Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η σοσιαλίστρια υπουργός παιδείας της επαρχίας της Αστούριας έστειλε εγκύκλιο στα σχολεία να αφαιρεθεί κάθε αναφορά σε «Χριστούγεννα» και «Μεγάλη Εβδομάδα» για να μην «προσβάλλονται» οι μη χριστιανοί


Η περιφερειακή κυβέρνηση της Αστούριας έστειλε μια εγκύκλιο στα σχολεία ζητώντας να αφαιρεθεί κάθε αναφορά για τα Χριστούγεννα από τα ημερολόγια του σχολείου και να αντικατασταθεί με τον όρο "χειμερινές διακοπές"..

* Η επαρχία των Αστουριών βρίσκεται στο βορρά της Ισπανίας και είναι μια από τις 17 αυτόνομες κοινότητες (περιφέρειες) της Ισπανίας. Οι πιο σημαντικές πόλεις είναι η πρωτεύουσα το Οβιέδο και η Χιχόν.

Η κυβέρνηση της Αστούριας έχει αποφασίσει να βάλει το χέρι της στην εξάλειψη των  χριστιανικών πολιτιστικών ριζών της Ισπανίας. Η Υπουργός Παιδείας της  περιφερειακής κυβέρνησης Dona Ana González Rodríguez, απέστειλε εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία που υπάγονται στη δικαιοδοσία της, ζητώντας τους να αφαιρέσουν τους όρους "Χριστούγεννα" και "Μεγάλη Εβδομάδα" από το σχολικό ημερολόγιο.
Η κ. Gonzalez (φώτο) θέλει όλες οι αναφορές στον Χριστιανισμό να αντικατασταθούν με τα αντίστοιχα "χειμερινές διακοπές" και "τέλος της δεύτερης περιόδου των διακοπών" που είναι όροι αποδεκτοί από όλους, συμπεριλαμβανομένων των μη χριστιανών.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα όμως. Η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς καμία διαβούλευση με τα εν λόγω σχολεία και τους γονείς. Φυσικά, το Παρατηρητήριο για τη Θρησκευτική Ελευθερία και την Ελευθερία Συνείδησης (OLRC), ζήτησε από την κα Γκονζάλες να λάβει υπόψη το λαϊκό συναίσθημα και να σεβαστεί την παράδοση και την κάλεσε να εργαστεί για να εξασφαλιστεί ότι οι νέοι θα λάβουν μια  ολοκληρωμένη εκπαίδευση που είναι τόσο αναγκαία . Η εκπρόσωπος του ORLC Maria Garcia επέκρινε τις άοκνες προσπάθειες της κα Γκονζάλες να κάνει τους ανθρώπους στην Ισπανία να ξεχάσουν τις χριστιανικές ρίζες της Ισπανίας.

Σύμφωνα με την σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πριγκιπάτου της Αστούριας, η απόφαση αυτή ελήφθη έτσι ώστε «να μην πληγωθούν οι ευαισθησίες των ανθρώπων» (!)."Οι «γιορτές» πάντα ονομάζονται Χριστούγεννα και Μεγάλη Εβδομάδα / Πάσχα και κανείς δεν έχει προσβληθεί από αυτό", υποστήριξε η ORLC. "Η υπουργός της Αστούρια σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να επιτύχει αυτή την «εβδομάδα του τίποτα» χωρίς διαβούλευση με τις κορυφαίες προσωπικότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στο ORLC δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς ακριβώς οι ευαισθησίες των ανθρώπων προσβάλλονται και ζητάμε από την Dona Ana González να μας εξηγήσει τους λόγους".
«Η ORLC καλεί, συνεπώς, την υπουργό να παραιτηθεί από τις κοσμικές φιλοδοξίες της, και να δει ότι η Ισπανία είναι μια χώρα με χριστιανικές ρίζες, οι οποίες δεν μπορούν να ξεχαστούν από τη μια στιγμή στην άλλη», πρόσθεσε η Maria Garcia. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η διαδικασία ανακατάληψης της χώρας από τους Βορειο-Αφρικανούς μουσουλμάνους εισβολείς πριν από πολλούς αιώνες άρχισε στην Αστούριας.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Αστούριας αντιγράφει αυτό που πολλές άλλες ευρωπαϊκές σοσιαλιστικές κυβερνήσεις φαίνεται να κάνουν. Υπήρξε μια έντονη αντιπαράθεση στο Βέλγιο τις τελευταίες εβδομάδες, σχετικά με μια υπουργική εγκύκλιο που απαγορεύει τους ανθρώπους να λένε για «Πάσχα», αντικαθιστώντας το με το "διακοπές της άνοιξης". Και εκεί η δικαιολογία ήταν η ανάγκη τα εκκοσμικευμένα δημόσια ιδρύματα να μην "προσβάλλουν" τους μη χριστιανούς μετανάστες.

