Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τζορτζ Όργουελ και επικρατούσες ορθοδοξίες


Του Dr Phil Edwards (BNP) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Το BBC Radio 4 αυτό τον καιρό παρουσιάζει το έργο του Τζορτζ Όργουελ – η εκπομπή λέγεται “Discover the man Eric Blair and the writer George Orwell” («Ανακαλύψτε τον άνθρωπο Eric Blair – το πραγματικό του όνομα - και τον συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ») – και περιλαμβάνει αναφορές από το βιβλίο του "Η Φάρμα των ζώων".

Ο Orwell (που γεννήθηκε το 1903 στην Ινδία) έγραψε στην εισαγωγή της "Φάρμας των Ζώων" (1945):

"Σε κάθε δεδομένη στιγμή υπάρχει μια ορθοδοξία, ένα σώμα ιδεών τις οποίες υποτίθεται ότι όλοι οι σωστά σκεπτόμενοι άνθρωποι πρέπει να δεχτούν χωρίς ερώτημα".

Στη Βρετανία (και την Ευρώπη) του 2013, οι επικρατούσες ορθοδοξίες είναι οι εξής: ‘ισότητα’, ‘διαφορετικότητα’, ‘πολυπολιτισμικότητα’, ‘υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων’, ‘καταπολέμηση των διακρίσεων’, ‘υπέρ της παγκοσμιοποίησης’, ‘υπέρ του φεμινισμού’, ‘κατά του ρατσισμού’ – και ο κατάλογος των πολιτικώς ορθών συνεχίζεται.

Αντίθετα, οι αξιοπρεπείς, υγιείς παραδόσεις, όπως ο εθνικισμός, ο πατριωτισμός, οι οικογενειακές αξίες, - ο γάμος, η πιστότητα και η πατριαρχία - η κοινωνική ‘κόλλα’ που συνδέει την κοινωνία μας - είναι out.

Το απόσπασμα του Όργουελ συνεχίζει:

"Δεν είναι ακριβώς ότι απαγορεύεται να πεις αυτό, εκείνο ή το άλλο, αλλά «δεν κάνει» να το πεις ... Όποιος αμφισβητεί την επικρατούσα ορθοδοξία οδηγείται στην σιωπή με εκπληκτική αποτελεσματικότητα.

Μια πραγματικά ‘εκτός μόδας’ γνώμη σχεδόν ποτέ κανένας δεν την ακούει, είτε στον τύπο είτε στα υψηλής αισθητικής περιοδικά".

Πάρτε για παράδειγμα τον David Bellamy, τον κάποτε δημοφιλή τηλεοπτικό παρουσιαστή, βοτανολόγο και περιβαλλοντικό ακτιβιστή ο οποίος τώρα υποστηρίζει ότι η τηλεοπτική καριέρα του κόπηκε απότομα από το BBC από την στιγμή που απέρριψε ("αρνήθηκε" κατά την σημερινή γλώσσα) την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη το 2004.

"Από εκείνη τη στιγμή, πραγματικά δεν ήμουν καλοδεχούμενος στο BBC. Με έβαλαν στον πάγο, γιατί δεν πιστεύω στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η καριέρα μου τέλειωσε. Με πέταξαν έξω. Δεν ήθελαν να ακούσουν την άλλη πλευρά», είπε.

Πίσω στο 2007 υπήρξε η φοβερή εκείνη υπόθεση που αφορούσε το Νομπελίστα χημικό James Watson*, έναν από τους εξερευνητές της ελικοειδούς δομής του DNA – ο οποίος είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, ότι οι μαύροι άνθρωποι είναι λιγότερο ευφυείς από τους λευκούς ανθρώπους και ότι η ιδέα ότι υπάρχουν «ίσες νοητικές δυνάμεις» ανάμεσα στις φυλετικές ομάδες ήταν μια αυταπάτη.
Ο Dr Watson δήλωσε στους Sunday Times ότι ήταν «εκ φύσεως απαισιόδοξος για την προοπτική της Αφρικής», επειδή "όλες οι κοινωνικές πολιτικές μας βασίζονται στο γεγονός ότι η ευφυΐα τους είναι η ίδια με τη δική μας - ενώ όλα τα τεστ δεν το λένε".

Είπε ότι υπάρχει μια φυσική επιθυμία όλα τα ανθρώπινα όντα να πρέπει να είναι ίσα, αλλά «οι άνθρωποι που έχουν να αντιμετωπίσουν μαύρους εργαζομένους δεν το βρίσκουν αυτό αληθές».

Το γεγονός ότι ο Dr Watson είναι ένας διακεκριμένος επιστήμονας και είναι σε θέση να διαβάζει άφθονη ποσότητα δημοσιευμένων ερευνών για να υποστηρίξει την άποψή του δεν τον σώζει από το διασυρμό από άσχετους και κομπογιανίτες – και τον έστειλαν πίσω στην Αμερική όπου παραιτήθηκε από επικεφαλής του Cold Spring Harbor Laboratory.

Το να χάνεις μιας θέση εργασίας ή μια καριέρα παρουσιαστή είναι κάτι σημαντικό, αλλά το να πηγαίνεις στη φυλακή επειδή αμφισβήτησες την επικρατούσα ορθόδοξη άποψη της ιστορίας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Οι άνθρωποι που ζουν στο Λονδίνο ή στο Κόβεντρι μπορεί να προσβληθούν εάν κάποιος "αρνηθεί" ότι οι πόλεις τους βομβαρδίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα μπορούσαν να θεωρήσουν αυτόν που έχει τέτοιες απόψεις τρελό ή εξαπατημένο, αλλά αμφιβάλλω αν θα επιδίωκαν να τον στείλουν στη φυλακή μόνο και μόνο επειδή είχε μια τέτοια άποψη.

Αλλά σε πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ευρώπης (και τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, χάρη στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης) το να αμφισβητήσει κάποιος τις λεπτομέρειες της αντιμετώπισης των Εβραίων της Ευρώπης από τους Γερμανούς κατά τα έτη 1933 - 1945 θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τον διασυρμό, την απώλεια της εργασίας ή την οικονομική καταστροφή, αλλά και μια μακρά ποινή φυλάκισης!

Οι αριστεροί έχουν εφεύρει ένα συγκεκριμένο αδίκημα γύρω από αυτό το θέμα - το λένε «άρνηση του Ολοκαυτώματος».

Τόσο μεγάλης σημασίας είναι η τακτική ενίσχυση της συγκεκριμένης ορθοδοξίας, για τη διατήρηση της πολυφυλετικής Βρετανίας και την εξάλειψη κάθε αντίθεσης προς αυτή, που αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από 80 χρόνια σπάνια βγαίνουν εκτός επικαιρότητας.
Για παράδειγμα, το Teesside University έχει δημιουργήσει ένα ειδικό κέντρο - "Το Κέντρο για τις  φασιστικές, αντι-φασιστικές και μετα-φασιστικές Σπουδές" – για να μελετήσει την "εξτρεμιστική δεξιά, με ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των βίαιων αντι-ισλαμικών αισθημάτων και τη δυνατότητα επίθεσης από έναν και μόνο κατά το στυλ του Anders Behring Breivik".

