Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Ήρθε το «υπερσύγχρονο τατουάζ»: Το βάζεις στο δέρμα σου και σε «σώζει»…Ένα νέο high tech τατουάζ μπορεί σύντομα να είναι ο «σωτήρας» σας την επόμενη φορά που θα αρρωστήσετε, γράφει η Daily Mail.

Από μετάξι και χρυσό, αυτό το προσωρινό ανάγλυφο στο δέρμα θα μπορούσε να ανιχνεύσει πράγματα όπως βακτηριακές λοιμώξεις και να δίνει το δικαίωμα σε άλλους να γνωρίζουν αν είστε άρρωστοι.

Με μια κλήση.

Θεωρητικά, πάντως.

Η απίστευτη αυτή ανακάλυψη ανήκει στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πρίνστον των ΗΠΑ, Μάικλ ΜακΆλπιν (Michael MacAlpen).

Δημιούργησε λοιπόν ένα πρωτοποριακό τατουάζ, ραμμένο επάνω στο δέρμα από μετάξι και χρυσό, το οποίο είναι ικανό να εντοπίζει τις αρρώστιες στον οργανισμό και να ενημερώνει μέσω τηλεφωνικών κλήσεων για το αν ασθενείτε!

Το τεχνο-τατουάζ «σωτήρας» διαθέτει ενσωματωμένη κεραία, η οποία μπορεί ασύρματα να ενημερώσει κοντινούς υπολογιστές για την ασθένειά και να σας βοηθήσει να λάβετε άμεσα βοήθεια.

Στην φωτογραφία : O McAlpine και η ομάδα του προσπάθησε πρώτα να εφαρμόσει την μέθοδο εντοπισμού της νόσου με το τατουάζ σε δόντια αγελάδας.

Πώς του ήρθε η ιδέα; Όταν διάβαζε για μια γυναίκα που ξαφνικά έπαθε κρίση άσθματος σε ένα σούπερμαρκετ. «Δεν μπορούσε να αναπνεύσει κανονικά έτσι ώστε να μπορέσει να πει στους συνανθρώπους της τι πρόβλημα είχε, όμως είχε ένα τατουάζ στο χέρι της που έγραφε “άσθμα”. Σκέφτηκα, αντί να έχει ένα κανονικό τατουάζ, γιατί να μην έχει ένα ηλεκτρονικό που να μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς την ασθένειά της;» αναφέρει ο ΜακΆλπιν.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο καθηγητής καινοτομεί. Πέρυσι, μαζί με την ερευνητική του ανακάλυψαν ένα τεστ με το οποίο μπορούσαν να αντιληφθούν την ασθένεια ενός ανθρώπου από την αναπνοή του, τοποθετώντας ένα μικροσκοπικό μόριο άνθρακα, τη γραφίνη, στο δόντι του ασθενούς.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

2 σχόλια:

ANASTASIO5675 είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

"Νεοελληνική γλώσσα Γ' γυμνασίου".
Κείμενο 3:Η ελληνική κοινωνία αλλάζει.σελ11
Κείμενο 5:Ελλάδα,σταυροδρόμι των λαών.σελ12-13
Κείμενο 7:Τα ελληνικά...μυστήρια.(Λίβελος για την Εκκλησία).σελ14
Κείμενο 13.Ξένος εύπορος,ψάχνει σπίτι στην Ελλάδα.
3η ενότητα.
Κείμενο:Ο ρατσισμός όπως τον εξήγησα στην κόρη μου.σελ46
Κείμενο 2:Στην θέση του άλλου.σελ 47.
Κείμενο 3:Διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.
Κείμενο 4:Πολυεθνικές τάξεις στο σχολείο.σελ 52
Κείμενο 5:Εγώ προκατειλημμένη;
Διαβάζω και γράφω σελ 55.
Κείμενο 9:Ο διωγμός των εβραίων της Θεσσαλονίκης σελ 58.
Διαβάζω και γράφω σελ 61.
Και πολλά άλλα.άλλα, το βιβλίο,όλο το μάθημα,έχει δομηθεί πάνω στην παραδοχή ότι είμαστε ένας λαός ρατσιστών..Το μάθημα είναι ένα ΑΙΣΧΟΣ.Φανταστείτε τι βιώνουν τα παιδιά μας στην τάξει όταν έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με την στάμπα του ρατσιστή!!!Δεν επιτρέπετε να το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι.
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