Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Θάνατος από σμήνος μικροσκοπικών drones: Τρομακτικό βίντεο από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με μικροσκοπικά flybots (μύγες-ρομπότ) που μπορούν να αιωρούνται, να σέρνονται ακόμη και να σκοτώνουν στόχους


Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αναπτύσσει μικροσκοπικά μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones) που θα πετούν σε σμήνη, θα αιωρούνται σαν μέλισσες, θα σέρνονται σαν αράχνες, ακόμα και θα γλιστρούν επάνω από  ανυποψίαστους στόχους και θα τους εκτελούν με θανατηφόρα ακρίβεια.

Η Διεύθυνση Αεροχημάτων (Air Vehicles Directorate), ένας ερευνητικός βραχίονας της Πολεμικής Αεροπορίας, έχει κυκλοφορήσει ένα computer-animated βίντεο που περιγράφει τις δυνατότητες των μελλοντικών Micro Air Vehicles (MAVs). Το πρόγραμμα υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον πόλεμο με τη μείωση του μεγέθους των μαχητών.

«Τα MAVs θα γίνουν ένα ζωτικής σημασίας στοιχείο για το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον πολέμου και θα βοηθήσουν να εξασφαλιστεί η επιτυχία στο πεδίο της μάχης για το μέλλον», λέει ο αφηγητής.

«Τα διακριτικά, διάχυτα, θανατηφόρα Micro Αερο-Οχήματα, ενισχύουν τις δυνατότητες του μελλοντικού μαχητή του πολέμου».

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε από τη Air Vehicle Directorate, παρουσιάζεται ένα drone σαν περιστέρι που μπορεί να αντλεί ενέργεια από ένα ηλεκτρικό καλώδιο, ενώ η κάμερά του παρακολουθεί ένα στόχο.
Το έργο, το οποίο έχει την βάση του στην Αεροπορική Βάση Wright-Patterson στο Ντέιτον του Οχάιο, αποκαλύφθηκε στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού National Geographic.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχουν ήδη μικρά πρωτότυπα με τηλεχειριστήριο - αλλά καταναλώνουν τόση δύναμη που μπορούν να λειτουργήσουν μόνο για λίγα λεπτά. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να προοδεύσει η τεχνολογία των μπαταριών για να κάνει το σχέδιο εφικτό.

Παρόλα αυτά, η Πολεμική Αεροπορία έχει μια σαφή ιδέα για το τι ελπίζει να επιτύχει με το πρόγραμμα.
Το διαφημιστικό βίντεο ξεκινά με ένα σμήνος από μικροσκοπικά drones να πέφτουν σε μια πόλη από ένα αεροπλάνο.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εργάζονται από κοινού σε μια μεγάλη, λεπτομερή εικόνα πεδίου μάχης - ξεχωρίζοντας επιμέρους στόχους, χωρίς να παραβλέπεται το ευρύτερο σκηνικό.

Το βίντεο δείχνει πώς τα MAVs θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να γλιστρούν επάνω από ανυποψίαστους στόχους και να τους σκοτώνουν με ένα και μόνο θανατηφόρο πυροβολισμό

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να είναι εξοπλισμένα με εύφλεκτες χημικές ουσίες ή ακόμη και εκρηκτικά.

Καθώς τα drones πέφτουν, αρχίζουν να πετάνε - όχι σαν αεροπλάνα, αλλά όπως τα έντομα. Τα υψηλής συχνότητας φτερά επιτρέπουν στα drones να αιωρούνται και να κάνουν ελιγμούς σε στενούς χώρους.

Ο στρατός έχει ήδη διαμορφώσει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος σαν σκώρο που μπορεί να κτυπά τα φτερά του 30 φορές το δευτερόλεπτο. Ωστόσο, η δραστηριότητα εξαντλεί την μικρή μπαταρία του μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με το National Geographic.
Ένας άλλος τύπος drone πετά στα ύψη σαν περιστέρι και κουρνιάζει διακριτικά σε ένα καλώδιο για να παρατηρήσει έναν στόχο με μια κάμερα.

Η Πολεμική Αεροπορία εργάζεται για την τεχνολογία που θα επιτρέψει στα drones να αντλούν ηλεκτρική ενέργεια από καλώδια ρεύματος και άλλες πηγές - ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για ημέρες ή και εβδομάδες.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούν προηγμένο λογισμικό για να πλοηγούνται με τη «θέα», και όχι από GPS - που μπορεί να μπλοκαριστεί από τα κτίρια ή από παρεμβολές του εχθρού

Το εκπαιδευτικό βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας δείχνει ένα φτερωτό MAV να ακολουθεί ένα στόχο, καθώς κινείται μέσα στους δρόμους μιας πυκνοκατοικημένης πόλης.

Το βίντεο απεικονίζει τρία drones να ακολουθούν ένα στόχο σε ένα σπίτι, όπου κάνουν ελιγμούς σε διαδρόμους και δωμάτια απαρατήρητα.

«Το μικρό τους μέγεθος και η ευκίνητη πτήση επιτρέπει στα MAVs να εισέρχονται κρυφά σε σημεία απρόσιτα από τα παραδοσιακά μέσα της εναέριας επιτήρησης», λέει ο αφηγητής.
 
Το βίντεο ακολουθεί τα drones να πετούν μέσα από μια ανοιχτή πόρτα και να γλιστρούν πίσω από έναν άνθρωπο ο οποίος στοχεύει με ένα τουφέκι.

Στην οθόνη, ένας μικρό, αιωρούμενο όχημα σταματά πριν πυροβολήσει τον άνθρωπο απ’ ευθείας στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Δείτε το Βίντεο: 


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://edition.cnn.com/2013/01/06/opinion/mlodinow-science-frontier/index.html?hpt=hp_c1

konion είπε...

Καὶ μέχρι νὰ ὑλοποιηθοῦν θὰ ἔχουν βρεθῆ ἀντίμετρα καὶ ὁ ἀγὼν θὰ συνεχίζεται γιὰ τεχνολογικὴ πρωτοπορία, τὴν ὁποῖα πρὸς τὸ παρόν, κατέχουν οἱ Η.Π.Α.

Ανώνυμος είπε...

Η Αποκάλυψη δεν γράφει γιά κάτι ακρίδες που τους Δόθηκε εντολή να βασανίσουν τους ανθρώπους για 6μήνες;