Το κέντρο ξεκίνησε επίσημα την «Εθνική Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος» (27 Ιανουαρίου), και συνοδεύεται από ομιλίες και διαλέξεις σχετικά με το Ολοκαύτωμα, συμπεριλαμβανομένης των «The Holocaust on Film», «Γράφοντας τα Απομνημονεύματα του Ολοκαυτώματος» και «Πολιτική Θρησκεία και το Ολοκαύτωμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Nigel Copsey, της μονάδας, συνέδεσε ειδικά «την άκρα δεξιά» με το "Ολοκαύτωμα", λέγοντας : "Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για τους φοιτητές, τόσο από το πανεπιστήμιο όσο και από τα άλλα κολέγια, καθώς και το κοινό και το προσωπικό, να προβληματιστούν σχετικά με αυτή την καταστροφική περίοδο στην ιστορία που προέκυψε από τον ακροδεξιό εξτρεμισμό ". (Προσέξτε: "ακροδεξιό εξτρεμισμό").
Τώρα, το σημαντικό ερώτημα είναι πώς ακριβώς οι «επικρατούσες ορθοδοξίες», που περιγράφει ο Όργουελ δημιουργήθηκαν, και όταν δημιουργήθηκαν πώς γνωστοποιήθηκαν, διατηρήθηκαν και αναπαράχθηκαν;

Απάντηση: από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

* ΚΟ: Τον Μάρτιο του 2008, ο Δρ. James Watson - που το 2011, την ομιλία του στο 12ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στην Πάτρα προσπάθησε να διακόψει μια ομάδα «αναρχικών», που επιτέθηκε με χυδαιότητες στον 83χρονο καθηγητή ενώ ένας από αυτούς προσπάθησε να του επιτεθεί με καδρόνι (!) - είχε προγραμματίσει μια διάλεξη στο Μουσείο Επιστημών. Όταν σε μία συνέντευξη του στους Sunday Times άφησε να νοηθεί ότι η νοημοσύνη έχει σχέση με τη φυλή, το μουσείο ακύρωσε τη διάλεξη. Στη δήλωση που εξέδωσε, ειπώθηκε ότι το μουσείο «δεν αποφεύγει τον διάλογο επί επίμαχων ζητημάτων», αλλά επέμεινε ότι ο Δρ. Watson «είχε υπερβεί τα όρια του επιτρεπτού διαλόγου»... Δηλ. σε ελεύθερη μετάφραση,“μπορείς να πεις ότι θέλεις αρκεί να συμφωνείς μαζί μου”!!! με τα κοινωνικά επιθυμητά ψεύδη εν προκειμένω!!
Είπε επίσης πως η γυναίκα πρέπει μόνη της να αποφασίζει αν θα κρατήσει ή όχι το έμβρυο που κυοφορεί, ότι οι μαύρου δέρματος φυλή έχει μικρότερη νοημοσύνη από την λευκή φυλή, ότι η ομοφυλοφιλία είναι παρέκκλιση, ότι .. ότι… και τι δεν είπε ο καθηγητής. Όλα κόντρα στο κοινωνικό κατεστημένο που θέλει να επιβάλλει την ομοφυλοφιλία σαν κάτι φυσιολογικό και όχι σαν παρέκκλιση, που η γυναίκα δεν επιτρέπεται να έχει άποψη αφού είναι μια μηχανή αναπαραγωγής ή σεξ, χωρίς πνευματική υπόσταση. Που το ανακάτεμα των φυλών είναι όχι απλά επιτρεπτό αλλά αναγκαίο, και άλλα πολλά. Είναι φυσικό να ξεσηκωθούν τα πρόβατα όταν διαταράσσεται η ησυχία και η τάξη στο μαντρί.

Όλα τα παραπάνω από το αναλυτικό άρθρο εδώ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Είπε ότι υπάρχει μια φυσική επιθυμία όλα τα ανθρώπινα όντα να πρέπει να είναι ίσα, αλλά «οι άνθρωποι που έχουν να αντιμετωπίσουν μαύρους εργαζομένους δεν το βρίσκουν αυτό αληθές»."

Ἐσὺ, πῶς τὸ σχολιάζεις αὐτό Κ.Ο.;

Ανώνυμος είπε...

Εντελως κατατοπιστικη η αναρτηση σου ΚΟ. (Για οσους βεβαια μπορουν να την διαβασουν και εχουν την νοημοσυνη να την κατανοησουν).

Ειναι μια περιληψις θα ελεγα απο τα Πρωτοκολλα των Σοφων της Σιων.

Διοτι χωρις χρημα δεν θα μπορουσες να "πεισης" κανεναν, η ακομα περισσοτερο να δικασης και να καταδικασης εις το πυρ το εξωτερον τους αρνητες, του οτι οι ωκεανοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υγροι, αλλα .....αγροι για καλλιεργειαν σιτου.

Κανεις εξαιρετικη δουλεια.


Πατρικιος

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι τι ισχυρίζονται κάποιοι επιστήμονες ,βάσει ερευνών τους , αλλά αν οι λόγοι τους αποτελέσουν δικαιολογία για κάποιους να καταπιέσουν , να εξυβρίσουν ή και να εξοντώσουν συνανθρώπους τους .
Είναι γνωστό ότι στο παρελθόν θεωρούσαν... πιθίκια τους μαύρους για να δικαιολογήσουν το αίσχος της δουλείας ή υπανθρώπους τους Εβραίους ή τέρατα τους ομοφυλόφιλους ...Γνωστή είναι επίσης η μανία του χιτλερικού καθεστώτος με την γενετική και τη "βελτίωση" της {εντελώς ανύπαρκτης εννοείται} ανώτερης φυλής δια της ευγονικής ...
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση στα θέματα αυτά.
Και βεβαίως να μην λησμονούμε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε παιδιά του ίδιου Πατέρα , με διαφορετικά τάλαντα το καθένα ,αλλά όλα ίσα ενώπιόν Του .
Τι να την κάνουμε τη "γνώση" όλου του κόσμου , αν δεν εχουμε αγάπη για τον συνάνθρωπό μας ?

Αχιλλέας Πάτροκλος.

SkyWatcher είπε...

Ανώνυμε που με ρώτησες,
Καλό είναι να βάζουμει και κάποιο όνομα, για να είναι λιγότερο θολά τα πράγματα στη συζήτηση.
Περί αυτού του οποίου με ρώτησες δεν έχω έρθει αντιμέτωπος με μαύρους εργαζόμενους.
Από εκεί και πέρα, όταν λέει "ίσα" προφανώς δεν εννοεί ίσα στα δικαιώματα και στον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά στις "φυσικές ικανότητες" στις οποίες εντάσσονται και οι διανοητικές. Και νομίζω ότι έχει δίκιο.
Εφόσον τα λέει αυτά μάλιστα ένας νομπελίστας επιστήμονας, χρειάζεται να προβληματιστούμε παρά να προβούμε σε εύκολα τσιτάτα του συρμού.

SkyWatcher είπε...

