Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

ΗΠΑ: Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα απαιτεί οι φοιτητές να παρακολουθούν πολλές ώρες το μάθημα «Πολυπολιτισμικότητα»Δεν μπορείς να αποφοιτήσεις χωρίς την απαιτούμενη ελάχιστη δόση πλύσης εγκεφάλου περί «λευκής ενοχής» (‘white guilt’).

Αυτά είναι τα επτά πιο "αποτυχημένα" μαθήματα στο Florida State University  (FSU).

Άλγεβρα
Πολυπολιτισμικά Films
Μακροοικονομία
Γενική Βιολογία
Φυλή και εθνικότητα στις ΗΠΑ
Γενική Ψυχολογία
Άριστη γνώση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Το FSU απαιτεί λοιπόν, οι φοιτητές να έχουν ένα συγκεκριμένο αριθμό ωρών στο μάθημα  «Πολυπολιτισμικότητα» πριν αποφοιτήσουν. Μαθήματα όπως «Μαύρες Γυναίκες στην Αμερική», «Η Αφρικανική Αμερικανική Εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες», «Ο Αφρο-Αμερικάνικος Χορός στην Αμερικανική Κουλτούρα», «Εισαγωγή στην Αφρικανική-αμερικανική Λογοτεχνία», «Οικογενειακά Προβλήματα και Κοινωνική Αλλαγή», «Η Ομοφυλοφιλία στην Αρχαιότητα» και πολλά άλλα αποτελούν υλικό της «Πολυπολιτισμικότητας».

Θα περιμέναμε μαθήματα όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική να είναι μεταξύ των πιο «αποτυχημένων». Οι μαθητές πρέπει πραγματικά να μισούν ότι πρέπει να λάβουν το απαιτούμενο ελάχιστο ποσό κατήχησης περί πολυπολιτισμικότητας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: