόχειρη μετάφραση «Δόξα τω Θεώ», από όλα τα τραπεζογραμμάτια (η φράση υπάρχει απότο1986). Ο Γενικός Εισαγγελέας για τα δικαιώματα των πολιτών λέει ότι η ύπαρξη αυτής της αναφοράς "βλάπτει τις αρχές του κοσμικού κράτους και της θρησκευτικής ελευθερίας".
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι η έκφραση «Δόξα τω Θεώ» δημιουργεί μια προτίμηση για τις θρησκείες που λατρεύουν το Θεό ως υπέρτατη θεότητα , η οποία αναμφίβολα εμποδίζει τη συνύπαρξη της ισότητας όλων των θρησκειών που ασκούνται στο έδαφος της Βραζιλίας. "Φανταστείτε τραπεζογραμμάτια με «Δόξα τον Αλλάχ", "Praise Lord Ganesha", ή "δεν υπάρχει Θεός". «Εάν τέτοιες λέξεις ήταν τυπωμένες αντ' αυτού, θα υπήρχε ένας χριστιανικός σάλος», υποστηρίζει ο γενικός εισαγγελέας Jefferson Aparecido Dias.

Ο Καρδινάλιος Dom Odilo Scherer και Αρχιεπίσκοπος του Σάο Πάολο, εξέτασε τη Δευτέρα την επίδραση των ομοσπονδιακών εισαγγελέων που απαιτούν να παραχθούν νέα τραπεζογραμμάτια χωρίς τη φράση "Δόξα το Θεό." "Ερώτηση: γιατί θα πρέπει να αφαιρεθεί η αναφορά στο Θεό από τα τραπεζογραμμάτια (σημειωτέον είναι με μικροσκοπικά γράμματα). Ποιο είναι το πρόβλημα αν συνεχίσει να επισημάνεται η νύξη στο Θεό;" είπε σε μια δήλωση. «Για εκείνους που δεν πιστεύουν στο Θεό, είτε υπάρχει είτε όχι αυτή η αναφορά δεν θα κάνει τη διαφορά. Αλλά για όσους πιστεύουν στο Θεό, αυτό σημαίνει κάτι».

Σχ. ΚΟ: Τι θα καταργήσει στη συνέχεια το «κοσμικό κράτος» της Βραζιλίας για να μην «προσβληθούν» οι αλλόθρησκοι ή οι άθεοι;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρητή του Ουρανού τσέκαρε αυτή την τελευταία επιτυχία. Πιστεύω αξίζει να την αναλύσεις:
http://www.youtube.com/watch?v=IqLDgaVzhes
Εδώ οι στίχοι;
http://www.lyriczz.com/lyrics/skunk-anansie/194358-i-believed-in-you/