Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Gene Roddenberry, Star Trek και New AgeΑπό άρθρο του Jason Kovar (Hollywood Unmasked) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

«Θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει γύρω από μια ταινία; Είναι μια θρησκευτική εμπειρία, παραδοθείτε σε αυτή, είναι τρομερό» - Ρίτσαρντ Ντρέιφους, ηθοποιός.

Trekies στις γνωστές κάρτες Illuminati
Η αναζωπύρωση του Star Trek του Gene Roddenberry στη δεκαετία του 1980 άναψε και πάλι τη φωτιά σε εκατομμύρια αδρανείς "Trekies" σε όλη την Αμερική και έξω από αυτήν. Συνεχίζοντας σταθερά μέσα στη δεκαετία του 1990, το φαινόμενο Star Trek επεκτάθηκε σε πολλαπλές τηλεοπτικές εκπομπές αποτίοντας φόρο τιμής στην αρχική σειρά των 60's. Γεμάτο με Νεοεποχίτικη εκονογραφία, το Star Trek ασχολήθηκε με θέματα όπως τηλεκίνηση, τηλεπάθεια, αθεϊσμός, ψυχικά φαινόμενα, channeling, mind control, μεταβίβαση μυαλού, οντότητες που συζούν στο ίδιο σώμα και άλλες αποκρυφιστικές ιδεολογίες.

Για τον δημιουργό του, τον Gene Roddenberry, γράφει ο βιογράφος του, Joel Engel:

"Λάτρης της ουμανιστικής (αθεϊστικής) φιλοσοφίας, περιφρονούσε την οργανωμένη θρησκεία, έχοντας από παλιά αποκηρύξει τις διδασκαλίες της Βαπτιστικής Εκκλησίας στην οποία πήγαινε παιδί, με την πεποίθηση ότι η θρησκευτική πίστη ήταν ένα απομεινάρι της προ-λογικής (prerational) ηλικίας. Στο σύμπαν του Roddenberry, ο άνθρωπος έκανε τους κανόνες και ο άνθρωπος μπορούσε να σπάσει τους κανόνες".

Εμπνευσμένος, λες, από το «Βιβλίο του «Νόμου» του αποκρυφιστή Aleister Crowley («Δεν υπάρχει νόμος πέρα από το Κάνε ό,τι θέλεις»), ο Roddenberry τονίζει: "Δεν υπάρχει μέρος για εντολές «Ου…». Το μόνο «Ου» στο Star Trek αναφέρεται στο δικαίωμα του καθενός να είναι αυτός που είναι".

Σκηνές από την animation "παιδική" σειρά Star Trek  και το επεισόδιο The Magicks of Megas-Tu.
Ο Roddenberry είχε μια σαφή εικόνα ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές του θα είναι το κύμα του μέλλοντος. Το μέλλον του θα συμμορφωθεί με τις αντιχριστιανικές και ουμανιστικές αντιλήψεις της Νέα Εποχής προετοιμάζοντας την ανθρωπότητα για το αναπόφευκτο μέλλον κάτω από τον αντίχριστο. Μέσα από τις εκπομπές υπήρχε μια  έκκληση προς την ανθρώπινη φυλή να μείνει ενωμένη, μακριά από τις εντολές του Θεού. Αυτό είναι συμβατό με τη θεωρία της εξέλιξης, την οποία πολλοί νεοεποχίτες τηρούν ως μέρος της θείας ανακατασκευή μας σε «θεούς». Ο Roddenberry αναφέρει:

«Είναι ένα είδος αλληλεξάρτησης στην οποία το σύνολο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του. Νομίζω ότι αυτό θα αποτελέσει ένα νέο είδος, την ανθρώπινη κολεκτίβα. Νομίζω ότι οδηγούμαστε προς τα εκεί. Φαίνεται να είναι ένα φυσικό επακόλουθο της εξέλιξης».
Ο Σποκ κάνει το σύμβολο των Illuminati με τα χέρια του
Απηχώντας αποκρυφιστικές νεοεποχίτικες διδασκαλίες, ο Roddenberry δείχνει ότι είμαστε όλοι «θεοί». Όταν ρωτήθηκε "Έτσι, βασικά αυτό που λέτε είναι ότι εγώ είμαι Θεός;" Μου απάντησε: "Βεβαίως Και οι δύο είμαστε".

"Η δημιουργία του Star Trek ήταν μια πολύ πνευματική εμπειρία... Είναι πραγματικά μια ζωή πέρα ​​από αυτό. Είναι ο κόσμος μου ... Ίσως είναι αυτή η θεότητα μέσα μας που εμείς ονομάζουμε Θεό. "

Σε μια ταινία Star Trek υπάρχει ο ακόλουθος διάλογος:

Captain Kirk: "Κοσμικές σκέψεις κύριοι ;"

Bones McCoy: "Κάνουμε κάποιες εικασίες. Είναι ο Θεός πραγματικά εκεί έξω.;"

Captian Kirk: "Ίσως δεν είναι εκεί έξω, Bones. Ίσως είναι εδώ ακριβώς (δείχνει το στήθος του.) Η ανθρώπινη καρδιά..".

Λέει ο Roddenberry : "Αυτό που συμβαίνει είναι ότι εγώ τους ανέδειξα (τους ‘ήρωες’ της σειράς) σε αυτόν τον κόσμο, τον κόσμο της ανθρωπότητας, και παίρνουν τη θέση τους μεταξύ τους. Μεταξύ μας. Αλλά δεν νομίζω ότι τους δημιούργησα. Μπορούν ήδη να υπάρχουν. Απλά, εγώ απλά, τους εισήγαγα. Από εκεί πραγματικά ήρθε όλη η ιδέα του Star Trek ... εγώ είμαι απλά ένα όχημα, ένας μεταφορέας. "
Ο Anton LaVey και ο Aleister Crowley και οι δύο μίλησαν για μια ομάδα δαιμονικών οντοτήτων με το όνομα "The Nine". Ο Crowley έγραψε: «Υπηρετώ τον μεγάλο δάσκαλο μου τον Σατανά και το Συμβούλιο των Εννέα». Ο Roddenberry έγραψε ένα σενάριο για ένα ολόκληρο καλοκαίρι που βρίσκεται κάτω από την επίδραση ενός μέντιουμ που λέγεται "The Nine", για μια ομάδα εξωγήινων που εισβάλουν στη γη και δημιουργούν ένα νέο βασίλειο, που μοιάζει με αυτό που περιγράφει η Βίβλος για τον αντίχριστο και το βασίλειό του.
ΚΟ: Κάποιοι στο διαδίκτυο ισχυρίζονται ότι ο Roddenberry υπήρξε Μασόνος 33ου βαθμού.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

citizenbasil είπε...


Σχεδόν όλα τα έργα ή σίριαλς επιστημονικής φαντασίας έχουν αποκρυφιστικές επιρροές. Το Σταρ Τρεκ πάντως, δεν είχε και δράση να πάρει. Μόνο ο Σποκ που πίεζε κάτι τύπους στο σβέρκο και έπεφταν αναίσθητοι, κι αυτό μούφα πρέπει να είναι, δεν γίνεται. Όλο διαλόγους ήταν, δράση γιοκ. Ξεφτίλα τελείως.

Το πιο εντυπωσιακό πράγμα σχετικά με το STAR TREK είναι οι TREKIES!