Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μήπως τρως κοτόπουλο «χαλάλ» που «διαβάστηκε» από μουσουλμάνο;



Η παρακάτω εικόνα είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας ΠΙΝΔΟΣ, γνωστής για τα κοτόπουλα, που έχει έδρα το νομό Ιωαννίνων (κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυση). .
 
Αναφέρει:

Η Πίνδος εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

Τα Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, έχουν την πιστοποίηση ΧΑΛΛΑΛ (XALLAL), από τον Μουφτή Ξάνθης, για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από την Μουσουλμανική Θρησκεία.

Το συμπέρασμα που βγάζω από το παραπάνω, είναι ότι ΟΛΑ τα κοτόπουλα - και όχι μόνο αυτά που απευθύνονται στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης – έχουν την πιστοποίηση Χαλλάλ. Δηλαδή, το κοτόπουλο που θα αγοράσεις για να φας είναι χαλλάλ;!

Η μοναδική σχετική ανάρτηση για το θέμα είναι από το: http://oxipsifo.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html

Διαβάζουμε:

Γνωρίζετε τί είναι το HALAL; Προφανός οι περισσότεροι από εσάς όχι. Και όμως το τρώτε καθημερινά

Η εταιρία Πίνδος που έχει κοτόπουλα, μας ενημερώνει ότι τα κοτόπουλα που βγάζει στην αγορά για να φάμε, είναι σφαγμένα τελετουργικά σύμφωνα με τους νόμους της Σαρία.

Με τον όρο «χαλάλ» περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες της μουσουλμανικής θρησκείας. Στην περίπτωση του κρέατος, πρόκειται για προϊόντα που κατ' αρχάς δεν περιέχουν χοιρινό και προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με συγκεκριμένο τελετουργικό.

Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρία αυτή, πριν θανατώσουν ένα κοτόπουλο, διαβάζει ο Μουσουλμάνος υπάλληλος σφάχτης, μία Μουσουλμανική προσευχή και κατόπιν θανατώνει το κοτόπουλο  λέγοντας τα λόγια "Μπισμιλλάχ Ερραχμάν Ερραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ".

Στην εταιρία Πίνδος λοιπόν, αποκλείεται να είναι ΜΗ Μουσουλμάνος υπάλληλος ο σφαγέας διότι θα πρέπει να τηρήσει ευλαβικά την διαδικασία HALAL και να πει την προσευχή. Έχουμε δηλαδή, θρησκευτικό ρατσισμό σε μία θέση υπαλλήλου μιας Ελληνικής Εταιρίας που οι περισσότεροι δυνητικά πελάτες της, είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.. 

Εδώ μας ενημερώνει η εταιρία για την πιστοποίηση HALAL
και εδώ βλέπουμε ότι ο Μουφτής της Ξάνθης αφού έλεγξε έδωσε την έγκριση του για την πιστοποίηση HALAL.

Σύμφωνα με τους μουσουλμανικούς νόμους, τα ζώα πρέπει να σφαχτούν κόβοντας τον λαιμό τους, ώστε να τρέξει όλο τους το αίμα. Τα ζώα πεθαίνουν συχνά με έναν αργό οδυνηρό θάνατο εξαιτίας των θρησκευτικών σφαγείων τα οποία απαλλάσσονται από τους νόμους που απαιτούν τα ζώα πρώτα να αναισθητοποιούνται πριν τη θανάτωσή τους.

Halal κοτόπουλο σημαίνει το κοτόπουλο που έχει τελετουργικά σφαχτεί και δεν έχει πρόσθετα σε αυτό που είναι ‘Χαράμ’.

Τα ζώα που σκοτώνονται χαλάλ (σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο) δεν μπορούν να αναισθητοποιούνται πριν τους κόψουν τους λαιμούς τους, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένων των αγελάδων που φαίνονται σε σκληρά βίντεο να παλεύουν, ενώ το αίμα τους τρέχει από το κομμένο λαιμό τους (σχετικό βίντεο στο παραπάνω άρθρο).

