Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Οι λευκοί Βρετανοί είναι πλέον μειονότητα στο ΛονδίνοΤης Norma Cohen (Financial Times)

Οι λευκοί Βρετανοί δεν αποτελούν πλέον την πλειονότητα των ανθρώπων στο Λονδίνο, για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής κάτι που μας οδηγεί σε μια κοσμοπολίτικη πλέον πρωτεύουσα ολοένα και πιο αποκλίνουσα από την εθνική οικονομία γύρω από αυτή.

Τα στοιχεία για το 2011 αποκάλυψαν επίσης έναν πληθυσμό στην Αγγλία και την Ουαλία, που είναι γενικά περισσότερο μορφωμένος αλλά λιγότερο θρησκευόμενος από ό, τι ήταν πριν από μια δεκαετία - και με μικρότερη πιθανότητα να ζει σε ένα σπίτι είναι δικό τους.

Ο συνολικός πληθυσμός αυξήθηκε κατά 3,7 εκατομμύρια, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 7% από την προηγούμενη απογραφή του 2001. Η μετανάστευση ήταν υπεύθυνη για το 60% της ανάπτυξης - 2,1 εκατ. άνθρωποι.

Από το 13% του πληθυσμού που γεννήθηκαν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, οι 7,5 εκατ. κάτοικοι, μόλις πάνω από το μισό έχουν έρθει τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα. Αυτό μπορεί να συγκριθεί με την απογραφή του 2001, όταν το 9 τοις εκατό του πληθυσμού είχε γεννηθεί εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το κύμα της μετανάστευσης υπήρξε ιδιαίτερα εντυπωσιακό στο Λονδίνο, όπου περισσότεροι από ένας στους τρεις ανθρώπους, ποσοστό 37%, γεννήθηκαν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Μόνο το 45% του πληθυσμού του Λονδίνου ήταν λευκοί άνθρωποι που προέρχονταν από την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πολύ κάτω από το σχεδόν 60% που ήταν το 2001.

Το γεγονός αυτό καθιστά το Λονδίνο την πρώτη περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου το εθνικό στοιχείο, οι λευκοί Βρετανοί, έχουν γίνει πλέον μειονότητα.

Η κορυφαία πηγή των νέων μεταναστών στην Αγγλία και την Ουαλία συνολικά για τη δεκαετία ήταν η Ινδία, που υποσκέλισε την Ιρλανδία που ήταν τη δεκαετία έως το 2001, ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ήταν η Πολωνία.

Λονδίνο - δεκαετία του '70
Λονδίνο -Σήμερα
Σε μια άλλη σημαντική δημογραφική αλλαγή, η ιδιοκατοίκηση έχει μειωθεί κατά τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

Τα στοιχεία δείχνουν πως η αύξηση του πληθυσμού του Λονδίνου τους δυσκολεύει στο να πραγματοποιήσουν αγορά ακινήτων κάτι που συνεπικουρείται και από τις υψηλές τιμές και την έλλειψη πιστώσεων. Το ποσοστό των κατοίκων που μένουν σε σπίτι που τους ανήκει ή έχουν υποθηκεύσει έπεσε στο 64% το 2011, από 68% που ήταν το 2001, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Τα επίπεδα της εκπαίδευσης στο Λονδίνο είναι πολύ υψηλότερα από τον εθνικό μέσο όρο, με το 27,2% του πληθυσμού της χώρας να έχει αποκτήσει πανεπιστημιακό πτυχίο ή καλύτερα, σε σύγκριση με το 44,7% των ατόμων που ζουν στο Λονδίνο. Μάλιστα, σε πέντε από 14 εσωτερικές συνοικίες του Λονδίνου, περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού έχει τελειώσει κάποιο πανεπιστήμιο ή διαθέτει ίσο επίπεδο προσόντων.
Τέλος ο πληθυσμός της Βρετανίας είναι εμφανώς όλο και λιγότερο θρησκευόμενος. Το ερώτημα για το θρήσκευμα ήταν προαιρετικό στην έρευνα, έτσι δεν έχουν ανταποκριθεί όλοι στο να απαντήσουν. Ωστόσο, το ποσοστό που αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί έπεσε στο 59%, από 72% το 2001. Ο Χριστιανισμός ήταν η μόνη θρησκευτική ομάδα που σημείωσε αριθμητική πτώση, παρά την αύξηση του πληθυσμού γενικά.

Η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκευτική ταυτότητα ήταν το «καθόλου». Το 2011, το ένα τέταρτο του πληθυσμού δήλωσε ότι δεν είχε κανένα θρήσκευμα, από 15% εκατό το 2001, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, την Τρίτη

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και εδώ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Οχι μονο στην Αγγλια αλλα και αλλου..........

By Dr. Patrick Slattery

Okay, so it’s not exactly breaking news that Jewish supremacists have been pushing for massive immigration in order to make whites a minority in America, as they already are in our elite universities. But it can still be breathtaking to see just how brazenly they can promote this agenda without blinking an eye and without facing any protest. Here is a short clip of Jewish journalist Emily Bazelon hailing the prospect of whites becoming a minority in America as “a good thing.” She claims that “We live in a melting pot, immigrant filled society with all different races and we want to keep it that way.” But she doesn’t even want to keep it the way it is now, she wants to change it further. When Colbert mentions that whites are a majority she quickly interrupts him to say that not for long, insisting that “We are going to continue to be more and more diverse, and that’s a good thing.” This statement goes unchallenged. If Colbert had said that America has a white majority and he wants to keep it that way, what kind of reaction you think he would have gotten?


Η σνεχεια..........
http://incogman.net/12/2012/heres-your-typical-jew-creep-on-display/#more-91111

konion είπε...

Δὲν ἔχει ξαναδημοσιευθῆ στὸν Κ.Ο. αὐτὸ τὸ ἄρθρο, ἢ κάπου ἀλλοῦ τὸ διάβασα;

Ανώνυμος είπε...

Καποτε ηταν αυτοκρατορια.Μεγαλοι αποικιοκρατες, και φυσικα ειχαν και την "αναλογη" συμπεριφορα, στους αποικους-σκλαβους τους.Μηπως τωρα ερχετε η ωρα που τα πραγματα θα αντιστραφουν??? Εχει ο καιρος γυρισματα λεει μια παροιμια.
Βλεπω τους Ινδους να περνουν μια φοβερη οικονομικη εκδικηση, και ολοι οι μαυροι των υπολοιπον παλαι ποτε απικοιων να περνουν το command του νησιου στα προσεχη χρονια.