Να φοβηθούμε τους επιστήμονες;
Μα νομίζω και οι ομοφυλόφιλοι επικαλλούνται πορίσματα επιστημόνων που "αποδεικνύουν" ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική και κατόπιν επιτίθενται με αυτά στους συνανθρώπους τους που έχουν διαφορετική γνώμη, χαρακτηρίζοντάς τους "μισαλλόδοξους", "υστερικούς", "σκοταδιστές" "ρατσιστές", "οραματιστές ενός απαρχάιντ" και άλλα ποιητικά που αν τα προσθέσεις τι έχουμε; "τέρατα". Κατά των οποίων "τεράτων" ενίοτε, οι οπαδοί της "διαφορετικότητας", της "αγάπης" και του "ουρανιου τόξου" ζητούν το θάνατο.
Είμαι σίγουρος όμως ότι το κάνουν από αγάπη προς το συνάνθρωπό τους.

Ανώνυμος είπε...

Ἡ ἀνωνυμία εἶναι ἐπιλογή μου ποὺ ἐσεῖς μοῦ τὴν παρέχετε ἀπὸ τὴν καρτέλα σχολίων. Κι ἐσὺ ἄλλωστε ἀνώνυμος εἶσαι Κ.Ο.
Λοιπὸν, τὶ ἐννοεῖς μὲ τὴν παρέκβαση περὶ Dr Watson; Τὸ παράδειγμα δηλ. μὲ τοὺς μαύρους; μιὰ χαρὰ δὲ θὰ ἔστεκε τὸ ἄρθρο ἂν ἔμπαινες κατευθείαν ἀπὸ τὸν Ὄργουελ καὶ τὸν Bellamy στοὺς ἑβραίους, χωρὶς τὸ "παράδειγμα";

Μὲ ὅλη αὐτὴν τὴν ἀγάπη γιὰ τὸν Νότο καἲ τἂ συναφὴ καὶ τώρα μὲ τοῦτα, ἀρχίζουν οἱ συνειρμοὶ... ξέρεις.... μὲ τὶς βαμβακοφυτεῖες, τὰ blues... ἂν ἤμουν μαῦρος θὰ σὲ ρώταγα: τὶ θὲς νὰ πεῖς καλέ μου φίλε;
Δὲν εἶμαι, ἀλλὰ εἶμαι χριστιανὸς ὀρθόδοξος καὶ σὲ ρωτάω: τὶ σχέση ἔχει ἡ συγκεκριμένη ἀναφορά, αὐτὴ μὲ τὸ χρῶμα καὶ τὸ iq, τὶ ἔχει νὰ κάνει μὲ τὴν Ἑλλάδα;
Παρακολουθῶ τὸ blog μὲ ἐνδιαφέρον ἐδῶ κι ἕνα χρόνο περίπου, ἐπειδὴ συμφωνῶ σὲ πάρα πολλὰ μαζί σου, τὸν τελευταῖο καιρὸ ἄρχιζα νὰ γεμίζω ἐρωτηματικά, τώρα ὅμως ἐκπλήσσομαι καὶ ἀπογοητεύομαι.
Ἡ ὁμοφυλοφιλία καὶ ἡ ξετσιπωσιὰ εἶναι ἁμαρτίες Κ.Ο. καὶ λυποῦν τὸν Κύριό μας, ὅπως καὶ ἡ πώρωση τῆς καρδιᾶς τῶν ἑβραίων ποὺ τὸν ἀρνοῦνται. Οἱ μαῦροι ὅμως, δὲν καταλαβαίνω... Στὴ συνάφεια τοῦ κειμένου σου ἀφήνεις νὰ ἐννοηθεῖ ὁτι εἶναι βλᾶκες(!;)

Εἶναι ἀντιφατικὸ νὰ τονίζεις ἀπὸ τὴ μία ὅτι ὁ Watson εἶναι νομπελίστας κι ἀπ'τὴν ἄλλη νὰ ἀπορεῖς ποὺ ἡ "ὀρθοδοξία" τῶν ἡμερῶν μας ποὺ τὸν ξηλώνει. Σιγὰ τὸν θεσμὸ τοῦ Νόμπελ! Ἀνθρώπινες ματαιότητες εἶναι. Ἀπορεῖς ποὺ τὰ ἀνθρωπάκια βραβεύονται καὶ μετὰ ἀπομονώνονται! Δὲν ἄλλαξε τὸ κατεστημένο, τὸ ἴδιο εἶναι. Τὴ μία δίνει μπισκοτάκια, τὴν ἄλλη βαράει μὲ τὴν ἐφημερίδα.
Νὰ μὲ συμπαθᾶς, ἀλλὰ στάθηκες πολὺ στον Watson καὶ θὰ παρακαλοῦσα ἐπίσης νὰ σέβεσαι τὶς ἀντιρρήσεις ἡμῶν τῶν ἀνωνύμων, δὲν εἶναι τσιτάτα τοῦ συρμοῦ, εἶναι ἔνσταση.

Φιλικά κι ἀνώνυμα,
Ὁ 1ος ἀνώνυμος

konion είπε...

Κάθε νόμισμα ἔχει δύο ὄψεις, τῆς ἰδεολογίας (ἢ ὅπως ἀλλιῶς τὴν πεῖ κάποιος) περὶ ἐπιστήμης, ἰσότητος, δικαίου κ.λπ. καὶ τῆς ἰσχύος. Τὸ δίκαιο λογίζεται μεταξὺ ἰσοδυνάμων κ.λπ. ὅπως τὰ εἶπε κάποτε ὁ Θουκυδίδης.

Αὐτὸ μὲ τὸ ὁλοκαύτωμα τῶν ἑβραίων, τὴν ἄρνησι τῆς γενοκτονίας τῶν ἀρμενίων τὸ 1915 στὴν Γαλλία κ.λπ. εἶναι καθαρῶς πολιτικὲς θέσεις. Τὸ πρόβλημα δημιουργεῖται ὅταν χρησιμοποιοῦνται γιὰ πολιτικοιδεολογικοὺς σκοποὺς καὶ τὰ πανεπιστήμια. Βεβαίως κάποιοι τὰ χαύτουν ὡς πολιτικῶς ὀρθά. Ἔτσι κι ἀλλιῶς ἡ μαλακὴ ἴσχὺς εἶναι ἐπιστήμη.

Εἶναι λοιπὸν καθῆκον τῶν ἑλλήνων νὰ ξυπνήσουν καὶ νὰ ἀγωνισθοῦν γιὰ τὴν ἀναγνώρισι τῆς ποντιακῆς γενοκτονίας τῆς μικρασιατικῆς καταστροφῆς, τῆς γερμανικῆς κατοχῆς, τὶ ἔπαθαν οἱ ἕλληνες τῆς Ὀδησσοῦ καὶ τοῦ Εὔξεινου Πόντου μετὰ τὸ 1919 κ.λπ.

Δρᾶσις καὶ ὄχι λόγια!

Ανώνυμος είπε...

Sky Watcher,
κατ'αρχήν ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητος των πολιτών ενώπιον του Νόμου δεν πρέπει να έχει καμμία σχέση με τα όποια πορίσματα της Επιστήμης ή του Δρ.James Watson.