Google - ΠΕΤΑ Η σκληρότητα πίσω από τις μουσουλμανικές τελετουργικές σφαγές -πηγή


Για το θέμα διαβάζουμε στο Xanthi Press :

….. Το κρέας που καταναλώνουν οι μουσουλμάνοι γίνεται αντικείμενο θρησκευτικής και πολιτικής εκμετάλλευσης καθώς η γραμμή που ακολουθείται μέσα από τους θρησκευτικούς χώρους της μειονότητας υπαγορεύει την κατανάλωση κρέατος μόνο από εγκεκριμένους κρεοπώλες, οι οποίοι ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία σφαγής και «διαβάζουν» τα κρέατα κατά τη σφαγή τους! Για να αποδειχθεί αυτή η προϋπόθεση επιστρατεύεται ο Μουφτής Ξάνθης Εμίν Σινίκογλου (ο νόμιμος μάλιστα και όχι ο ψευδομουφτής) ο οποίος εκδίδει βεβαιώσεις ότι συγκεκριμένοι παραγωγοί κρέατος έχουν τη σχετική πιστοποίηση που ονομάζεται Χαλάλ !
 
Όσο και αν αυτό φαίνεται απίστευτο, πραγματικά συμβαίνει. Στην εικόνα 2 εμφανίζεται βεβαίωση του 2003 στην οποία ο Μουφτής βεβαιώνει με περισσή ιλαρότητα ότι τα κοτόπουλα της εταιρίας Πίνδος διαθέτουν την αντίστοιχη πιστοποίηση  καθώς κατά τη διαδικασία σφαγής διαβάζεται μια συγκεκριμένη ευχή.  Έλεγχος φυσικά για την περιβόητη διαδικασία που πιστοποιείται προφανώς και δεν έχει γίνει ποτέ από θρησκευτικό λειτουργό, αποδεικνύοντας την προφανή σκοπιμότητα της έκδοσης. Αντίστοιχα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί για μειονοτικούς κρεοπώλες στην Ξάνθη.

Υποχρέωση σήμανσης και κείμενη νομοθεσία.

Κρέατα τύπου Χαλάλ υπάρχουν πράγματι, όμως με βάση όσα ισχύουν η σχετική διαδικασία, δεν είναι αυτή που βεβαιώνεται στο επίμαχο πιστοποιητικό (για το οποίο η Μουφτεία αποφεύγει να τοποθετηθεί), και δεν διαβάζεται απλώς μια ευχή. Η εν λόγω πιστοποίηση  προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία σφαγής που διαφοροποιεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρέατος. Άρα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία  τα συγκεκριμένα κρέατα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά ειδική σήμανση, γνωστή στον καταναλωτή ( Ε.Κ. 178/2002) και να ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία θρησκευτικής σφαγής(Ε.Κ. 1099/2009) που γίνεται σε αντίστοιχο σφαγείο.

Αντίδραση χριστιανών υπαλλήλων και καταγγελία !

Το γεγονός αυτό όμως έχει και δεύτερη όψη. Υπάλληλοι υπηρεσιών, κάποιοι από τους οποίους σχετίζονται με τον κτηνιατρικό κλάδο, υπέγραψαν καταγγελία που απέστειλαν στο Σωματείο Κρεοπωλών, στην οποία αναφέρουν ότι αν αληθεύουν όσα βεβαιώνονται από το Μουφτή, χριστιανοί καταναλωτές ψωνίζουν από κρεοπώλες, προϊόντα που έχουν «διαβαστεί» στο όνομα άλλης θρησκείας και κάνουν λόγο για παρεμβάσεις της δικαιοσύνης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυση). Αν και πρακτικά δεν υπάρχουν πολλοί νοήμονες που δέχονται τη θεωρία περί «διαβασμένων» και «αδιάβαστων» κρεάτων, εντούτοις η καταγγελία εγείρει ένα βάσιμο λατρευτικό ζήτημα.

