Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Χιλιάδες Γεωργιανοί ματαίωσαν την πορεία για τα «δικαιώματα των ομοφυλόφιλων»Ορθόδοξοι ιερείς και χιλιάδες Γεωργιανοί έσπασαν τα φράγματα της αστυνομίας και ανάγκασαν τους «γκέι ακτιβιστές» να εγκαταλείψουν την Παρασκευή, την σύντομη εκδήλωσή τους, για την «παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας».

Κρατώντας πανό που έγραφαν «Σταματήστε την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα στη Γεωργία!» και "Όχι στην πόλη μας!" οι διαδηλωτές κατέκλυσαν μια πλατεία στο κέντρο της Τιφλίδας, όπου περίπου 50 Γεωργιανοί είχαν μαζευτεί για να υποστηρίξουν τα «δικαιώματα των ομοφυλοφίλων». Οι αστυνομικοί συνόδευσαν τους ομοφυλόφιλους σε λεωφορεία και τους οδήγησαν μακριά για να αποφύγουν τα χειρότερα.
Αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και κάποιοι δημοσιογράφοι, τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με γεωργιανά μέσα ενημέρωσης.

"Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτά τα άρρωστα άτομα να πραγματοποιούν γκέι παρελάσεις στη χώρα μας", δήλωσε ο Zhuzhuna Tavadze, κραδαίνοντας ένα μάτσο τσουκνίδες και προσθέτοντας ότι ήταν έτοιμος να πολεμήσει.

«Είναι ενάντια στις παραδόσεις μας και την ηθική μας».

Αργότερα το βράδυ, θορυβώδη πλήθη βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να φωνάζουν σε ανθρώπους που νόμιζαν ότι μπορεί να είναι ομοφυλόφιλοι.

Ακτιβιστές «για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων», δήλωσαν ότι ήταν απογοητευμένοι.
«Αυτοί οι άνθρωποι (διαδηλωτές για τα «δικαιώματα των ομοφυλόφιλων») θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους και να πραγματοποιούν  διαδηλώσεις», δήλωσε ο Νίνο Bolkvadze, δικηγόρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ταυτότητα».

Η Γεωργία έχει πληθυσμό 4,5 εκατομμύρια και οι περισσότεροι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Υπάρχουν μόνο μερικές καφετέριες ή μπαρ στην πρωτεύουσα Τιφλίδα, όπου οι ομοφυλόφιλοι συναντιούνται.

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Ηλίας Β', προέτρεψε τις αρχές να μην επιτρέψουν την διαδήλωση για τα «δικαιώματα των ομοφυλόφιλων», λέγοντας ότι αποτελεί "μια παραβίαση του δικαιώματος της πλειοψηφίας" και "προσβολή" στις γεωργιανές παραδόσεις. Προηγουμένως χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως «ανωμαλία και ασθένεια».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θλῖψι προκαλεῖ ἡ σύγκρισις ἀνάμεσα στοὺς δικοὺς μας ἱερεῖς καὶ τοὺς Γεωργιανοὺς καὶ γενικῶς ἀνάμεσα στοὺς Ἓλληνες καὶ στὸν λαὸ τῆς Γεωργίας.

Γνωρίζω πόσο πολύ φτωχοὶ εἶναι,ὃμως ἔχουν ἀξιοπρέπεια

Πῶς γίναμε ἐμεῖς ἔτσι;

Πῶς ἐπιτρέψαμε στοὺς ἐχθροὺς τοῦ Ἑλληνισμοῦ νὰ μᾶς καταντήσουν περίγελο τῆς οῖκουμένης;