Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Οι δύο Ελλάδες



Η πρώτη Ελλάδα – Πολύ πολύ πολύ μακριά από εκείνη της δεύτερης Ελλάδας...

Σκηνή 1η :


Νέο εγκληματικό περιστατικό με θύμα έναν από τους τελευταίους Έλληνες παραδοσιακούς βιοπαλαιστές στην εσχατιά του Αγίου Παντελεήμονα, στην κάποτε ευημερούσα αγορά της παλιάς Αθήνας, αναστατώνει τους ήδη εξαγριωμένους κατοίκους του κέντρου. Στο ψιλικατζίδικο της οδού Πιπίνου 110 και Μιχαήλ Βόδα πάνω από 30 χρόνια η οικογένεια του 64χρονου σήμερα Κοσμά Τζοβάρα και της Δέσποινας Βορέα έφαγαν γλυκό ψωμί και ανάστησαν τα παιδιά τους.
Το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου δύο λαθρέποικοι από το Αφγανιστάν μπήκαν στο μαγαζί τάχα για να αγοράσουν μπίρες. Ο ένας κάθισε έξω από το μαγαζί κρατώντας τσίλιες και ο δεύτερος με μάτια που γυάλιζαν κατευθύνθηκε στο ψυγείο και πήρε ένα μπουκάλι. Πήγε στο ταμείο και στηρίχθηκε στο πάγκο. Μέσα σε δευτερόλεπτα το κατάστημα ψιλικών έγινε αρένα. Ο 64χρονος ιδιοκτήτης με περίσσιο θάρρος άρπαξε το χέρι του λαθρομετανάστη, την ώρα που εκείνος κατέβαζε πάνω του ένα μαχαίρι το οποίο είχε κρυμμένο στην μπλούζα του.
Εάν οι Αφγανοί δεν δείλιαζαν από τις φωνές και τη γενναιοψυχία του κ. Κοσμά, «τώρα στο σπίτι θα είχαμε κηδείες» μας είπε η σύζυγός του. Ο 64χρονος δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα. «Μπορεί η περιοχή να μην αστυνομεύεται και να είμαστε έρμαια στις διαθέσεις των θηρίων, όμως με το που ειδοποιήσαμε την Αμεσο Δράση μέσα σε έξι λεπτά είχαν φτάσει στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά και ασθενοφόρο.
Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τα παιδιά. Από τους πολιτικούς έχουμε, που μας εγκατέλειψαν» μας είπε η κυρία Βορέα.
«Εγώ και η οικογένειά μου δεν θα εγκαταλείψουμε την περιοχή. Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες έλεγαν ή ταν ή επί τας. Δεν θα φύγουμε από τα σπίτια μας» ανέφερε ο κ. Τζοβάρας δακρυσμένος.
Να υπενθυμιστεί ότι στις αρχές Νοεμβρίου κοντά στο μαγαζί της οικογένειας μάλλον Πακιστανοί είχαν επιτεθεί και είχαν μαχαιρώσει 45χρονο κομμωτή, ο οποίος διατηρούσε ένα από τα τελευταία ελληνικά κουρεία στη Μιχαήλ Βόδα. Ο άτυχος ιδιοκτήτης τη γλίτωσε φτηνά με μαχαιριές δίπλα από την καρδιά. Ακολούθησαν θλιβερά έκτροπα στην ευρύτερη περιοχή, με τους κατοίκους να βγαίνουν νύχτα στους δρόμους και να σπάζουν καταστήματα αλλοδαπών. 

Σκηνή 2η

Το ξέσπασμα της μάνας του σφαγμένου από Αφγανούς Θανάση Λαζανά



Σκηνή 3η

"Με την επόμενη στο ποτάμι..."

Στο βασιλικό Αχαΐας, οι κάτοικοι ετοιμάζονται να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους μετά την κακοποίηση ενός 8χρονου αγοριού από 12χρονα αγόρια Αλβανικής καταγωγής. Κάποιοι κάτοικοι σχημάτισαν ομάδα και άρχισαν να κυνηγούν με μπιτόνια βενζίνης και κλαδευτήρια τους γονείς των ανήλικων παιδιών που πάνω στο παιχνίδι όπως είπαν αργότερα στην αστυνομία, προσπάθησαν... να ασελγήσουν επάνω στο κορμάκι του 8χρονου. Η μητέρα του 8χρονου ξεσπά μπροστά στην κάμερα και περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τα όσα συνέβησαν στο παιδί της! «Δεν πρόλαβαν να ασελγήσουν στο παιδί μου! Τις πρώτες μέρες φώναζε στον ύπνο του! Για λόγους ασφαλείας δεν τον στέλνω στο σχολείο! Φοβάμαι, δεν ξέρω αν το παιδί μου θα ξανά γυρίσει πίσω στο σπίτι εάν φύγει»!

Σκηνή 4η
  
 Η δεύτερη Ελλάδα – Πολύ πολύ πολύ μακριά από εκείνη της πρώτης Ελλάδας...


Σκηνή 1η

 Η πρώην υφυπουργόςΕργασίας στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Άννα Νταλάρα είναι μια εκ των πρωταθλητριών στην κατοχή ακινήτων. Μάλιστα η ακίνητη περιουσία της είναι τόσο μεγάλη που χρειάστηκαν πέντε σελίδες του «πόθεν έσχες» για να καταγραφούν! Πρόκειται για συνολικά για 59 ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι οικίες στις Κυκλάδες και... δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία! Αναλυτικά, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας: 7 πάρκινγκ, 4 οικόπεδα, 8 αγροτεμάχια, 4 δασικές εκτάσεις, 4 διαμερισμάτα, 27 οικίες(!), 2 αποθήκες και 3 ακίνητα χαρακτηρισμένα ως «άλλες περιπτώσεις». Μαζί με το σύζυγο της (και την κόρη της): Στη Σύρο 7 οικίες, 1 πάρκινγκ, 2 αγροτεμάχιο / 1 αγροτεμάχιο στην Αντίπαρο / 1 οικία και ένα οικόπεδο στην Πάρο / 3 οικίες στη Βορ. Κυνουρία στην Αρκαδία / 4 δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία /4 διαμερίσματα στην Αττική! ΟΜΟΛΟΓΑ (ΔΙΚΑ ΤΗΣ): 432.000 ευρώ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (ΔΙΚΑ ΤΗΣ): 1,17 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ): 980.000 ΕΥΡΩ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 3779 Κ.Ε. ΥΨΟΥΣ 99.830 ΕΥΡΩ ΣΚΑΦΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΠΟ 2008.

Σκηνή 2η

Πλουσιότερος πολιτικός είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και 23 ακίνητα!
Αναλυτικά:
O Eυάγγελος Βενιζέλος δηλώνει εισόδημα (σύνολο) 161.925 ευρώ, καταθέσεις 2.155.811 ευρώ, 55.803 μετοχές, 23 ακίνητα σε Θεσ/νίκη, Αττική, Χαλκιδική, Καρδίτσα και 2 αυτοκίνητα.

Ο Πρωθυπουργός δηλώνει εισόδημα (σύνολο) 190.837 ευρώ, καταθέσεις 276.640 ευρώ, 25.119 λίρες Αγγλίας, 12.925 δολάρια ΗΠΑ, 3.800 μετοχές, 12 ακίνητα σε Αττική, Μεσσηνία, Αργολίδα, Εύβοια και 2 αυτοκίνητα.....

Το έργο διακόπτεται λόγω αηδίας….



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

konion είπε...

Μὴν ἀηδιάζεις, ἐμεῖς τοὺς ψηφίζουμε τόσα χρόνια στὴν Βουλή.

Δὲν λέω τὸ ψάρι βρωμάει ἀπ΄ τὸ κεφάλι, ἀλλά... 38 χρόνια τοὺς ψηφίζουμε, κανεὶς δὲν νοιάστηκε γιὰ τὸ αὔριο, ἐσωστρέφεια καὶ τίποτε ἄλλο.

Εύρυτος είπε...

Κάπου ανάμεσα είναι κι ο νεοελληνάκος που φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης
"θέλω να μοιάσω με αμερικάνος - Μάρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος" που λέει το γνωστό άσμα...