Πάντως τα κοτόπουλα της εταιρίας ΠΙΝΔΟΣ καταναλώνονται από όλη την Ελλάδα και μάλλον κανείς δεν ήξερε ότι έχουν σχετική πιστοποίηση, παρότι θα έπρεπε. Πρακτικά όλοι, λίγο ή πολύ, υποκρίνονται για διαφορετικούς λόγους.

Σοβαρό πολιτικό και θρησκευτικό ζήτημα. Τι γίνεται στην Ευρώπη

Το γεγονός έχει φέρει σε δυσχερή και αμήχανη θέση τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες,  το Σωματείο Κρεοπωλών αλλά και τη Μητρόπολη Ξάνθης που επιχειρούν να χειριστούν ένα ζήτημα ευαίσθητο που αφορά και στις δύο θρησκείες, χωρίς να προκληθεί ένταση. Είναι όμως προφανές ότι η Μουφτεία έχει χειριστεί το θέμα χωρίς επίγνωση της βαρύτητας που έχει, έχει εξυπηρετήσει κύκλους που δεν θα ήθελε,  υποβαθμίζοντας την ίδια της την αποστολή ως θρησκευτικής ηγεσίας και αποδεικνύοντας  προφανή ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 2010 του ΒΗΜΑΤΟΣ για αντιχαλαλλικές αντιδράσεις στην αγρίως ισλαμοποιημένη Γαλλία, όπου σε αλυσίδα φαστ φουντ, τα χάμπουργκερ παρασκευάζονται πλέον σύμφωνα με τις επιταγές του Ισλάμ, τα μπιφτέκια από χοιρινό ή μοσχαρίσιο κιμά αντικαταστάθηκαν από κρέας κομμένο σύμφωνα με τη μουσουλμανική παράδοση («χαλάλ») και το μπέικον έδωσε τη θέση του σε κομμάτια καπνιστής γαλοπούλας, ένας πολιτικός του Εθνικού Μετώπου έκανε λόγο για την επιβολή "άτυπου ισλαμικού φόρου" στους πελάτες της Quick, επειδή μέρος της τιμής του κρέατος πηγαίνει σε μουσουλμάνους κληρικούς, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι το ζώο σφαγιάστηκε με βάση τους ισλαμικούς κανόνες.Σχετική αναφορά στον ΚΟ εδώ (στο τέλος).

Το χαλλάλ καθεστώς στο Βρετανιστάν Βρετανία

Το κρέας ‘halal’ σερβίρεται πλέον, σε ορισμένες από τις πλέον δημοφιλείς αθλητικές εγκαταστάσεις της Βρετανίας, παμπς, σχολεία και νοσοκομεία, χωρίς το βρετανικό κοινό να το γνωρίζει. (Το κρέας χαλάλ, είναι κρέας από αγελάδες οι οποίες έχουν σφαγιαστεί σύμφωνα με την ισλαμική πρακτική. «Χαλάλ» σημαίνει στα αραβικά «επιτρεπόμενο, θεμιτό». Είναι το αντίθετο του «χαράμ». Φυσικά, το χοιρινό απαγορεύεται).

Όλο το βοδινό κρέας, το κοτόπουλο και το αρνί που πωλείται στους φιλάθλους στο Wembley Stadium, έχει παρασκευασθεί, κρυφά, σύμφωνα με τον αυστηρό ισλαμικό νόμο της Σαρία.

Και εκατοντάδες εστιατόρια και παμπς στη Βρετανία, καθώς και κορυφαίοι ιππόδρομοι, σχολεία και νοσοκομεία, τώρα χρησιμοποιούν μόνο κοτόπουλο που έχει σφαχτεί τελετουργικά, σύμφωνα με το νόμο της σαρία.

Διάβασε το υπόλοιπο άρθρο του ΚΟ στο : Η "χαλαλοποίηση" της Βρετανίας

10 σχόλια:

konion είπε...