Eγώ μπορώ δυστυχώς να σου απαριθμήσω διαχρονικώς εκατόμβες δολοφονημένων ,φυλακισμένων και βασανισμένων ομοφυλόφιλων στο βωμό της σεξουαλικής "ορθοδοξίας","φυσιολογικότητος" ή του πολιτικού και θρησκευτικού φανατισμού...

Εσύ μπορείς να μου απαριθμήσεις έστω μερικά ηρωικά θύματα των μισαλλόδοξων , αφύσικων ή παρεκκλινόντων ομοφυλόφιλων?

Εγώ μπορώ δυστυχώς να σου απαριθμήσω ογδόντα {80} χώρες στη Γη , όπου η ομοφυλοφιλία είναι ποινικό αδίκημα που επισύρει πολυετή ΦΥΛΑΚΙΣΗ και δέκα {10}μουσουλμανικές χώρες όπου τιμωρείται με ΘΑΝΑΤΟ !{Στη διεθνιστική , κομμουνιστική Σοβιετία ετιμωρείτο με εγκλεισμό σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως ή ψυχιατρείο μέχρι την πτώση της το 1991.Η Ρωσία απλώς συνεχίζει στον ίδιο σκοταδιστικό σκοπό...Καμμία εκπληξη.}

Εσύ μπορείς να μου πεις σε ποιά προοδευμένη χώρα , που σέβεται τη διαφορετικότητα , υπάρχει έστω ένας φυλακισμένος ή εκτελεσμένος , επειδή μίλησε απαξιωτικά ή ρατσιστικά ενατίον της ομοφυλοφιλίας ???

Για μια γρήγορη ιστορική ενημέρωσή σου σε παραπέμπω στο μπλογκ "το απέναντι πεζοδρόμιο" , όπου μπορείς να διαβάσεις πρόσφατη δημοσίευση για τα βασανιστήρια, που υφίσταντο οι ομοφυλόφιλοι στην Βενετία στην εποχή της δόξας της .

Η διαπιστωμένη ιστορικά "ετεροφυλοφιλική" μισανθρωπία προς τους ομοφυλόφιλους δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό των φωτισμένων συνειδήσεων και καμμια αποδοχή μισαλλόδοξων κηρύγματων σήμερα , αν δεν θέλουμε να ξαναζήσει η Ευρώπη νέες Ιερές Εξετάσεις και νέα Άουσβιτς.

Με εκτίμηση προς την ανησυχία του πνεύματός σου ,
Αχιλλέας Πάτροκλος.

Ανώνυμος είπε...

κ. 1ε Ανώνυμε,
θεωρείς την ομοφυλοφιλία αμαρτία που λυπεί τον Κύριο...
Φαντάζομαι όμως ότι κι εσύ λυπείς τον Κυριο με τις αμαρτίες σου, ακριβώς όπως κι εγώ .Γιατί λοιπόν δεν ζητείς να σε θεωρούν οι άλλοι και το κράτος πολίτη δεύτερης κατηγορίας ?
Αλήθεια Ανώνυμε ,τον πλούτο τον θεωρείς αμαρτία καθώς είπε ξεκάθαρα ο Χριστός ? Αν ναι , γιατί δεν ζητάς την περικοπή των δικαιωμάτων των αμαρτωλών πλουσίων? Φοβάσαι μην σε αφορίσει η Εκκλησία που έχει σφιχταγκαλιάσει τους πλούσιους ?
Και σύμφωνα με τη "λογική" σου που μιλάς απαξιωτικά κατα των ομοφυλόφιλων και των εβραίων ,μπορούν κάποιοι άλλοι να μιλούν απαξιωτικά για τους μαύρους για λόγους αισθητικής ή και γιατί όχι για σένα ! Νομίζεις ότι εσύ θα είσαι στο απυρόβλητο αν βγάλεις τη μάσκα του καθωσπρεπισμου ?

Αχιλλέας Πάτροκλος

Ανώνυμος είπε...

Πρῶτε ἀνώνυμε, σοῦ ἀπαντῶ ἐγώ: τὰ πάντα εἶναι σχετικά. Ἐὰν συγκρίνῃς μαύρους μὲ χιμπατζῆδες, τότε οἱ μαῦροι εἶναι ἰδιοφυίες. Ἐὰν συγκρίνῃς μαύρους μὲ Λευκοὺς, τότε ναί, οἱ μαῦροι εἶναι βλᾶκες...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν ο Δρ. Γουάτσον έχει δίκιο, είμαι όμως σίγουρος πως αν έλεγε ότι οι Κινέζοι ή οι Λατίνοι π.χ. είναι εξυπνότεροι από τους λευκούς δεν θα είχε υπάρξει κανένα θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Αχιλλέα - Πάτροκλε.
Εἶδες πουθενὰ νὰ γίνεται άναφορὰ σὲ ποινὲς κατὰ τῆς ὁμοφυλοφιλίας; γιατὶ ξαφνικὰ ἐξάπτεσαι;

"Προοδευμένες χῶρες": ἡ πρόοδος φτάνει μέχρι τὴν ἀποποινικοποίηση. Τὰ διαφόρων τύπων Prides, οἱ γάμοι, ὁ σχολικὸς ἀποπροσανατολισμὸς, ἡ ἀπαξίωση ἀκόμα καὶ αὐτῆς τῆς ΜΑΝΑΣ καὶ τοῦ ΠΑΤΕΡΑ ἀπὸ τὸν gay καθωσπρεπισμὸ κ.ο.κ., παρασάγγας ἀπέχουν ἀπὸ τὴν πρόοδο, δὲ βρίσκῃς; Καἲ γιὰ νὰ μποῦμε στὸ πνεῦμα τοῦ ἄρθρου, μιλᾶς Ἀχ.-Πατρ. καθαρὰ "καθεστωτικὰ", καθαγιάζοντας τὸ gay ὁλοκαύτωμα, ἐνοχοποιῶντας ὁσους διαφωνοῦν. Κατάλαβέ το: τὸ PRIDE πὰει τὶς "προοδευμένες" χῶρες πρὸς τὰ πίσω, κάνει τὴν πρόοδο βιομηχανοποιημένη-μεταλλαγμένη, καθημερινὴ, ἀνούσια καὶ γελοία ἀλλὰ κι ἐπικίνδυνη.
Ἕνα ἀσήμαντο περιστατικὸ coming out στὴν Ἀμερικὴ ἔγινε κεντρικὸ θέμα ἡρωισμοῦ ἀπὸ τὰ μίντια, ποὺ θέλουν δικτατορικὰ νὰ ἐπιβάλουν τὴν "ἁγία" διαφορετικότητα. Ὅχι φίλε, προοδεύσαμε τόσο ποὺ ξεπεράσαμε ἀκόμα καὶ τὴν πρόοδο! φτάσαμε στὸν ἐμετό.

Ἁμαρτίες: ἔχω πολλὲς, ἀλλὰ δὲν καμαρώνω γι'αὐτὲς.

