Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Σε δύσκολη θέση ο Τ. Ερντογάν από τις δηλώσεις του Σαρλ Αζναβούρ



Για άλλη μια φορά, ΚΑΜΙΑ αντίδραση από την Αθήνα, «μόκο» και από τους θιασώτες της «ελληνοτουρκικής φιλίας»

Μαγκωμένοι οι Τούρκοι προσπαθούν να αντικρούσουν τις δηλώσεις του πολύ γνωστού Γάλλου τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ (φωτογραφία), ο οποίος είναι πρέσβης της Αρμενίας στην Ελβετία. Ο Αζναβούρ δήλωσε ότι σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, τον άκουσε να λέει τη φράση «μισώ τους Αρμένιους και τους Έλληνες». Το τουρκικό ΥΠΕΞ έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «αντικρούουμε σθεναρά αυτή την αβάσιμη και χωρίς νόημα κατηγορία. Ο τουρκικός λαός έχει μια μακρά εμπειρία συμβίωσης (!!!) με τον αρμενικό και τον ρωμαίικο λαό. Έχουμε τονίσει με έμφαση ότι είναι λάθος να αναβιώνουμε την εχθρότητα».


Για άλλη μια φορά, το ελληνικό ΥΠΕΞ σιώπησε, για να μην θυμώσει την Άγκυρα...


Ο Σαρλ Αζναβούρ είναι ο διασημότερος σήμερα Γάλλος, τραγουδιστής και παράλληλα τραγουδοποιός, ηθοποιός, διπλωμάτης και Ιππότης ταγμάτων. Είναι ο μοναδικός στον κόσμο καλλιτέχνης που προς τιμή του, «εν ζωή», έχει ανεγερθεί μνημείο στο οποίο φέρεται ο ανδριάντας του. Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 22 Μαΐου του 1924. Είναι αρμενικής καταγωγής και το πραγματικό του όνομα είναι Βαγινάκ Αζναβουριάν. Το 1998 το CNN τον συμπεριέλαβε στην τριάδα των μεγαλύτερων τραγουδιστών του αιώνα μαζί με τους Έλβις Πρίσλεϊ και Μπομπ Ντύλαν. Διατηρεί διπλωματικό διαβατήριο Γαλλίας και Αρμενίας και είναι πρέσβης καλής θέλησης της Αρμενίας στην Ουνέσκο, καθώς επίσης και μόνιμος αντιπρόσωπος της Αρμενίας στον ΟΗΕ. Στην Αρμενία έχει ανακηρυχεί εθνικός ήρωας ενώ μεγάλη πλατεία της πρωτεύουσας φέρει το όνομά του.

4 σχόλια:

manigr.blogspot.com είπε...

Αφού προσπαθούν για την αναβίωση των αυτοκρατορικών περιόδων δεν μπορεί να αντιμετωπισθούν με τίποτε άλλο εκτός από τον ελληνικόν αντίστοιχο.

Εύρυτος είπε...

Λογικό και αναμενόμενο να μην υπάρχουν αντιδράσεις από το (ανθ)ελληνικό κράτος - Μισεί και αυτό τους Έλληνες!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι να πούνε τα ανθελληνικά καθαρματα της κατοχικης κυβερνήσεως; Εχθροί της Ελλαδος ειναι οι αλήτες, υπάκουα σκυλάκια του ΔΝΤ και χανουμακια των Τούρκων.

konion είπε...

Δὲν εἶναι ἀνάγκη τὸ ΥΠ.ΕΞ. νὰ κάνη καμμία δήλωσι, ἐπὶ τοῦ θέματος.
Τὸ πρόβλημα εἶναι ὅτι ἡ ἑλληνικὴ ἐξωτερικὴ πολιτικὴ δὲν βασίζεται στοὺς σωστοὺς ἀνθρώπους. Ἔτσι κι ἀλλιῶς ὁ λαὸς πλέον εἶναι μίζερος, ἐνδιαφέρεται γιὰ τὴν κοιλιά του χωρὶς νὰ βλέπη πέρα ἀπὸ τὴν μύτη του καὶ αὐτὸ δὲν περνᾶ ἀπαρατήρητο ἀπὸ τοὺς ἐχθρούς μας.