Προκειμένου νὰ πουλήση κάποιος κάνει τὰ πάντα, ἔστω καὶ ἐὰν πριονίζει τὸ κλαδὶ ποὺ κάθεται.

Ὅταν θὰ πάψουν τὰ πετρέλαια τότε θὰ ἀρχίση ἡ πτῶσις τοῦ Ἰσλάμ, ποὺ οἱ σαουδάραβες πιστεύουν μὲ τὰ χρήματα θὰ γίνη μεγάλο.

Ανώνυμος είπε...


Μην τους παρεξηγεις ΚΟ.
Εννοω τους μουσουλμανους. Απλως αντιγραφουν!
Ποιους αντιγραφουν; Δες το φιλμακι!
Οι Αμερικανοι πληρωνουν κεκαλυμμενους φορους τροφιμων (σκεψου ποσα δις καταναλωνονται στα τροφιμα καθημερινα) στους οβριους χρονια τωρα. Κατα τ' αλλα θελουν να ξεχωρισουν Κρατος και Εκκλησια αλλα ΟΧΙ Κρατος και Συναγωγη.


http://www.youtube.com/watch?v=SDNEH5v4Jtw


Πατρικιος

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, αυτό το τυπικό σφαγής δεν είναι μόνο ισλαμικό. Είναι αντιγραφή του "κόσερ", του ιουδαϊκού τυπικού. Και οι Εβραίοι, αν δεν είναι "κόσερ" τα κρέατα, δεν τα τρώνε.

Εγείρεται όντως θέμα, γιατί κάπως έτσι ξεκίνησε και το έθιμο με τα κόλυβα. Ο Αγ.Θεόδωρος, πληροφορήθηκε απ' το Θεό ότι τα κρέατα που θα πουληθούν στην αγορά, έχουν διαβαστεί και σφαχτεί από τον ειδωλολάτρη αυτοκράτορα. Αμέσως ενημέρωσε τον τότε Επίσκοπο, ο οποίος και συμβούλευσε τον Αγ. Θεόδωρο να πει σε όλους τους πιστούς να μην φάνε απ' αυτά τα κρέατα. Οταν ο Αγ. Θεόδωρος ρώτησε τι να τρώνε οι πιστοί, ο Επίσκοπος πρότεινε να βράσουν σιτάρι, αναμεμιγμένο με αλεύρι, και να τρώνε απ' αυτό. Ετσι έκαναν οι Χριστιανοί της εποχής, ώσπου τα ειδωλόθυτα κρέατα σάπισαν και πετάχτηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Το σκανδαλο των κρεατων χαλαλ εχει δυο σοβαρες παραμετρους:
Η πρωτη εχει σχεση με τη βαρβαρη σφαγη των δυστυχων ζωων που οχι μονο χανουν υη ζωη τους αλλα πρεπει να υποφερουν τα πανδεινα .Ειδικα οι αγελαδες και τα μοσχαρια μπορει μετα τη σφαγη τους να αγωνιουν και επι 15 και 20λεπτα ! ΑΙΣΧΟΣ! Που ειναι οι "ευαισθητοι" αριστερουληδες?...
Η δευτερη εχει σχεση με την ακουσια {οταν ο αγοραστης του χαλαλ κρεατος ειναι χριστιανος η αθρησκος} χρηματοδοτηση των τζαμιων ακομα και σαλαφιστικων οργανωσεων ! Δεδομενου οτι ενα μερος του τιμηματος διοχετευεται στον πιστοποιουντα "το χαλαλ" του κρεατος.
Υποθετω οτι και στην περιπτωση της Πινδου η μουφτεια εισπραττει ενα σεβαστο ποσον απο τις πωλησεις κοτοπουλων χαλαλ στους "απιστους"...Αν αυτο ισχυει θα πρεπει καποιοι {ισως συλλογοι καταναλωτων αλλα και θρησκευτικοι συλλογοι } να μηνυσουν την ντιμηδικη αυτη "ελληνικη" εταιρεια.Αρκετα μας κοστιζουν σε ζωες και χρηματα οι μουσουλμανοι λαθρομεταναστες μην πληρωνουμε και τους μουσουλμανους της Θρακης μας.

