Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Μνημείο στον Ιούδα τον Ισκαριώτη είχαν κτίσει οι Μπολεσβίκοι στην Μόσχα!



Ο Robert Wilton ήταν ανταποκριτής στη Ρωσία των ‘Times’ του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της επανάστασης που ανέτρεψε τον Τσάρο της Ρωσίας, και είδε αργότερα τους Μπολσεβίκους να αποκτούν τον πλήρη έλεγχο.

 
Στο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε το 1920 «Οι Τελευταίες Ημέρες των Ρομανώφ» (‘Last Days of the Romanovs’) * δηλώνει ότι οι Μπολσεβίκοι ανήγειραν μνημείο στον Ιούδα τον Ισκαριώτη, τον άνθρωπο που πρόδωσε τον Ιησού Χριστό.
  
Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα για τον μνημείο του Ιούδα από το βιβλίο του Wilton. Κάντε κλικ για μεγέθυνση



 
 Η γεννημένη στο Λονδίνο Ρωσο-Εβραία συγγραφέας και ιστορικός Sharman Kadish, επικαλούμενη τον Robert Winton ως πηγή, στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε το 1992 με τον τίτλο «Μπολσεβίκοι και Βρετανο-Εβραίοι: Η αγγλο-εβραϊκή κοινότητα, η Βρετανία, και η Ρωσική Επανάσταση» (‘Bolsheviks and British Jews :The Anglo-Jewish Community, Britain, and the Russian Revolution’), αναφέρει ότι το Μπολσεβίκικο μνημείο του Ιούδα του Ισκαριώτη ήταν στη Μόσχα (σελίδα 26).


 * Ο Wilton, που αναφέρει στο βιβλιο του με λεπτομέρειες  την σφαγή των Ρομανώφ στο Αικατερίνμπουργκ (οι δολοφόνοι απόθεσαν τα πτώματα των θυμάτων τους, αφού τα είχαν ακρωτηριάσει, κάψει και περιβρέξει με οξύ καθιστώντας αδύνατη την αναγνώριση της ταυτότητάς τους),επικαλούμενος σοβιετικές πηγές, αναφέρεται και στην εβραϊκή καταγωγή των 17 από τα 22 μέλη του Συμβουλίου των Λαϊκών Κομισάριων (καλυμμένα τα μη σλαβικά ονόματά τους), των 23 μελών από τα 36 της Cheka (μυστικής αστυνομίας), και των 41 μελών από τα 62 της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο Wilton δεν ήταν το μόνο ενημερωμένο άτομο που έκανε τέτοιες δηλώσεις. Ο Winston Churchill, κατόπιν Υπουργός πολέμου και αέρα της Βρετανίας, προειδοποίησε επίσης ότι το νέο καθεστώς στη Μόσχα ήταν σε μεγάλο βαθμό η δημιουργία «διεθνών και ως επί το πλείστον αθεϊστών Εβραίων». Αρκετοί δυτικοί πρεσβευτές της Ρωσίας απηχούσαν παρόμοιες ανησυχίες στις εκθέσεις που έστελναν στις πατρίδες τους.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει καποιο βιβλιο στα Ελληνικα?

konion είπε...

Πόσο ἀξιόπιστες εἶναι τέτοιου εἴδους ἱστορικὲς ἔρευνες;
Πῶς μποροῦμε νὰ ἔχουμε πρόσβασι στὶς πηγές;
Πόσο εὔκολα μποροῦμε νὰ βροῦμε ἀπὸ ἀλλοῦ στοιχεῖα;