Πλοῦτος: (quote)"τον πλούτο τον θεωρείς αμαρτία καθώς είπε ξεκάθαρα ο Χριστός ? Αν ναι , γιατί δεν ζητάς την περικοπή των δικαιωμάτων των αμαρτωλών πλουσίων?". Τὸ δεύτερο κομμάτι εἶναι δική σου ἑρμηνεία καὶ αὐτοσχεδιασμὸς καὶ λίγο ἄσχετος μὲ τὸ θέμα.

Ἀπαξίωση: πότε μίλησα ἀπαξιωτικά; μάθε τὴ λέξη.

Φιλικά, ὁ 1ος ἀνών.

Ανώνυμος είπε...

#

Είπε κάποιος--> "θεωρείς την ομοφυλοφιλία αμαρτία που λυπεί τον Κύριο..."

Μέσα στο Ευαγγέλιο (για όσους ομοφυλόφυλους ("Αρσενοκοίτες") ΔΕΝ το γνωρίζουν), λέει ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ των Ανθρώπων / Δημιουργός των πάντων, διαμέσω των Αποστόλων Του στο ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ --> (βρήκα μια καινή διαθήκη online για να σας δείξω - αν και προσέχω πολύ τις πηγές μου όταν διαβάζω την Καινή διαθήκη (ποτέ "πηγές" από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ σε θέματα Θρησκείας διότι παίζουν πολλές διαστροφές - από ανθρώπους που "κατά τα άλλα" ισχυρίζονται οτι είναι δήθεν Ορθόδοξοι...!!!), διότι κυκλοφορούν αρκετές "αλλοιωμένες" εκδόσεις... και γενικά στο ίντερνετ γίνεται χαμός...!!!! Το Ίντερνετ ΔΕΝ είναι της "εμπιστοσύνης" γενικώς - θέλει προσοχή και σωστή χρήση με διασταύρωση των πηγών κλπ)-->

http://kainidiathiki.agiooros.org/index.php?id=7&bt=%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%82+%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82+%CE%91%27&ch=6&ancnew=AM

Λέει λοιπόν αγαπητοί ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΙ (αρσενοκοίτες) μέσα στο Ευαγγέλιο, στην "Προς Κορινθίους Α΄ Επιστολή / Κεφ. 6)


1 Τολμᾷ τις ὑμῶν, πρᾶγμα ἔχων πρὸς τὸν ἕτερον, κρίνεσθαι ἐπὶ τῶν ἀδίκων καὶ οὐχὶ ἐπὶ τῶν ἁγίων; 2 οὐκ οἴδατε ὅτι οἱ ἅγιοι τὸν κόσμον κρινοῦσι; καὶ εἰ ἐν ὑμῖν κρίνεται ὁ κόσμος, ἀνάξιοί ἐστε κριτηρίων ἐλαχίστων; 3 οὐκ οἴδατε ὅτι ἀγγέλους κρινοῦμεν; μήτι γε βιωτικά; 4 βιωτικὰ μὲν οὖν κριτήρια ἐὰν ἔχητε, τοὺς ἐξουθενημένους ἐν τῇ ἐκκλησίᾳ τούτους καθίζετε. 5 πρὸς ἐντροπὴν ὑμῖν λέγω. οὕτως οὐκ ἔνι ἐν ὑμῖν σοφὸς οὐδὲ εἷς ὃς δυνήσεται διακρῖναι ἀνὰ μέσον τοῦ ἀδελφοῦ αὐτοῦ, 6 ἀλλὰ ἀδελφὸς μετὰ ἀδελφοῦ κρίνεται, καὶ τοῦτο ἐπὶ ἀπίστων; 7 ἤδη μὲν οὖν ὅλως ἥττημα ὑμῖν ἐστιν ὅτι κρίματα ἔχετε μεθ᾿ ἑαυτῶν. διατί οὐχὶ μᾶλλον ἀδικεῖσθε; διατί οὐχὶ μᾶλλον ἀποστερεῖσθε; 8 ἀλλὰ ὑμεῖς ἀδικεῖτε καὶ ἀποστερεῖτε, καὶ ταῦτα ἀδελφούς; 9 ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι;

μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΑΙ 10 οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι.

11 καὶ ταῦτά τινες ἦτε· ἀλλὰ ἀπελούσασθε, ἀλλὰ ἡγιάσθητε, ἀλλὰ ἐδικαιώθητε ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου ᾿Ιησοῦ καὶ ἐν τῷ Πνεύματι τοῦ Θεοῦ ἡμῶν.



------------


Η Αρσενοκοιτία είναι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτίες.
Μετά την διαστροφή του να πάει άντρας με άντρα και γυναίκα με γυναίκα, υπάρχει το "άνθρωπος με ζώο" που είναι μεγαλύτερο σε "βάρος" αμαρτία ακόμα και από τον φόνο ανθρώπου νομίζω...!!!
Αν πχ. η Αρσενοκοιτία (άντρες και γυναίκες ομοφυλόφιλοι εννοεί ΦΥΣΙΚΑ, όχι μόνο τους άντρες) έχει ακοινωνισία 25 χρόνια (αποχή από την Θεία Κοινωνία), η Κτηνοβασία θα έχει καμιά 30αριά με 35αριά χρόνια ΑΠΟΧΗΣ από την Θεία Κοινωνία (δεν θυμάμαι ακριβώς τα χρόνια, αλλά θυμάμαι οτι είναι αρκετά - πράγμα που "δείχνει την βαρύτητα της αμαρτίας").


Φυσικά ΜΗΝ απογοητεύεστε. Να εξομολογηθείτε και να λάβετε συγχώρεση - ΟΛΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, αρκεί να το ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ.
ΌΣΟ ΖΕΙΤΕ, ΟΛΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ από τον Θεό.
ΜΗΝ Απογοητεύεστε και ΜΗΝ Αποθαρρύνεστε.

Απλά σας το έδειξα (εσάς τους Ομοφυλόφυλους) για να ξέρετε "τι λέει ο κατασκευαστής των ανθρώπων" (Θεός) διαμέσω των αποστόλλων Του.

Με άλλα λόγια ΜΗΝ τρώτε ΑΜΑΣΗΤΟ το ΧΟΡΤΟ που σας προσφέρει η Νέα Εποχή.
Ακόμη και αν νιώθετε οτι με τις δικές σας δυνάμεις ΔΕΝ μπορείτε να νικήσετε την ομοφυλοφιλία σας, ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΘΕΟ με ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ και θα σας δώσει αυτός την δύναμη (τουλάχιστον να ΕΓΚΡΑΤΕΥΕΣΤΕ και να ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΑΜΑΡΤΑΝΕΤΕ ΞΑΝΑ για να μην κολαστείτε - ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ)...!!!

Η Ορθοδοξία τουλάχιστον ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ...!!!

ΠΛΗΣΙΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ και ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ. (Ούτως ή άλλως ο Θεός ξέρει τα πάντα - δεν μπορείτε να Του κρυφτείτε. Απλά θέλει να δει οτι μετανιώσατε και να του ζητήσετε συγνώμη και να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ. Αν έχετε καλή προαίρεση και ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ και αν ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ σε Αυτόν....θα βρεί τρόπο να σας βοηθήσει...!

Ανώνυμος είπε...