Οι εθνικιστές της Φλάνδρας και οι Βαλόνοι εθνικιστές έχουν μιλήσει εναντίον των  απανωτών προσπαθειών να καταστραφεί η χριστιανική κληρονομιά του Βελγίου.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

30.5.2013
Θα΄θελα να μην σταθώ μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά να δώσω μια ευρεία εικόνα για το σοβαρό αυτό θέμα ''ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ''.
Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει πολλές προσβολές κατά της χριστιανικής μας θρησκείας. Γίνονται σε πολλές χριστιανικές χώρες, περιλαμβανομένου και της δικιάς μας, και εκφάζονται με διάφορους τρόπους : 1) Μέσω βιβλίων (όπως το κατάπτυστο αντιχριστιανικό ''Κώδικας Ντα Βίντσι''), 2) Μέσω διαφόρων κινηματογραφικών και θεατρικών προβολών, 3) Μέσω αλλοίωσης του μαθήματος θρησκευτικών όχι μόνο στη βασική εκπαίδευση αλλά και στην κατάρτιση των σπουδαστών θεολόγων στα πανεπιστήμια, 4) Μέσω διαφόρων απαγορεύσεων, όπως : (απαίτηση να μην εκκλησιάζονται οι μαθητές σχολείων, απαγόρευση ανάρτησης ιερών εικόνων σε δημόσιους χώρους, προσπάθεια αφαίρεσης του σταυρού από τη σημαία μας ….). Κανονικά, εάν ήμασταν ευαίσθητοι και μαχητικοί χριστιανικοί, θα’ πρεπε να προβαίνουμε σε πολύ δυναμικές διαδηλώσεις και να απαιτούμε το σταμάτημα τέτοιων αντιχριστιανικών απαιτήσεων εκ μέρους της εξουσίας. Αποδεικνύεται όμως ότι είμαστε υπερβολικά ανεκτικοί, αδιάφοροι, δεν αντιδρούμε δυναμικά, κι αυτό καταλήγει εις βάρος μας. Θα πρέπει να γίνουμε πιο μαχητικοί και ν΄ αποκτήσουμε την πρέπουσα ομολογία πίστεως. Εδώ ακριβώς, το βάρος δεν πρέπει να σηκώσει μόνο ο απλός λαός αλλά και όλη η Ιεραρχία είτε είναι Μητροπολίτες, Αρχιεπίσκοποι ή Πατριάρχες. Όμως, αυτό που προβληματίζει και δεν μας προστατεύει από περαιτέρω προσβολές, διώξεις ή διακρίσεις, είναι η ελλειπής αντίδραση από πλευράς των θρησκευτικών μας ηγετών. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, θα’ πρεπε η εκκλησία της Ισπανίας να ξεσηκωθεί και με διάφορες δυναμικές ενέργειες να ακυρώσει τη συγκεκριμένη απαίτηση της Ισπανίας Περιφερειάρχου. Φοβάμαι όμως ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες της χώρας δεν θα κάνουν τίποτα. Πιο πολύ τους ενδιαφέρει οι διαχριστιανικές και διαθρησκειακές συναντήσεις. Πως να προωθήσουν δηλαδή την πανθρησκεία. Τους έχετε ακούσει καμία φορά να διαμαρτυρηθούν έντονα για όλες αυτές τις προσβολές που υφίσταται ο χριστιανικός κόσμος ; Μέχρι τώρα δεν το έχουν κάνει και φοβάμαι πως δεν πρόκειται να το κάνουν. Αυτοί έχουν τη δύναμη να υπερασπιστούν τη χριστιανική μας θρησκεία, αλλά αποδεικνύεται ότι και αδιαφορούν και δεν έχουν ομολογία πίστεως.



Ανώνυμος είπε...

Αὐτοὶ ὅλοι πού ἀναφέρεις Ἀνώνυμε,δὲν πιστεύουν.

Ἄν ἡ Ὀρθοδοξία εἶναι ζωντανή ὀφείλεται σὲ μᾶς τούς ἁπλοῦς χριστιανούς.

Εἶναι πουλημένοι στὴν Πανθρησκεία οἱ μεγαλόσχημοι καὶ δὲν ἐνδιαφέρονται ἀκόμη καὶ ἄν γίνουμε ὅλοι Ἰσλαμογίδια.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώντας το styling της "κυρίας Gonzalez" υποθέτω ότι πολύ σύντομα θα εκφράσει την αντίθεσή της και με το διαχωρισμό θηλυκού - αρσενικού και θα υποστηρίξει ότι πρέπει για παράδειγμα στη δική της περίπτωση να την αποκαλούν "άτομο Gonzalez"