Αχιλλεας Πατροκλος.

Ανώνυμος είπε...

Στο σχετικό site αναφέρονται κάποιες πιστοποιήσεις.
ISO δεν υπάρχει,
H Agrocert βεβαίωση έχει λήξει από το 2009 κ.α.
Η πιστοποίηση Halal έχει ημερομηνία 2003. Μήπως τελικά δεν σφάζονται με τη διαδικασία αυτή? μήπως δεν είναι βιολογικά?
Τι συμβαίνει τελικά ?
Ποια είναι η θέση της εταιρίας?

Ανώνυμος είπε...

H εταιρεία "Πίνδος" θορυβήθηκε και άλλαξε την ανακοίνωση αναφορικά με το χαλάλ στην ιστοσελίδα της, αποστέλλοντας και σχετική ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση λέει ότι το χαλάλ είναι μόνο για κατεψυγμένα κοτόπουλα που εξάγονται σε μουσουλμανικές χώρες (μας έπεισε ότι γίνεται τέτοια διάκριση....). Εντωμεταξύ, για την αλλαγή στην ιστοσελίδα, δεν λέει τίποτα, πονηρώς ποιούσα...
Εστειλα την πιο κάτω επιστολή στην ιστοσελίδα www.ierovima.gr, που ασχολήθηκε με το θέμα:

Όπως βλέπετε στον παρακάτω σύνδεσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας ΠΙΝΔΟΣ, μέχρι προχθές, ΟΛΑ τα κοτόπουλά της ήταν χαλάλ:
http://redskywarning.blogspot.gr/2012/12/blog-post_14.html
(screenshot).
Είναι προφανές ότι μετά από τον θόρυβο που προκλήθηκε, η εταιρεία άλλαξε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, παραπλανώντας το κοινό. Πρόκειται για φτηνή προσπάθεια εξαπάτησης.
Η συνειδητή κατανάλωση του κρέατος χαλάλ θέτει ένα σοβαρό ζήτημα. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι ανεπίτρεπτο συνειδητά να τρώμε κρέας που έχει σφαγιαστεί με την επίκληση ενός ανύπαρκτου "θεού", όπως είναι ο απάνθρωπος "θεός" των μουσουλμάνων. δηλαδή με την επίκληση δαίμονα. Η Εκκλησία μας, το Σάββατο της Α΄ Εβδομάδας των Νηστειών, εορτάζει τη θαυμαστή εμφάνιση του αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στον τότε αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Ευδόξιο, επί Ιουλιανού του Παραβάτη, και την προτροπή του αγίου στον αρχιεπίσκοπο να ειδοποιήσει τους Χριστιανούς να μην φάνε από τα κρυφά μολυσμένα από αίματα θυσιών προϊόντα που διατίθεντο στην αγορά. Ο Ιουλιανός είχε ζητήσει κρυφά να ραντίσουν ακόμα και τα λαχανικά με αίματα θυσιών, προκειμένου να βγει μετά και να καυχηθεί ότι μιάνθηκαν οι Χριστιανοί. Ο άγιος Θεόδωρος προέτρεψε τον αρχιεπίσκοπο να πει στους Χριστιανούς να φάνε βρασμένο σιτάρι (κόλλυβα).
Βέβαια, ο απόστολος Παύλος, στην προς Ρωμαίους (κεφ. 14) και κυρίως στην Α΄ προς Κορινθίους (κεφ. 8), για το ζήτημα αυτό λέει ότι δεν θα μιανθεί όποιος χριστιανός τρώει ειδωλόθυτα, αλλά θα πρέπει να γίνει πρόνοια και για τους ασθενείς ως προς την πίστη. Την εποχή εκείνη, διατίθεντο στην αγορά αδιάκριτα κρέατα από θυσίες και κρέατα από σφαγή ζώων προς απλή κατανάλωση. Πολλές φορές ένας Χριστιανός τότε δεν είχε τη δυνατότητα επιλογής και εκεί ισχύει ο λόγος του Αποστόλου. Ευνόητο είναι, όμως, ότι αν έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ δύο ειδών κρέατος, από το οποίο το ένα ειδωλόθυτο και το άλλο όχι, οφείλουμε να επιλέξουμε το δεύτερο. Στην περίπτωση του κρέατος χαλάλ, είναι σαφές ότι πρόκειται για ειδωλόθυτο, για κρέας προερχόμενο από ζώο που θυσιάστηκε στο όνομα ενός ανύπαρκτου "θεού" (αυτό είναι το είδωλο, όχι φυσικά το άγαλμα). Επιπλέον, με την παραδοχή του κρέατος χαλάλ, ουσιαστικά δηλώνουμε υποταγή στις θρησκευτικές δοξασίες των μωαμεθανών, από τους οποίους, ας το θυμόμαστε, χύσαμε αίμα για να ελευθερωθούμε....
Είναι καθήκον μας, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας. Εναλλακτικές επιλογές, δόξα τω Θεώ, υπάρχουν, δεν στερείται κανείς το κρέας. Και να δείξουμε στην εν λόγω εταιρεία ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει έτσι τους καταναλωτές, αλλάζοντας την ιστοσελίδα της.