#

2/2

(Συνέχεια από το Προηγούμενο)

ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ και ΜΗΝ ΝΙΩΘΕΤΕ οτι ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΣΤΕ GAY θα σας απορρίψει ο ΧΡΙΣΤΟΣ και οι (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ) ΟΡθΟΔΟΞΟΙ Συνάνθρωποί σας...!!!!

Έχετε πέσει απλώς και εσείς ΘΥΜΑΤΑ του Διαόλου...!!!!

Όλοι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί και όλοι έχουν πάθη...!!!

ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ/ΧΡΙΣΤΟ ΠΡΩΤΑ και ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΑΣ - ΟΣΟ αμαρτωλοί και να είστε.

Ο Θεός όλους μας αγαπάει και θέλει για όλους το καλό μας.

Πρώτα ΠΙΣΤΕΨΤΕ στον Θεό και μετά, ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΥ με ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ να σας σώσει και αν η προσευχή σας είναι με ειλικρίνεια και επίμονη, είμαι σίγουρος οτι θα σας βοηθήσει (όπωε βοηθάει και τον "μαλακό" (δηλαδή αυτόν που αυνανίζεται), τον Πλεονέκτη, τον φονιά...και λοιπά)...!!!!


Μην ξεχνάτε οτι ΟΛΟΙ μας κάποτε θα πεθάνουμε και τα κορμιά μας θα τα ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ στο ΧΩΜΑ...!!!!

Η Ζωή μας ΕΔΩ στην ΓΗ, είναι ΕΞΟΡΙΑ για το προπατορικό αμάρτημα και ο Θεός μας έχει δώσει μια ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Νικήστε λοιπόν τα πάθη σας (όποια και να έχετε, όσο "Σοβαρά" και να είναι) και ΣΤΗΡΙΧΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

Προσοχή βέβαια στα Σχίσματα, τις Αιρέσεις και τον....Οικουμενισμό (διότι οι μέρες μας είναι ΥΠΟΥΛΕΣ και η Παναίρεση του Οικουμενισμού είναι καλά κρυμμένη, δυσκολεύοντας την σωτηρία των ανθρώπων...!!! Ο Πόλεμος από το 1920 και 1924 και μετά, γίνεται με έντονο τρόπο εκ των ΕΣΩ με αποτέλεσμα ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ τελικά να οδηγηθεί στην ΑΠΩΛΕΙΑ διαμέσω του ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ και της ΑΙΡΕΣΗΣ...!!! Λίγοι έμειναν σωστοί στην εποχή μας (ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ)...!!! ΠΡΟΣΟΧΗ Λοιπόν, και κυρίως ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ...!!!

Στηριχτείτε στον ΧΡΙΣΤΟ και ΔΕΝ θα χάσετε...!!!!!

Αυτά...!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια γενική τοποθέτηση γιατί τα θέματα που ετέθησαν είναι αρκετά.

Ο Watson από την δική του πλευρά ενδεχομένως να έχει δίκιο ή και να σφάλλει στα όσα λέει, αυτό που αναδεικνύεται είναι η "φίμωση" του, για τις ιδέες του, από το ακαδημαϊκό και "μιντιακό" κατεστημένο.

Προσωπικά ,για παράδειγμα, διαφωνώ κάθετα με την ιδέα των εκτρώσεων ( εκτός ορισμένων περιπτώσεων, βιασμός,αιμομιξία κτλ) , η οποία, απ' ο,τι διαβάζω στο άρθρο , φαίνεται να υποστηρίζεται από τον εν λόγω επιστήμονα.Δεν θα ζητούσα ωστόσο την "φίμωση" του.

Άλλο ισότητα ,άλλο ομοιότητα μεταξύ των ανθρώπων.Αυτονοήτως δεν είμαστε όλοι ίδιοι ούτε ατομικά , ούτε συλλογικά.Υπάρχουν μαύροι που είναι ευφυέστεροι από λευκούς όσο και λευκοί που σε αθλητικά προσόντα υπερτερούν των μαύρων.

Εντούτοις ελάχιστοι ( προσωπικά ως φίλος του αθλήματος δεν γνωρίζω κανέναν , αν και σίγουρα κάποιος θα υπάρχει ) σπουδαίοι σκακιστές είναι μαύροι όπως και ελάχιστοι λευκοί είναι σπουδαίοι σπρίντερ ή πυγμάχοι.

Θέλω να πω, πως κάθε φυλή έχει τα δικά της στοιχεία και χαρακτηριστικά , όπου και υπερτερεί, χωρίς απαραίτητα να θεωρείται κατώτερη.

Σε ο,τι αφορά στις διώξεις σε Εβραίους, ομοφυλόφιλους , μαύρους κτλ , θα πρέπει επίσης να προσθέσουμε ότι κατά καιρούς διώξεις για διάφορους λόγους έχουν υποστεί επίσης δεκάδες-εκατοντάδες λαοί και κοινωνικές ομάδες ανα τους αιώνες με πρώτους τους Χριστιανούς, στους 4 πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού, οπότε και υπολογίζεται πως 10 με 15 εκατομμύρια έχασαν την ζωή τους..

Αναλογικά με τον τότε πληθυσμό της υφηλίου , η μεγαλύτερη γενοκτονία από καταβολής κόσμου....Να μην αναφέρουμε τις διώξεις στα κομμουνιστικά καθεστώτα αλλά και το τι γίνεται στις ημέρες μας, στις χώρες της "Αραβικής Άνοιξης" αλλά και στην πολύπαθη Αφρικανική ήπειρο, σε βάρος των Χριστιανικών πληθυσμών , αλλά τα πολιτικώς ορθά media δημοκρατικότατα το αποσιωπούν...

Δυστυχώς , ο άνθρωπος που είναι πλασμένος για τα μεγάλα και τα σπουδαία , είναι επίσης ικανός και για τα πιο φρικτά εγκλήματα.

Οι παρελθούσες διώξεις ωστόσο δεν μπορούν (πραγματικές ή κατασκευασμένες ή παραμορφωτικά μεγαλοποιημένες για πολτικούς λόγους ) ν'αποτελούν άλλοθι για την κάθε κοινωνική ομάδα που παρουσιάζεται έκθετη σε κριτική για τις επιλογές της εντός του δημόσιου χώρου, ώστε να μένει στο απυρόβλητο!!...

Ειδικά δε για τα "δικαιώματα" των ομοφυλοφίλων διατυπώσαμε τις απόψεις μας και εδώ..

http://redskywarning.blogspot.gr/2013/01/blog-post_27.html

Επίσης αναφορικά με αυτό το θέμα, προσωπικά, θα μπορούσα να δω με πραγματική συμπάθεια όποιον δίνει αγώνα και παλεύει με αυτήν την κατάσταση.

Όλοι άλλωστε αγωνιζόμενοι αμαρτωλοί είμαστε..Με τα πάθη , τα λάθη και τις αστοχίες μας.

