Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

ΡΩΣΙΑ: Ψηφίστηκε νόμος με τον οποίο θα απελαύνονται οι ξένοι που προωθούν ομοφυλοφιλική προπαγάνδα. Ποινή φυλάκισης σε όσους προσβάλουν θρησκευτικά συναισθήματα. Πούτιν: «η ρωσική κοινή γνώμη πρέπει να γίνει σεβαστή»LifeSiteNews/ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Το ρωσικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα και μάλιστα με ψήφους 436 υπέρ και 0 κατά νόμο που για την πλήρη απαγόρευση την προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας από ξένους ή εγχώριους ακτιβιστές. Ο νόμος θα επιβάλει αυστηρά πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης για τη διάδοση "προπαγάνδας των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων." Στην ουσία θέτει εκτός νόμου τα "gay pride" φεστιβάλ και σταματά τις προσπάθειες από ξένες ομάδες ομοφυλόφιλων ακτιβιστών να περάσουν ως «φυσιολογικό» τον τρόπο ζωής ή να κάνουν εκστρατεία για τη νομική αναγνώριση του «γάμου» των ομοφυλόφιλων.

Την ίδια ημέρα, η Δούμα, η κάτω βουλή του κοινοβουλίου, πέρασε ένα άλλο νομοσχέδιο που προβλέπει ποινές φυλάκισης και πρόστιμα για όποιον καταδικαστεί για προσβολή θρησκευτικών συναισθημάτων.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ο νέος νόμος προβλέπει ποινές φυλάκισης έως και τριών ετών και πρόστιμα έως 500.000 ρούβλια για οργανώσεις που "διαδίδουν πληροφορίες που αποσκοπούν στη δημιουργία μη παραδοσιακής σεξουαλικής συμπεριφοράς μεταξύ των παιδιών, προβάλλοντας ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ελκυστική και κάνοντας ψευδείς δηλώσεις για τον κοινωνικά ίσο χαρακτήρα των παραδοσιακών και των μη-παραδοσιακών σχέσεων".

Στα άτομα που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για τη διάδοση ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας θα επιβάλλονται πρόστιμο μέχρι 5.000 ρούβλια. Σε επιχειρήσεις το πρόστιμο μπορεί να ανεβαίνει έως και 10 φορές πιο πάνω. Το μέγιστο πρόστιμο ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ρούβλια. Οι ξένοι που θα παραβιάζουν το νόμο θα συλλαμβάνονται και θα κρατούνται για 15 ημέρες μέχρι να απελαθούν.

Το νομοσχέδιο θα περάσει από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, όπου αναμένεται να εγκριθεί εύκολα και στη συνέχεια να υπογραφεί σε νόμο από τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο νόμος αυτός έρχεται μετά από αρκετές περιφερειακές νομοθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας της «δεύτερης πόλης» της Ρωσίας, της Αγίας Πετρούπολης, όπου η ομοφυλοφιλική εκστρατεία έχει τεθεί εκτός νόμου. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, συνολικά 10 από τις 83 επαρχίες της Ρωσίας έχουν περάσει τέτοιους νόμους.

Ο Πούτιν υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο λέγοντας ότι «είναι αναγκαία η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων», αλλά ότι η ρωσική κοινή γνώμη πρέπει να γίνει σεβαστή. Μια πρόσφατη με κρατική χορηγία δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 88 τοις εκατό των ερωτηθέντων συμφώνησε με την απαγόρευση.

"Μπορείτε να φανταστείτε μια οργάνωση που προωθεί την παιδεραστία στη Ρωσία; Νομίζω ότι οι άνθρωποι σε πολλές περιφέρειες της Ρωσίας θα έπαιρναν τα όπλα. Το ίδιο ισχύει και για τις σεξουαλικές μειονότητες: δεν μπορώ να φανταστώ γάμους του ίδιου φύλου να επιτρέπονται στην Τσετσενία. Μπορείτε να το φανταστείτε; Θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών", δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Άμστερνταμ.

Ο Ρώσος επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Vladimir Lukin, ωστόσο, προειδοποίησε ότι «η σκληρή και παράλογη» εφαρμογή του νόμου θα οδηγήσει σε μια πιο συμπαθητική εικόνα του ομοφυλοφιλικού κινήματος, το οποίο θα είναι σε θέση να παρουσιαστούν ως θύματα.

«Σκληρή και απερίσκεπτη διοίκηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες ανθρώπινων ζωών και ανθρώπινες τραγωδίες», είπε στο Interfax σήμερα. «Οι άνθρωποι, οι οποίοι συντάσσουν και να προσπαθούν να προωθήσουν τέτοιους  νόμους, ίσως μαντεύουν, αλλά αγνοούν το γεγονός ότι η δημιουργία ενός φωτοστέφανου θυματοποίησης είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μορφές διαφήμισης."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

konion είπε...

Ἐτσι ἀπομακρύνεται ὁ ξένος παράγων ποὺ προσπαθεῖ νὰ διεισδύση στὴν Ρωσσία.

Τὰ σοβαρὰ κράτη ἀποτρέπουν τὴν ξένη διείσδυσι καὶ τὴν μαλακὴ ἰσχὺ τῶν ἄλλων ἡγεμονικῶν κρατῶν.

Andrew είπε...

Δίνει "πόνο" στην Ν.Τ.Π. ο Βλαντιμίρ.

Ανώνυμος είπε...

14.6.2013
Αυτοί είναι ηγέτες, αυτή είναι καθαρή ορθόδοξη χριστιανική χώρα, και όχι σαν τη δική μας εξουσία η οποία επιτρέπει τις ανήθικες και ακραίες απαιτήσεις των ανώμαλων. Αλλά πως περιμένουμε να εφαρμόσει η δική μας εξουσία τέτοιους νόμους που προστατεύουν την οικογένεια, όταν είναι διεφθαρμένη, ανήθικη και προσκυνημένη στη Σιωνιστική Νέα Παγκόσμια Τάξη; Σήμερα που γράφω αυτό το σχόλιο, στην πόλη μας τη Θεσσαλονίκη, ο γελοίος και ξεφτυλισμένος δήμαρχος της πόλης μας επιτρέπει την παρέλαση όλων αυτών των ανώμαλων αποβρασμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν το γελοίο και ξεφτιλισμένο δήμαρχο της πόλης σας ποια ανώμαλα αποβράσματα των ψήφισαν, ρε φίλε;