SkyWatcher είπε...

Η απάντηση της εταιρίας:
http://www.pindos-apsi.gr/articles/scetika_me_ten_pistopoiese_callal

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα το έχετε αναλύσει διεξοδικά και δεν έχω πολλά να προσθέσω.
Ωστόσο δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι κρέας που παράγεται με την μέθοδο σφαγής Ηalal, είναι γεμάτο τοξίνες που παράγονται στο σώμα του ζώου ,πριν αλλά και κατά την διάρκεια της σφαγής ,λόγω αυξημένου stress . Συνεπώς το κρέας αυτό ενδέχεται να έχει έστω και πρόσκαιρα ,παρενέργειες στην υγεία του καταναλωτή.
Όπως στα τσιγάρα υπάρχει προειδοποίηση ότι βλάπτει σοβαρά την υγεία ,παρόμοια επισήμανση πιστεύω θα μπορούσε να υπάρχει και στα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας γραμμένο μάλιστα με μεγάλα γράμματα στο εμπρόσθιο μέρος της συσκευασίας που να πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό τι εστί χαλάλ και προς ποίους απευθύνεται το συγκεκριμένο προϊόν.Φυσικά κρίνεται ακατάλληλο για χριστιανούς και τον ελληνικό στρατό ,αφού κατατάσσεται στην κατηγορία ειδωλόθυτα.
Λόγω της βαρβαρότητας του τρόπου σφαγής περίμενα κάποια αντίδραση από φιλοζωϊκές οργανώσεις αλλά και από τον ΙΝΚΑ .
Δεν γνωρίζω εάν ανέλαβε η εκκλησία μας κάποια πρωτοβουλία να ενημερώσει το ποίμνιο .Εάν όχι σίγουρα θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα.
Ελπίζω το παράδειγμα της συγκεκριμένης εταιρείας να μην βρει και αλλού μιμητές . Ίσως το κόστος να είναι μεγαλύτερο από το προσδοκώμενο όφελος και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπ' όψιν. Διαπιστώνω με θλίψη ότι ο 21ος αιώνα σηματοδοτεί την επιστροφή στην βαρβαρότητα ρσ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας.
Βρήκα τη σελίδα της εταιρίας όπως αυτή άλλαξε μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος:

http://www.pindos-apsi.gr/halal

Unknown είπε...

Εξω η σαρια απ ολη την Ευρώπη,εδω τρωμε ολοι χοιρινό,να απαγορευει η καταργηση του χοιρινου