Επ'αυτού δε, ένα εξαιρετικό σχόλιο του skywatcher σε αυτό το νήμα

http://redskywarning.blogspot.gr/2013/01/blog-post_24.html

Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, πως μεγάλοι Άγιοι της Εκκλησίας μας , έκαναν ιδιαιτέρως έκλυτο βίο ή είχαν παρεκκλίνουσες τάσεις.Πρόχειρα να μνημονεύσω τον Πατέρα της Εκκλησίας, "Ιερό" Αυγουστίνο αλλά και πρόσφατα τον σπουδαίο π.Σεραφείμ Ρόουζ.Πάλεψαν ωστόσο με τα πάθη τους και βγήκαν νικητές και φυσικά λάμπουν στον δρόμο μας ως φωτεινοί οδοδείκτες!

Το να κάνουμε εντούτοις, τις αστοχίες μας , "σημαία ευκαιρίας" , και ακόμη χειρότερα ν' αντιμετωπίζουμε με μένος και εμπάθεια τους συνανθρώπους μας που δεν τις αποδέχονται και τις επισημαίνουν...αποκαλώντας τους βλακωδώς "ρατσιστές" , αναγνωρίζοντας τους μάλιστα, ως μόνο δικαίωμα, το δικαίωμα να το..."βουλώνουν"...είναι μια πρακτική που έχει "όνομα"...

Λέγεται..."Αμοραλισμός"!







Ανώνυμος είπε...

Φίλε 1ε ανώνυμε ,
το ότι απλώς η αποποινικοποίηση των ομοφυλοφίλων είναι κατά τη γνώμη σου αρκετή "παραχώρηση" λέει πολλά ...Βρίσκεσαι νομίζω σε λάθος εποχή.Η Ελλάδα δεν αποτελεί νησίδα του Δυτικού κόσμου, που θα αρνείται για πολύ ακόμη τα ίσα δικαιώματα στους γκέι.
Σας ενοχλούν οι γκέι πράιντ ... και κάποιους άλλους η διαδήλωση της Πρωτομαγιάς ... να τις καταργήσουμε και τις δύο για να γίνουμε μια ωραία καθωσπρέπει ατμόσφαιρα?

Η λέξη πράιντ υιοθετήθηκε ως αντίδραση σε μια εποχή που οι γκέι στην Αμερική αντιμετώπιζαν έντονο ρατσισμό .Gay liberation , gay power ,gay rights,gay pride είναι εκφράσεις του αμερικανικού γκέι απελευθερωτικού κινήματος της δεκαετίας του 70 , που είχε επηρρεαστεί από το προηγηθέν απελευθερωτικό κίνημα των Μαύρων με τα παρόμοια σλόγκαν.
Η γκέι πράιντ ή παρέιντ {παρέλαση} όπως τελευταία αρχίζει να αποκαλείται, γιορτάζει τα γεγονότα περί το γκέι μπαρ stonewall το 1969 , όπου οι γκέι απάντησαν δυναμικά για πρώτη φορά στην Ιστορία στον αντιομοφυλόφιλο ρατσισμό-φασισμό .
Kάτι αντίστοιχο με την εργατικη πρωτομαγιά που γιορτάζει τα γεγονότα του Σικάγου.

Για τους αμαρτωλούς πλουσίους , που κατά τον Κύριο μας δεν πρόκειται περάσουν απο την πύλη του Παραδείσου , δεν μου είπες την άποψή σου .Περιμένω ανυπερθέτως την απάντησή σου!Να ποινικοποιηθει ο πλούτος ?Να μην έχουν δικαιώματα οι πλούσιοι?...

Ποιός σου είπε ότι οι γκέι είμαστε κατά της οικογένειας ? Κάθε άλλο !Μακάρι όλοι οι ετεροφυλόφιλοι να παντρεύονται και να κάνουν μάλιστα ΠΟΛΛΑ παιδιά {σε πολύτεκνη οικογένεια ανήκω} και όχι ένα ή κανένα...
Αφήστε όμως να κάνουν οικογένεια και όσοι ομοφυλόφιλοι θέλουν : με τεχνητή γονιμοποίση οι λεσβίες και με παρένθετη μητέρα ή υιοθεσία οι γκέι.Αυτό στην Ευρώπη ήδη έχει θεσπιστεί σε εξι χώρες {Δανία,Βέλγιο,Ισπανία,Πορτογαλία,Ολλανδία},και σύντομα σε άλλες τρεις{Αγγλία, Γαλλία ,Σουηδία}.Μόνο στη Γαλλία υπάρχουν περί τις 80 χιλιάδες παιδιά {τα 30 χιλιάδες υιοθετημένα} σε ομόφυλες οικογένειες.

Αν εσύ κάνεις εμετό με τα δικαιώματα των συμπολιτών σου ομοφυλόφιλων , τη στιγμή που τα δικά σου δικαιώματα δεν απειλούνται καθόλου ...τι να πω? Κύτταξέ το...

Φιλικότατα και με κατανόηση,
Αχιλλέας Πάτροκλος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 29 Ιανουαρίου 2013 - 2:20 μ.μ.

Χρησιμοποιείς το ψευδώνυμο <> υπονοώντας κάτι. Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι ήταν ερωτικό ζευγάρι και μην διαστρέφεις το αρχαίο πνεύμα.

Όσο για την ομοφυλοφιλία, στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε πληθώρα αντιομοφυλοφιλικών νόμων, διότι ακριβώς υπήρχε ομοφυλοφιλία αλλά δεν ήταν αποδεκτή, ιδίως μεταξύ των ελευθέρων πολιτών, με τους δούλους δεν πολυασχολούνταν.

Ανώνυμος είπε...

Χρησιμοποιείς το ψευδώνυμο "Αχιλλέας Πάτροκλος" υπονοώντας κάτι. Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι ήταν ερωτικό ζευγάρι και μην διαστρέφεις το αρχαίο πνεύμα.

Όσο για την ομοφυλοφιλία, στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε πληθώρα αντιομοφυλοφιλικών νόμων, διότι ακριβώς υπήρχε ομοφυλοφιλία αλλά δεν ήταν αποδεκτή, ιδίως μεταξύ των ελευθέρων πολιτών, με τους δούλους δεν πολυασχολούνταν.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 30 Ιαν 9:11 π.μ. ,
εγώ τουλάχιστον χρησιμοποιώ ένα ψευδώνυμο και έχω τεκμηριώσει παλαιότερα το γιατί.Γιατί κι εσύ δεν χρησιμοποιείς ένα λ.χ. Σαβοναρόλα .

θα μπορούσες να μου πεις αφού όπως ισχυρίζεσαι οι αρχαίοι Ελληνες καταπολεμούσαν την ομοφυλοφιλία {καταπληκτικό ανέκδοτο , δηλαδη όπως την καταπολεμούσαν οι Εβραίοι της Παλαιάς Διαθήκης ...} ,γιατί τότε παρουσίαζαν τους Θεούς και ημιθέους να ερωτεύονται σφόδρα και να έχουν ερωτικές σχέσεις με θνητούς άντρες ?
Άνοιξε και καμμιά Ελληνική μυθολογία...εκτός της Ιουδα'ι'κής!

Αχιλλέας Πάτροκλος.

SkyWatcher είπε...

