Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μαύρος ο Σαμψών στην σειρά «Βίβλος» του History Channel



Επικών διαστάσεων ποσοστά τηλεθέασης έχει η μίνι σειρά «Η Βίβλος» (The Bible) του καναλιού History Channel, της οποίας έχουν ήδη προβληθεί τα τρία πρώτα μέρη από τα συνολικά πέντε, της σειράς.

Το τρίτο μέρος ξεπέρασε οτιδήποτε παρουσιάστηκε από το NBC και το ABC ολόκληρη την εβδομάδα, αναφέρει η Washington Times.

Τα τρία πρώτα μέρη τα είδε ένα κοινό 13,1 εκατομμυρίων, 10,8 εκατομμυρίων και 10,9 εκατομμυρίων τηλεθεατών αντίστοιχα.

Παραγωγός της σειράς είναι ο Mark Burnett, δημιουργός του reality "Survivor" και η σύζυγός του, ηθοποιός Roma Downey. Η πρώτη προβολή έγινε την Κυριακή 10 Μαρτίου του 2013 και η σειρά ολοκληρώνεται την Κυριακή του Πάσχα (των Καθολικών).

Στο δεύτερο επεισόδιο, καλύπτεται η περίοδος από τον Ιησού του Ναυή που στέλνει τους κατασκόπους στην Ιεριχώ (Ιησούς του Ναυή 2:1) μέχρι τη γέννηση του Σολομώντα (Β΄ Σαμουήλ 12:24).

Τον Σαμψών, τον τελευταίο Κριτή του λαού Ισραήλ πριν τον Σαμουήλ με τις υπερφυσικές δυνάμεις, υποδύεται ένας μαύρος ηθοποιός  ονόματι Nonso Anozie, καθώς και πολλοί ηθοποιοί στην ιστορία του, όπως η μητέρα του, που μοιάζει με βασίλισσα αφρικανικής φυλής.
 
Σύμφωνα με την Βίβλο (Κριτές 13 έως 16), ο Σαμψών ήταν Ισραηλίτης, γιος πατέρα και μητέρας Ισραηλιτών. Αν και είναι πιθανό ότι κάποιοι άνθρωποι αφρικανικής καταγωγής είχαν εγκατασταθεί μεταξύ των αρχαίων Ισραηλιτών, ο Σαμψών σίγουρα δεν ήταν αφρικανικής καταγωγής. Ως Ισραηλίτης ήταν σημιτικής καταγωγής, ο τόνος του δέρματος του θα ήταν ανοικτό έως σκούρο καφέ, στην καλύτερη περίπτωση.

Ο «μαύρος Σαμψών» όχι μόνο δεν δυσαρέστησε τους πάστορες στις ΗΠΑ, αλλά πολλοί «ενθουσιάστηκαν» γιατί έτσι, είπαν, προβάλλεται η «διαφορετικότητα»!

Ο τρόπος επίσης, που το επεισόδιο απεικονίζει τις συνθήκες της γέννησης του Σαμψών δίνει την εντύπωση ότι επρόκειτο για μια «θαυματουργική γέννηση», με τον ίδιο τρόπο όπως έγινε η σύλληψη του Ιησού Χριστού από την Παρθένο Μαρία!. Ο πατέρας του Σαμψών (Μανωέ) δεν αναφέρεται στο επεισόδιο, και η μητέρα του Σαμψών λέει, «ο Θεός έδωσε τον Σαμψών σε μένα». Πράγματι η σύλληψη του Σαμψών ήταν θαυματουργική, αλλά ξεκίνησε με την κανονική ανθρώπινη σύλληψη.

Πάντως, οι μαύροι τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται όλο και περισσότερο σε ταινίες και σειρές με ιστορικό – μυθολογικό – θρησκευτικό περιεχόμενο. Χάριν προφανώς προβολής της «διαφορετικότητας» και του «αντιρατσισμού»! 
Έτσι, στην σειρά «Ιάσων και Αργοναύτες» (2000), ο Ορφέας είναι μαύρος! Και στην ταινία «Θωρ» (2011) μαύρος ηθοποιός υποδύεται τον θεό Heimdall (Χέιμνταλ) έναν από τους θεούς της Σκανδιναβικής μυθολογίας (βλ. άρθρο εδώ).
Μαύρη είναι και η Καλυψώ στην μίνι σειρά «Οδύσσεια» (1997).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παραχάραξη της ιστορίας ,προπαγάνδα και φυσικά πολιτική ορθότητα απο το εβραιοχόλυγουντ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν γυρίσουν ταινία για τον Malcolm X αςτον εμφανίσουν λευκό στο όνομα της διαφορετικότητας