Αχιλλέα,
Δεν νομίζεις ότι καταντάει κουραστικό σε κάθε σχόλιο να αναφέρεσαι στους ομοφυλόφιλους; Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα για σένα, αλλά τελευταία, κατήντησε ο χώρος των σχολίων να έχει γίνει ένα διαρκές παιχνίδι πινγκ – πόνγκ. Από τη μία εσύ και από την άλλη όλοι άλλοι. Δεν προχωράει η δουλειά έτσι. Κάποιος θα σου μιλήσει «μελιστάλαχτα», κάποιος άλλος θα σε «κράξει». Και άντε πάλι από την αρχή. Και εγώ θα μπορούσα να πω πολλά, πάνω σε αυτά που γράφεις, αλλά συνεχώς λέω μέσα μου «άστο» (δεν έχω άλλωστε και χρόνο για ατελείωτες αντιπαραθέσεις). Σε προσωπικό επίπεδο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Αλλά εδώ είναι κάπως διαφορετικά, δε νομίζεις; Εκτός εάν θεωρείς ότι έχεις κάποιου είδους «χρέος» ή «αποστολή» να πείσεις τους αναγνώστες του ΚΟ για αυτά που πρεσβεύεις. Ακόμα και το ψευδώνυμο βρε αδελφέ, μοιάζει λίγο «προπαγανδιστικό». Δηλαδή το «Αχιλλέας – Βρισηίδα» που θα το βάλουμε; Γνωρίζεις ότι ο ελληνικός λαός έχει ένα συγκεκριμένο βίωμα και μια συγκεκριμένη πολιτεία και κουλτούρα. Καλώς ή κακώς αυτός είναι ο λαός μας. Δεν θα τον σεβαστούμε; Θα τον αλλάξουμε με το ζόρι; Θα τον πατήσουμε κάτω μέχρι να πει «ήμαρτον»; Θα τον φοβίσουμε με ευρωπαϊκής κοπής νομοθετήματα και με «αντιρατσιστικούς» νόμους; Αυτό σε ικανοποιεί; Με το να λες π.χ. «χαρείτε με αυτά που γράφετε όσο έχετε καιρό. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» εκφράζεσαι αφενός μεν σαν να είσαι «απέναντι», σαν να ανήκεις σε κάποιο άλλο «στρατόπεδο», σε κάποιο άλλο «σώμα», αφετέρου δε δείχνεις μία ξεκάθαρα απειλητική και εκδικητική διάθεση. Δικαίωμά σου είναι να έχεις τέτοια διάθεση, δεν λέω, αλλά φίλε, μετά, τα περί «αγάπης» και «ανοχής» ηχούν αλλιώτικα. Επίσης τα περί πατρίδας. Γιατί εάν είσαι πατριώτης όπως λες, θα πρέπει να παραμερίσεις για λίγο οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή «στόχο» και να βάλεις την πατρίδα πάνω από όλα. Και πατρίδα είναι η κοινή μας ιστορία, η κοινή μας κουλτούρα και η κοινή μας πίστη. Δεν θα τα διαγράψουμε αυτά γιατί ο Γερμανός υπουργός είναι ομοφυλόφιλος και γιατί οι Αγγλικανοί χειροτονούν ομοφυλόφιλους (και εμείς πρέπει ντε και καλά να τους μοιάσουμε, αλλιώς είμαστε γκάου). Και πάλι δικαίωμά σου να τα υποστηρίζεις αυτά, αλλά «πατριώτης» είναι μεγάλη κουβέντα. Δεν πρέπει ο πατριώτης να βλέπει το «κοινό καλό» και να μην τον «απατάγη η ῾διοτέλεια» όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης; Ο οποίος είπε το μεγάλο εκείνο: Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ”. Και αν θέλεις, προβληματίσου σε παρακαλώ με αυτό που εμένα με έχει κάνει τρομερά καχύποπτο. Ποιος ωφελείται αλήθεια, από τον κατακερματισμό της κοινωνίας σε λόμπι και υπο-ομάδες που η κάθε μία προωθεί τα δικά της «ατομικά δικαιώματα» εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του έθνους; Ωφελείται η πατρίδα; Γιατί άραγε κοινότητες ομοφυλόφιλων και επιφανείς ομοφυλόφιλοι στέκονται πάντα «αλληλέγγυες» με ομάδες που προωθούν την πολυπολιτισμικότητα, που υποστηρίζουν τα «δικαιώματα των μεταναστών», με ομάδες κατά του «φασισμού» (όπου «φασίστας» είναι όποιος δεν ψηφίζει από ΣΥΡΙΖΑ έως ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και με άλλες πιο ύποπτες που υποστηρίζουν τα «δικαιώματα των μειονοτήτων»; Ωφελείται η πατρίδα; Ή οι οραματιστές των ανομοιογενών πολυπολιτισμικών κοινωνιών μαζανθρώπων που θα υποκύψουν ευκολότερα στον οδοστρωτήρα της Νέας Τάξης;
Στα λέω με καλή διάθεση και εύχομαι να είσαι πάντα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποια σημεία δεν διαφωνώ μαζί σου Sky Watcher ,αλλά ως προς τα δικαιώματα των γκέι στην Ελλάδα και τη στάση της Πολιτείας πρέπει να γίνουν κάποια βήματα .Είμαστε πολύ πίσω. Ασφαλώς όταν έγραψα σε κάποιον "γράψε αυτά όσο έχεις καιρό" εννοούσα μέχρι να αναγνωριστούν από το κράτος τα ίσα δικαιώματα .Μετά δεν θα έχει νόημα να τα γράφει αυτά ...
Ως προς τα σχόλια τώρα , φίλε μου, το μπλογκ είναι δικό σου κι εσύ θέτεις τους κανόνες, αν σε ενοχλούν προσωπικά ή άλλους σχολιαστές κάποια σχόλιά μην τα δημοσιεύεις ,δεν θα σε παρεξηγήσω αφού με "προειδοποίησες".
Άλλως τε δεν σκοπεύω να πάρω σύνταξη γράφοντας "αντιδραστικά" σχόλια στον Κ.Ο.
Ωραίο το Αχιλλέας -Βρισηίδα ...γιατί όχι ?Μπορεί να το χρησιμοποιεί ένα αντρόγυνο σχολιαστών.Κανένα πρόβλημα.
Υ.Γ.Και ένα κέντρισμα για περαιτέρω σκέψη... η Νότιος Αφρική ,που έζησε ένα σκληρότατο απαρτχά'ι'ντ ,εχει θεσπίσει τον πολιτικό γάμο και ίσα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους κατοίκους της ,άραγε το έκαναν για να υπονομευθεί η μαύρη φυλή ?

Ο Αχιλλέας που ψάχνει το άλλο του μισό στη Λευκή νήσο...

Solo machos είπε...

Η ομοφυλοφιλια δεν ειν μια οποιαδηποτε αμαρτια, ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσοστομος την χαρακτηριζει ως την πιο απαισια απο ολες, την πιο διαστροφικη, που διαστρεφει τον ψυχικο κοσμο, μολυνει με μισος εναντιον Θεου κ ανθρωπων τη ψυχη, την κορωνιδα των κακων......Αυτα δεν τα λεω, εγ ω, κ ουτε τολμω να σκεφτω οτι ο Αγιος ειναι ρατσιστης.